AgataE Napisano 2 września 2015 Udostępnij #1 Napisano 2 września 2015 Potrzebuje Waszej pomocy. Chodzi o blat w kuchni.kwestia do rozważenia jest taka: albo drewno albo kamień... ja jestem za drewnem i tu nasuwa się pytanie, czy dąb, jesion czy może coś egzotycznego teak, doussie, merbau? Zależy mi na tym by było drewno - kamień nie odpowiada mi estetycznie, za drugiej jednak strony mam obawy co do trwałości blatu drewnianego... Blat ma się znajdować w "całej kuchni" czyli w okolicach zlewu i kuchenki również, jak blat roboczy.Bardzo proszę o porady.Dodam, że projektant, którego wstępnie robiliśmy wycenę za laminowany blat około 5 m wyliczył 1000zł a najdroższy blat z drzewa egzotycznego w leroy kosztuje 800 zł za sztukę czyli za długość 3 metrów czyli najdroższa wersja drzewa za blat 5 metrów to koszt około 1600 zł a u nich 1000 kosztuje najtańsza opcja laminatu więc mega przebitkę robią. Za kamień policzyli około 6-8 tysięcy!!! Za dwa 2 tysiące mogę mieć drewniany blat z twardego drzewa egzotycznego z sieciówki.Dajcie znać co o tym myślicie Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 2 września 2015 Udostępnij #2 Napisano 2 września 2015 Drewno jakie by nie było, łatwe do uszkodzenia. Natomiast ja bym polecił o ile to się spodoba, blat wyłożony płytkami 10X10 cm a opaska blatu z drewna. Te płytki z blatu powinny przejść na ścianę wtedy wszystko się będzie zgrywało. Link do komentarza
Gość stach Napisano 2 września 2015 Udostępnij #3 Napisano 2 września 2015 Cytat laminowany blat około 5 m wyliczył 1000zł Rozwiń A skąd on taką cenę wziął???Blat 38 mm grubości i szerokości 60 cm w składzie kosztuje 60 - 80 zł za metr bieżący, to daje max 400 zł... Za obrobienie sobie tyle dolicza?Chyba, że blat ma mieć ponad 60 cm i do jego wykonania trzeba kupić blat o szerokości 120 cm, odciąć co trzeba, a resztę wyrzucić - to wtedy taki blat kosztuje trochę więcej niż drugie tyle. Ale resztki można wykorzystać na jakieś stołki, czy ławki.Zmień projektanta... Link do komentarza
AgataE Napisano 2 września 2015 Autor Udostępnij #4 Napisano 2 września 2015 (edytowany) Cytat A skąd on taką cenę wziął???Blat 38 mm grubości i szerokości 60 cm w składzie kosztuje 60 - 80 zł za metr bieżący, to daje max 400 zł... Za obrobienie sobie tyle dolicza?Chyba, że blat ma mieć ponad 60 cm i do jego wykonania trzeba kupić blat o szerokości 120 cm, odciąć co trzeba, a resztę wyrzucić - to wtedy taki blat kosztuje trochę więcej niż drugie tyle. Ale resztki można wykorzystać na jakieś stołki, czy ławki.Zmień projektanta... Rozwiń Pojęcia nie mam za to tyle wyliczył :/niestety, za kuchnie około 9 m2 policzyli 13 tysięcy (bez sprzętu i płytek i blatu) kuchnia tradycyjna w literę L - szafki stojące, wiszące, lodówka wolnostojąca Edytowano 2 września 2015 przez AgataE (zobacz historię edycji) Link do komentarza
tadeo_g Napisano 8 września 2015 Udostępnij #5 Napisano 8 września 2015 Ta cena to jakiś dramat. Jeśli masz jeszcze opcję wycofać się z tego zamówienia to znajdziesz na pewno coś w lepszej cenie. Link do komentarza
szumi_morze Napisano 9 września 2015 Udostępnij #6 Napisano 9 września 2015 Cytat Ta cena to jakiś dramat. Jeśli masz jeszcze opcję wycofać się z tego zamówienia to znajdziesz na pewno coś w lepszej cenie. Rozwiń za taką cenę można umeblować dwie kuchnie! Jaka firma Cię tak skrzywdzila? Link do komentarza
bajbaga Napisano 9 września 2015 Udostępnij #7 Napisano 9 września 2015 Można kupić w markecie, nawet za 800zł np. takie:Ps. za 400zł też można. Link do komentarza
