Skocz do zawartości

Domek Ciril!!!

Recommended Posts

Napisano
Cytat

Jestem w domu... żyję... nie ma już tragedii, ale nie ma też wodotrysków. Mogłoby być lepiej, ale trzeba się troszkę podleczyć i porobić badania. W końcu twardym trza być nie miętkim... icon_confused.gif

ja się tej wersji trzymam od dawna
Słuszna mocno
Napisano
Cytat

E tam... wcielam hobby w życie...

No dobra... może troszkę...
Wcześniej nigdy nie myślałam, że zrobię drugi fakultet. Ten magister prawa to jakaś pomyłka była, ale jest z CV się już nie wymaże, teraz pora na dodanie do mgr Ciril mgr inż. Ciril :P

Ślubny się śmieje, że drugą magisterkę też zrobię, ale jedna całkowicie mnie wystarcza...

Nie mogę, jak widzę ten skrót. W liceum jeden fajny profesorek tak tłumaczył

możesz
gówno
robić
i
nieźle
ż

i w drugą stronę

żebyś
nie wiem
ile
robił
gówno
masz

no sorry, ale nie mogłam się powstrzymać icon_biggrin.gif

Cytat

Łatwo nie jest. Rysunek techniczny już trzeci raz rysuję, bo jak mi się coś nie podoba to zaczynam od nowa. A muszę w niedzielę oddać do zatwierdzenia, żeby go już rapidografem szurnąć na zaliczenie...
Ślubny się śmieje, że jak zwykle za kujona robie... cóż, może troszkę... ale to już inne podejście niż wtedy, jak się magistra z prawa robiło...
Sama w szoku jestem, że nie jestem takim antytalenciem matematycznym, jak zawsze o sobie myślałam... działania na macierzach i rachunek wektorowy bez bólu opanowałam... Dobra, idę rysować...

Ja nawet takich pojęć nie znałam icon_eek.gif
Szacun Ciril

Cytat

Ze szpitalnego wyrka, podłączona do smyczki, ŻYCZĘ WSZYSTKIM WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU!!!!

Wykurowana już? Wszystko dobrze? Daj oznaki życia!
Napisano
Cytat

możesz
gówno
robić
i
nieźle
ż

i w drugą stronę

żebyś
nie wiem
ile
robił
gówno
masz

jest w tym prawda jakaś
Napisano
Cytat

możesz
gówno
robić
i
nieźle
ż

i w drugą stronę

żebyś
nie wiem
ile
robił
gówno
masz

nie wiem, może to ja jestem inny, ale dla mnie takie tłumaczenie tych skrótów jest obraźliwe...
wartałoby może jeszcze przypomnieć co poniektórym kiedy te skróty zostały wymyślone i w jakich okolicznościach...
Napisano
Tego to ja już nie wiem, za krótko żyję.

Ale biorąc pod uwagę, że niektórzy moi znajomi z mgr. inż. naginają za 9,50 brutto, u stolarza, to i w dzisiejszych czasach to tłumaczenie ma swoją rację bytu.

Adiś, nie było moim zamiarem nikogo obrażać.
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Wpadłam się pochwalić
Mat. budowlane cz.I - 5 (bdb)
Fizyka cz. I - 4 (db)
Matematyka cz. I - 5 (bdb)
Geometria wykreślna - 3(dst) icon_cry.gif

Czekam na wyniki z mechaniki teoretycznej, chemii i technologii informacyjnej... Z mechaniki nie zdążyłam policzyć jednego momentu zginającego i zrobić sprawdzenia belki... więc mogę mieć do tyłu... zła jestem, bo całe mam dobrze tylko tych dwóch obliczeń brak icon_cry.gif icon_cry.gif icon_cry.gif
Napisano
Cytat

Wpadłam się pochwalić
Mat. budowlane cz.I - 5 (bdb)
Fizyka cz. I - 4 (db)
Matematyka cz. I - 5 (bdb)

Czekam na wyniki z mechaniki teoretycznej, chemii i technologii informacyjnej... Z mechaniki nie zdążyłam policzyć jednego momentu zginającego i zrobić sprawdzenia belki... więc mogę mieć do tyłu... zła jestem, bo całe mam dobrze tylko tych dwóch obliczeń brak icon_cry.gif icon_cry.gif icon_cry.gif

Kujon Kujon ;)

Gratulacje mnie tak dobrze nie szło jak tobie icon_smile.gif

Napisano
SRX jeżeli zdałam wszystkie egzaminy to w tym semestrze już nic... A jak nie zdałam czegoś z tych 3, to czeka mnie kampania poprawkowa... Masssakra....

Za gratulacje jeszcze nie dziękuję, żeby nie zapeszać...
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
No to wieści z frontu...
technologia - 4
mechanika teoretyczna - 4,5
chemia - zaliczona, ale nie wiem na co!!!

