Domika Napisano 10 kwietnia 2007 Udostępnij #1 Napisano 10 kwietnia 2007 czy uzytkujecie lub znacie kogoś, kto śpi na łóżku wodnym?? Chcę takie kupić i zbieram opinie, na co trzeba zwracać uwagę przed dokonaniem wyboru? Które firmy są solidne w tym temacie? Link do komentarza
MODNA Napisano 20 września 2007 Udostępnij #2 Napisano 20 września 2007 Cytat czy uzytkujecie lub znacie kogoś, kto śpi na łóżku wodnym?? Chcę takie kupić i zbieram opinie, na co trzeba zwracać uwagę przed dokonaniem wyboru? Które firmy są solidne w tym temacie? Rozwiń Witam.Takie łóżko polecam do sexu,nie można mieć zwierząt bo może być potop.Pozdrawiam Link do komentarza
wacek40 Napisano 20 września 2007 Udostępnij #3 Napisano 20 września 2007 WitamNa zapytanie o lozko wodne podpowiem ze są dwa rodzaje, jeden to ten podgrzewany elektrycznie z regulatorem temperatury aby nie bylo zimno w pupę i jest dużo tańsze od tych drugich ponieważ jest inna technologia izolacji termicznej a co do wygody to jest ful wypas. Co do zwierząt to jest specjalny pokrowiec zabezpieczający.wacek40 Link do komentarza
paulona Napisano 28 września 2007 Udostępnij #4 Napisano 28 września 2007 Cytat czy uzytkujecie lub znacie kogoś, kto śpi na łóżku wodnym?? Chcę takie kupić i zbieram opinie, na co trzeba zwracać uwagę przed dokonaniem wyboru? Które firmy są solidne w tym temacie? Rozwiń Mąż mówi że zna i by się pobujał ze mną na takim sprzęcie/ma doświadczenia -ciekawe z kim?/Pozdrawiam Link do komentarza
mela Napisano 9 października 2007 Udostępnij #5 Napisano 9 października 2007 Siemka.Takie łóżka były hitem w latach 60-tych w USA,widać moda dotarła do nas z dużym poślizgiem,jeśli jest funkcja grzania wody jestem za.Całuski Link do komentarza
edit Napisano 8 listopada 2007 Udostępnij #6 Napisano 8 listopada 2007 Cytat Mąż mówi że zna i by się pobujał ze mną na takim sprzęcie/ma doświadczenia -ciekawe z kim?/Pozdrawiam Rozwiń No to mąż się niechcący wygadał.... To już powód do rozwodu .... chyba?..... Link do komentarza
Garda Napisano 9 listopada 2007 Udostępnij #7 Napisano 9 listopada 2007 Uhh.. żarty żartami ale w przypadku rzeczywistego rozwodu podziął majątku - zwłaszcza z takim trudem budowanego domu to byłaby straszna mordęga. Link do komentarza
Olivlek Napisano 2 stycznia 2008 Udostępnij #8 Napisano 2 stycznia 2008 Ciekawe ile takie łóżko kosztuje? Link do komentarza
Marcyśka Napisano 6 stycznia 2008 Udostępnij #9 Napisano 6 stycznia 2008 Kosztuje takie łóżko 4-7 tysięcy złotych. Ale mozesz kupić sam materac wodny i zamontować go w swojej ramie. Cena już od 1.250 złhttp://www.lozkawodne.pl/ Link do komentarza
Morfeusz Napisano 9 marca 2009 Udostępnij #10 Napisano 9 marca 2009 Miałem okazję spać kilka dni na czymś takim za granicą i muszę powiedzieć - rewelacja. Wodne łóżko to jest to! W Polsce jednak temat ten nadal mało popularny. Ja się skusiłem na łóżko ze strony www.wodnelozka.pl Świetnie prezentują się te łóżka. Kupiłem model w stylowej obudowie pasujący wizualnie do mojej sypialni i jest extra. Jeśli chodzi o stopień tłumienia (falowanie materaca) to każdy ma swoje upodobania i nie będę zachwalał co wybrałem. Trzeba spróbować. Miałem blisko to umówiłem się na spotkanie, poleżałem na materacach i już wiedziałem co będzie odpowiednie. Naprawdę polecam wodne łóżka. Nie ważne z jakiej firmy. Unikałbym tylko tych podejrzanie tanich. Link do komentarza
sosek Napisano 10 marca 2009 Udostępnij #11 Napisano 10 marca 2009 Moja mama miała takie łóżko z 10 lat temu, owszem było wygodne ale strasznie narzekała na zużycie prądu....a problem sie skończył gdy jej pies przegryzł w/w Link do komentarza