AgataE Napisano 9 września 2015 Autor Udostępnij #8 Napisano 9 września 2015 Cytat za taką cenę można umeblować dwie kuchnie! Jaka firma Cię tak skrzywdzila? Rozwiń zrezygnowaliśmy oczywiście z ich usług. W przyszłym tygodniu mamy spotkanie z innym projektantem. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 9 września 2015 Udostępnij #9 Napisano 9 września 2015 Cytat zrezygnowaliśmy oczywiście z ich usług. W przyszłym tygodniu mamy spotkanie z innym projektantem. Rozwiń Daj sobie spokój z projektantami, oni myślą że człowiek w totka wygra a oni spełniają swoje marzenia poprzez nas i nie liczą ile co kosztuje. Link do komentarza
martynka33 Napisano 27 października 2015 Udostępnij #10 Napisano 27 października 2015 A może cienkie blaty z konglomeratu? Ja mam co prawda tradycyjnej grubości czyli 30 mm, ale te cienkie (chyba 12 mm) bardziej mi się podobają… Coś takiego:http://www.budownictwoonline.pl/news/nowy-...nne-technistoneNo i konglomerat polecam bardziej niż kamień. Lżejszy i ładniejszy jak dla mnie.. i wytrzymalszy od kamienia. Nie mówiąc już o blatach laminowanych. Link do komentarza
AgataE Napisano 27 października 2015 Autor Udostępnij #11 Napisano 27 października 2015 Cytat A może cienkie blaty z konglomeratu? Ja mam co prawda tradycyjnej grubości czyli 30 mm, ale te cienkie (chyba 12 mm) bardziej mi się podobają… Coś takiego:http://www.budownictwoonline.pl/news/nowy-...nne-technistoneNo i konglomerat polecam bardziej niż kamień. Lżejszy i ładniejszy jak dla mnie.. i wytrzymalszy od kamienia. Nie mówiąc już o blatach laminowanych. Rozwiń wybór padł na blat laminowany... piękne laminaty ma kronopol. Poz obejrzeniu próbników decyzja została podjęta. Te laminaty świetnie naśladują fakturę drewna. Mają też w ofercie płytę laminowaną będącą imitacją szczotkowanego drewna. Będzie idealna na stolik szczoctkowane drewno Link do komentarza
solange63 Napisano 27 października 2015 Udostępnij #12 Napisano 27 października 2015 (edytowany) Cytat Drewno jakie by nie było, łatwe do uszkodzenia. Rozwiń od 6 lat mam blat z teaku. Nic się z nim nie dzieje. Zapomniałeś też dodać, że bardzo łatwo jest taki blat naprawić; przeszlifować, polakierować i wygląda jak nowy. Cytat Natomiast ja bym polecił o ile to się spodoba, blat wyłożony płytkami 10X10 cm a opaska blatu z drewna. Te płytki z blatu powinny przejść na ścianę wtedy wszystko się będzie zgrywało. Rozwiń fuj i ble. Nie wspominając o szorowaniu fug na takim blacie. Edytowano 27 października 2015 przez solange63 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 27 października 2015 Udostępnij #13 Napisano 27 października 2015 Cytat od 6 lat mam blat z teaku. Nic się z nim nie dzieje. Zapomniałeś też dodać, że bardzo łatwo jest taki blat naprawić; przeszlifować, polakierować i wygląda jak nowy.fuj i ble. Nie wspominając o szorowaniu fug na takim blacie. Rozwiń Bo dbasz o niego to się nic nie dzieje A co do płytek i fug to nic nie musisz szorować bo fuga na blacie kuchennym musi być epoksydowa Link do komentarza
AgataE Napisano 27 października 2015 Autor Udostępnij #14 Napisano 27 października 2015 Cytat Bo dbasz o niego to się nic nie dzieje A co do płytek i fug to nic nie musisz szorować bo fuga na blacie kuchennym musi być epoksydowa Rozwiń jak dla mnie zimno płytek i estetyka je dyskwalifikuje - jeśli chodzi o blat w kuchni Link do komentarza
bajbaga Napisano 27 października 2015 Udostępnij #15 Napisano 27 października 2015 Cytat jak dla mnie zimno płytek i estetyka je dyskwalifikuje - jeśli chodzi o blat w kuchni Rozwiń No tak w pewnych sytuacjach (intymnych) ....... - to i wilka można złapać Link do komentarza
