SRX Napisano 18 listopada 2012 Udostępnij #401 Napisano 18 listopada 2012 I ja też! Link do komentarza
bobiczek Napisano 18 listopada 2012 Udostępnij #402 Napisano 18 listopada 2012 Cytat HURAAAA, HURAAAA w końcu mam odbiór chałupy od 10 kwietnia odbierałem, tym bardziej moja radość jest ogromna to kuraaa - chore Kristoff.Wiesz jakie miałem zdanie o tym odbiorze.Dobrze że się pozbyłeś w końcu jednego bólu głowy - i niech Cię urzędnicy omijają przez najbliższe 5 lat szerokim łukiem.Amen! PS:Wam zrobili w końcu wielką łaskę za Waszą kaskę że możecie poleżeć u siebie w łózku, no to korzystajcie Link do komentarza
TINEK Napisano 19 listopada 2012 Autor Udostępnij #404 Napisano 19 listopada 2012 Cytat .............Wam zrobili w końcu wielką łaskę za Waszą kaskę że możecie poleżeć u siebie w łózku, no to korzystajcie i to jest piękna polska rzeczywistość, brrrrr...... Cytat śliczne Link do komentarza
yossarian Napisano 20 listopada 2012 Udostępnij #405 Napisano 20 listopada 2012 Przyłączam się do gratulacji i bardzo zazdroszczę, jak każdy na początkowym etapie budowy. Link do komentarza
TINEK Napisano 30 listopada 2012 Autor Udostępnij #406 Napisano 30 listopada 2012 WitamW tygodniu uprawomocniła mi się decyzja o zgodzie na użytkowanie, dziś byłem w Pinbie aby ją ostemplować, koniec już pisania o tym urzędzie.Chyba będzie się trza powoli zacząć meldować, kurde znów po urzędach wycieczki, wsie dokumenty nowe robić, ale już bez stresu i presji.Ponieważ dawno nic nie kupiliśmy do nowego domku, to postanowiliśmy kupić sobie prezent gwiazdowy (taki trochę wcześniejszy), padło na zegar ścienny, brakowało do w kuchni i w "salonie", kupiliśmy jeden, który widoczny jest i z kuchni i zza stołu w "salonie". Ja kupiłem żonie pod choinkę jedną połowę, a ona mnie drugą połowę zegara i wszyscy są szczęśliwi.Kupiłem też lampki na choinkę, zewnętrzne. Ponieważ budżet jest niewielki będzie ustrojony jeden świerk w ogrodzie i udekorowany daszek przed wejściem i tyle.Fajnie się mieszka w nowym domku Link do komentarza
Gość gawel Napisano 30 listopada 2012 Udostępnij #407 Napisano 30 listopada 2012 super foto plis Link do komentarza
TINEK Napisano 30 listopada 2012 Autor Udostępnij #408 Napisano 30 listopada 2012 taki prosty zegarek, nie ma się czym chwalić (OK, za dnia cyknę) Link do komentarza
bobiczek Napisano 1 grudnia 2012 Udostępnij #409 Napisano 1 grudnia 2012 Cytat taki prosty zegarek, nie ma się czym chwalić (OK, za dnia cyknę) znam ten zegarhttp://www.youtube.com/watch?v=Gv4JnFClVmo Link do komentarza
TINEK Napisano 2 grudnia 2012 Autor Udostępnij #410 Napisano 2 grudnia 2012 cześćdokumentacja zdjęciowa, będzie zarazdziś pół dnia się uwielbiałem jaki to ja sprytny i mądry jestem, że chałupę tak zaplanowałem, że jednym zegarkiem załatwiłem kuchnię i salon z jadalnią widok z salunaa teraz z kuchnipozdrawiam Link do komentarza
TINEK Napisano 8 grudnia 2012 Autor Udostępnij #411 Napisano 8 grudnia 2012 Zewnętrznie jestem do świąt przygotowany.Znaczy, lampki na choinkę założyłem (w ogrodzie) i daszek nad wejściem do domu udekorowałem (też lampkami) Jeszcze ich nie zapalam, chyba za wcześniej, nikt na wsi jeszcze nie świeci, się wyrywać nie będę pozdrawiam Link do komentarza
ewiq0 Napisano 8 grudnia 2012 Udostępnij #412 Napisano 8 grudnia 2012 kurcze gratki Tonek, bo okazji jeszcze nie miała....a lampek to Ci zazdroszczę....ja nie mam od dwóch lat, a mam choineczkę obok domu.....skandalpozdrowieńka Link do komentarza