kasienka_98 Napisano 22 maja 2009 Udostępnij #12 Napisano 22 maja 2009 Cześć, jestem tu nowa i czytam wszystkie posty, bo chcemy z mężem niedługo wybudować dom, więc wykorzystam trochę wasze doświadczenia. Widzę, że wątek, o którym chciałabym popisać, został już poruszony, ale dawno temu. Może coś się zmieniło w waszym odczuciu odnośnie łóżek wodnych?? Moja teściowa ma takie i jest bardzo zadowolona. Niedługo planuję ciążę i czytałam, że materac wodny dla ciężarnych jest idealny i że można spokojnie spać nawet na brzuchu. Czy ktoś może to potwierdzić??? Link do komentarza
Malinka78 Napisano 9 stycznia 2011 Udostępnij #13 Napisano 9 stycznia 2011 (edytowany) Widze, ze temat od dawna nie poruszany, ale moze komus w przyszlosci przyda sie moja wypowiedz.Jeszcze chwilowo nie jestem posiadaczka takiego lozka, ale juz osobiscie przetestowalam kilka roznych materacy wodnych w salonie firmy Verento we Wroclawiu. Na stronie maja mase informacji (www.lozkawodne.pl), na miejscu odpowiedzieli na moje dodatkowe pytanka i chyba mnie przekonali do zakupu Efekt z lezenia na takim materacu - EXTRA Mam juz rame wiec zamowie raczej same materace wodne z osprzetem. Podobno nie ma z tym problemu. Jak juz zakupie takie cudo, dam znac czy faktycznie jest sie czym "podniecac" Edytowano 10 stycznia 2011 przez Malinka78 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
labas Napisano 9 stycznia 2011 Udostępnij #14 Napisano 9 stycznia 2011 Cytat Widze, ze temat od dawna nie poruszany, ale moze komus w przyszlosci przyda sie moja wypowiedz.Jeszcze chwilowo nie jestem posiadaczka takiego lozka, ale juz osobiscie przetestowalam kilka roznych materacy wodnych w salonie firmy Verento we Wroclawiu. Ktos chyba nawet tutaj podawal linka do ich strony ww.lozkawodne.pl. Na stronie maja mase informacji, na miejscu odpowiedzieli na moje dodatkowe pytanka i chyba mnie przekonali do zakupu Efekt z lezenia na takim materacu - EXTRA Mam juz rame wiec zamowie raczej same materace wodne z osprzetem. Podobno nie ma z tym problemu. Jak juz zakupie takie cudo, dam znac czy faktycznie jest sie czym "podniecac" Rozwiń Jedyny plus to że nie skrzypi przy barabara Link do komentarza
bertram Napisano 10 stycznia 2011 Udostępnij #15 Napisano 10 stycznia 2011 A jak z wytrzymałością takich materacy? Mam w domu psa i kota i myśląc o łóżku wodnym od razu mam przed oczami wizję powodzi w sypialni wywołanej przez zwierzaki. Wie ktoś jak to się sprawdza w ekstremalnych przypadkach? Link do komentarza
Malinka78 Napisano 10 stycznia 2011 Udostępnij #16 Napisano 10 stycznia 2011 Co do wytrzymalosci takiego materaca, to dla pewnosci dobrze bylo by do nich zadzwonic zapytac. Ale z tego co wyczytalam na stronie i podpytalam na miejscu - nie jest latwo cos takiego popsuc. Nie dosc ze sam winyl jest gruby to dodatkowo jest "zamkniety" grubym bawelnianym pokrowcem. No piesek i kotek musialy by naprawde polaczyc sily w dziele wielkiego zniszczenia zeby dac rade Ale wiadomo, wszystko sie da - moj Husky np. wygryzl sztachety drewniane z plotu bo chcial sie przejsc, ale na szczescie nigdy nie wykazywal zainteresowania lozkiem ;P Link do komentarza
dachowka Napisano 27 stycznia 2011 Udostępnij #17 Napisano 27 stycznia 2011 (edytowany) wolę wydać więcej kasy na wypasioną wannę z hydromasażami - ledami i innymi takimi jak się ma ciążowe mdłości to łóżko wodne jest po prostu genialne.. tak mi się przynajmniej wydaje... bo na samą myśl o bujaniu się w te i we wte..o dżizas... może być - tylko wiadro musi być pod łóżkiem hehehe Edytowano 27 stycznia 2011 przez dachowka (zobacz historię edycji) Link do komentarza
margaretka2002 Napisano 27 stycznia 2011 Udostępnij #18 Napisano 27 stycznia 2011 Spalam przez tydzien na takim lozku i niestety... pewne rzeczy sa slabo wykonalne. Link do komentarza
