Skocz do zawartości

Odchudzanie

Recommended Posts

Cytat

wiesz, nie wiem czy to dlatego, że ludzie tak się przyzwyczaili do mojej wagi, hihi, ale jak swego czasu osiągnąłem BMI28 (fajt, był duży spadek wagi) to wszyscy mi zaczęli dobre rady dawać, żebym już nie chudnął więcej, że zaczynam źle wyglądać itd.....więc pomyśl co byłoby gdybym miał te 20 icon_razz.gif
a napisz coś więcej o tym innym wskaźniku, interesuje mnie to...

Widzisz, każdemu w czym innym do twarzy icon_wink.gif
Cytat

No to wiem na pewno icon_wink.gif Ale młode dziewczyny też zawsze mają jakieś kompleksy, a to za chude łydki a to za grube uda itp...Jak narzeka na "coś" to można to wykorzystać icon_wink.gif

nie jest chuda ... zasiedziała sie ostatnio przy kompie , zero ruchu - przydałoby jej sie ruszyć doope... icon_wink.gif

Cytat

A że "brzydko tyję"

oooo to....to....
właśnie ... nie tam gdzie trzeba - brzuch i plecy icon_evil.gif ... doopa chuda jak szczypiorek i nóżki jak patyczki - ewidentna figura "jabłko" ... nie cierpię swojej figury :bezradny:
Gość adiqq
już ci to chyba wytłumaczyłem......ale pewnie nie słuchałaś....bez tego nigdy nie będzie efektów....a jak będą, to tylko okresowe, bo potem nadrobisz prędzej czy później...

Ja się zawziąłem i jest mnie już dużo mniej....ale podstawa to odstawić cukier...jest to tym trudniejsze, że powoduje on uzależnienie - tak samo jak fajki i inne takie... Edytowano przez adiqq (zobacz historię edycji)
Cytat

ale podstawa to odstawić cukier...

Adrian ... sadysto jeden icon_rolleyes.gif
to co mi z tego życia zostanie?! icon_lol.gif

Cytat

jest to tym trudniejsze, że powoduje on uzależnienie - tak samo jak fajki i inne takie...

chyba coś w tym jest...
z tym, ze ja generalnie słodyczożerna jestem .... ja moge obiadu nie zjeść , ba- nawet śniadania i kolacji icon_lol.gif ... ale słodyczom się oprzeć nie mogę... icon_redface.gif

Cytat

jesteś facetem ??? icon_eek.gif icon_eek.gif icon_eek.gif

niestety kobietą :bezradny: icon_lol.gif
Gość adiqq
uwierz mi - życie bez cukru jest o wiele piękniejsze - przemawia przez ciebie uzależnienie teraz....

wiesz co jest najbardziej kłopotliwe do mnie w tym wszystkim? icon_biggrin.gif wymyślanie różnych historyjek, dla których to nie mogę zjeść tego ciastka które akurat zjeść "trzeba" icon_biggrin.gif Ostatnio hitem było "postanowienie wielkopostne", ale niedlugo się skończy icon_biggrin.gif będę musiał wymysleć coś nowego....
kwestia tylko i wyłącznie nawyków i przyzwyczajeń.....czyli uzależnienie icon_lol.gif
Gość adiqq
a ja przyjmuję zakłady że nie przytyję przez święta....dla ciebie to pewnie będzie jak świętokradztwo icon_razz.gif
ale mam zamiar konsekwentnie trzymać diete...nawet nie spojrze na słodkie...konsekwentnie....
wiecie mnie to w ogóle do słodkiego nie ciągnie, ale dzięki temu ze tyle ćwicze pozwalam sobie czasem na małe szaleństwo i chudne dalej icon_smile.gif
wczoraj np zjadłam 1,5 kawałka pizzy oczywiscie wybieram taką na cieniusieńkim cieście i mało tłusta ale to jednak pizza icon_biggrin.gif

no ale takie rzeczy to sporadycznie

daga nie waz się codziennie to najgorsza rzecz która możesz robić babo icon_cool.gif icon_razz.gif ja się ważę raz na tydzień raz na dwa spadek wagi jest powolny, ale trwały chyba pierwszy raz w zyciu podeszłam do tego z głową i licze na trwałe efekty icon_smile.gif
Gość adiqq
Cytat