TINEK Napisano 8 grudnia 2012 Autor Udostępnij #413 Napisano 8 grudnia 2012 Dziękuję Ewa pozdrawiam Link do komentarza
ewiq0 Napisano 8 grudnia 2012 Udostępnij #414 Napisano 8 grudnia 2012 oj teraz widzę ale błędów narobiłam......nawet Tinek stał się Tonkiem.......wybacz Link do komentarza
TINEK Napisano 8 grudnia 2012 Autor Udostępnij #415 Napisano 8 grudnia 2012 ojtam, nic się nie stało Link do komentarza
TINEK Napisano 22 grudnia 2012 Autor Udostępnij #416 Napisano 22 grudnia 2012 Zbliżają się święta, pierwsze w nowym domu... i pierwsze będą spędzone tak jak zawsze chciałem, czyli w domu, nie jedziemy nigdzie, sami przez całe święta, tylko my, nasza rodzina, ja Tinkowa i córeczki. Pierwszy raz wigilię szykujemy (tacy starzy i dopiero pierwszy raz). Cieszę się bardzo, będzie fajnie, domowoChoinka jestWszystkim, którzy tu czasem zajrzą życzę Wesołych Świąt Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 23 grudnia 2012 Udostępnij #417 Napisano 23 grudnia 2012 Cytat Zbliżają się święta, pierwsze w nowym domu... i pierwsze będą spędzone tak jak zawsze chciałem, czyli w domu, nie jedziemy nigdzie, sami przez całe święta, tylko my, nasza rodzina, ja Tinkowa i córeczki. Pierwszy raz wigilię szykujemy (tacy starzy i dopiero pierwszy raz). Cieszę się bardzo, będzie fajnie, domowo Znam to uczucie,sam mam takie marzenie. Myślałem ,że w tym roku się uda ale nie dało rady .Na bank święta w 2013 będę spędzał w swoim domku ze swoją rodzinką Cytat Wszystkim, którzy tu czasem zajrzą życzę Wesołych Świąt I Tobie jak również Pani Tinkowej i Tinkowym córeczkom życzę zdrowych Wesołych Świąt, niech Wam się szczęści na nowym Link do komentarza
TINEK Napisano 23 grudnia 2012 Autor Udostępnij #418 Napisano 23 grudnia 2012 Dziękuję bardzo za życzeniai następnych świąt w swoim domu życzę, za rok będziesz pisał jak ja teraz, pozdrawiam Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 23 grudnia 2012 Udostępnij #419 Napisano 23 grudnia 2012 Cytat i następnych świąt w swoim domu życzę, za rok będziesz pisał jak ja teraz, pozdrawiam Jak dożyje to będę pisał Nie ma jak to u siebie Link do komentarza
tosia Napisano 23 grudnia 2012 Udostępnij #420 Napisano 23 grudnia 2012 U mnie też pierwsze święta w nowym domu, co prawda nie sami bo będzie prawie cała rodzinka jakieś 17 osób ale na samą myśl, że w reszcie u siebie cieszę się jak małe dziecko Rodzinnych i pogodnych Świąt życzę Link do komentarza
TINEK Napisano 2 stycznia 2013 Autor Udostępnij #421 Napisano 2 stycznia 2013 Wszystkim odwiedzającym mój dziennik, życzę wszelkiej pomyślności w 2013 roku, najlepszych ekip na budowie, szybkich przeprowadzek, a już mieszkającym niskich kosztów eksploatacyjnych i Wszystkim dużo zdrówkaTINEK Link do komentarza
Draagon Napisano 2 stycznia 2013 Udostępnij #422 Napisano 2 stycznia 2013 Dziękuję Tinku - oj przyda się i to bardzo Link do komentarza
