amar-gosia Napisano 5 października 2011 Udostępnij #1 Napisano 5 października 2011 Witam Co sądzicie na temat łazienek urządzonych w stylu Art Deco? mi sie ten styl podoba - łazienka urządzona według tego stylu jest bardzo funkcjonalna. Jeśli nie wiecie jak wygląda łazienka w stylu art deco, to tu możecie zobaczyć: Link do komentarza
bajbaga Napisano 5 października 2011 Udostępnij #2 Napisano 5 października 2011 W Puławach jest dostęp przez net, tylko do tej jednej strony ? Link do komentarza
Draagon Napisano 8 października 2011 Udostępnij #3 Napisano 8 października 2011 A co powiecie na temat takiej łazienki ?Bagatelka 10800 zł Link do komentarza
r-32 Napisano 9 października 2011 Udostępnij #4 Napisano 9 października 2011 Cytat A co powiecie na temat takiej łazienki ?Bagatelka 10800 zł Rozwiń ...hola hola ! cyt. :"Uwaga!!!Cena wanny bez drzwi, drzwi należy zamawiać oddzielnie.Wanna występuje w wersji lewej lub prawej. "Drzwi są tu ...za jedyne 5850 pln. Link do komentarza
Dzulka Napisano 9 października 2011 Udostępnij #5 Napisano 9 października 2011 To z czego one są? a tak swoją drogą jak określić czy dana armatura czy płytki ceramiczne są art deco? Link do komentarza
Gość stach Napisano 10 października 2011 Udostępnij #6 Napisano 10 października 2011 Cytat W Puławach jest dostęp przez net, tylko do tej jednej strony ? Rozwiń Ale o co chodzi Cóż to za strona Ja mam w Puławach dostęp przez net do wszystkich stron - no może nie do tylu co Chuck Norris, ale nie narzekam Link do komentarza
Barbossa Napisano 10 października 2011 Udostępnij #7 Napisano 10 października 2011 bo autorka w różnych postach przywołuje tę jedną, jedyną, najlepszą... Link do komentarza
retrofood Napisano 10 października 2011 Udostępnij #8 Napisano 10 października 2011 jak najlepsza to co się dziwisz... Link do komentarza
prospektinwestycje Napisano 13 października 2011 Udostępnij #9 Napisano 13 października 2011 Ja bym chętnie umył tam rano zęby. Czyli łazienka mi się podoba. Link do komentarza
tomek_f Napisano 27 października 2011 Udostępnij #10 Napisano 27 października 2011 Art Deco i secesja to najlepsze style w sztuce. Doskonale nadają się do całego mieszkania:) Fajna byłaby nawet łazienka ale Alfons Mucha... Link do komentarza
Atlantic Polska Napisano 13 listopada 2011 Udostępnij #11 Napisano 13 listopada 2011 Art deco obecnie przeżywa swój wielki powrót jak i całe retro w aranżacji wnętrz. Styl art deco zwłaszcza fajnie wygląda w pokojach i kuchni. Ale jak widać na załączonym zdjęciu to też dobrze odnajduje się w łazience. Obecnie bardzo popularne są łazienki w stylu retro, a art deco mimo że jest stylem z lat 20-40 ubiegłego wieku to w tym współczesnym wymiarze nadaje łazience więcej elegancji, prostoty, nowoczesności. W urządzaniu łazienki w stylu art deco można też zdecydować się na bardziej paryskie klimaty. Link do komentarza
SRX Napisano 13 listopada 2011 Udostępnij #12 Napisano 13 listopada 2011 Cudowna łazienka ale na zdjęciu. Załamałabym się jakbym musiała czyścić nóżki tych umywalek ...Mnie się podoba akurat taki styl, ale jakoś w dodatkach żeby to było wyrażone, przede wszystkim musi być łatwe do sprzątania. Link do komentarza
