-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Piotr: Dzień dobry, proszę o informację,czy nierównomierność rozłożenia obciążeń faz ma wpływ np na wyłączanie prądu w domu. Problem taki powstał po zamontowaniu magazynu energi i to w czasie małego poboru mocy z sieci.czy jet to możliwe,tak twierdzi firma która zamontowała magazyn. Dziękuję za odpowiedź Piotr -
Posiadanie mikroinstalacji PV nie oznacza wcale, że możemy zrezygnować z prądu z sieci. Przeciwnie, w większości domów to sieć odbiera nadwyżkę prądu z PV, zaś jej wyłączenie powoduje automatycznie również wyłączenie fotowoltaiki. Jednak nie jest to jedyna możliwość. Ponadto warto wiedzieć, jak można zaradzić wyłączaniu się falownika oraz co zrobić, żeby wynik rozliczenia za energię pobraną i oddaną był dla nas najkorzystniejszy. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/instalacje/kolektory-sloneczne-i-fotowoltaika/a/107716-problemy-we-wspolpracy-instalacji-fotowoltaicznej-z-siecia-i-instalacja-elektryczna
-
Dokładnie, tynk nie był do samego okna(szpara 0,5-1mm). A w szparze cos gumowego, jakiś uszczelniacz, silikon albo akryl i to wszystko było pomalowane w kolorze ścian. I teraz mam dylemat czy dojechać tynkiem do samego okna czy lepiej zostawić małą szparę i tam coś dać.
-
Przez podczytywacz · Napisano
Przecież przy danych, które publikujesz, nikt nie jest w stanie odpowiedzieć na Twoje wątpliwości... Jest jakieś ryzyko, ale przy rurociągach gazowych, w jakiejś tam odległości stoją tysiące domów... Jak niedaleko? Jaka rura? Lokalna jakaś, czy rurociąg "Przyjaźni"? Jak daleko zostały przesunięte te garaże, czy też w ogóle zlikwidowane? Jak wielka jest ta działka? No to walcz! Pisz pismo o wydanie warunków zabudowy do odpowiedniej władzy i tam dowiesz się szczegółów - czy, gdzie i jaki... -
Witam, Kupiłem mieszkanie z rynku pierwotnego, ale jednak będzie wynajmowane. Zastanawiam się jak wykończyć łazienkę, a główne zagwostki mam co do tego ile w nią inwestować. Rzut od dewelopera wygląda tak: A układ który wymyśliłem wygląda tak: Co sądzicie i tym rozwiązaniu. Zastanawiam się głównie nad: 1. Czy warto robić tak głęboką (na 40 cm) zabudowę nad wc. Głównie robi się tutaj płytkie szafy na 20 cm 2. Obecnie szafki są tylko nad WC, a mogłaby być jeszcze w zabudowie stelaża, po lewej strony od misy. Tylko wtedy meble by były do podłogi i zastanawiam się na ile to bezpieczne w mieszkaniu na wynajem (puchnięcie mebli) 3. Pralka mogłaby być zgodnie z wizją dewelopera - pod blatem. Tylko wtedy drzwiczki by sięgały prawie że do misy wc, przez co korzystanie z pralki mogłoby być mniej wygodne, a same jej wysunięcie wymagałoby pewnie demontażu szafki, lub WC To pozostałe układy, które biorę pod uwagę. Chętnie usłyszę wasza opinię
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się