Skocz do zawartości

Domek Ciril!!!

Recommended Posts

Napisano
czyli że nie..hm
To niech jest DziubDziub.
Bo kto widział DziubDziuba?
Nikt.
To jest na pewno DziubDziub...............

Cytat

pacz , a nie wyglądało.... icon_razz.gif icon_mrgreen.gif

tak jak w piłce nożnej - wszyscy pięknie grają a pucharl złoty zawsze wygrywają Niemcy -icon_smile.gif

no dawaj Cirill
Bo mi się siku chce już....... muszę iść.
Co to?
Napisano
Cytat

No jak już pisałem to jest jakaś pierdoła icon_wink.gif

nieprawda - Pierdoła wciąż siedzi przed kompem, widać przecież - to jest ZubZub

Cytat

kurde to jest ślimak...

nie.
Ślimak też wciąz żyje - nie widzisz?

to jest!!!!!!!!!!!!1
haczyk!!!!!!!!!!!
Haczyk!!!!!!!!!!! na co + nie wiem ale haczyk
Napisano
dobra - napięcie możesz stopniować bo już byłem się wysikać.......

Cytat

dawaj .... icon_biggrin.gif

to może powiem jeszcze:
myślałam o zamarzniętym smarku ... no ale - pewnie nie ... icon_rolleyes.gif icon_lol.gif

też pomyślałem - ale tam by musiały być moje dziurki w nosie żeby tak bogato wyszło -icon_smile.gif
Napisano
Cytat

to roślinka jakaś

taaaa, egzotyczna chyba, tropikalna i dopiero odkryta u Cirill na działce -icon_smile.gif

poddaję się - sprawdzę po 20.00 co to była za hybryda.......idę coś zarobić , bo pora na obiad.......
Napisano
No, dobra... choć bym chciała icon_wink.gif to nie kocia kupa icon_razz.gif

Ogólnie to cuś dinozauropodobnego zostało po robieniu szlichty kwarcowej, na czegow widok Smark krzyknął rodzierająco "Mamaaaaaaa, zabierz robala!!!!"

Bo ma do robali takie podejście jak Kot do pająków icon_wink.gif
Napisano
Cytat

No, dobra... choć bym chciała icon_wink.gif to nie kocia kupa icon_razz.gif

Ogólnie to cuś dinozauropodobnego zostało po robieniu szlichty kwarcowej, na czegow widok Smark krzyknął rodzierająco "Mamaaaaaaa, zabierz robala!!!!"

Bo ma do robali takie podejście jak Kot do pająków icon_wink.gif

więc stawiasz 0,7 bo celnie strzeliłem.

Cytat

Jeszcze jeden strzał Dinozaur na śniegu

• 2 tygodnie temu...
Napisano
właśnie usiłuję nawodnić się butelką szampiona, którego wczoraj nie zdążyłam otworzyć (sen mnie zmógł)... stary był w robocie... pomyślałam wejdę na fbd, nadrobię zaległości... Smark mleka zawołał... hmmm. uśpię go... położyłam się i więcej grzechów nie pamiętam.... W celofanie się dziś obudziła icon_wink.gif - ktoś by pomyślał niezła impreza icon_razz.gif

Osuszanie już prawie na wylocie.... w zbiornikach osuszaczy po dobie jest już tylko kilka mm wody... także chyba zaliczyliśmy sukces icon_smile.gif Płytkarze wejdą kończyć płytki i zrywać karton gipsy i zakładać nowe jakoś w tym tygodniu...

Ja cóż... zarobiona jestem... rzuciłam się na głęboką wodę i na razie płynę z prądem icon_wink.gif

Dementuję: nie rozwodzę się, nie wprowadzam - walczę z wilgocią....
Napisano
Cytat

właśnie usiłuję nawodnić się butelką szampiona, którego wczoraj nie zdążyłam otworzyć (sen mnie zmógł)... stary był w robocie... pomyślałam wejdę na fbd, nadrobię zaległości... Smark mleka zawołał... hmmm. uśpię go... położyłam się i więcej grzechów nie pamiętam.... W celofanie się dziś obudziła icon_wink.gif - ktoś by pomyślał niezła impreza icon_razz.gif

Osuszanie już prawie na wylocie.... w zbiornikach osuszaczy po dobie jest już tylko kilka mm wody... także chyba zaliczyliśmy sukces icon_smile.gif Płytkarze wejdą kończyć płytki i zrywać karton gipsy i zakładać nowe jakoś w tym tygodniu...

Ja cóż... zarobiona jestem... rzuciłam się na głęboką wodę i na razie płynę z prądem icon_wink.gif

Dementuję: nie rozwodzę się, nie wprowadzam - walczę z wilgocią....

Ciril a z czego wynikają te zmiany?? zaciekawił mnie ten osuszacz i zastanawiam sie czy i mnie nie przydałoby sie takie urządzenie hmmm...

