stokrotka.35 Napisano 20 lutego 2013 Udostępnij #1 Napisano 20 lutego 2013 Znalazłam takie coś Link do komentarza
MarekS39 Napisano 26 lutego 2013 Udostępnij #2 Napisano 26 lutego 2013 Nie ma linku. ;) Mamy kilka takich lamp w domu, głównie z Ikei - są ekstra. ;) A nikomu z nas nie chciałoby się robić samemu. Ale pomysł super. Link do komentarza
boska.n Napisano 3 marca 2013 Udostępnij #3 Napisano 3 marca 2013 dla mnie te lampy z Ikei są mało trwałe- stała kiedyś taka w mojej sypialni i dziecko zrobiło w niej wielką dziurę Link do komentarza
retrofood Napisano 4 marca 2013 Udostępnij #4 Napisano 4 marca 2013 Nie należy zapominać, ze to lampa dla ozdoby, a nie do oświetlania. Można w niej uzywać wyłacznie żródeł, które wydzielają niewiele ciepła. Link do komentarza
mm88 Napisano 13 marca 2013 Udostępnij #5 Napisano 13 marca 2013 Taka lampa to chyba przejściowa np. jak nie mamy kupionej normalnej. Na krótki okres ok- ale nie dłuższy odpada Link do komentarza
demo Napisano 15 marca 2013 Udostępnij #6 Napisano 15 marca 2013 Cytat dla mnie te lampy z Ikei są mało trwałe- stała kiedyś taka w mojej sypialni i dziecko zrobiło w niej wielką dziurę Dzieciaki trza pilnować a nie opowiadać na forum że lampa z Ikea be , bo dzieci wyrąbały dziurę . Daj im młotek to w podłodze Ci też wyrąbią . Link do komentarza
mm88 Napisano 18 marca 2013 Udostępnij #7 Napisano 18 marca 2013 Cytat Dzieciaki trza pilnować a nie opowiadać na forum że lampa z Ikea be , bo dzieci wyrąbały dziurę . Daj im młotek to w podłodze Ci też wyrąbią . To też prawda, ale jednak nawet przy czyszczeniu takich lamp- można je samemu zniszczyć przez przypadek bo są delikatne. Link do komentarza
Meble-Bogart Napisano 2 kwietnia 2013 Udostępnij #8 Napisano 2 kwietnia 2013 Lampa z pierwszego postu nie wygląda jakby dawała zbyt wiele światła - definitywnie to element dekoracyjny i nie zawiesiłbym go jako głównego źródła światła, bez dodatkowych kinkietów. Co do samego korpusu - miałem do czynienia z takimi lampami, są bardzo delikatne. Link do komentarza
tomasz234 Napisano 2 kwietnia 2013 Udostępnij #9 Napisano 2 kwietnia 2013 witam a ile kurzu na tym ustrojstwie będzie sie osadzać ze szok, raczej tego typu bym nie montował w domu ,widać ze mało światła będzie to dawać czyli nie jest praktyczne . Link do komentarza
Led-Lux Napisano 7 kwietnia 2013 Udostępnij #10 Napisano 7 kwietnia 2013 Papierowa lampa nie jest zbyt trafnym rozwiązaniem,dla mnie wygląda dosyć kiczowata i tandetnie,to coś robionego po kosztach co szybko się zepsuje,spali,podrze. Lepiej chyba zainwestować w jakąś fajna lampę na biurko,gdzie mamy pewność i jakość tego co posiadamy. Link do komentarza
waclaw-66 Napisano 17 kwietnia 2013 Udostępnij #11 Napisano 17 kwietnia 2013 Jest ładna - to fakt. Również jestem zdania, że taka lampa sprawdzi się jedynie jako forma dekoracji. W charakterze głownej lampy jakoś jej jednak nie widzę. Link do komentarza
katee Napisano 17 kwietnia 2013 Udostępnij #12 Napisano 17 kwietnia 2013 Też ostatnio "wpadłam" na "rękodzielne" lampy. lampa ze sznurkaJuż nawet wysłałam męża po Wikol... ale zapomniał i zapał przeszedł.Myślę że można taki balon okleić np. firanką czy szydełkowym obrusem... Metoda chyba daje duże pole do popisu wyobraźni ;) Link do komentarza
Lucy20 Napisano 9 maja 2013 Udostępnij #13 Napisano 9 maja 2013 Super pomysł z własnoręcznym zrobieniem lampy! Muszę spróbować zastosować do rozwiązanie w pokoju dziecka, zawsze to kilka groszy w kieszeni więcej ;) Póki co takie lampy widziałam tylko w Ikei i też wydaje mi się, że raczej należy traktować je w formie dekoracji np. lampa stojąca papierowa, a wisząca już "prawdziwa" ;) Link do komentarza