Marta_32 Napisano 13 listopada 2011 Udostępnij #13 Napisano 13 listopada 2011 No może wyjdę na matkę polkę w tej chwili, ale .. może mieszkaniu bez dzieci, czy takim gdzie łazienki używa się raz na tydzień w czasie powrotu z delegacji i ktoś w nim sprząta a nie my, ma to sens, ale u siebie w domu sobie czegoś takiego nie wyobrażam :| Link do komentarza
3deforma-aranzacja wnetrz Napisano 27 listopada 2011 Udostępnij #14 Napisano 27 listopada 2011 Styl art deco nie determinuje funkcjonalnosci! Kazda lazienka w kazdym stylu moze byc funkcjonalna lub nie. O stylu decyduja charakterystyczne dla niego detale, elementy,dekory itd. Link do komentarza
GlazuraStrzelin Napisano 6 grudnia 2011 Udostępnij #15 Napisano 6 grudnia 2011 Jeżeli mam być szczery,to mi nie podoba się taka łazienka,uważam że można wybrać inny,dużo ładniejszy styl. Ale jak wiadomo różne są gusta,więc to tylko moja opinia. Link do komentarza
TERRANOCeramics Napisano 28 grudnia 2011 Udostępnij #16 Napisano 28 grudnia 2011 Cytat Jeżeli mam być szczery,to mi nie podoba się taka łazienka,uważam że można wybrać inny,dużo ładniejszy styl. Ale jak wiadomo różne są gusta,więc to tylko moja opinia. Rozwiń To bardzo piękna łazienka, elegancka i dość ascetyczna. Styl art deco też może być designerskim rozwiązaniem, co pokazują projektanci Koło @Tomek_f: Warto też do całości dobrać odpowiednie baterie, np. Palazzani ma kolekcje poświęcone stylowi art deco czy vintage. To taka wisienka na torcie ;) Link do komentarza
GlazuraStrzelin Napisano 20 stycznia 2012 Udostępnij #17 Napisano 20 stycznia 2012 Jak dla mnie chyba za bardzo ascetyczna:) Ale tak jak mówie: to kwestia gustu i niczego więcej,akurat nie jest w moim typie i wole bardziej innowacyjne rozwiązania. Link do komentarza
altanka01 Napisano 20 stycznia 2012 Udostępnij #18 Napisano 20 stycznia 2012 Cytat Witam Co sądzicie na temat łazienek urządzonych w stylu Art Deco? mi sie ten styl podoba - łazienka urządzona według tego stylu jest bardzo funkcjonalna. Jeśli nie wiecie jak wygląda łazienka w stylu art deco, to tu możecie zobaczyć: Rozwiń kurcze..mi sie podoba:-) to takie nowoczesne:-) ale zarazem też bez zbędnej "przesady"..tak mi się wydaje Link do komentarza
freeda Napisano 27 stycznia 2012 Udostępnij #19 Napisano 27 stycznia 2012 Ta nowoczesna wersja art deco wydaje mi się strasznie zimna. Wolę klimaty jak na tym zdjęciuTutaj cały urok w podłodze i ceramice... Link do komentarza
Czas na Wnętrze Napisano 13 lutego 2012 Udostępnij #20 Napisano 13 lutego 2012 2 łazienki - i nie tylko - w stylu art deco można prezentujemy tutaj. Link do komentarza
szarotka Napisano 16 lutego 2012 Udostępnij #21 Napisano 16 lutego 2012 Cytat 2 łazienki - i nie tylko - w stylu art deco można prezentujemy tutaj. Rozwiń Piękne, ale to wyższe sfery Link do komentarza
Domartstyl Napisano 20 lutego 2012 Udostępnij #22 Napisano 20 lutego 2012 Łazienka z pierwszego obrazka jest ładna ale jak dla mnie zbyt szara. Przydało by się w niej troche koloru. Link do komentarza