Barbossa Napisano 27 października 2015 Udostępnij #16 Napisano 27 października 2015 Cytat No tak w pewnych sytuacjach (intymnych) ....... - to i wilka można złapać Rozwiń niby tak, ale to musi być koincydencja kilku zdarzeń, np oprócz takiego, a nie innego blatu, to jeszcze np listonosz musi zadzwonić dwa razy... Link do komentarza
Buster Napisano 27 października 2015 Udostępnij #17 Napisano 27 października 2015 Cytat niby tak, ale to musi być koincydencja kilku zdarzeń, np oprócz takiego, a nie innego blatu, to jeszcze np listonosz musi zadzwonić dwa razy... Rozwiń A "po" niepotrzebny może odejść Link do komentarza
AgataE Napisano 27 października 2015 Autor Udostępnij #18 Napisano 27 października 2015 dla mnie dom ma być przytulny, ma być klimat. Konglomerat/kamień w kuchni nie kojarzy mi się z ciepłem i przytulnością, a z pałacowymi wnętrzami lub cmentarzem. Dlatego nie nie nie. Poza tym słyszałam opinię, iż ludzi często decydując się na tego typu rozwiązania żałują bo własnie nie są przyzwyczajeni do chłodu... nie wiem o wilki nie pytałam ;p Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 27 października 2015 Udostępnij #19 Napisano 27 października 2015 Cytat dla mnie dom ma być przytulny, ma być klimat. Konglomerat/kamień w kuchni nie kojarzy mi się z ciepłem i przytulnością, a z pałacowymi wnętrzami lub cmentarzem. Dlatego nie nie nie. Poza tym słyszałam opinię, iż ludzi często decydując się na tego typu rozwiązania żałują bo własnie nie są przyzwyczajeni do chłodu... nie wiem o wilki nie pytałam ;p Rozwiń O gustach się nie dyskutuje. Gdyby wszystkim podobało się to samo to świat byłby jak papier toaletowy ...A co Ty tak chłodu się boisz? Link do komentarza
AgataE Napisano 27 października 2015 Autor Udostępnij #20 Napisano 27 października 2015 Cytat O gustach się nie dyskutuje. Gdyby wszystkim podobało się to samo to świat byłby jak papier toaletowy ...A co Ty tak chłodu się boisz? Rozwiń ja się nie boję, nie lubię. Po prostu. Gdyby wszyscy lubili to samo to świat byłby jak papier toaletowy... P. S o gustach się nie dyskutuje Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 27 października 2015 Udostępnij #21 Napisano 27 października 2015 Cytat ja się nie boję, nie lubię. Po prostu. Gdyby wszyscy lubili to samo to świat byłby jak papier toaletowy... P. S o gustach się nie dyskutuje Rozwiń Przyznajesz mi racje czy o co chodzi Link do komentarza
matras Napisano 28 października 2015 Udostępnij #22 Napisano 28 października 2015 Jak dla mnie najlepiej sprawdzają się blaty granitowe. Solidne, wytrzymałe i wyglądają świetnie. Link do komentarza
Jerzy32 Napisano 29 października 2015 Udostępnij #23 Napisano 29 października 2015 Drewniane blaty świetnie komponują się z białymi meblami aczkolwiek granit jest bardziej odporny na wszelkiego typu zarysowania itp. Ja mimo wszystko wybrałem drewno i cieszę się przytulną kuchnią. Link do komentarza
janm Napisano 30 października 2015 Udostępnij #24 Napisano 30 października 2015 Granitowe = wytrzymałość.Drewno = wygląd i klimat. Sklejka i okleina = nie polecam nikomu. Link do komentarza
AgataE Napisano 2 listopada 2015 Autor Udostępnij #25 Napisano 2 listopada 2015 a myślicie, że stół w kuchni (120 cm/60 lub 80 cm) będzie ok? Wymiary kuchni długość 366 (-60 cm na szafkę) szerokość 270 (- 60 cm na szafki) Stół stałby krótszym bokiem do ściany. Sugerowałam się tym: Link do komentarza
