Skocz do zawartości

GDZIE KulKA?

Recommended Posts

Napisano
wysłałam privy tylko do znajomych zaglądających na to forum .... mając w pamięci Kalę i Królika , a raczej Ich "pominięcie" - proszę wszystkich o rozgłoszenie gdzie się da .... bo nie bywam teraz nigdzie indziej w sieci oprócz tego forum ...
Napisano
Parę informacji:
Alkoholu jednak nie możemy wyrzucić z zestawów oferowanych przez Trzy Korony.
Do końca listopada muszę wpłacić 1000zł zaliczki.
Na terenie ośrodka jest kawiarnia, tak że nie ma potrzeby brać ze sobą kawy, czajników, alkohol też jest.
500m od ośrodka są prawdziwe źródła wody mineralnej - 4 rodzaje, można brać wiadrami, bo w Krościenku prawie wszystko jest za darmo icon_lol.gif
Ot, narazie tyle.
Napisano
Czyli reasumując .....

koszty :

kulig z kiełbaską i oscypkiem - 55zł

nocleg ze śniadaniem w klasie turystycznej - 34zł (jeśli ktoś przyjeżdża na 1 noc, to dopłata 3zł)

obiad to prywatna sprawa każdego - nie zajmujemy się tym - jeśli ktoś chce , to na miejscu sobie wykupi....tak?

menu na imprezę - do wyboru 50 zł lub 70zł ...... trzeba się zdecydować i podąć ogółem decyzję ....

bo - trzeba nazbierać do końca listopada z wpłat 1000zł na zaliczkę .... a żeby ludzie wpłacali, to musimy zdecydować się do menu żeby mieć konkretną kwotę do zapłaty .....
jeśli kilka osób zdecyduje się wpłacić teraz - to jest szansa, że uda się uzbierać na zaliczkę.... ja mogę wpłacić już teraz bo wiem, ze na bank pojadę...

labas .... będziesz mógł udostępnić konto do wpłat kiedy już wszystko zostanie ustalone?
Napisano
Z kontem nie ma problemu, ale poczekajmy do końca listopada.
Jest już 20 osób, a to dopiero początek.
Mam nadzieję że redakcja też lubi jedzić kuligiem oraz nartowanie i zgłosi się tłumnie (proszę się nie pchać) icon_biggrin.gif

Kuligowcy

Wpisywać się jakie żarełko bierzemy.
Napisano (edytowany)
Może prościej, lekko zaokrąglając.

Jednodniowy (sobota/niedziela) koszt pobyt (1 nocleg ze śniadaniem) + kolacja + kulig - od 145zł do 165zł (zależy od kolacji)

Dwudniowy (piątek/sobota/niedziela) pobyt (dwa noclegi ze śniadaniem) + jw. – od 175zł do 195zł.

dopisalem:

Ja optuję za tańsza kolacją i ceną pogrubioną, bo będziemy po kiełbasie (oscypku), a dodatkowo, jak znam życie , coś, ktoś, doniesie (nie mylić z donosicielstwem). Edytowano przez bajbaga (zobacz historię edycji)
Napisano
super, bajbaga ... icon_biggrin.gif

to teraz zajmijmy się "widełkami" czyli opcją żarełka .....

jestem za opcją menu za 50zł ..... od tej za 70 różni się niewiele .... głównie tym, że w tej za 50zł jest tylko jeden ciepły posiłek (barszcz z krokietem) , podczas kiedy w opcji za 70 jest dodatkowo obiad (ziemniaki, mięsko, surówki)

jestem za tą opcją za 50zł bez dodatkowego obiadu , bo jeden ciepły posiłek według mnie wystarczy .... dodatkowo na kuligu będzie jeszcze przecież kiełbaska i oscypek na ciepło....
mnie to wystarczy ..... choć - nie każdemu musi , więc proszę się wypowiadać.... bo musimy coś wybrać....