daga nie waz się codziennie to najgorsza rzecz która możesz robić babo icon_cool.gif icon_razz.gif ja się ważę raz na tydzień raz na dwa spadek wagi jest powolny, ale trwały chyba pierwszy raz w zyciu podeszłam do tego z głową i licze na trwałe efekty icon_smile.gif

hehe, to kwestia do dyskusji...icon_biggrin.gif
ja uważam tak - na początku, jak są duże zaległości - to jest to wskazane, bo jest motywacja (przynajmniej w moim przypadku) - a że zaległości duże, to szybciej widać efekt...jak zaległości są małe, to można w ten sposób wpędzić w depresję - tak jak to Sorbek pisze....szczególnie jak się ma wygórowane oczekiwania icon_razz.gif i do tego jest potworem ciasteczkowym icon_razz.gif
Gość adiqq
Cytat

Adigg ale jestes zwolennikiem codziennego ważenia ??

dla mnie to zawsze jest niemądre bo chyba jeszcze nikomu sie nie zdarzyło zeby codziennie chudnąć zawsze są wahania i to moze mega dołować - a juz w szczególności kobiety icon_razz.gif

hehe - i tutaj byś się zdziwiła....icon_biggrin.gif
Gość adiqq
Cytat

NO TO TYM BARDZIEJ NIE WAŻ SIĘ CODZIENNIE icon_biggrin.gif raz w tyg da ci wiarygodny wynik bez frustracji - ja się codziennym wazeniem dorobiłam niezłej nadwagi heheh pośrednio oczywiście ale frystracji na bank icon_biggrin.gif icon_razz.gif

a sport Adigg działąsz coś ???

ale ja nie mam frustracji....jak wynik nie jest po mojej mysli, to tylko zaciskam zęby i mam większą motywację icon_biggrin.gif
wiem, że z czasem zapał opadnie, i na pewno będę rzadziej się ważyć...
Sport? - praktycznie wcale...ale zamierzam to zmienic..
Cytat

ale ja nie mam frustracji....jak wynik nie jest po mojej mysli, to tylko zaciskam zęby i mam większą motywację icon_biggrin.gif
wiem, że z czasem zapał opadnie, i na pewno będę rzadziej się ważyć...
Sport? - praktycznie wcale...ale zamierzam to zmienic..

a no chyba ze tak mnie taki brak efektów głównie frustrował :(
No to zmień zmień bez tego nie zajdziesz za daleko icon_smile.gif

Cytat

Niestety wróciłem icon_redface.gif Trzeba wszystko zaczynać od nowa. Co myślicie o diecie Montignaca ?

no ja jestem przeciwna wszelkiego rodzaju dietom należy jest prawie wszystko zbilansowane - ale oczywiscie nie byłabym sobą gdybym kiedyś tam nie spróbowała - bo przeszłąm jzu chyba wszystko ale nie nie dało trwałych efektów dopiero teraz zdrowo sie odzywiam jem rozsądnie nie podjadam, zdrowo przede wszystkim nie za późno nigdy po 20
Noi oczywiście dużo sportu icon_smile.gif waga leci w dół i widać naprawde efekty icon_smile.gif
Gość adiqq
Cytat

No to zmień zmień bez tego nie zajdziesz za daleko icon_smile.gif

no tutaj to akurat moim zdaniem się mylisz....wiesz jak daleko już zaszedłem?
sport to znakomity katalizator, ale bez niego też się da....
oczywiście lepiej z niż bez, ale da się...

