Skocz do zawartości

Aktualności LetKA 2011 – zlot forumowiczów budujemydom.pl

Recommended Posts

Napisano
Cytat

miss mokrego podkoszulka? icon_lol.gif

Cytat

I ja o balonach pomyślałem przez chwilkę ... ale ja facet jestem i podobno statystyki mówią, że myślę o nich co dwie minuty ...

No proszę...uderz w stół...

Daga, ale musi być ochotniczka, ew. ochotnik do mokrego podkoszulka...jakieś propozycje?

Kotek, chwilka, to jest 90 sekund. Biorąc pod uwagę statystyki, to faceci myślą o balonach na okrągło icon_wink.gif
Napisano
Cytat

ja jestem jak najbardziej za ogniskiem. i gitarami icon_biggrin.gif

Ja też. icon_biggrin.gif Tylko jakieś słowa by się przydały, bo gitara solo bez śpiewu, to na ognisko się nadaje...
Poratuje ktoś śpiewnikiem? Choćby ksero?

Cytat

Esperanto

Poważnie, czy jaja sobie robisz?
Napisano
Cytat

Ja też. icon_biggrin.gif Tylko jakieś słowa by się przydały, bo gitara solo bez śpiewu, to na ognisko się nadaje...
Poratuje ktoś śpiewnikiem? Choćby ksero?

nie wiem jeszcze co i jak gdzie i z czym , ale na pewno śpiewniki będą ... takie z chwytami i ze słowami .... i dla śpiewających i dla grających ... icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

nie wiem jeszcze co i jak gdzie i z czym , ale na pewno śpiewniki będą ... takie z chwytami i ze słowami .... i dla śpiewających i dla grających ... icon_biggrin.gif

Aaa to inna sprawa...
Zresztą jak ja mogłam pomyśleć, że ich nie będzie icon_redface.gif
Tylko żebyście nie pouciekali jak bedę piać, bo do śpiewu to mi brakuje jak stąd do nieba icon_rolleyes.gif
Napisano
Cytat

Aaa to inna sprawa...
Zresztą jak ja mogłam pomyśleć, że ich nie będzie icon_redface.gif
Tylko żebyście nie pouciekali jak bedę piać, bo do śpiewu to mi brakuje jak stąd do nieba icon_rolleyes.gif

zaraz po sąsiedzku założę temat z piosenkami .... potem zrobimy listę przebojów i druknie się te najfajniejsze ... icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

zaraz po sąsiedzku założę temat z piosenkami .... potem zrobimy listę przebojów i druknie się te najfajniejsze ... icon_biggrin.gif

Tak jak na LetKA 2010 również i w tym roku dostarczymy Państwu materiały konferencyjne* icon_wink.gif W Ruścu znajdą się one jeszcze w piątek.

Pozdrawiam
Marcin

*) materiały konferencyjne to w słowniku zlotowym śpiewnik z przebojami icon_smile.gif
Napisano
Cytat

Tak jak na LetKA 2010 również i w tym roku dostarczymy Państwu materiały konferencyjne* icon_wink.gif W Ruścu znajdą się one jeszcze w piątek.

Pozdrawiam
Marcin

*) materiały konferencyjne to w słowniku zlotowym śpiewnik z przebojami icon_smile.gif

Bardzo miły gest , dziękujemy icon_biggrin.gif
Mam tylko pytanko techniczne: mamy jeszcze zbierać materiały i informacje icon_wink.gif czy Redakcja sama sobie dobierze tematykę i treść materiałów konferencyjnych? icon_lol.gif
Napisano
Cytat

Cytat

Mam tylko pytanko techniczne: mamy jeszcze zbierać materiały i informacje icon_wink.gif czy Redakcja sama sobie dobierze tematykę i treść materiałów konferencyjnych? icon_lol.gif

icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

Blisko coraz bliżej .... ostatni dzwonek na liftingi i liposukcje icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

W dzień ubranie przykryje, icon_mrgreen.gif a w pozostałych przypadkach:

antyczny:

Cytat

Noc, zaciera usterek moc,
Zgodzicie się chyba ze mną.
Nocą nie ma brzydkich kobiet,
Zwłaszcza gdy jest bardzo ciemno.

współczesny:

Cytat

Nie ma brzydkich kobiet,
Tylko czasem wina brak.