Także I semestr budownictwa za mną... średnia - ok. 4.25
Napisano
Cytat

No to wieści z frontu...
technologia - 4
mechanika teoretyczna - 4,5
chemia - zaliczona, ale nie wiem na co!!!

Także I semestr budownictwa za mną... średnia - ok. 4.25

no kujon jak nic
a szczerze.....gratuluję i podziwiam icon_biggrin.gif
Napisano
też się przyłączam do gratulacji....a oceny...pozwolę sobie nie skomentować.....a to z racji tego że ja zawsze miałem w indeksie trochę inne - najczęściej było ndst,ndst,dst :bezradny:
Napisano
dziękuję Wam...
żałuję tylko, że nie uda mi się jechać na KulKa 2012 :( akurat mam zjazd. Obowiam się też o letkę bo 1-3.06 mam zjazd egzaminacyjny, a 16.06 wesele siostry mej rodzonej i też zjazd ezgaminacyjny.... szok...
Napisano
Ula sory za wscibstwo ale wy juz nie mieszkacie? Bo ja myslalem że to juz po tym zalaniu i wszsytkim
Napisano
Cytat

dziękuję Wam...
żałuję tylko, że nie uda mi się jechać na KulKa 2012 :( akurat mam zjazd. Obowiam się też o letkę bo 1-3.06 mam zjazd egzaminacyjny, a 16.06 wesele siostry mej rodzonej i też zjazd ezgaminacyjny.... szok...

no kiepsko... ale może siostra się rozmyśli...? różnie to bywa... pokłócą się albo co icon_wink.gif

no a tak poważnie - nie ma jeszcze terminu LetKi, więc może akurat...
Napisano
Cytat

no kiepsko... ale może siostra się rozmyśli...? różnie to bywa... pokłócą się albo co icon_wink.gif

no a tak poważnie - nie ma jeszcze terminu LetKi, więc może akurat...

no właśnie...trzeba nam termin jak najszybciej ustalić......icon_smile.gif
  • 4 tygodnie temu...
Napisano
ZAWIADOMIENIE O ZAKOŃCZENIU BUDOWY ZOSTAŁO PRZYJĘTE BEZ SPRZECIWU!!!!

Teraz już typowa wykończeniówka została... tylko kasy brak....
Napisano
Cytat

ZAWIADOMIENIE O ZAKOŃCZENIU BUDOWY ZOSTAŁO PRZYJĘTE BEZ SPRZECIWU!!!!

Teraz już typowa wykończeniówka została... tylko kasy brak....

ja się nie dziwię, że bez sprzeciwu - któż by śmiał...? icon_smile.gif GRATULACJE icon_biggrin.gif

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Ślubny ogarnia ogród (od furtki do domu przejdzie się już suchą stopą), mamy kilka krzaczków wsadzonych i zaczął wykańczać górę. Do grudnia musi skończyć na tip top pokój dla Smarka, dla nas i schody...
Gość gawel
Napisano
Cytat

Chyba powinnam zmienić adres na podwójny...szpital i dom...Nie mam czasu na nic, a już na pewno na bycie tu.

Ula a kto w tym szpitalu TY??
  • 4 tygodnie temu...
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
No dobra... przyznam się... od grudnia będzie nas więcej icon_smile.gif

A potem zamykam warsztat :P

To teraz pochwalę się wynikami na budownictwie icon_biggrin.gif
Geologia ćw -5
Geologia w - 5
Matma w- 5
Matma ćw - 5
Materiały budowlane w - 4.5
Materiały budowlane lab - 5
Geodezja w- 4
Geodezja ćw - jeszcze nie wiem
Ekonomia w. 4
Mechanika teoretyczna lab - 5
Mechanika teoretyczna ćw -3
Mechanika teoretyczna w - jeszcze nie wiem
Fizyka w- wiem, że zaliczona
Fizyka ćw - wiem, że zaliczone
Fizyka lab - wiem, że zaliczone
Angielski- 5

Na razie średnia 4.59 :P
Napisano
Elutek mocno zaciskałaś kciuki???

Oj tam, oj tam... od razu kujonica... ja to po prostu lubię... Ślubny się śmieje, że wieczną studentką będę :P
Ośka... normalnie żyć nie umierać...
Napisano
Cytat

No dobra... przyznam się... od grudnia będzie nas więcej icon_smile.gif

Cytat

Elutek mocno zaciskałaś kciuki???

Ula - bardzo mocno icon_biggrin.gif weź tylko pod uwagę, w zaistniałej sytuacji, że dwa zaciskałam... icon_wink.gif

cieszę się bardzo, z radosnej nowiny... i z wyników w nauce również, GRATULUJĘ dzielna kobieto icon_biggrin.gif

Napisano
Cytat

Od października idę ITS... nie chcę przerywać nauki...

