Czy sąsiad może żądać przycięcia moich tui wzdłuż granicy działki?
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
Nie sądzę aby to akurat była kwestia straży pożarnej. Od lat z interpretacją tych przepisów są problemy. Chociaż niemal się one nie zmieniły przez ponad 30 lat. Dla władz gminnych przyjąć wariant z najszerszą drogą (5 m) jako minimum jest równocześnie najbezpieczniejszy. Wtedy nikt się nie przyczepi, że jest zbyt wąsko, nie ma jak dorobić chodnika itp. Ale czasem wymaganie tych 5 m prowadzi do absurdu. Tak jak w przypadku tego wątku - na jednej działce przy tej samej drodze domy stoją i ludzie w nich mieszkają, Zaś na innej nie dostają pozwolenia na budowę, właśnie z racji szerokości drogi. -
Gradu nie było. Szkodnika od zeszłego roku nie potrafię ustalić. Łażenie nocą z latarką niczego nie wyjaśniło. Inteligencja internetowa zasugerowała brak składników pokarmowych, powodujących mikropęknięcia, a kiedy liść się rozrasta, one się powiększają tworząc rozerwane dziury. Zaczynam się skłaniać ku tej sugestii.
-
Przez 123Marek123 · Napisano
@podczytywacz Jest to salon z aneksem. Wentylacja jest grawitacyjna (czyli taka po prostu kratka). Południowa. Ma wysoką klasę energetyczną, to pamiętam (A albo A+). Szczegóły doślę, jak będę w domu - ale chyba standardowe ocieplenie - napiszę potem to ocenicie. W tym salonie jest klimatyzacja - ale to pewnie od kilku lat. Nie, jest sypialnia. @Budujemy Dom - działka i dom A jak mogę to potwierdzić? Czy takie plamy powinny się zmyć? Mam w szufladzie dwie płytki "kamienia", które zostały wymontowane prawdopodobnie na skutek instalacji telewizora podwieszanego. W każdym bądź razie jedną z nich mogę połamać i pozaglądać czy jest tam wyraźna struktura i wysłać tutaj zdjęcia. Mógłbym też wziąć ekspertka mykologa, ale to koszt. Jakie są jeszcze możliwości wykluczenia/potwierdzenia czy to pleśń ? -
Przez podczytywacz · Napisano
Niektóre miejsca wyglądają, jakby już malowane były strukturalną farbą Powierzchnia sufitu jest bardzo nierówna i niejednorodna... Moim zdaniem żadna nie pokryje satysfakcjonująco TEGO sufitu... Może jakaś strukturalna da radę... może tynk japoński... W żadne kasetony się nie pchaj, może tapeta strukturalna, ale jednobarwna - tylko umiejętnie położona - przy tym stanie wykończenia ścian byłaby najmniej "inwazyjna" i najmniej mogąca narobić szkód... -
Przez podczytywacz · Napisano
Najlepiej doradzi doświadczony elektryk-praktyk, @retrofood już jutro, jak tylko wypocznie! A moje uwagi? może się nie mylę... Podwójny przełącznik A pozwoli załączać niezależnie oba punkty na suficie. B i C powinny być schodowe do włączania/wyłączanie kinkietu nad łóżkiem - niezależnie przez leżących po obu stronach łoża...
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się