retrofood Napisano 9 maja 2013 Udostępnij #14 Napisano 9 maja 2013 Cytat Super pomysł z własnoręcznym zrobieniem lampy! Muszę spróbować zastosować do rozwiązanie w pokoju dziecka, zawsze to kilka groszy w kieszeni więcej ;) Groszy więcej, ale uśmiercenie dziecka też wielce prawdopodobne. Czyli wychodzi śmierć dziecka za parę groszy. Czy już nie ma na czym oszczędzać, tylko na bezpieczeństwie? Polecam włączenie myślenia. To nie boli. Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 9 maja 2013 Autor Udostępnij #15 Napisano 9 maja 2013 No chyba nikt nie wpadłby na pomysł montować w środku jakiejś 100 watowej żarówy.Jedynie w tym przypadku nadawałyby się żarniki niskowatowe, które nie promieniują dużym ciepłem np. ledy Link do komentarza
retrofood Napisano 9 maja 2013 Udostępnij #16 Napisano 9 maja 2013 Cytat No chyba nikt nie wpadłby na pomysł montować w środku jakiejś 100 watowej żarówy.Jedynie w tym przypadku nadawałyby się żarniki niskowatowe, które nie promieniują dużym ciepłem np. ledy To nie całkiem tak. LED-y wbrew pozorom, emitują spore ilości ciepła i trudności w jego odprowadzeniu gwałtownie zniżają ich trwałość. Cały pomysł z papierowymi lampami jest dobry do zabawy w przedszkolu, ale w żadnym wypadku do użytkowania.W czasach, kiedy ja chodziłem do szkoły (podstawowej) jednym z tematów na zajęciach praktycznych było klejenie lampionów do lamp z bibuły. Ale już wtedy nauczyciel wiedział, że wolno do nich wstawiać tylko żarówki 15W i 25W. Bo wtedy żarówki o tych mocach robiono jako próżniowe! Bańka szklana nagrzewała się w nich ledwo, ledwo. Taki zwykły, wiejski, nauczyciel już nas uczył, że inaczej nie wolno.A teraz Autorytety(?) mają bezpieczeństwo w nosie. Link do komentarza
mariannakostka Napisano 11 czerwca 2013 Udostępnij #17 Napisano 11 czerwca 2013 Skoro już się dzielimy pomysłami nie tylko papierowymi, to ostatnio w klubokawiarni zauważyłam lampkę ze starych kaset i już niedługo się przymierzam do wykonania, tylko zbieram kasetki od znajomych, bo sama wyrzuciłam jakieś 2 lata temu Ps. Jak myślicie, czym najlepiej połączyć kasety, żeby konstrukcja się trzymała? Link do komentarza
retrofood Napisano 11 czerwca 2013 Udostępnij #18 Napisano 11 czerwca 2013 Klejem cyjanoakrylowym. Link do komentarza
makak Napisano 11 czerwca 2013 Udostępnij #19 Napisano 11 czerwca 2013 Nie no, lampa fajny, pomysł prosty, a skuteczny. Ale kiedyś też miałem papierową lampę i muszę przyznać, że oświetlenie dawało kiepskie... Mimo, że była ona zielona, czyli mogłaby trochę rozjaśniać pokój, to jednak jasność była mierna w pokoju. Czyli do ozdoby jak najbardziej, ale pod warunkiem, że w pokoju jest też inne oświetlenie. Link do komentarza
mariannakostka Napisano 12 czerwca 2013 Udostępnij #20 Napisano 12 czerwca 2013 makak, tu chyba jednak liczy się bardziej walor estetyczny niż praktyczny retrofood, dzięki Link do komentarza
pezetek Napisano 13 czerwca 2013 Udostępnij #21 Napisano 13 czerwca 2013 Tylko do ozdoby się nadaje. Ani tym poświecić, ani to trwałości nie ma. Czasem można zainwestować, ale jednak chyba lepiej dołożyć i kupić coś bardziej trwałego i spełniającego swoją podstawową funkcję? Link do komentarza
mariannakostka Napisano 14 czerwca 2013 Udostępnij #22 Napisano 14 czerwca 2013 Zależy co masz do oświetlenia. Jeśli masz już dobre oświetlenie boczne, to można na środku pokoju zainstalować coś mniej użytecznego Link do komentarza