Cytat

no ja jestem przeciwna wszelkiego rodzaju dietom należy jest prawie wszystko zbilansowane - ale oczywiscie nie byłabym sobą gdybym kiedyś tam nie spróbowała - bo przeszłąm jzu chyba wszystko ale nie nie dało trwałych efektów dopiero teraz zdrowo sie odzywiam jem rozsądnie nie podjadam, zdrowo przede wszystkim nie za późno nigdy po 20
Noi oczywiście dużo sportu icon_smile.gif waga leci w dół i widać naprawde efekty icon_smile.gif

jak słyszę słowo zbilansowane i zdrowe odżywianie to zapala mi się czerwona lampka...
no ale każdy orze jak może...
Adigg wiesz jak cie czytam to sorki ale na horyzoncie pojawia mi sie jedno słowo - JOJO

chociaz oczywiscie ci tego nie zycze ale bez sportu prędzej czy później tak się to skończy - nie wspomnę o innych "rzeczach" których nie przyjmujesz do wiadomości - jakbym słyszała siebie sprzed lat icon_smile.gif
Przez całe zycie szukałam wymówek od sportu - i na zmiane chudłam i tyłam mam prawie 1,8 wzrostu dokładnie 1,78 wazyłam juz 60 kg i wazyłam juz 95 icon_razz.gif ( nie licze okresu ciazy )
i zawsze konczyło sia tak samo prędzej czy póżniej było JOJO

Cytat

Zażeram stresy icon_evil.gif - Justa mi się rozchorowała icon_cry.gif .. Ogólnie nie miałem problemów po diecie z jakimś specjalnym przybieraniem na wadze. Wszystko nadrobiłem od listopada do teraz.

nie poddawaj się tylko podejdź do tego z głową - nie szukaj diet cud typu Montiniaqa czy inne wynalazki a juz broń boże Dukana
Odrzuć chemie - jedz jak najmniej przetworzone produkty warzywa - umiem zrobić takie sałatki ze paluszki byś lizał icon_razz.gif a kalorii niewiele
nie jedz po 18-19
noi sport a waga sama poleci zobaczysz

ja od dwóch lat powatrzałąm nie uda mi sie jem juz tak mało ze mniej sie nie da i nic nie chudne
a o sporcie słyszec nie chcialam ale w koncu się przełamałąm i wreszcie wyglądam jak człowiek jeszcze chce zejść rozmiar w dół i bedzie gitarka icon_razz.gif

Cytat

jak słyszę słowo zbilansowane i zdrowe odżywianie to zapala mi się czerwona lampka...
no ale każdy orze jak może...

rozwin temat ?? icon_biggrin.gif
witam
Jestem cukrzykiem 1000kalorii na dzien dobry, lub 1200 jest ok mam swojego diabetyka jak i dietetyka , każdy może pójść do takiego dr. jak dietetyk i ustali potrzebne kilokalorie do możliwego spalania ,, z głową" a nie przez zacinanie się herbatkami i typowymi pierdołami ważyłem wcześniej 120kg a ważę dzięki dietetykowi 89 kg(moje BMI 26,9) warto sobie dietę ustalić i się jej trzymać , wiadome jest ze nie każdy jest ,,szlabanowcem " i nie wytrzyma czegoś na co nie ma wpływu powstrzymywanie , jesteśmy ludźmi wiec czasem łamiemy reguły ,ale mądrze a nie ze przez tydzień się wstrzymujemy a później hulaj dusza piekła nie ma( nadmieniam ze ostatni raz na fast foody byłem 4 miesiące wcześniej ) i jakoś mnie nie ciągnie.
Optymalna dawka jedzenia to 5-6 razy dziennie - czyli mało a często , jeśli tak będziemy się trzymali jadłospisu często a mało waga sama spadnie

[quote name='Sorbek' date='26.03.2013, 21:19 ' post='346892']
Adigg wiesz jak cie czytam to sorki ale na horyzoncie pojawia mi sie jedno słowo - JOJO

chociaz oczywiscie ci tego nie zycze ale bez sportu prędzej czy później tak się to skończy - nie wspomnę o innych "rzeczach" których nie przyjmujesz do wiadomości - jakbym słyszała siebie sprzed lat icon_smile.gif
Przez całe zycie szukałam wymówek od sportu - i na zmiane chudłam i tyłam mam prawie 1,8 wzrostu dokładnie 1,78 wazyłam juz 60 kg i wazyłam juz 95 icon_razz.gif ( nie licze okresu ciazy )

nie poddawaj się tylko podejdź do tego z głową - nie szukaj diet cud typu Montiniaqa czy inne wynalazki a juz broń boże Dukana
Odrzuć chemie - jedz jak najmniej przetworzone produkty warzywa - umiem zrobić takie sałatki ze paluszki byś lizał icon_razz.gif a kalorii niewiele
nie jedz po 18-19