Po pierwsze tez przyłączę się do Gratulacji przez duże "G",
a po drugie to widzę,że nauka to Twoje drugie hobby icon_biggrin.gif
Napisano
mhtyl nauka... poniekąd... oliwię zwoje

Ale przy budowie własnej chałupy złapałam bakcyla... i chcę się tym zająć do końca...
od znalezienia działki, przez papiery, projekt i wykonanie, po odbiór..
a także legalizacje i tym podobne tematy...
Napisano
Cytat

mhtyl nauka... poniekąd... oliwię zwoje

No słyszałem,że nie używany organ zanika icon_biggrin.gif
Napisano
Gratulacje z powiększenia stada (i oby do końca szczęśliwie) i z ocen icon_wink.gif

Cytat

No a jakby nie patrzeć się starzeję i mózg na starość się zmniejsza... więc zwiększam jego aktywność, co by zapobiegać ogłupieniu icon_razz.gif

Z tym to różnie bywa Alzheimer to podobno tych mocno główkujących się łapie..... ale na coś trzeba umrzeć, a tak przynajmniej w nieświadomości icon_wink.gif

Cytat

Kreski zawsze ciężkie były :hug:

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Hmm... ja się zastanawiam nad instalacją pompy ciepła z ich oferty. W Krakowie przodują. Myślisz, że są zorientowani w temacie rachunków?
    • Gumowane rękawice ochronne to wyroby złożone z wielu materiałów, których w praktyce nie da się rozdzielić i następnie poddać przetworzeniu. W związku z tym traktowałbym je ogólnie jako odpady zmieszane.  Moim zdaniem najważniejsze będzie jednak to czy rękawice są zanieczyszczone substancjami klasyfikowanymi jako niebezpieczne. Przy czym do tej grupy zalicza się nawet farby i lakiery, środki ochrony roślin, środki czystości itd. W takiej sytuacji zanieczyszczone rękawice również powinny być traktowane jako odpady niebezpieczne. W związku z czym zalecane jest ich przekazanie do punktu selektywnej zbiórki odpadów.  Będziemy w związku z tym mieć kolejno odpowiednią grupę, podgrupę oraz kod odpadu: 15 Odpady opakowaniowe; sorbenty; tkaniny do wycierania; materiały filtracyjne i ubrania ochronne nieujęte w innych grupach 15 02 Sorbenty; materiały filtracyjne; tkaniny do wycierania i ubrania ochronne 15 02 02 Sorbenty; materiały filtracyjne (w tym filtry olejowe nieujęte w innych grupach); tkaniny do wycierania (np. szmaty; ścierki) i ubrania ochronne zanieczyszczone substancjami niebezpiecznymi (np. PCB).   Jeżeli natomiast rękawice nie będą zanieczyszczone substancjami klasyfikowanymi jako niebezpieczne, to będzie można je wyrzucić do pojemnika na odpady zmieszane. Grupa i podgrupa odpadów będzie w tym przypadku ta sama, jednak inny będzie kod odpadu: 15 02 03 Sorbenty; materiały filtracyjne; tkaniny do wycierania (np. szmaty; ścierki) i ubrania ochronne inne niż wymienione w 15 02 02.    Do odzieży lub tekstyliów takich rękawic zdecydowanie bym nie zaliczał. Jeden powód jest logiczny i praktyczny - i tak nie nadają się do przetworzenia. Drugi to natomiast kwestia formalna - ubrania ochronne mają własną grupę, podgrupę i kod w klasyfikacji. Natomiast odzież i tekstylia to odpowiednio: 20 Odpady komunalne łącznie z frakcjami gromadzonymi selektywnie 20 01 Odpady komunalne segregowane i gromadzone selektywnie (z wyłączeniem 15 01) 20 01 10 Odzież 20 01 11 Tekstylia   Odpowiednie kody można wyszukać chociażby tutaj: https://kartaewidencji.pl/katalog-odpadow/   Chociaż patrząc na to wszystko uważam, że przekroczyliśmy już granicę absurdu w kwestii segregacji śmieci. Nie bardzo sobie wyobrażam, że każdy będzie wywoził do PSZOK chociażby zużyte rękawiczki robocze, bo malował w nich ściany w pokoju, albo zakładał te rękawiczki używając środków czystości. W niektórych miejscach można trafić na radę, żeby takie rękawiczki zawinąć w foliową torebkę i też wyrzucić do odpadów zmieszanych. Osobiście uważam to za rozsądne.  No a przede wszystkim, absurdem jest to, że trzeba się przekopywać prze pogmatwane przepisy i klasyfikacje w tak podstawowych sprawach. Niedługo to trzeba będzie zaliczać obowiązkowe szkolenia.         
    • Jeśli ktoś jest uczulony na jad pszczół to nie chodzi boso i ma pod ręką autostrzykawkę z adrenaliną.      Nawet angielskie uniwersytety zaczynają rezygnować z dwustuletnich, równiutko wystrzyżonych trawników, żeby nie odstręczać od siebie młodych talentów, zainteresowanych ochroną planety.
    • Dziękuję za opinię i wyedukowanie w temacie. Raczej przyjmę do serca, bo to oznacza dla mnie mniej roboty  
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...