Napisano
Korciło mnie ... ale nie znalazłem chętnych do pozowania.
Chyba, żeby coś z netu .... jest dość szeroki wachlarz stron gdzie liczbę "69" prezentuje się w wielu atrakcyjnych ujęciach... icon_biggrin.gif

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Podobno nawet faza księżyca miała znaczenie, ale jakie, to sam z ciekawości chciałbym się dowiedzieć. Nasze krokwie są z poszczególnych klocków, czyli nie tak jak teraz, że tnie się z jednego grubego na kilka krokwi, tylko nasze są po prostu cienkie z oflisem, są takie co mają niewięcej niż 10cm średnicy, a mimo to dachówkę betonową przez jakieś 60 lat utrzymały. Po zamontowaniu okna dachowego musiałem podciąć dosłownie 1-2cm na długość pół metra, bo płyta GK by nie weszła. I tak sobie myślę, 5 minut roboty. Cieliśmy te 3 krokwie chyba z 3 godziny i jeden łańcuch musieliśmy wymienić na świeżo zaostrzony, bo nie brał już w ogóle. Te krokwie dokończyły mi tą piłę, która za swojego żywota ścięła chyba z 50 kubików. Sprzęgło się rozleciało. Poskładałem, ale na następny raz przy gałęziach już był amen. Jak teraz wkręcałem haki pod płyty, to wkrętarkę trzeba było mocno trzymać. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
    • Na marginesie wspomnę, że kiedyś drzewo na budowę było ścinane wyłącznie w zimie, inaczej mówiąc w okresie kiedy ustawało krążenie soków wewnątrz drzewa. I tylko takie drewno było używane. Oczywiście, dzisiaj tej zasady nikt nie przestrzega, ale jeśli ktoś będzie to czytał i przygotowywał się do budowy, to polecam o tym pamiętać. Stolarze i cieśle mówili, ze drewno zimowe ma lepszą jakość niż to z okresu wegetacji. 
    • Ścięte drzewa z lasu doczekały się swojej kolejki w tartaku. Przyszła pora na ich obróbkę i transport na budowę. Drzewo jest dość świeże, mokre i ciężkie więc trzeba je przygotować i równo ułożyć na działce. Poświęciliśmy temu prawie tydzień czasu. Korowania było co nie miara - zobaczcie sami!  
    • Daj więcej izolacji pod rurkami podłogówki, a jeśli nie ma możliwości - zaizoluj strop od dołu... przynajmniej pod samą łazienką... Są takie możliwości...   Dołóż na zewnątrz z 15 cm styropianu - przynajmniej w okolicach łazienki, jak nie masz funduszy na całą ścianę...   Jak zrobisz rurki co 10 cm - będzie      Pomyśl, dlaczego tak wychodzi...   Tam jest chyba jednym z parametrów moc grzewcza podłogówki - BARDZO istotny parametr...      
    • Zeby dobrze grzalo . Lazienka jest nad nie ogrzewana piwnica, jedna ze scian od strony zachodniej z ktorej zawsze wieje. Te kalkulatory obliczaja ile rurek jest potrzebne na wskazana powierzchnie czy ile wejdzie przy okreslonym rozstawie ??? Pytam bo kiedy wybiore rozstaw 10 cm to mam wynik 18 m rurek natomiat przy rozstawie 15 cm mam wynik 13 m rurek.   Bede mial 1 petle zasilana z ogrzewania miejskiego na zaworze RLT. Zamiast kaloryfera Co mam wpisac w polu ??    
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...