ja od dwóch lat powatrzałąm nie uda mi sie jem juz tak mało ze mniej sie nie da i nic nie chudne
a o sporcie słyszec nie chcialam ale w koncu się przełamałąm i wreszcie wyglądam jak człowiek jeszcze chce zejść rozmiar w dół i bedzie gitarka

sport nie musi byc wystarczy 5-6 razy dzienie jedzenie mało a czesto lekki ruch , jesli sie ma psa to spacery nie dłuzsze niz 45 min jesli ktos uwaza ze za mało mozna wydłuzyc trase do 1h i wystarczy samo przyjdzie i nie trzeba sie głodzic, diukan rozwala watrobe to moge z czystym sumieniem powiedziec Edytowano przez tomasz234 (zobacz historię edycji)
Gość adiqq
Cytat

w moim przypadku chyba nie mogę mówić o efekcie Jojo, bo nawet sie nie zbliżyłem do wagi która miałem kiedyś (dużo wyższa niż pułap z którego zacząlem teraz), i ten powrót był bardzo rozłozony w czasie...powrót to starych złych nawyków, brzmi znajomo? icon_smile.gif

Cytat

nie jedz po 18-19

no waga sama leci, muszę wręcz w siebie wpychać jedzenie, bo za szybko bym chudnął icon_biggrin.gif

Cytat

rozwin temat ?? icon_biggrin.gif

szczegółym tutaj:
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/17438/zycie-bez-pieczywa

Cytat

Informacja z serwisu Dobra dieta niskowęglowodanowa:

"Autor diety: Wolfgang Lutz (doc. dr hab.). Urodził się 27 maja 1913 roku. Jest
Austriakiem. Na stałe zamieszkuje w Londynie. Bywa jednak także w swoim domu w
Austrii. Mimo zaawansowanego wieku cieszy się doskonałą sprawnością fizyczną i
intelektualną. Swoją dietę wynalazł jako sposób na poprawę swojego (wówczas
wątłego) zdrowia.

Orientacyjny rok powstania diety: 1957

Opracowanie na podstawie książki "Życie bez pieczywa" wyd. Mada 2001 r.

Jest to dieta kierowana do wszystkich, łącznie z dziećmi i kobietami w ciąży.
Dieta od samego początku była pomyślana jako dieta lecznicza.

Istota diety polega na ograniczeniu ilości zjadanych węglowodanów do 72 g na
dobę. Wartość ta wywodzi się od 6. jednostek chlebowych [BU - bread unit]. Dawka
ta nie została wymyślona - oszacowano ją na podstawie pomiarów stężenia glukozy
we krwi diabetyków. Pozostałe składniki odżywcze (białka i tłuszcze) można
spożywać w takiej ilości, na jaką ma się ochotę.

Ograniczenia co do ilości zjadanych białek i tłuszczów nakłada sam organizm. Jak
wskazują autorzy "najwspanialszym skutkiem ograniczenia ilości spożytych
węglowodanów do minimum jest to, że nie ma się wcale ochoty na jedzenie dużej
ilości tłuszczu i białka. Bardzo szybko czujesz się syty i w sposób naturalny
przestajesz mieć ochotę na jedzenie".