Glazurnik_Rotberg Napisano 26 marca 2012 Udostępnij #23 Napisano 26 marca 2012 Cytat Łazienka z pierwszego obrazka jest ładna ale jak dla mnie zbyt szara. Przydało by się w niej troche koloru. Rozwiń Wow! Majstersztyk te aranzacje Link do komentarza
ZamknieteDrzwi Napisano 26 kwietnia 2012 Udostępnij #24 Napisano 26 kwietnia 2012 Mi akurat ten styl sie nie podoba,nie przypadł mi do gustu:) Dziwnie wygląda w takiej aranżacji. Link do komentarza
Spednet Napisano 8 maja 2012 Udostępnij #25 Napisano 8 maja 2012 Na pewno wygląda bardzo oryginalnie,ja wiem czy za szaro? Raczej nie,dobrać tylko do niej kilka kolorowych dodatków i jak na mój gust spokojnie można używać. Bardzo mi się podoba. Link do komentarza
szarotka Napisano 10 maja 2012 Udostępnij #26 Napisano 10 maja 2012 Cytat Taki styl jak ART-DECO to wg mnie jest jak robienie czegoś na pokaz. Tak jak za komuny na wsi uważany był ktos kto mał łazienkę teraz w miescie popisać może się ktos kto ma łaziemnkę w nowoczesnym stylu... Rozwiń Salon, kuchnia - to tak, ale łazienka to raczej dla siebie niż na pokaz, chociaż może ja jakaś inna jestem ;)Natomiast jeśli chodzi o tę pierwszą łazienkę, mnie się bardzo podoba, ale to raczej taka aranżacja do zdjęcia niż łazienka do używania. Link do komentarza
LazienkiABC Napisano 30 lipca 2012 Udostępnij #27 Napisano 30 lipca 2012 Zaprezentowana łazienka jest bardzo ładna. Taki styl wymaga precyzji i wiedzy, gdyż łatwo można zepsuć efekt. Styl retro cieszy się ogromną popularnością i śmiało można stwierdzić, że jest konkurencją dla nowoczesnego stylu. Link do komentarza
tmk81 Napisano 5 sierpnia 2012 Udostępnij #28 Napisano 5 sierpnia 2012 chyba to też nie mój klimat, już prędzej retro ale wszystko musi być gustownie połączone a nie "napstrokane" że się tak wyrażę. Link do komentarza
tojan3 Napisano 22 października 2013 Udostępnij #29 Napisano 22 października 2013 Cytat chyba to też nie mój klimat, już prędzej retro ale wszystko musi być gustownie połączone a nie "napstrokane" że się tak wyrażę. Rozwiń No to cos jeszcze z tej bajki.Dosc wykwintnie i kolorystycznie fajnie skomponowane. Link do komentarza
Jani_63 Napisano 22 października 2013 Udostępnij #30 Napisano 22 października 2013 Mówisz o tych kolorowych grzejnikach żeliwnych? Link do komentarza
lawendda88 Napisano 23 października 2013 Udostępnij #31 Napisano 23 października 2013 Te łazienki na zdjęciach są cudne, zwłaszcza podoba mi się ta na zdjęciu z pierwszego posta Link do komentarza
asiakamien Napisano 23 października 2013 Udostępnij #32 Napisano 23 października 2013 A mi się spodobała taka aranżacja, która w google images wyskakuje pod hasłem art-deco Link do komentarza