Kiedy planujecie przeprowadzke?
Napisano
skąd zmiany?! to poczytaj wątek mellow.gif

Ciril - zafunduj sobie higrometr
a i przydałoby się cuś do mierzenia wilgotności podłoży

nie chcę Cię martwić, ale fakt, że tylko mm wody w osuszaczu, niestety nie musi oznaczać finału walki
mocno grzejecie?
(i nie pytam o spożywanie alkoholu)
Napisano
Hejka Nieszczerbku Wyszczerzony! icon_lol.gif
No widzę, że w porę zajrzałem, bo na chwilę cię z oka spuściłem, a ty już prawie gotowa wprowadzić się znienacka icon_mrgreen.gif icon_wink.gif icon_razz.gif
  • 3 tygodnie temu...
Napisano
Chciałabym sie juz wprowadzic... Ale na dzien dobry musze zgłoszenie zakonczenia budowy zrobic:) Jeszcze brakuje mi zjazdu i na mape czekam... Bo sie robi...
A w domku malowanie i montowanie drzwi wewnetrznych... Takze moze zdazymy do złozenia kwitow... Tak zeby zamieszkac a wykanczac sie bedziemy po drodze icon_razz.gif
Mam kilka fajnych fotek... Ale do tego potrzebny jest dobry dostep do sieci ktorego ja w tym momencie nie posiadam...
Napisano
Cytat

Chciałabym sie juz wprowadzic... Ale na dzien dobry musze zgłoszenie zakonczenia budowy zrobic:)

Ja najpierw sie wprowadziłem a potem zrobiłem zgłoszenie( po trzech latach icon_eek.gif )
Napisano
Siwy!!! A skad wiesz,he? Wiecie jak to jest... Wszystko zalezy od sasiada... A ja wole zeby ich w oczyska nie bodło...

Myje płytki sprzatam maluje kłade podłogi... Cierpie na chroniczny bol kregosłupa... Jak mi sie kieys nie zlamie to bedzie swieto.... Dzis po robocie znowu w kierat...
Napisano
Cytat

Myje płytki sprzatam maluje kłade podłogi... Cierpie na chroniczny bol kregosłupa... Jak mi sie kieys nie zlamie to bedzie swieto.... Dzis po robocie znowu w kierat...

siły i tężyzny fizycznej życzę - najbardziej potrzebne na końcówce ... icon_biggrin.gif
Ulcia ... już z górki , już niedługo ... wytrzymaj ... icon_wink.gif
  • 2 tygodnie temu...
  • 3 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

Kładziemy podłogi i karniszy szukam icon_razz.gif

Cirilka odpocznij, przemęczona jesteś - na podłogę poszukaj desek, albo paneli. Po karniszach źle się będzie chodzić icon_confused.gif icon_lol.gif
Napisano
Cytat

Cirilka odpocznij, przemęczona jesteś - na podłogę poszukaj desek, albo paneli. Po karniszach źle się będzie chodzić icon_confused.gif icon_lol.gif

fakt ... icon_biggrin.gif
jak tam , Ulcia? w porządku? cicho u Ciebie ostatnio .... icon_rolleyes.gif

• 2 tygodnie temu...
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Ogolnie jestem padnieta jk kon po westernie... No i moj kier bud mi strzelił w okno bramki... Dobrze ze bramkarz (czytaj inwestorka) jest kumata i ma refleks... bo wlazałbym na mine jak na krowim pastwisku... Przez tego medrca moja budowa zdziebko sie przeciagnie... Aczkolwiek mam nadzieje ze w wakaje da mi sie oddac do uzytkowania... Choc dluga jeszcze droga przede mna....

A jakby kolezanka za mało pracy miała to od pazdziernika zamierza nowy fakultt robic:)Musze sobie kupic jakiegos netboka bo szał mnie juz bez netu trafia...
Napisano
Cytat

A jakby kolezanka za ma�o pracy mia�a to od pazdziernika zamierza nowy fakultt robic:)

Cyrylu, czego się znów będziesz uczyć??? icon_eek.gif

Napisano
Cytat

Ogolnie jestem padnieta jk kon po westernie... No i moj kier bud mi strzeli� w okno bramki... Dobrze ze bramkarz (czytaj inwestorka) jest kumata i ma refleks... bo wlaza�bym na mine jak na krowim pastwisku... Przez tego medrca moja budowa zdziebko sie przeciagnie... Aczkolwiek mam nadzieje ze w wakaje da mi sie oddac do uzytkowania... Choc dluga jeszcze droga przede mna....

A jakby kolezanka za ma�o pracy mia�a to od pazdziernika zamierza nowy fakultt robic:)Musze sobie kupic jakiegos netboka bo sza� mnie juz bez netu trafia...

Azesz wyjaśniła icon_smile.gif)
Napisano
Ogolnie... Mialam zaczac robic zjazd z drogi powiatowej i co? Okazało sie ze mimo iz wszystkie kwity byly zalatwione i załaczone do projektu budowlanego pierwotnego moj projektant i kier bud w jednym nie zawarl we wniosku budowy zjazdu i musze teraz osobno wystapic o pnb na zjazd...

A studia???Na razie nie powiem... Zobaczymy cy mnie przyjma.....