Malinka78 Napisano 28 lutego 2011 Udostępnij #19 Napisano 28 lutego 2011 Jak tak czytam wypowiedzi osób, które nigdy nie widziały nawet łóżka na oczy, ale wydaje im się, że wiedzą co i jak to po prostu ręce opadają. Ale ja nie o tym Jak obiecałam tak robie, łóżko dostałam jakiś miesiąc temu więc mogę teraz już coś wiecęj opisać. Tak w skrócie - REWELACJA !!! Zasypiam od ręki (nie to, że wcześniej były z tym jakieś problemy ale teraz to bije rekordy ), śpie jak dziecko wstaję wypoczęta i nie bolą mnie plecy już tak bardzo (w każdym bądź razie coraz mniej).Sam przebieg transakcji wzorowy, Panowie cały czas przy telefonie, cierpliwie odpowiadali na moje pytania. Montaż trwał około 2,5h. Co mnie zaskoczyło najbardziej - to mieli ze sobą nawet buty na zmiane, żeby nie brudzić w mieszkaniu Jestem naprawdę bardzo zadowolona najlepszy zakup jaki zrobiłam do tej pory Link do komentarza
retrofood Napisano 28 lutego 2011 Udostępnij #20 Napisano 28 lutego 2011 Cytat Zasypiam od ręki Rozwiń Rewelacja! Link do komentarza
Szalonymax Napisano 22 marca 2011 Udostępnij #21 Napisano 22 marca 2011 No to faktycznie rewelacja i sam chętnie spędziłbym kilka nocy na takim łóżku. Tym bardziej jeżeli zasypia się od ręki:) Póki co jedyną przeszkodą jest kwestia finansowa. Link do komentarza
pmonty Napisano 8 kwietnia 2011 Udostępnij #22 Napisano 8 kwietnia 2011 Na jakiej zasadzie w ogóle działa to łóżko? Link do komentarza
margaretka2002 Napisano 12 kwietnia 2011 Udostępnij #23 Napisano 12 kwietnia 2011 Na zasadzie bycia wypelnionym woda. Link do komentarza
retrofood Napisano 12 kwietnia 2011 Udostępnij #24 Napisano 12 kwietnia 2011 Cytat No to faktycznie rewelacja i sam chętnie spędziłbym kilka nocy na takim łóżku. Tym bardziej jeżeli zasypia się od ręki:) Rozwiń Ja tam wolę zasypiać po pieszczotach z drugą osobą, a nie po od ręki.Nawet na dmuchanym materacu. Link do komentarza
a_netka Napisano 20 kwietnia 2011 Udostępnij #25 Napisano 20 kwietnia 2011 Cytat Ja tam wolę zasypiać po pieszczotach z drugą osobą, a nie po od ręki.Nawet na dmuchanym materacu. Rozwiń ja stawiam jednak na tradycyjne.. Link do komentarza
Buddom Napisano 21 kwietnia 2011 Udostępnij #26 Napisano 21 kwietnia 2011 Cytat Ciekawe ile takie łóżko kosztuje? Rozwiń Chociaż odpowiedź jest już stara, to ja jestem ciekaw ile takie łóżko waży. Przecież jest ono wypełnione po "brzegi" wodą.Przy takim obciążeniu to strop może nie wytrzymać i z łożka zrobi się basen. Link do komentarza
gorgona Napisano 2 maja 2011 Udostępnij #27 Napisano 2 maja 2011 nie widziałam jeszcze takiego łóżka.ciekawe jak na tym się śpi. Link do komentarza
Felix Napisano 23 maja 2011 Udostępnij #28 Napisano 23 maja 2011 Zdarzyło mi się spać na łóżku wodnym i jakoś nie przypadło mi do gustu.Według mnie nie jest bardzo szkodliwe na kręgosłup.Pozdrawiam. Link do komentarza
misia24 Napisano 12 czerwca 2011 Udostępnij #29 Napisano 12 czerwca 2011 (edytowany) witam, z ciekawością przeczytałam cały wątek, a z drugiej strony jestem ciekawa jak się śpi na takim łóżku, do tej pory korzystałam z tradycyjnego :smile: :smile: :smile: Edytowano 10 sierpnia 2011 przez Redakcja (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Jani_63 Napisano 12 czerwca 2011 Udostępnij #30 Napisano 12 czerwca 2011 Nie zrozum mnie źle... broń Boże nie chcę Cię pozbawiać radości z udanego (oby) zakupu.Ale Cytat Jak obiecałam tak robie, łóżko dostałam jakiś miesiąc temu więc mogę teraz już coś wiecęj opisać. Tak w skrócie - REWELACJA !!! Zasypiam od ręki (nie to, że wcześniej były z tym jakieś problemy ale teraz to bije rekordy ), śpie jak dziecko wstaję wypoczęta i nie bolą mnie plecy już tak bardzo (w każdym bądź razie coraz mniej). Rozwiń To mi wygląda na efekt placebo.Za wydane pieniądze powinnam być zadowolona ... no i jestem, bo...Skoro gips mógł leczyć potencję Osobiście uważam że łóżko wodne to wspaniała sprawa, ale bardzie do "działań rozrywkowych" niż do stosowania na co dzień jako miejsce stricte do spania. Link do komentarza
