Gość arturo72 Napisano 23 lipca 2014 Udostępnij #151 Napisano 23 lipca 2014 (edytowany) Cytat z pewnością nie typowa pralnio- suszarnia, bo w typowych nie montuje się natrysku. Jak dla mnie to masz łazienkę bez kibelka, a nie pralnio- suszarnię Natrysk jest "gospodarczy" i kupiony po taniości bo za 280zł z brodzikiem ;)Ponieważ z tegoż pomieszczenia wychodzi się bezpośrednio do garażu a z garażu na ogród czyli po przyjściu od brudnych prac człowiek pakuje się tam,jest bardzo rzadko używany Czyli pomieszczenie wykorzystane jest do maksimum właściwości użytkowych ;)Druga strona ściany,także łazienką bym tego nie nazwał Edytowano 23 lipca 2014 przez arturo72 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
solange63 Napisano 23 lipca 2014 Udostępnij #152 Napisano 23 lipca 2014 No dobra, dobra; masz pralnio- suszarnio- natryskownio- korytażownik. o czymś zapomniałam? Link do komentarza
Gość arturo72 Napisano 23 lipca 2014 Udostępnij #153 Napisano 23 lipca 2014 Cytat No dobra, dobra; masz pralnio- suszarnio- natryskownio- korytażownik. o czymś zapomniałam? Dokładnie tak,i to w niedoszłej kotłowni Link do komentarza
mareknowak Napisano 30 lipca 2014 Udostępnij #154 Napisano 30 lipca 2014 ja mam pralkę w łazience:) Link do komentarza
sylwira Napisano 31 lipca 2014 Udostępnij #155 Napisano 31 lipca 2014 A ja jestem zadowolona bo mam w swoim domu pralnie Link do komentarza
arkitekt Napisano 31 lipca 2014 Udostępnij #156 Napisano 31 lipca 2014 Nie polecam umieszczać pralki w małej łazience. Kiedy jeszcze "wynajmowałem" mieszkania, spotykałem się z tym często. A dodatkowo nad wanną często wisiały linki do suszenia, przez co w całej łazience panowała "ciężka" atmosfera i łatwo było o wilgoć. o i niektórzy nie zostawiali nawet pralki otwartej po praniu, przez co w środku niespecjalnie ładnie pachniało. Link do komentarza
Policjant Napisano 31 lipca 2014 Udostępnij #157 Napisano 31 lipca 2014 W pralni w piwnicy, gdybym nie mieszkał w domu to na pewno byłaby to łazienka. Pralka w kuchni? Jakoś mi się to nie podoba. Link do komentarza
bodzio39 Napisano 1 sierpnia 2014 Udostępnij #158 Napisano 1 sierpnia 2014 U mnie aktualnie nietypowo bo pralka stoi na przedpokoju, bo mam dość duży a za to małą łazienkę. Link do komentarza
rybniczak Napisano 2 sierpnia 2014 Udostępnij #159 Napisano 2 sierpnia 2014 (edytowany) Cytat Z uwagi na to,że odrzuciłem paliwo stałe już przed budową z projektowej kotłowni po powiększeniu o 2m2 na etapie adaptacji powstała typowa pralnio-suszarnia i tam mamy praleczkę,suszareczkę,umywaleczkę i natrysk a po przeciwnej stronie wisi sobie źródło ciepła i zasobnik cwu 300l Także o praleczce myśli się przed budową ;) Już się tak nie chwal z tym myśleniem przed budową . Jakbyś tak dobrze myślał , to byś też przewidział odpowiednie miejsce(np. szafkę) na proszki i płyny do prania. Edytowano 2 sierpnia 2014 przez rybniczak (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Gość adiqq Napisano 2 sierpnia 2014 Udostępnij #160 Napisano 2 sierpnia 2014 co prawda to prawda Link do komentarza
Gość arturo72 Napisano 2 sierpnia 2014 Udostępnij #161 Napisano 2 sierpnia 2014 Cytat Już się tak nie chwal z tym myśleniem przed budową . Jakbyś tak dobrze myślał , to byś też przewidział odpowiednie miejsce(np. szafkę) na proszki i płyny do prania. Jest przemyślana ale narazie nie dokonana ;)Szafka będzie pod umywalką Link do komentarza
looop Napisano 14 sierpnia 2014 Udostępnij #162 Napisano 14 sierpnia 2014 My mamy pralkę w kotłowni. Uważam, że jest to najrozsądniejsze miejsce, jeżeli ktoś ma domek jednorodzinny a nie chce zagracać łazienki. 1 Link do komentarza
Jesica Napisano 20 sierpnia 2014 Udostępnij #163 Napisano 20 sierpnia 2014 Ja mam pralkę w łazience, aczkolwiek moja teściowa ma ją w kuchni ( z powodu małej łazienki ). Link do komentarza