KAMEX Napisano 16 listopada 2015 Udostępnij #26 Napisano 16 listopada 2015 Granitowy blat to na prawdę dobre rozwiązanie, jak już parę razy wspomniano jest wytrzymały, odporny, no i przede wszystkim niesamowicie się prezentuje. a dobrze zaimpregnowany będzie bardzo długo służył ! więc warto zainwestować, cenowo nie ma dużej różnicy między dobrym blatem drewnianym Link do komentarza
AgataE Napisano 16 listopada 2015 Autor Udostępnij #27 Napisano 16 listopada 2015 Cytat Granitowy blat to na prawdę dobre rozwiązanie [...] cenowo nie ma dużej różnicy między dobrym blatem drewnianym Rozwiń ale między dobrym blatem laminowanym już tak ;) Link do komentarza
tadeo_g Napisano 4 lutego 2016 Udostępnij #28 Napisano 4 lutego 2016 Ja też jestem za blatami drewnianymi, też nie lubię zimna;) ostatnio widziałem ciekawe połączenie, blat drewniany, a ściany wykończone laminatem z tych blatów, nie powiem, spodobało mi się bardzo, można na zdjęciu zobaczyć jak to wygląda: Link do komentarza
kamil68 Napisano 23 marca 2016 Udostępnij #29 Napisano 23 marca 2016 Ja długo musiałem namawiać żonę do tego, żeby zrezygnowała z drewnianego blatu. Niestety, ale te blaty fakt, że piękne, ale bardzo trudne w utrzymaniu. Uważam, że w kuchni powinno się przede wszystkim gotować, a nie uważać na to, żeby nic się nie stało z blatem (odbarwienia, przypalenia). Wiem, że wszelkie niedoskonałości wynikające z użytkowania są do naprawienia (papier ścierny), ale czy jest to tego warte? W związku z tym mamy blat laminowany firmy Egger, który imituje drewno. Oczywiście nie wygląda jak drewno, ale go tylko przypomina. Jednak blat ten jest najładniejszym blatem laminowanym jaki znalazłem. Cena też adekwatna. Link do komentarza
tamud Napisano 2 czerwca 2016 Udostępnij #30 Napisano 2 czerwca 2016 Cytat A może cienkie blaty z konglomeratu? Ja mam co prawda tradycyjnej grubości czyli 30 mm, ale te cienkie (chyba 12 mm) bardziej mi się podobają? Coś takiego:http://www.budownictwoonline.pl/news/nowy-...nne-technistoneNo i konglomerat polecam bardziej niż kamień. Lżejszy i ładniejszy jak dla mnie.. i wytrzymalszy od kamienia. Nie mówiąc już o blatach laminowanych. Rozwiń Dla Mnie konglomerat doskonale pasuje jako forma blatu. Uważam, że świetnie pasuje zarówno w nowoczesnych jak i tradycyjnych kuchniach. Sam nie tak dawno zmieniałem u siebie blat i postawiłem właśnie na ten materiał, tyle, że zamiast tradycyjnego blatu, skorzystałem z opcji przedłużanego parapetu A zdecydowałem się na takie rozwiązanie, gdyż mam bardzo małą powierzchniowo kuchnię. A jest to idealne rozwiązanie właśnie dla tego typu pomieszczeń. Nawiązując do przedmówcy, zgadzam się, że ten materiał świetnie pasuje zarówno jak blat lub jak w moim przypadku, jako przedłużony parapet Link do komentarza
Kamil.K Napisano 3 czerwca 2016 Udostępnij #31 Napisano 3 czerwca 2016 Ja nie wybrałbym drewna, ponieważ łatwo go uszkodzić. Poza tym taki blat trzeba olejować, uważać żeby nie położyć nic gorącego i tylko się o niego martwić. Wybrałbym blat kamienny. Link do komentarza
Elfir Napisano 3 czerwca 2016 Udostępnij #32 Napisano 3 czerwca 2016 (edytowany) Cytat Poza tym słyszałam opinię, iż ludzi często decydując się na tego typu rozwiązania żałują bo własnie nie są przyzwyczajeni do chłodu... nie wiem o wilki nie pytałam ;p Rozwiń Swojego kamiennego blatu z granitu nie zamieniłabym na żaden inny.Jest niezniszczalny. Stawiam na nim gorące garnki, kroję, wałkuję ciasto. Rozlewam oleje, soki.I nic. Przejadę szmatką i wygląda jak nowy.A blat olejowany? Nie odłożysz żywności, bo konserwowany jakimś olejem. Edytowano 3 czerwca 2016 przez Elfir (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Arel Napisano 19 sierpnia 2016 Udostępnij #33 Napisano 19 sierpnia 2016 Cytat Granitowe = wytrzymałość.Drewno = wygląd i klimat. Sklejka i okleina = nie polecam nikomu. Rozwiń Warte rozważenia - blat betonowy , ale udekorowany i zabezpieczony, to i wytrzymałość, wygląd i klimat zarazem.Dekoracja barwniki polimerowe lub rekatywne i zabezpieczenie bezbarwna żywica epoksydowa. Efekt końcowy jak na fotce. Link do komentarza