Autorzy podzielili produkty na dozwolone (ryby, mięsa, jaja, sery, śmietana,
tłuszcze zwierzęce, liście i łodygi warzyw, niesłodzone napoje alkoholowe,
orzechy) oraz niedozwolone (wszystkie produkty zawierające węglowodany, jak
pieczywo i makarony, rozmaite słodzone pokarmy, suszone owoce).
Produkty dozwolone można przygotowywać tak, jak się lubi: smażyć, piec, opiekać
na ruszcie, dusić. Należy przy tym nie oszczędzać tłuszczu - jeść go "dużo" i
nie polegać na samym białku. Warte podkreślenia jest to, że autorzy zwracają
uwagę, że u osób po 45. roku życia lub cierpiących na poważne choroby, zbyt
szybkie wykluczenie węglowodanów z diety może stać się przyczyną niepożądanych
skutków ubocznych. W ich przypadku zaleca się stopniowe obniżanie ilości
węglowodanów w diecie.
Odnośnie książki: ze względu na prostotę i czytelność zasad diety Lutza,
wyjaśnienie ich zajmuje w książce stosunkowo niewiele miejsca. Cała reszta
poświęcona jest omówieniu dobroczynnych efektów diety, ale także przedstawieniu
naukowych uzasadnień tych efektów. Wszystko to jest oparte na rzetelnej wiedzy
biochemicznej i fizjologicznej, spełniając przy tym kryteria, obowiązujące w
świecie nauki.
W książce znajdziecie Państwo wskazówki dotyczące konkretnych schorzeń, jak
również dotyczące żywienia dzieci. Autorzy (zgodnie ze współczesną wiedzą)
zakładają, że mózg żywi się glukozą. W diecie Lutza jej źródło stanowią
węglowodany i w części białko, którego się nie ogranicza i które może w razie
potrzeby zostać zamienione na glukozę.
Jej niewątpliwą zaletą jest to, że jest ona intuicyjna i prosta. Nie wymaga
liczenia. Pozwala na znaczne urozmaicanie posiłków. Jej stosowanie nie jest
problematyczne przy wyjazdach, przy żywieniu się poza domem.
Sam dr Lutz, jego sprawność w wieku 91 lat, jest w mojej opinii najlepszą
reklamą tego sposobu żywienia. Dieta ta jest naukowo uzasadniona. Nie ma
powodów, by ukrywać jej stosowanie przed "normalnym" lekarzem czy naukowym
środowiskiem."

zwana Dietą Lutza
autor tej książki dr Lutz, umarł w 2010r mając 97lat, to chyba najlepsza rekomendacja icon_biggrin.gif Edytowano przez adiqq (zobacz historię edycji)
58 kilo...
Mam dużo stresów , zmartwień.... zawsze miałam tak, że stresy zażerałam - teraz mam tak, że na widok jedzenia mam odruch wymiotny niemalże i ściśniety żołądek ... waga leci w dół, skóra wysuszona na max , pod oczami już nawet nie wory tylko nesesery i zmarszczek 1500 icon_confused.gif .
Mleczko sobie zakupiłam z garniera z czymś tam z klonu - do ciała , może kto rzuci nazwą czegoś silnego , skutecznego i sprawdzonego pod oczy i na twarz? choć jak patrzę w lustro, to już chyba tylko botox by wchodził w grę icon_evil.gif
Cytat

58 kilo...
Mam dużo stresów , zmartwień.... zawsze miałam tak, że stresy zażerałam - teraz mam tak, że na widok jedzenia mam odruch wymiotny niemalże i ściśniety żołądek ... waga leci w dół, skóra wysuszona na max , pod oczami już nawet nie wory tylko nesesery i zmarszczek 1500 icon_confused.gif .
Mleczko sobie zakupiłam z garniera z czymś tam z klonu - do ciała , może kto rzuci nazwą czegoś silnego , skutecznego i sprawdzonego pod oczy i na twarz? choć jak patrzę w lustro, to już chyba tylko botox by wchodził w grę icon_evil.gif

Wiesz, teraz koniec zimy-wychodzi całe to wysuszenie zimowe skóry na maksa-też tak mam.Ja jestem z tego typu ,który smaruje się "od stóp do głów" przez cały rok.Na zimę kupuje specjalne balsamy(min. ten o którym piszesz, ale czasem i on nie pomaga).Niestety na twarz teraz mi nie pomagają nawet najlepsze kremy.Ostatnio naczytałam sie o zaletach oliwki dziecięcej Hipp i powiem Ci że w takich momentach dla mnie nie ma nic lepszego jak posmarować sobie twarz na noc odrobiną tej oliwki. Podbieram ją naszemu synkowi -jego też smaruje nią codziennie.Skóra rano jak nowonarodzona, co prawda pod oczy nie stosuję, ale na samą twarz super.Rano zero wysuszenia, łuszczenia i wcale się nie przetłuszcza.Dla mnie działa jak serum regenerujące i te zmarchy jakby mniejsze icon_smile.gif
....a na dodatek tanioszka!
Cytat