r-32 Napisano 20 sierpnia 2014 Udostępnij #164 Napisano 20 sierpnia 2014 Ja mam pralkę w łazience, aczkolwiek moja teściowa też ma ją w łazience - z powodu małej kuchni....nie mogłem się powstrzymać 2 Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 20 sierpnia 2014 Udostępnij #165 Napisano 20 sierpnia 2014 Cytat Ja mam pralkę w łazience, aczkolwiek moja teściowa też ma ją w łazience - z powodu małej kuchni....nie mogłem się powstrzymać Jeżeli to prawda, to nie ma czego się wstydzić Link do komentarza
lamironi Napisano 20 sierpnia 2014 Udostępnij #166 Napisano 20 sierpnia 2014 Ja mam też pralkę w łazience, choć kiedyś, gdy mieszkaliśmy w kawalerce to pralka była w kuchni. Link do komentarza
milenazet Napisano 8 października 2014 Udostępnij #167 Napisano 8 października 2014 wynajmowalam juz kilka mieszkan, na 10 tylko w 1 byla w kuchni, a tak to w lazience Link do komentarza
olwoa Napisano 17 listopada 2014 Udostępnij #168 Napisano 17 listopada 2014 Ja mam pralkę w kotłowni bo mam dom i dużo miejsca. Moja koleżanka ma małe mieszkanie i małą łazienkę, więc pralkę dała do kuchni, ale wszystko ma zabudowane i jej nie widać. 1 Link do komentarza
Elfir Napisano 19 listopada 2014 Udostępnij #169 Napisano 19 listopada 2014 Cytat My mamy pralkę w kotłowni. Uważam, że jest to najrozsądniejsze miejsce, jeżeli ktoś ma domek jednorodzinny a nie chce zagracać łazienki. Ja też mam w "kotłowni" (pom. gospodarcze), ale na dodatek to pomieszczenie jest na piętrze - blisko garderoby i sypialni. Nie musze biegać po schodach z praniem. 1 Link do komentarza
darok Napisano 20 listopada 2014 Udostępnij #170 Napisano 20 listopada 2014 Miałem pralkę w łazience ale zagospodarowałem przestrzeń w piwnicy gdzie zrobiłem pralnię. Wykafelkować i użytkować. Problemem może być wilgoć jak pomieszczenie nie jest wietrzone. Link do komentarza
blissna Napisano 22 listopada 2014 Udostępnij #171 Napisano 22 listopada 2014 Pralkę mam w łazience, mimo iż to b. mała łazienka. W poprzednim wynajmowanym mieszkaniu pralka stała w kuchni, bo wielka wanna zawalała pół łazienki. Ani to ładne, ani to praktyczne. Link do komentarza
Młody91 Napisano 23 listopada 2014 Udostępnij #172 Napisano 23 listopada 2014 (edytowany) ja mam w łazience, mimo iż jest bardzo mała, trochem i przeszkadza, ale nie pasuje mi ani w kuchni, ani w przedpokoju Edytowano 23 listopada 2014 przez Młody91 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
farissa Napisano 6 lutego 2015 Udostępnij #173 Napisano 6 lutego 2015 W niektórych mieszkaniach łazienki są tak małe, że za chiny ludowe nie zmieści się tam pralka, dlatego trafia do kuchni. Pralka w kuchni wygląda co najmniej abstrakcyjnie, ale cóż, jak mus to mus. Link do komentarza
kosiarka Napisano 6 lutego 2015 Udostępnij #174 Napisano 6 lutego 2015 Ja mam w łazience , i jest ok Link do komentarza
retrofood Napisano 8 lutego 2015 Udostępnij #175 Napisano 8 lutego 2015 Cytat Miałem pralkę w łazience ale zagospodarowałem przestrzeń w piwnicy gdzie zrobiłem pralnię. Wykafelkować i użytkować. Problemem może być wilgoć jak pomieszczenie nie jest wietrzone. Zawsze można dorobić jakiś wywietrznik i właśnie tak jest najlepiej. Link do komentarza
beata555 Napisano 8 lutego 2015 Udostępnij #176 Napisano 8 lutego 2015 Ja jeszcze nie mam pralki dopiero się noszę z zamiarem kupna. Mam dość małą łazienkę i w sumie się zastanawiam czy nie kupić pralki pakowanej od góry. Mniej miejsca zajmują. Pralki pakowane od przodu są chyba wygodniejsze w użytkowaniu. Może się ktoś wypowiedzieć kto ma od góry otwieraną, czy jest zadowolony? Link do komentarza