Ola Bojka Napisano 18 listopada 2016 Udostępnij #34 Napisano 18 listopada 2016 Wiele komentarzy na temat drewna. Szczerze to też mysłałam, że bedą z nim problemy. bardzo podobały mi się białe kuchnie z drewnianym blatem. Postawiłam na blat dębowy w naturalnym kolorze. znalazłam firmę z doświadczeniem i nowoczesną marką i szczerze? jestem zachwycona. wyglada pieknie, jest gruby wiec nadaje kuchni fajnego charakteru. w starej kuchni mialam blat z kamienia i z wlasnego doswiadczenia polecam drewno.załączam zdjecie z realizacji - wykonane przez ich fot.Robią też fajne fronty - jak ktoś lubi drewno Link do komentarza
AdamBat Napisano 15 lutego 2017 Udostępnij #35 Napisano 15 lutego 2017 Planuję remont kuchni i zastanawiam się nad się nad zrobieniem jej w stylu "małej gastronomii" (użycie mebli z nierdzewki etc.) Robił ktoś już taki projekt? Link do komentarza
SkyWalker Napisano 20 lutego 2017 Udostępnij #36 Napisano 20 lutego 2017 Według mnie nie ma lepszego materiału na blat jak granit - jeżeli stać Cię na wykończenie kuchni takim kamieniem to nawet się nie zastanawiaj. Bardzo dobrze wygląda czarny granit Impala. Link do komentarza
krystynastryjak Napisano 27 marca 2017 Udostępnij #37 Napisano 27 marca 2017 Zgadzam się! Ja jakiś czas temu odwiedzałam zakłady kamieniarskie robiące nagrobki i widziałam, że bardzo wiele z nich zajmuje się też robieniem granitowych blatów granitowych. Nie dość, że super elegancko to wygląda, to tak jak mówicie, ten materiał jest trwały. Ja zawsze miałam blat drewniany, ale teraz poważnie się zastanawiam nad zmianą, bo drewno bardzo szybko się niszczy Link do komentarza
Elfir Napisano 27 marca 2017 Udostępnij #38 Napisano 27 marca 2017 (edytowany) Mam blat z granitu. Taniego, szarego. Nie impregnowany, więc żadna chemia nie ma kontaktu z żywnością (czy to żywice polimerowe czy oleje do drewna). Nie pielęgnuję, nie wycieram natychmiast każdej plamki, nie mam przebarwień. Edytowano 27 marca 2017 przez Elfir (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Kowalski88 Napisano 13 kwietnia 2017 Udostępnij #39 Napisano 13 kwietnia 2017 Na razie mam w kuchni blat z płyty w srebrnej okleinie, ale zdążył się już rozwarstwić. Szukam czegoś w tym kolorze, ale na pewno nie będzie to znów płyta meblowa. Chcę zainwestować w coś trwalszego, żeby nie wymieniać co kilka lat. Taki ze stali nierdzewnej chyba kosztuje majątek, ale jeśli nie stal to co innego? Ktoś ma jakiś pomysł...? Link do komentarza
Elfir Napisano 14 kwietnia 2017 Udostępnij #40 Napisano 14 kwietnia 2017 granit - polecam Link do komentarza
Skajlar Napisano 24 kwietnia 2017 Udostępnij #41 Napisano 24 kwietnia 2017 Ja też się zgadzam. Granit ładnie wygląda, jest mega praktyczny i wytrzymały. Link do komentarza
martynka33 Napisano 31 maja 2017 Udostępnij #42 Napisano 31 maja 2017 Zamiast kamienia polecałabym konglomerat, lżejszy, cieplejszy i łatwiejszy w obróbce. Bardzo modny wzór to teraz marmur, na zdjęciu mój kawałek blatu z Technistone Link do komentarza