TINEK Napisano 3 marca 2013 Autor Udostępnij #423 Napisano 3 marca 2013 WitamTrochę o ogrzewaniuWczoraj po podliczeniu ilości spalonego ekogroszku wyszło równe 3 tony, grzeję od 22 września, czyli średnio 18,6 kg, (w najzimniejsze dni tej zimy schodziło około 25kg/24h)Ogrzewanej powierzchni po podłogach 160m2, + garaż (~21m2, około 15*C), Kotłownia w osobnym budynku plus grzejnik w osobnym pomieszczeniu gospodarczym (~10m2) ustawiony na "*" nie wiem, czy się załączył tej zimy.Została mi 1 tona do końca okresu grzewczego, pewnie do końca kwietnia, mam nadzieję, że mi wystarczy.Do kotłowni chodzę raz w tygodniu, w sobotę, 3 razy tej zimy zdarzyło się, iż zasobnik nie wystarczył na cały tydzień, musiałem po 6 dniach uzupełnić.Pomysł by wywalić kotłownię z domu oceniam jako bardzo trafionypozdrawiamTINEK Link do komentarza
Draagon Napisano 3 marca 2013 Udostępnij #424 Napisano 3 marca 2013 Tinku - a powiedz mi - jak z popiołem masz ?Ktoś mi kiedyś wspominał, że zasobnik a owszem i dobry - ale miejsca na popiół nie ma i trzeba codziennie wybierać. Link do komentarza
TINEK Napisano 4 marca 2013 Autor Udostępnij #425 Napisano 4 marca 2013 popiół wybieram też raz w tygodniu, mieści się (trochę się z szuflady na jeden bok przesypuje), z jednego zasobnika popiołu jest, objętościowo około 15 litrów. Nawet gdyby się już nie mieścił szufladzie popielnika to w samym popielniku jest na niego jeszcze miejsce, tak na około jeszcze pół szufladypozdrawiamJuż 10 miesięcy mieszkamy i nie było do tej pory kabiny prysznicowej (czy wg nomenklatury Animusa - parawanu) w górnej łazience, w końcu jest (kolejki czasem były do kąpieli)w sobotę zamontowałem, a w niedzielę zrobiłem próbę szczelności, jest OKfotkę zapodaję, a co pozdrawiam Link do komentarza
bobiczek Napisano 4 marca 2013 Udostępnij #426 Napisano 4 marca 2013 no nareszcie - bo już się tak ześmierdłem pod pachami że aż mnie głowa boli - kiedy podjechać? acha - szampon tylko delikatny żeby był, bo wiesz jak jest z moimi włosami, no....... Link do komentarza
TINEK Napisano 4 marca 2013 Autor Udostępnij #427 Napisano 4 marca 2013 Prezesie, coś wymyślimy z tym szamponem, na pewno Link do komentarza
TINEK Napisano 17 marca 2013 Autor Udostępnij #428 Napisano 17 marca 2013 TINEK to umie lody kręcić Link do komentarza
Draagon Napisano 17 marca 2013 Udostępnij #429 Napisano 17 marca 2013 A żebyś wiedział - prześliczny widok Link do komentarza
TINEK Napisano 17 marca 2013 Autor Udostępnij #430 Napisano 17 marca 2013 pogoda słoneczna, mrozik trzyma, śnieg na dachu się topi, potłukłem ten lód zaraz po zrobieniu fotek, ale mam już nowy, jeszcze nie taki okazały Link do komentarza
Gość adiqq Napisano 17 marca 2013 Udostępnij #431 Napisano 17 marca 2013 zdjęcie super Link do komentarza
joks Napisano 17 marca 2013 Udostępnij #432 Napisano 17 marca 2013 Cytat popiół wybieram też raz w tygodniu, mieści się (trochę się z szuflady na jeden bok przesypuje), z jednego zasobnika popiołu jest, objętościowo około 15 litrów. Nawet gdyby się już nie mieścił szufladzie popielnika to w samym popielniku jest na niego jeszcze miejsce, tak na około jeszcze pół szufladypozdrawiamJuż 10 miesięcy mieszkamy i nie było do tej pory kabiny prysznicowej (czy wg nomenklatury Animusa - parawanu) w górnej łazience, w końcu jest (kolejki czasem były do kąpieli)w sobotę zamontowałem, a w niedzielę zrobiłem próbę szczelności, jest OKfotkę zapodaję, a co pozdrawiam fajnie wyszło ....te płytki są bardzo popularne , zrobiłem nimi chyba cztery łazienki.. Link do komentarza
TINEK Napisano 17 marca 2013 Autor Udostępnij #433 Napisano 17 marca 2013 ja przyznaję, że dopiero pierwszą Link do komentarza