Buster Napisano 8 lutego 2015 Udostępnij #177 Napisano 8 lutego 2015 Jak dla mnie ładowana od góry jest wygodniejsza.Zarówno ładowanie jak i rozładowywanie jest łatwiejsze.Wyjmuję i wieszam od razu sztuka po sztuce na suszarce podsufitowej.Nie muszę kłaść do miski,drobne elementy bielizny nie spadają na podłogę. Link do komentarza
retrofood Napisano 20 marca 2015 Udostępnij #179 Napisano 20 marca 2015 Cytat Ja jeszcze nie mam pralki dopiero się noszę z zamiarem kupna. Mam dość małą łazienkę i w sumie się zastanawiam czy nie kupić pralki pakowanej od góry. Mniej miejsca zajmują. Widziałam fajne modele w electro.pl ale jeszcze się waham. Pralki pakowane od przodu są chyba wygodniejsze w użytkowaniu. Może się ktoś wypowiedzieć kto ma od góry otwieraną, czy jest zadowolony? Mam jedną i drugą. Obydwie są dobre. Link do komentarza
MrTomo Napisano 20 marca 2015 Udostępnij #180 Napisano 20 marca 2015 Zawsze można zawieźć rzeczy do pralni. Link do komentarza
Gość wmoimdomu Napisano 1 lipca 2015 Udostępnij #181 Napisano 1 lipca 2015 Ja trzymam pralkę w piwnicy. Link do komentarza
Hebe Napisano 3 lipca 2015 Udostępnij #182 Napisano 3 lipca 2015 Była w łazience ale po ostatnich remontach wylądowala w kuchni. Mamy więcej miejsca w łazience. Link do komentarza
pikuś1 Napisano 10 lipca 2015 Udostępnij #183 Napisano 10 lipca 2015 Pralka to pownna być w pralni , a gdzie suszysz ?? w kuchni , czy pokoju ? Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 10 lipca 2015 Udostępnij #184 Napisano 10 lipca 2015 Cytat Pralka to pownna być w pralni , a gdzie suszysz ?? w kuchni , czy pokoju ? A kolega gdzie suszy w pralni? czy w suszarni? Link do komentarza
CecyliaS Napisano 2 listopada 2015 Udostępnij #185 Napisano 2 listopada 2015 Moja pralka stoi w łazience. Suszę w sypialni, bo to największy pokój, latem - na balkonie. Link do komentarza
bobiczek Napisano 2 listopada 2015 Udostępnij #186 Napisano 2 listopada 2015 Cytat Moja pralka stoi w łazience. Suszę w sypialni, bo to największy pokój, latem - na balkonie. i zawsze fajnie pachnie płynami do płukaniaMnie tam sie podobalo kiedyśZ zaznaczeniem na - kiedyś! Link do komentarza
PeeN150 Napisano 2 listopada 2015 Udostępnij #187 Napisano 2 listopada 2015 My pralnie wg planu będziemy mieli na pietrze. Co prawda znoszenie prania latem może okazać się uciążliwe, ale i tak robi się to max 4-5 miesięcy w roku. Teraz mieszkamy w małym mieszkaniu i ciągle się potykam o stojącą gdzieś suszarkę na pranie więc bardzo się cieszę na myśl pralni. Niech tam wszystko się zamyka. Teraz pralka jest łazience choć poprzedni właściciele naszego mieszkania mieli w kuchni. Link do komentarza
Grażyn Stępień Napisano 4 listopada 2015 Udostępnij #188 Napisano 4 listopada 2015 Cytat Dotychczas zawsze miałem pralkę w łazience, ale coraz częściej widzę, że ludzie mają pralki w kuchni. A jak jest u was? Ja swoją pralkę trzymam w łazience i nie wyobrażam sobie, aby pralka była w kuchni! Jednak rozumiem osoby, które maja mały metraz i są do tego zmuszone. Link do komentarza
fanfar Napisano 10 listopada 2015 Udostępnij #189 Napisano 10 listopada 2015 Jak masz mikro łazienkę to lepiej jest postawić w kuchni. Ja mam małą łazienkę ale wygospodarowałem tam miejsce na pralką a nad nią mam szafki. Specjalnie kupiłem pralkę Electrolux, bo oni robią sporo wąskich pralek, przy tym jednocześnie mają wiekszy bęben niż inni producenci. Link do komentarza
Miskweer Napisano 16 listopada 2015 Udostępnij #190 Napisano 16 listopada 2015 też szukaliśmy jak najmniejszej pralki i wypadło, że najmniejsze wymiary mają takie ładowane od góry Link do komentarza
PiotrG Napisano 16 listopada 2015 Udostępnij #191 Napisano 16 listopada 2015 Niczym stara "Frania", aż nostalgia się odzywa:_)Teraz w pomieszczeniu gospodarczym przy garażu, w starym mieszkaniu w łazience (gdzie zajmowała ogromnie dużo miejsca, mimo swoich nieimponujących wymiarów) Link do komentarza