Cytat

Z kontem nie ma problemu, ale poczekajmy do końca listopada.

a zaliczka? jeśli poczekamy do końca listopada , to nie uzbieramy na czas na zaliczkę....
Napisano
ja też optuję za zestawem pierwszym, ale tylko dlatego, że ani galarety, ani śledzia nie lubię.. icon_wink.gif

Daga, w pierwszej opcji jest jeszcze strogonow, to też raczej na ciepło.
Napisano
Też jestem za zestawem nr 1, w nim jest jeszcze strogonow, a pod tajemniczą nazwą Zimna płyta 150g są wedliny.

Cytat

a zaliczka? jeśli poczekamy do końca listopada , to nie uzbieramy na czas na zaliczkę....

Powiedzmy, 29.11 wpłacamy zaliczki.
Napisano
Cytat

ja też optuję za zestawem pierwszym, ale tylko dlatego, że ani galarety, ani śledzia nie lubię.. icon_wink.gif

Daga, w pierwszej opcji jest jeszcze strogonow, to też raczej na ciepło.

patrz jaka ja ślepa jestem .... a przeca niedawno bryle zmieniałam .... icon_redface.gif icon_lol.gif

no to tym bardziej super ... icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

Powiedzmy, 29.11 wpłacamy zaliczki.

bardzo dobry pomysł...... icon_wink.gif
można będzie na pewno też wpłacić całość , jeśli ktoś zechce ... icon_smile.gif

w takim razie pozostaje czekać na kwotę zaliczki i dane do przelewu (na priv) ... może po niedzieli, jak będzie więcej luzu icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

no co?
śledzie zeżrę i sam do beki wlezę, przeca sól konserwuje...

a co se chcesz zakonserwować? bo cały to tam nie wleziesz .... icon_razz.gif icon_lol.gif

Cytat

Ale jaja, zapomniałem Wam powiedzieć o najważniejszym.

jezus maria ..... już się boję..... icon_eek.gif
Napisano
Hmmmmmmmm, obejrzałem wczoraj ten stok.
Cieniuśki -icon_smile.gif
Nawet zacząłem kombinować ferie - ale po pierwsze nie ten termin - a po drugie, szlag by Was trafił, jak ja na maxa popijałbym piwo w niedzielę o 15.00 (no bo poniedziałek,wtorek,środa,czwartek,piątek,sobota- bym mógł i korzystał) a Wy nie, ble,ble,ble -icon_smile.gif
Napisano
Cytat

Chodzi o alkomat icon_lol.gif

no wiem przeca icon_rolleyes.gif .... ale dziewice tysz ważne ... i na pewno zadowolone jak przeczytały że bedziesz mógł w niedziele icon_lol.gif
dobra , pierniczołki .... bawcie się ... lece ....
wiem, na druty mam uważać .... icon_razz.gif
Napisano
Cytat

Hmmmmmmmm, obejrzałem wczoraj ten stok.
Cieniuśki -icon_smile.gif

Nie jest za duży, ale obok w Szczawnicy-Palenica(5km) jest już ekstra, trasa Fis+trasa 1800m+ośla łączka 500m.
Następny ośrodek jest w Kuszkowcach 9km.
Napisano
Cytat

Nie jest za duży, ale obok w Szczawnicy-Palenica(5km) jest już ekstra, trasa Fis+trasa 1800m+ośla łączka 500m.
Następny ośrodek jest w Kuszkowcach 9km.

mnie tam wystarczy chyba ten 5 kilosków obok - pooglądam wieczorem.
Masz znajomości na parkingu? -icon_smile.gif
Napisano
Cytat

o, pokazały sie juz w tym roku? Serio? -icon_smile.gif
Pstrąga wyparły, Psiekrwie......