Zmień lustro

taaaa ... na takie z cyrku najlepiej ... krzywe zwierciadełko icon_rolleyes.gif

Cytat

Ostatnio naczytałam sie o zaletach oliwki dziecięcej Hipp i powiem Ci że w takich momentach dla mnie nie ma nic lepszego jak posmarować sobie twarz na noc odrobiną tej oliwki. Podbieram ją naszemu synkowi -jego też smaruje nią codziennie.Skóra rano jak nowonarodzona, co prawda pod oczy nie stosuję, ale na samą twarz super.Rano zero wysuszenia, łuszczenia i wcale się nie przetłuszcza.Dla mnie działa jak serum regenerujące i te zmarchy jakby mniejsze icon_smile.gif
....a na dodatek tanioszka!

se zakupię , dzięki ... i zajdę na jakieś forum kosmetyczne w poszukiwaniu czegoś pod oczy ...
DAGA NA TAKIE " POWIEDZ PRZECIE kto najpiekniejszy jest na świecie icon_smile.gif Daga oczywiscie " - nie gadaj głupot widziaąłm twoje fotki super z ciebie babeczka icon_smile.gif

Adiqq prawda jest taka ze każdy musi znaleźć sposób na siebie nie ma jednej metody odchudzania która pasowałaby do wszystkich każdy z nas jest inny i na każdego co innego działa - ja dopóki nie zaczełam uprawiać sportu nie mogłam nic schudnąć :( a teraz ładnie waga leci
Gość adiqq
Cytat

Adiqq prawda jest taka ze każdy musi znaleźć sposób na siebie nie ma jednej metody odchudzania która pasowałaby do wszystkich każdy z nas jest inny i na każdego co innego działa - ja dopóki nie zaczełam uprawiać sportu nie mogłam nic schudnąć :( a teraz ładnie waga leci

nie mówie że nie - ale to ty stwierdziłaś kategorycznie że bez sportu się nie da icon_razz.gif
wiem,wiem - każdy patrzy przez pryzmat własnych doświadczeń...
Cytat

DAGA NA TAKIE " POWIEDZ PRZECIE kto najpiekniejszy jest na świecie icon_smile.gif Daga oczywiscie " - nie gadaj głupot widziaąłm twoje fotki super z ciebie babeczka icon_smile.gif

taaaa... to zmieniłabyś zdanie jakbyś zobaczyła teraz moja fotkę z neseserami i zmarchami pod gałami ... icon_redface.gif
nie no , trza coś zadziałać ... od samego siedzenia i myślenia o tym nic sie nie zmieni ...
zapomniałam kupić oliwkę dziś ... ale przejrzałam kosmetyki i mam olejek regenerujący do facjaty z rossmana a ampułkach ... se na noc trzasne przez tydzień , może efekty dojrzę jakoweś icon_lol.gif

Cytat

każdy organizm jest inny - ja na dukanie schudłam 10 kilo, bez ćwiczeń i bez jojo ... leniwiec jestem jakich mało , sport - a i owszem, ale jak już mówiłam - w tv... icon_lol.gif
jakiś czas temu chodziłam też na siłownię - ale efekty były niezadowalające i odpuściłam ... ale co sie tam naoglądałam to moje icon_razz.gif icon_mrgreen.gif

Cytat

nie mówie że nie - ale to ty stwierdziłaś kategorycznie że bez sportu się nie da icon_razz.gif
wiem,wiem - każdy patrzy przez pryzmat własnych doświadczeń...

właśnie icon_smile.gif
Adiqq no w moim przypadku się nie da dlatego to dodałam - jeszcze schudnąc jak schudnąć ale utrzymać to juz masakra

Daga wiem ze na Ducanie sie chudnie ale to tak cholernie niezdrowa dieta ze ja dziękuję - zdrowie dla mnie wazniejsze icon_smile.gif

ja mam po prostu fisia na punkcie zdrowego zywienia dlatego wszelkim dietom mówie nie - dla mnie najwazniejszy jest sport i zdrowe odżywianie a nie dieta - ja zmieniłam sposób odzywania sie na zawsze nie jestem chwilowo na diecie icon_smile.gif