Grażyn Stępień Napisano 27 listopada 2015 Udostępnij #192 Napisano 27 listopada 2015 ja mam w łazience ale spotkałam się też z osobami, które ze względu na mikroskopijne wymiary mieszkanka mieli lodówki, pralki, zmywarki w przedpokoju. wcale nie wygląda to źle, zwłśzcza jak się zabuduje pod typ mebli Link do komentarza
Dacheo1979 Napisano 27 listopada 2015 Udostępnij #193 Napisano 27 listopada 2015 Cytat ... nie w kuchni i nie w łazience kiedyś pralnia była obok kuchni ... w trakcie remontu, pralnię zlikwidowałem zwiększając powierzchnię kuchni (mnie jest potrzebna kuchnia "ponad wymiarowa") ... a pralka wraz suszarką i kosze na brudną bieliznę, zostały przeniesione do ... garażu To bardzo ciekawe i higieniczne rozwiązanie według mnie również, ja mam w łazience, choć w naszym domu jak najbardziej byłoby miejsce na pralkę na dole w piwnicy, ale dom nie jest mój i koło się zamyka... Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 27 listopada 2015 Udostępnij #194 Napisano 27 listopada 2015 Cytat To bardzo ciekawe i higieniczne rozwiązanie według mnie również, ja mam w łazience, choć w naszym domu jak najbardziej byłoby miejsce na pralkę na dole w piwnicy, ale dom nie jest mój i koło się zamyka... To w końcu czyj to jest dom? Bo najpierw piszesz że w naszym, co oznacza że w twoim, a potem piszesz że nie jest twój , czyżby kolejna zagadka? Link do komentarza
Rellka Napisano 19 grudnia 2015 Udostępnij #195 Napisano 19 grudnia 2015 Cytat To w końcu czyj to jest dom? Bo najpierw piszesz że w naszym, co oznacza że w twoim, a potem piszesz że nie jest twój , czyżby kolejna zagadka? pralkę mam w łazience, tak standardowo Link do komentarza
zuzanna76 Napisano 19 grudnia 2015 Udostępnij #196 Napisano 19 grudnia 2015 W suszarni :-) Jest wygodniej, bo nie ma problemu z zajętą łazienką gdy chcę zrobić pranie. Też widzę, że niektórzy mają w kuchni... mi wystarczy hałas zmywarki, pralki już bym chyba nie zniosła Link do komentarza
zielony_bob92 Napisano 21 grudnia 2015 Udostępnij #197 Napisano 21 grudnia 2015 fajnie mieć suszarnie, niestety mam tylko lazienke w ktorej pralka sie juz nie miesci wiec urzadzonko piorace stoi sobie w kuchni. Link do komentarza
frac Napisano 20 stycznia 2016 Udostępnij #198 Napisano 20 stycznia 2016 Ja również mam niewielką łązienkę ( uroki mieszkania w bloku).Na początku zastnawialiśmy się nad tym aby wstawic pralkę do kuchni ale ostatecznie postawiliśmy ją w łazience. Wybralismy model marki Candy. Firma ma w ofercie pralki z serii Superslim. Pralka ma 33 cm grubości oraz jednocześnie dobrą pojemność 5 kg. Jest otwierana z przodu. Nie zajmuje dużo miejsca. Ma wiele programów tak więc był to dobry wybór. Link do komentarza
Katarzyna112 Napisano 2 marca 2016 Udostępnij #199 Napisano 2 marca 2016 Dla mnie tylko łazienka jak miałam małą łazienkę i się pralka ładowana z przodu nie mieściła to miałam ładowaną z góry byle tylko nie stawiać pralki w kuchni jakoś mi nie pasuje takie rozwiązanie. A poza tym to pralka hałasuje a drzwi łazienki zawsze można zamknąć i wyciszyć. Link do komentarza
kapalka Napisano 3 marca 2016 Udostępnij #200 Napisano 3 marca 2016 Cytat spiesze dodać, że brat ma z konieczności pralkę w kuchni...kiedyś była w łazienkce, ale łazienka malutka, jakiś czas temu przy okazji remontu przeniosł do kuchni i są zadowoleni, bo łazienka dużo większa, a kosz na pranie nie jest przecież w kuchni, a pralka sama w sobie nic nie przeszkadza, jest tak schowana, że nawet jej nie widać... U nas jest dokładnie tak samo. Do tego pralka ładowana od góry. Taki sam załadunek, nie trzęsie się na boki przy wirowaniu, a w dodatku nie ma drzwiczek przeszklonych z przodu, nie rzuca się więć w oczy, a poza tym po nałożeniu silikonowej nakładki na pokrywę, służy jjako dodatkowy blat. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się