Dziewice ? icon_lol.gif

Cytat

Masz znajomości na parkingu? -icon_smile.gif

No, ja nie płacę, to chyba mam znajomości icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

Pstrągi, śledzie ... teraz sumy... Ależ w tym Dunajcu dobrobyt.

i flisaki się trafiają podobno od czasu do czasu.
Tylko gorzałą ich czuć.
I tak lepiej niż mułem- prawda? -icon_smile.gif

Cytat

No, ja nie płacę, to chyba mam znajomości icon_biggrin.gif

nie ściemniaj, tylko odważnie przyznaj się że masz tam swoje 3 parkingi - i już -icon_smile.gif
Napisano
Cytat

i flisaki się trafiają podobno od czasu do czasu.
Tylko gorzałą ich czuć.
I tak lepiej niż mułem- prawda? -icon_smile.gif

Muł to świństwo ... nawet karp, jak dobry, to nim zalatywać nie powinien. A flisak gorzałkowy, to jak dziczyzna w winie. Znaczy wszystko prawidłowo.
Napisano
a i na jednym zdjęciu chyba mignąłeś mi obok recepcji, a laska zza kotarki ma usta otwarte w zwrocie "szefie"
Dzięki że nam podałeś cenę o 15% zawyżoną niż narciarzom z Warszawy -icon_smile.gif
Kredyt hipoteczny - jasna sprawa - wszyscy na forum są wyrozumiali -icon_smile.gif

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Ostatnio wchodzę na poddaszę pod wieczór, a nagle się zachmurzyło, drzwi na przestrzał otwarte. Ubieram podkoszulek i nie wiem o co chodzi, bo podkoszulek mokry. Patrzę na higrometr, a tu 89%. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
    • Dobrze, ze się w końcu dowiedziałeś. Przecież mrówki mają "mszycowe" farmy (albo fermy) i nie dadzą ich tknąć, bo mają darmową spadź, żarelko do oporu. Ja od dawna kleję lepem pnie wszystkich drzew i co się tylko da. To taka taśma, dwustronnie klejona. Jedna strona klei do drzewa (korę pnia trzeba w tym miejscu delikatnie zrównać, żeby szparami nie przechodziły pod spodem) i dookoła pociągnąć pasek, taki na 5 centymetrów. A wtedy warstwy wierzchniej żadna mrówka nie przejdzie. I po zawodach. Na rok jest spokój.     Nie skłaniaj się. Mnie schły gałązki wiśnio-czereśni. Wyszukałem gdzieś, ze to szkodnik, którego larwy żyją pod warstwą kory i stamtąd szkodzą. I ze walka z nimi jest bardzo trudna. Wiec drzewka poszły pod siekierę i mam spokój. U Ciebie też może być coś, co mieszka w ukryciu.  
    • Są układy do sterowania żyrandolem na dwóch przewodach + PE oddzielny (nawet w sklepie AVT są), więc nie ma problemu. 
    • Zrobiłem dziś doświadczenie ekologiczne. Zabrałem z Katalpy dwie żywotne larwy biedronki i przeniosłem na słoneczniki zaatakowane mszycami. W momencie zaczęły mszyce pożerać. Dwie minuty. Mrówki które o mszyce dbają, w momencie je zaatakowały. Tak agresywnie, że larwy biedronki okaleczone odpadły z rośliny jedna po drugiej. Wniosek? Tępić mrówki! Tępić! Nie ma z nich w ogrodzie pożytku.
    • Jeżeli autora pytania to interesuje to można z tego zrobić układ w którym:  - lampy I i II będą zapalane i gaszone wspólnie (obie równocześnie) z każdego z trzech miejsc A, B, C; - lampa III będzie zapalana i gaszona niezależnie od lamp I oraz II z każdego z tych trzech miejsc.  To by wymagało zastosowania dwóch podwójnych łączników schodowych oraz podwójnego łącznika krzyżowego.  Jeżeli jest tym zainteresowanie to rozrysuję i opiszę układ połączeń.  Próbowałem jeszcze rozrysować układ z z potrójnymi łącznikami schodowymi i krzyżowymi, z lampami I i II zapalanymi i gaszonymi osobno, ale tu coś mi żył przewodów brakuje.  
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...