A sport pokochałam i juz nie chce bez niego icon_biggrin.gif moje ciało nie tylko zmniejszyło objętośc ale stało się jędrne i twarde a nie wiotkie i galaretowate tym rózni się tez między innymi odchudzanie od odchudzania ze spotem

Oczywiscie nie mówie ze kazdy takie ciało ma zeby znowu nie było ze uogólniam icon_biggrin.gif Edytowano przez Sorbek (zobacz historię edycji)
Cytat

moje ciało nie tylko zmniejszyło objętośc ale stało się jędrne i twarde a nie wiotkie i galaretowate tym rózni się tez między innymi odchudzanie od odchudzania ze spotem

Oczywiscie nie mówie ze kazdy takie ciało ma zeby znowu nie było ze uogólniam icon_biggrin.gif

tak, kochana ... bo młoda z Ciebie doopa to i ciało jeszcze jędrne ... pogadamy jak bedziesz miała tyle latek co ja icon_wink.gif icon_rolleyes.gif
nie no jędrne bo ćwicze hehe nie miałam takiego wierz mi icon_smile.gif I mnie chodzi własnie o to ze jak z grubaska jakim byłam się schudnie to wiesz zostaje taka galareta nie wazne w jakim sie jest wieku :P

Słonko a który ty jestes rocznik bo cosik mi sie zdaje ze az tyle starsza to nie jesteś icon_smile.gif

Cytat

nie no jędrne bo ćwicze hehe nie miałam takiego wierz mi icon_smile.gif I mnie chodzi własnie o to ze jak z grubaska jakim byłam się schudnie to wiesz zostaje taka galareta nie wazne w jakim sie jest wieku :P

Słonko a który ty jestes rocznik bo cosik mi sie zdaje ze az tyle starsza to nie jesteś icon_smile.gif

74 kochana ... coś mi się zdo, ze różnica jednak znaczna icon_wink.gif
natomiast co do ciała - naprawdę ćwiczyłam wtedy zawzięcie - nie da rady , są partie ciała z którymi już nigdy nie dojdę do ładu , a zaakceptować też ciężko icon_rolleyes.gif - to są efekty kilkukrotnego w ciągu życia zrzucania po 20 kilo i powrotów do nadwagi ... no i wieku , naprawdę - wiem co mówię icon_wink.gif

Widziałem efekty różnych diet i powiem, że jestem w szoku – ale….
Ale uważam, że powinno się jeść co się chce i kiedy się chce byle bez przesady a co do sportu to: i teraz uwaga….

… zapiszcie się na taniec…

Kurcze lepiej niż po siłowni. Piszę z własnego doświadczenia.
Nie chciałem się odchudzać – daleko mi do tego – ale jakoś coś chciałem zrobić (robić). Mieszkanie, samochód, praca, dom…. I nie powiem szukałem, może karate, może siłownia może basen i jakoś mnie to przekonywało (brak towarzystwa które by ze mną poszło). I nagle żona zachciała iść na taniec. Nie powiem kręciłem nosem ale poszedłem. Kurka wodna WF. Polecam, choć nie powiem początki nie są łatwe.

To pisałem ja – facet który nigdy nie tańczył (chyba, że po kilku głębszych).
Cytat

To pisałem ja – facet który nigdy nie tańczył (chyba, że po kilku głębszych).

napisz lepiej - jak było na tym karate icon_biggrin.gif

ja tam i tak wierzę w geny i to co się ma w "życi" - po mamie
jak jesteś kości tęgiej - to jesteś tęgiej
Jak skurczek - to skurczek....
Żrę po nocach o 23.00 po 8 kromali + 3 talerze zupu
Czasami o północy kotlet....
Generalnie - nie odmawiam sobie niczego nigdy i przy żadnej okazji
Może i chudzina nie jestem - ale żeby otyłość mi ktoś zarzucał - to też nie spotkałem...
Dzisiaj zjadłem po drodze - 2 czekolady o róznych smakach.
Uwielbiam - czekolady i Snickersy.....

icon_smile.gif

Ale coli i chipsów faktycznie - nie uzywam
Często prażynki za to sobie serwuję i orzeszki rózne

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Utwórz nowe...