Elfir Napisano 25 października 2013 Udostępnij #33 Napisano 25 października 2013 Art deco to styl w sztuce i architekturze, który zrywał z ozdobnikami secesji.My ten styl odbieramy jako retro, ale kiedy powstał, był niezwykle nowoczesny! Miał kojarzyć się z chromem Bugatti, strzelistością drapaczy chmur, blaskiem wielkich przeszkleń, wielkimi pieniędzmi światowych giełd.Stawiał na wysoką jakośc materiałów (szlachetne forniry, kamień, chrom, skóra) i geometrię. Kolorystyka była stanowcza, ale nie jaskrawa. Biel-czerń.Z fornirów popularna była czeczota, z metalu chrom i brąz. Do tego elementy lakierowane czy szklane, z połyskiem.Stosowano geometryczne mozaiki podłogowe z kamienia i drewna.W takiej łazience na podłodze dopuszczalny jest kamień lub płytki w czarno-białe karo czy pięciokąty.Budynkiem w stylu art-deco jest Emipre State Bulding. Warto odszukać w ncie zdjęcia z jego wnętrz.Charakterystyczny typ dekoracji:Tu jest okno, ale to równie dobrze może być wzór intarsji na meblach czy kształ zagłówkaPrzykłady lamp:Detal uchwytów:łazienka: Link do komentarza
ArmaturaSanitarna Napisano 9 listopada 2013 Udostępnij #34 Napisano 9 listopada 2013 Do stylu dekoracyjnego idealnie pasują grzejnikiPŁG - ART, które nadadzą kolorytu Twojej łazience. Poniżej zdjęcie, które według mnie fajnie wkomponowałoby się w aranżację zaproponowaną przez asiakamien, ponieważ coś musi ogrzewać łazienkę, chyba że zostało zastosowane ogrzewanie podłogowe. Co Wy o tym myślicie ? Link do komentarza
Elfir Napisano 9 listopada 2013 Udostępnij #35 Napisano 9 listopada 2013 Ten grzejnik nie ma w sobe nic z art dco - post reklamowy i jeszcze nietrafiony.A jakby ktoś wlożył odrobinę wysyłku w reklamę znalazłby modele pasujące do tego stylu. Link do komentarza
DudyczA Napisano 12 listopada 2013 Udostępnij #36 Napisano 12 listopada 2013 Za duĹźy przesyt i chĹĂłd w tych Ĺazienkach, co prawda kaĹźda jest inna i ma w sobie coĹ fajnego, jednak nie widzÄ tam ciepĹa rodzinnego. Jak dla mnie taki styl pasuje do hotelu :P Link do komentarza
m-alina Napisano 6 marca 2014 Udostępnij #37 Napisano 6 marca 2014 Ja uwielbiam taki styl. Jest elegancki i gustowny. jednak art deco charakteryzuje się występowaniem geometrycznych, prostych kształtów. Ja mam w swej łazience czarno-białe płytki (szachownica) na podłodze, a także czerwone umywalki (dwie), a do tego metalowe, rzeżbione elementy - np. klamka, beteria, rama lustra. Styl art deco jest świetny, naprawdę doskonale to wygląda. uwielbiam! Link do komentarza
tymbarek Napisano 11 marca 2014 Udostępnij #38 Napisano 11 marca 2014 Nie mój gust, ale te paneliki w kwiaty całkiem ciekawe Choć raczej dałbym je w damskiej łazience. W damsko-męskiej odpadaja Wstyd troche potem przed kumplami jak sie zaprosi na chate Link do komentarza
reniasss Napisano 21 marca 2014 Udostępnij #39 Napisano 21 marca 2014 a ten grzejniczek to nawet całkiem, całkiem fajny pomysł- typowo babski:) Link do komentarza
ciety Napisano 24 marca 2014 Udostępnij #40 Napisano 24 marca 2014 Ceramika z tej łazienki wygląda na bardzo nowoczesną, więc chyba to nie jest art deco w absolutnie każdym calu. Połączenie niemniej wygląda bardzo dobrze, wszystkie elementy do siebie pasują. Teraz jest tyle propozycji łazienkowych, ciężko wybrać coś dla siebie. Link do komentarza
tymbarek Napisano 25 marca 2014 Udostępnij #41 Napisano 25 marca 2014 Cytat a ten grzejniczek to nawet całkiem, całkiem fajny pomysł- typowo babski:) Rozwiń No właśnie stricte babskie, a o to chodzi ? Link do komentarza