margaretka2002 Napisano 11 lipca 2011 Udostępnij #31 Napisano 11 lipca 2011 No wlasnie do rozrywkowych sie nie nadaje, bo nie ma zaparcia. Link do komentarza
retrofood Napisano 11 lipca 2011 Udostępnij #32 Napisano 11 lipca 2011 Cytat No wlasnie do rozrywkowych sie nie nadaje, bo nie ma zaparcia. Rozwiń To bez zaparcia nie idzie się rozerwać??? Ja sądziłem, że odwrotnie, zaparcia przeszkadzają! Nakupiłem espumisanu... Link do komentarza
Jani_63 Napisano 11 lipca 2011 Udostępnij #33 Napisano 11 lipca 2011 No i Laxigen by się przydał Link do komentarza
Ninna Napisano 11 lipca 2011 Udostępnij #34 Napisano 11 lipca 2011 o szit! Ze się tak wyrażę, co za paskudztwo Link do komentarza
MagiaOrientu Napisano 9 sierpnia 2011 Udostępnij #35 Napisano 9 sierpnia 2011 Daj znać za jakiś czas jak sprawuje się takie łóżko,moja znajoma rozważa jego kupno. swoją drogą to nigdy nie spałem na czymś takim i ciekawe czy faktycznie jest takie wygodne i odprężające. Link do komentarza
ewiq0 Napisano 9 sierpnia 2011 Udostępnij #36 Napisano 9 sierpnia 2011 Cytat Jedyny plus to że nie skrzypi przy barabara Rozwiń hihiihhiih ale za to inne odgłosy wydaje...chlupie np. Link do komentarza
retrofood Napisano 9 sierpnia 2011 Udostępnij #37 Napisano 9 sierpnia 2011 Cytat hihiihhiih ale za to inne odgłosy wydaje...chlupie np. Rozwiń Jak go odpowietrzysz, to nie chlupie. 1 Link do komentarza
daggulka Napisano 11 sierpnia 2011 Udostępnij #38 Napisano 11 sierpnia 2011 Cytat hihiihhiih ale za to inne odgłosy wydaje...chlupie np. Rozwiń mogą dojść też inne odgłosy jak się przy barabara okaże, że ma się chorobę morską... Link do komentarza
Draagon Napisano 29 grudnia 2011 Udostępnij #39 Napisano 29 grudnia 2011 a na kręgosłup to jaki byłby najlepszy ? Link do komentarza
LozkaWodne Napisano 19 kwietnia 2012 Udostępnij #40 Napisano 19 kwietnia 2012 łóżko wodne ma zbawienny wpływ na kręgosłup,ponieważ dzięki materacom wodnym może w pełni odpocząć. Zdaniem ortopedów równomierne rozłożenie ciężaru ciała minimalizuje siły nacisku na stawy, odciąża układ krążenia oraz zapobiega odleżynom, zwłaszcza w przypadku osób starszych. Materace wodne nowej technologii zapewniają optymalne ułożenie całego ciała, co pozwala w maksymalnym stopniu odciążyć kręgosłup, stawy i mięśnie. Zapobiega to możliwym deformacjom kręgosłupa oraz zapewnia prawidłowe dostarczanie płynów do krążków międzykręgowych. O pozytywnych właściwościach łóżek wodnych przekonali się nie tylko ich użytkownicy ale także szpitale i ośrodki medyczne, które stosują je przy leczeniu schorzeń kręgosłupa oraz długotrwałej hospitalizacji pacjentów. Więcej na naszej stronie Lozkawodne w dziale właściwości zdrowotne. Warto poczytać. Link do komentarza
Meble-Bogart Napisano 20 kwietnia 2012 Udostępnij #41 Napisano 20 kwietnia 2012 Pewnie i ma zbawienny wpływ na kręgosłup, jednak nie każdy zaśnie na takim łóżku. Przed zakupem trzeba koniecznie wypróbować i zastanowić się czy takie kołysanie nam nie przeszkadza. Ja bałbym się choroby morskiej ;) Link do komentarza
prospektinwestycje Napisano 27 kwietnia 2012 Udostępnij #42 Napisano 27 kwietnia 2012 Jedną z najważniejszych cech łóżka wodnego jest zdolność anatomicznego dopasowania się do ciała. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się