bobiczek Napisano 17 marca 2013 Udostępnij #434 Napisano 17 marca 2013 Cytat pogoda słoneczna, mrozik trzyma, śnieg na dachu się topi, potłukłem ten lód zaraz po zrobieniu fotek to ile Ty tych drinków dzisiaj wypiłeś???????? jaCię....... Link do komentarza
TINEK Napisano 17 marca 2013 Autor Udostępnij #435 Napisano 17 marca 2013 dwie szklanki i.... wiaderko Link do komentarza
coolibeer Napisano 18 marca 2013 Udostępnij #436 Napisano 18 marca 2013 Cytat dwie szklanki i.... wiaderko a mieliśmy Was nawiedzić w weekend ale jakos się nikomu nie chciało wychodzić z domu Link do komentarza
TINEK Napisano 18 marca 2013 Autor Udostępnij #437 Napisano 18 marca 2013 Cytat a mieliśmy Was nawiedzić w weekend ale jakos się nikomu nie chciało wychodzić z domu leniuszki, a my siedzieliśmy i się nudziliśmy (a lód był)na drugi raz furę odpalać i przyjeżdżać... proszę Link do komentarza
coolibeer Napisano 18 marca 2013 Udostępnij #438 Napisano 18 marca 2013 Cytat leniuszki, a my siedzieliśmy i się nudziliśmy (a lód był)na drugi raz furę odpalać i przyjeżdżać... proszę Tinek ciesz się że nie przyjechaliśmy...mały ma zapalenie krtani i dziś była wizyta u lekarza no i siedzimy w domu. Jak się wykuruje młody to zajrzymy i damy cynka. Link do komentarza
TINEK Napisano 18 marca 2013 Autor Udostępnij #439 Napisano 18 marca 2013 zapraszam i zdrówka życzę dla Wojtusia i dla Was Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 18 marca 2013 Udostępnij #440 Napisano 18 marca 2013 Cytat Na tym zdjęciu wygląda jak stalaktyt Link do komentarza
TINEK Napisano 9 czerwca 2013 Autor Udostępnij #441 Napisano 9 czerwca 2013 WitameRka, specjalnie dla Ciebie, cośmy o wierzbie gadali, na wiosnę i dziś Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 9 czerwca 2013 Udostępnij #442 Napisano 9 czerwca 2013 Czym pędziłeś tę wierzbę,że tak się bujnęła w rozwoju Link do komentarza
TINEK Napisano 9 czerwca 2013 Autor Udostępnij #443 Napisano 9 czerwca 2013 jak działkę kupiłem z 2005 to patyka w ziemię wetknąłem i tak wyrosła, gdybym jej co roku trochę nie ciął, a co dwa lata tak konkretnie jak na zdjęciu, to by cień na pół działki dawała.U mnie ziemia dobra, a wierzbie dużo nie potrzeba do szczęścia Link do komentarza
Gość gawel Napisano 9 czerwca 2013 Udostępnij #444 Napisano 9 czerwca 2013 jak mogłeś tak ochlastać no wież co Link do komentarza
Baru Napisano 9 czerwca 2013 Udostępnij #445 Napisano 9 czerwca 2013 My tez tak nasze wierzy traktujemy, bo toto jak chwast się puszcza.Masz rację Tinek - ciachaj, ile wlezie, bo potem nie ogarniesz... Link do komentarza
TINEK Napisano 9 czerwca 2013 Autor Udostępnij #446 Napisano 9 czerwca 2013 też tak uważam, i ładniejsza, gęściejsza po takim "ciachaniu" Link do komentarza
Ciril Napisano 31 sierpnia 2013 Udostępnij #447 Napisano 31 sierpnia 2013 Puk, puk... ślicznie jest!!! Link do komentarza
TINEK Napisano 31 sierpnia 2013 Autor Udostępnij #448 Napisano 31 sierpnia 2013 Cytat Puk, puk... ślicznie jest!!! dziękuję, dziękuję U Ciebie również, wczoraj przeglądałem Twój dziennik, pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny Link do komentarza
Ciril Napisano 2 września 2013 Udostępnij #449 Napisano 2 września 2013 EEEeee.... zabieraj dziewczyny do nas w odwiedziny ;) Link do komentarza
TINEK Napisano 2 września 2013 Autor Udostępnij #450 Napisano 2 września 2013 może będzie jeszcze ładny ciepły dzień, to czemu nie Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się