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Hej ekipo! 👋 Mam pytanie do wszystkich, którzy spędzają czas w warsztacie: czy Wasze narzędzia też czasem "znikają" w skrzynkach i szafkach? 😅 Zastanawiam się, jakie macie sposoby na utrzymanie porządku i szybki dostęp do narzędzi. Czy korzystacie z organizerów, przegródek, a może sami coś projektujecie? Słyszałem, że niektórzy drukują własne uchwyty i organizery 3D – to naprawdę działa? Podzielcie się swoimi doświadczeniami i pomysłami – może razem znajdziemy sposób, żeby nasze warsztaty były bardziej zorganizowane i mniej frustrujące! 💡🛠️ Dzięki z góry za odpowiedzi!  
    • To wygląda na to, że nie jest to garaż wolnostojący, jak wyglądałoby z treści pierwszego postu, tylko związany z budynkiem mieszkalnym... Czy może nie? Może jakiś szkic, czy fotka...
    • Jeżeli ostatecznemu wypoziomowaniu ścian fundamentowych ma służyć tylko różnica w grubości pierwszej warstwie zaprawy to faktycznie różnica nie powinna być większa niż ok. 1 cm. Po prostu, jeżeli będzie większa to trudno będzie zrobić korektę tylko w tej warstwie. Ale w praktyce można nieco korygować także zmieniając grubość warstwy zaprawy w kolejnych warstwach bloczków. W efekcie dramatu nie będzie niezależnie od tego czy trzeba będzie skorygować różnicę 1 cm, czy np. 4 cm. Da się natomiast poprawić nawet znacznie większą różnicę. Tylko ostatecznie po co się męczyć? im dokładniej będą wykonane same ławy, tym łatwiej i szybciej będzie można na nich wymurować ściany fundamentowe.  Podobnie będzie ze wszystkimi innymi pracami na budowie. Dla przykładu, niedokładności w murowaniu ścian w części nadziemnej da się skorygować grubością tynku. Ale ostatecznie każda taka niedoróbka i niedokładność to jednak pewien kłopot. 
    • Z opisu wnioskuję, że prawdopodobnie odkopanie ścian fundamentowych nie spowoduje zagrożenia. Jednak z naciskiem właśnie na prawdopodobnie. Nie będąc na miejscu i nie znając szczegółów nie mogę tego powiedzieć z całkowitą pewnością. Dlatego pomimo wszystko bezpieczniej będzie odkopywać każdą ścianę stopniowo, jako 2 lub 3 odcinki.  Natomiast odkopywanie fundamentu od strony wewnętrznej (od garażu) nie ma sensu. Natomiast co do wieńca to skoro go nie zrobiono, to teraz już się go i tak nie doda. 
    • Dzień dobry,   Zastosowanie odpowiedniego podkładu pod blachę jest kluczowym elementem prawidłowego wykonania dachu, nawet w przypadku pełnego deskowania. Warstwa ta pełni rolę dodatkowego zabezpieczenia konstrukcji dachowej oraz samego pokrycia. Brak membrany lub folii pod blachą może prowadzić do poważnych konsekwencji dla całej konstrukcji dachu. Wilgoć, która dostaje się pod pokrycie blaszane, nie mając możliwości odprowadzenia, powoduje stopniowe zawilgocenie elementów drewnianych. Z czasem prowadzi to do degradacji drewna, rozwoju grzybów i pleśni, a w konsekwencji do osłabienia całej konstrukcji nośnej dachu.   Kondensacja pary wodnej, która tworzy się na spodniej stronie blachy, bez odpowiedniej warstwy rozdzielającej przyspiesza procesy korozyjne. Nawet najlepsze zabezpieczenia antykorozyjne blachy mogą nie wytrzymać stałego kontaktu z wilgocią gromadzącą się między pokryciem a deskowaniem. Ponadto, podkład dachowy zapewnia dodatkową ochronę przed przeciekami w miejscach łączeń arkuszy blachy lub w przypadku uszkodzeń mechanicznych pokrycia. Stanowi on swoistą warstwę awaryjną, która zabezpiecza konstrukcję dachu przed wodą w sytuacjach krytycznych.   Profesjonalne wykonanie dachu z zastosowaniem odpowiedniego podkładu zwiększa również izolacyjność termiczną całej konstrukcji i ogranicza hałas powodowany przez deszcz czy grad uderzający w blachę. Jest to istotne zwłaszcza w przypadku pomieszczeń użytkowych znajdujących się bezpośrednio pod dachem. Inwestycja w wysokiej jakości membranę dachową  to stosunkowo niewielki wydatek w porównaniu do kosztów naprawy szkód spowodowanych przez zawilgocenie konstrukcji czy wymianę skorodowanego pokrycia. Nawet w przypadku dachów o pełnym deskowaniu, warstwa ta stanowi niezbędne zabezpieczenie trwałości całej konstrukcji.   ____________________________ Łata okapowa wentylacyjna https://pruszynski.com.pl/produkt/akcesoria/typowe-obrobki-blacharskie/lata-okapowa-wentylacyjna/  
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...