MyLed Napisano 15 czerwca 2013 Udostępnij #23 Napisano 15 czerwca 2013 Mi nie podobają się lampy w takim stylu,być może są oryginalne,ale chyba nic poza tym. Wolałbym raczej coś solidnego i ładnego,co posłuży na kilka lat. Link do komentarza
pezetek Napisano 17 czerwca 2013 Udostępnij #24 Napisano 17 czerwca 2013 (edytowany) Cytat Mi nie podobają się lampy w takim stylu,być może są oryginalne,ale chyba nic poza tym. Wolałbym raczej coś solidnego i ładnego,co posłuży na kilka lat. Ewentualnie, jeśli trzeba mieć jakąś lampę zastępczą albo do wynajmowanego mieszkania, to ma sens, bo małym kosztem można sobie zapewnić coś zamiast żarówki. Jednak na dłuższą metę nie jest to wg mnie baza dla oświetlenia. Edytowano 17 czerwca 2013 przez pezetek (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Goldsun-Lampy Napisano 7 sierpnia 2013 Udostępnij #25 Napisano 7 sierpnia 2013 Wtedy tak- jako lampa zastępcza i tymczasowa na pewno sie sprawdzi,ale jeśli miałaby ona być używana na co dzień we własnym mieszkaniu,to także odradzam,nawet ze względów samego bezpieczeństwa. Link do komentarza
cora26 Napisano 31 sierpnia 2013 Udostępnij #26 Napisano 31 sierpnia 2013 Cytat Znalazłam takie coś No fajne i i oryginalnie wygląda. U mnie ikeowska papierowa lampa służy latami i ma się dobrze. :-) Link do komentarza
sassanka Napisano 10 września 2013 Udostępnij #27 Napisano 10 września 2013 Pięknie to wygląda, ale chyba bałabym sie mieć coś takiego u siebie. Jak się te papierki nagrzeją to może się coś zapalić :/ Kolejna sprawa, już widzę oczyma wyobraźni jak się pięknie zbiera kurz na tych paseczkach Link do komentarza
Goldsun-Lampy Napisano 12 września 2013 Udostępnij #28 Napisano 12 września 2013 Większość opinii jest mimo wszystko negatywna i chyba słusznie,ponieważ jakość tego typu lamp pozostawia wiele do życzenia. Teraz u nas znajdziecie szeroki wybór,warto przekonać sie o tym samemu. Link do komentarza
Anna Nowak Napisano 13 września 2013 Udostępnij #29 Napisano 13 września 2013 Widziałam ostatnio czerwoną, świetnie się prezentuje! Link do komentarza
Michalina82 Napisano 27 września 2013 Udostępnij #30 Napisano 27 września 2013 Ja mam w kształcie kuli z Ikei. Link do komentarza
asiakamien Napisano 2 października 2013 Udostępnij #31 Napisano 2 października 2013 O! Pomysł ciekawy. U mnie z braku laku taka papierowa lampa wisi na korytarzu, ale w takiej wersji znalazłabym dla niej lepsze miejsce. Link do komentarza
Tatarek Napisano 4 października 2013 Udostępnij #32 Napisano 4 października 2013 Ładne to i jest, ale co z tym kurzem? Link do komentarza
Michał Matlak Napisano 6 października 2013 Udostępnij #33 Napisano 6 października 2013 Cytat Ładne to i jest, ale co z tym kurzem? Taka lampa kosztuje tyle, że nawet gdyby co pół roku się maksymalnie kurzyła, to co te pół roku można kupić nową :-)Ale czy to ma sens? Link do komentarza
asia1983 Napisano 11 października 2013 Udostępnij #34 Napisano 11 października 2013 Moim zdaniem wygląda to świetnie, tylko jak z trwałością i czyszczeniem? ;) Link do komentarza
Kociol Napisano 11 października 2013 Udostępnij #35 Napisano 11 października 2013 Wygląda ładnie,czysci się ją pewnie tak jak normalną lampę,ale co z trwałością? Bo podejrzewam że to coś jednosezonowego,co prędzej czy później się zniszczy. Link do komentarza
kakadu Napisano 14 października 2013 Udostępnij #36 Napisano 14 października 2013 Też mi się wydaje, że trwałość tej lampy pozostawia wiele do życzenia. Mi się nie podoba, ale co kto lubi. Link do komentarza