Elfir Napisano 31 maja 2017 Udostępnij #43 Napisano 31 maja 2017 tylko cena wyższa i się rysuje. Link do komentarza
Kowalski88 Napisano 26 lipca 2017 Udostępnij #44 Napisano 26 lipca 2017 Wracam do tematu, bo nadal szukam blatu idealnego i nie mogę się zdecydować Granit, marmur czy konglomerat o wyglądzie kamienia mogą się fajnie prezentować, ale jakoś bardziej by mi odpowiadało coś jednolitego kolorystycznie. A co myślicie o blatach ceramicznych - z gresu, terakoty? Ktoś miał z nimi jakieś doświadczenia? Chodzi głównie o trwałość, odporność na uszkodzenia, zaplamienia... Link do komentarza
melcher Napisano 1 grudnia 2017 Udostępnij #45 Napisano 1 grudnia 2017 Sam mam podobne wątpliwości, z tym, że długo zastanawiałem się nad wyborem drewna lub materiału drewnopodobnego... Ostatecznie wybiorę prawdopodobnie drugą z opcji. Powód jest prosty - taki blat można stosunkowo tanio wymienić w przypadku uszkodzeń... Ale to moja prywatna opinia, podejrzewam, że większość się z nią nie zgodzi;) Link do komentarza
Elfir Napisano 2 grudnia 2017 Udostępnij #46 Napisano 2 grudnia 2017 (edytowany) Dnia 26.07.2017 o 22:04, Kowalski88 napisał: Wracam do tematu, bo nadal szukam blatu idealnego i nie mogę się zdecydować Granit, marmur czy konglomerat o wyglądzie kamienia mogą się fajnie prezentować, ale jakoś bardziej by mi odpowiadało coś jednolitego kolorystycznie. A co myślicie o blatach ceramicznych - z gresu, terakoty? Ktoś miał z nimi jakieś doświadczenia? Chodzi głównie o trwałość, odporność na uszkodzenia, zaplamienia... Rozwiń mają fugi. Chyba, że użyjesz czegoś wielkoformatowego w stylu laminam, ale przy tej cenie to równie dobrze można użyć corianu czy innego kompozytu. Edytowano 2 grudnia 2017 przez Elfir (zobacz historię edycji) Link do komentarza
GTV Napisano 31 grudnia 2017 Udostępnij #47 Napisano 31 grudnia 2017 Kuchenny blat warto tak oświetlić, żeby nie powstawały na nim głębokie cienie – najlepiej wykorzystując do tego celu kilka równomiernie rozmieszczonych opraw, skierowanych bezpośrednio na jego powierzchnię. Jeśli nad powierzchnią roboczą znajdują się szafki wiszące, możemy pod nimi zamontować oprawy LED o małej mocy. Optymalna odległość pomiędzy poszczególnymi punktami świetlnymi powinna wynosić 40-60 cm. Wykorzystanie opraw z jednej serii – identycznych pod względem designu i koloru – wprowadzi do naszej kuchni wrażenie ładu i spokoju. Link do komentarza
Gość Napisano 31 grudnia 2017 Udostępnij #48 Napisano 31 grudnia 2017 Kiedyś student z Uniwersytetu Przyrodniczego na egzamin z zoologii zdążył przygotować się tylko z robaków, ale pomyślał sobie: idę i zdaję... Profesor zadaje pytanie: Proszę powiedzieć co wiesz o słoniach! Student po małym namyśle powiada: Słoń jest największym, chodzącym kręgowcem, jego charakterystycznym organem jest nos, czyli trąba w kształcie dużego robaka. A robaki.... i tu już wie co ma mówić!!! A GTV wie tutaj wszystko o oświetleniu LEDowym i ładnie nawiązał do tematu o blatach kuchennych Bardzo misię to podoba! Bravissimo! Link do komentarza
Takiowaki Napisano 31 grudnia 2017 Udostępnij #49 Napisano 31 grudnia 2017 Dnia 14.04.2017 o 18:50, Elfir napisał: granit - polecam Rozwiń A pokażesz zdjęcie kawałeczka? I z czym na frontach go skomponowałaś? Link do komentarza
Elfir Napisano 1 stycznia 2018 Udostępnij #50 Napisano 1 stycznia 2018 (edytowany) fronty mam w okleinie drewnopodobnej - dąb. A blat to zwykły szary granit. Jak zrobię zdjęcie to wkleję. Edytowano 1 stycznia 2018 przez Elfir (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się