Kira35 Napisano 30 kwietnia 2014 Udostępnij #42 Napisano 30 kwietnia 2014 Przyznam szczerze, że ta łazienka zaprezentowana na zdjęciu przypadła mi do gustu. Chętnie tak własnie urządziłabym swoją. Trzeba to przemyśleć Link do komentarza
vlepek Napisano 7 maja 2014 Udostępnij #43 Napisano 7 maja 2014 Wszystkie te łazienki moge mi sie podobac jak bede mial 69 lat.Obecnia mam 30 i niestety nie dla mnie. Link do komentarza
Maciejasek Napisano 8 maja 2014 Udostępnij #44 Napisano 8 maja 2014 Ta pierwsza łazienka bardzo fajna, podwójna umywalka rzeczywiście praktyczna - przynajmniej u nas w domu ! Rozumiem, że ten styl do troska o każdy detal... jak dla mnie za dużo tego, przepadam za skromniejszymi aranżacjami. Link do komentarza
metallo2 Napisano 27 maja 2014 Udostępnij #45 Napisano 27 maja 2014 Faktycznie taki styl jest nieco kobiecy, dla mnie odpada. Link do komentarza
Gość gawel Napisano 16 lipca 2014 Udostępnij #46 Napisano 16 lipca 2014 (edytowany) Cytat Do stylu dekoracyjnego idealnie pasują grzejnikiPŁG - ART, które nadadzą kolorytu Twojej łazience. Poniżej zdjęcie, które według mnie fajnie wkomponowałoby się w aranżację zaproponowaną przez asiakamien, ponieważ coś musi ogrzewać łazienkę, chyba że zostało zastosowane ogrzewanie podłogowe. Co Wy o tym myślicie ? Rozwiń Edytowano 18 lipca 2014 przez gawel (zobacz historię edycji) Link do komentarza
jarecki78 Napisano 7 sierpnia 2014 Udostępnij #47 Napisano 7 sierpnia 2014 No właśnie, ten motyw z personalizowanie łazienek staje się coraz bardziej popularny. Ostatnio widziałem nawet propozycję zaaranżowania łazienki w mozaikę w określonym wzorze. I można wtedy np. ułożyć mozaikę, tak by łazienka wyglądała jak morze, a wanna była statkiem Czego to ludzie nie wymyślą Link do komentarza
BlueDecoria Napisano 12 sierpnia 2014 Udostępnij #48 Napisano 12 sierpnia 2014 Art deco bardzo mi się podoba o ile nie przesadzimy Link do komentarza
Ceramika Design Napisano 21 sierpnia 2014 Udostępnij #49 Napisano 21 sierpnia 2014 (edytowany) Cytat No właśnie, ten motyw z personalizowanie łazienek staje się coraz bardziej popularny. Ostatnio widziałem nawet propozycję zaaranżowania łazienki w mozaikę w określonym wzorze. I można wtedy np. ułożyć mozaikę, tak by łazienka wyglądała jak morze, a wanna była statkiem Czego to ludzie nie wymyślą Rozwiń Mozaiki są teraz bardzo popularne, zwłaszcza jeśli ktoś ma niewielką łazienkę i szuka sposobu na ożywienie jej wnętrza. Edytowano 21 sierpnia 2014 przez Ceramika Design (zobacz historię edycji) Link do komentarza
arenawnetrz Napisano 15 grudnia 2014 Udostępnij #50 Napisano 15 grudnia 2014 W stylu art deco płytki powinny być w tonacji czarno-białej, ze zróżnicowanymi wielkościami. Proponuję ściany na wysokość 120 cm obłożyć fazowanymi płytkami o wymiarach 14,8x29,8 cm z kolekcji Macieja Zienia Piccadilly 4 dla Tubądzin. Będą tworzyć się na nich obrazy z odbijającego się otoczenia. Do kabiny radzę wybrać małe, gładkie kafelki, na podłodze natomiast przeplataną mozaikę czarnych i białych, która będzie obwiedziona czarnym szlakiem. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się