bajbaga Napisano 14 października 2013 Udostępnij #37 Napisano 14 października 2013 A masz pretensje do papieru toaletowego że nie jest trwały ? Link do komentarza
dariawiejska Napisano 15 października 2013 Udostępnij #38 Napisano 15 października 2013 świetnie to wygląda, ale chyba bym się bała, że taka konstrukcja może się zapalić Link do komentarza
demo Napisano 15 października 2013 Udostępnij #39 Napisano 15 października 2013 Cytat taka konstrukcja może się zapalić Bo też taka konstrukcja jeżeli nie posiada oznakowania CE jako całość, nie powinna być w żadnym przypadku użytkowana.Tu widzimy że klosz to samoróbka ; ktoś założy za mocną żarówkę bo mu będzie lepiej wyglądać i pożar gotowy. Link do komentarza
Elfir Napisano 21 października 2013 Udostępnij #40 Napisano 21 października 2013 w dobie świetlówek i wysokich cen prądu wątpię by ktoś montował 150 W żarówkę w takiej lampie. Link do komentarza
retrofood Napisano 21 października 2013 Udostępnij #41 Napisano 21 października 2013 Cytat w dobie świetlówek i wysokich cen prądu wątpię by ktoś montował 150 W żarówkę w takiej lampie. Zakazana. Ale może dlatego lepiej smakuje... Link do komentarza
Jani_63 Napisano 21 października 2013 Udostępnij #42 Napisano 21 października 2013 Żarówka 150W to z bardzo starych zapasów musiałaby pochodzić Link do komentarza
sato83 Napisano 22 października 2013 Udostępnij #43 Napisano 22 października 2013 Apropo papierowych lamp i Ikei. Widziałam domowej roboty stojącą lampę zrobiona z tej tekturowej kraty, która jest wewnątrz stołów z Ikei. Nie stało dobrze ale było efektowne. Link do komentarza
coolibeer Napisano 22 października 2013 Udostępnij #44 Napisano 22 października 2013 Taka ciekawostka odnośnie lamp z Ikei tych stojących Wójtuś z jednej lampy zrobił dwie ;) da się? da Link do komentarza
solange63 Napisano 22 października 2013 Udostępnij #45 Napisano 22 października 2013 Cytat Taka ciekawostka odnośnie lamp z Ikei tych stojących Wójtuś z jednej lampy zrobił dwie ;) da się? da a obie świecą? no magik po prostu Link do komentarza
retrofood Napisano 22 października 2013 Udostępnij #46 Napisano 22 października 2013 Cytat a obie świecą? Tak, niczym gwiazdy i zakonnice. Te świecą i te świecą... Link do komentarza
reddress Napisano 25 października 2013 Udostępnij #47 Napisano 25 października 2013 Takie papierowe lampy to nie dla mnie, ale nie powiem oryginalnie wyglądają ;) Link do komentarza
MultiLampy Napisano 12 listopada 2013 Udostępnij #48 Napisano 12 listopada 2013 Tutaj popieram zdanie Przedmówców- papierowe lampy to dobre rozwiązanie,ale tylko na chwilę gdzie nie chcemy wydawać wiele a mieć tymczasową lampę. Na dłuższa metę nie nadaje się do niczego,warto poszukać solidnych lamp w dobrych sklepach internetowych. Link do komentarza
gosiakk Napisano 27 listopada 2013 Udostępnij #49 Napisano 27 listopada 2013 Też przerabiałam już temat papierowej lampy i przyznaję, że jest dobra jako etap przejściowy, żeby nie wisiała sama żarówka zanim znajdzie się docelową. Jest tania, ale na dłuższą metę się nie nadaje. Lepiej kupić coś, co można normalnie czyścić i porządnie wygląda. Link do komentarza
PieceMans Napisano 16 grudnia 2013 Udostępnij #50 Napisano 16 grudnia 2013 Jako etap przejściowy jeszcze okej,z tym się zgodze,natomiast jeżeli miałaby być ona jedynym źródłem światła,to na dłuższa metę odpada. Wygląd także nie przypał mi do gustu. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się