PeZet Napisano 3 lipca 2011 Udostępnij #101 Napisano 3 lipca 2011 Wszystko, co się da kupić, kupuję przez alllegro. A najfajniej jest tak kupować - książki. Zero szperania po antykfariatach, bo teraz antykwariaty są na allegro! A z mat.bud. różnie bywa. Ostatnio casto miał alepszą ofertę niż allegro. Również parapet klinkierowy - lokalna hurtownia pobiła allego. Trzeba szukać. Link do komentarza
Jani_63 Napisano 3 lipca 2011 Udostępnij #102 Napisano 3 lipca 2011 Ogólnie zakupy przez internet są OK, szczególnie jeśli chodzi o rzeczy które "za rogiem" dostać nie można.Choćby wyżej wymieniony przykład książek w starszych wydaniach, choć ja (a właściwie to bardziej córa) sklepy jeździeckie nawiedza. Link do komentarza
Gość adiqq Napisano 4 lipca 2011 Udostępnij #103 Napisano 4 lipca 2011 nie tylko dotyczy rzeczy których nie ma za rogiem, czesto za rogiem są, ale duuużo droższe.... Link do komentarza
ewiq0 Napisano 4 lipca 2011 Udostępnij #104 Napisano 4 lipca 2011 my najwięcej kupujemy zabawek, bo te właśnie przeważnie zawsze są w sklepach droższe...... Link do komentarza
ewamariusz Napisano 4 lipca 2011 Udostępnij #105 Napisano 4 lipca 2011 Witam. I my także większość zakupów do domu robimy na allegro, także w sklepach internetowych. Obecnie jesteśmy na etapie budowy piwnicy na którą materiał nabyliśmy w miejscowej hurtowni, ale do wykończeniówki to raczej będziemy starać się szukać i kupować potrzebne materiały przez neta. Przed kupnem pytamy, pytamy i jeszcze raz pytamy aby upewnić się co do sprzedawcy, na allegro są komentarze które mówią dużo o sprzedającym. Pozdrawiam Link do komentarza
Cadhard Napisano 5 lipca 2011 Udostępnij #106 Napisano 5 lipca 2011 ja osobiście do niedawna byłem zagorzałym fanem allegro, jednak ostatnio zauważyłem że coraz większej ilości sklepów internetowych ceny są na poziomie porównywalnym z allegro, poza tym można korzystać z porównywarek cen Link do komentarza
pumpaluna Napisano 16 lipca 2011 Udostępnij #107 Napisano 16 lipca 2011 a może ktoś z Was kupował wykończeniówkę do łazienek w TYM sklepie?widziałam na allegro same pozytywne komentarze, a zważywszy że u mnie w mieścinie mało co można fajnego upolować powoli zaczynam się za sklepami online rozglądać i ich wiarygodność + ofertę cenową sprawdzać Link do komentarza
Karlsen Napisano 16 lipca 2011 Udostępnij #108 Napisano 16 lipca 2011 Mam znajomych, którzy podczas wykańczania domu drukowali najlepsze oferty cenowe z internetu (dot. glazury, terakoty, kleju, fug) i z tymi cenami jeździli po lokalnych sklepach. Tam otrzymywali taką samą cenę jak na necie. Robili tak z obawy przed zakupem z internetu towaru, który w trakcie transportu może zostać uszkodzony. Link do komentarza
dachowka Napisano 19 lipca 2011 Udostępnij #109 Napisano 19 lipca 2011 ostatnio zwariowałam na punkcie zakupów grupowych xDostatnio wykupiłam weekend w spa za 180 zł dla 2 osób razem z pakietem zabiegów jestem niesamowicie zadowolona ;D Link do komentarza
retrofood Napisano 19 lipca 2011 Udostępnij #110 Napisano 19 lipca 2011 Cytat ostatnio zwariowałam na punkcie zakupów grupowych xDostatnio wykupiłam weekend w spa za 180 zł dla 2 osób razem z pakietem zabiegów jestem niesamowicie zadowolona ;D Rozwiń Jak bym poszedł z dwiema (albo z grupą), to też bym był niesamowicie zadowolony. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 19 lipca 2011 Udostępnij #111 Napisano 19 lipca 2011 Cytat Jak bym poszedł z dwiema (albo z grupą), to też bym był niesamowicie zadowolony. Rozwiń Link do komentarza
czarnyplecak Napisano 19 lipca 2011 Udostępnij #112 Napisano 19 lipca 2011 Tyle osób za 180zł?Chyba sprzedawcy tyle nie dadza rady wypić Link do komentarza
ikaria Napisano 20 lipca 2011 Udostępnij #113 Napisano 20 lipca 2011 Cytat Mam znajomych, którzy podczas wykańczania domu drukowali najlepsze oferty cenowe z internetu (dot. glazury, terakoty, kleju, fug) i z tymi cenami jeździli po lokalnych sklepach. Tam otrzymywali taką samą cenę jak na necie. Robili tak z obawy przed zakupem z internetu towaru, który w trakcie transportu może zostać uszkodzony. Rozwiń W internecie można kupić dużo taniej to fakt. Lecz jaka jest gwarancja,że jutro ten sklep będzie istniał nadal? Jeśli ma się profesjonalną obsługę i dobrą ekspozycję to trzeba za to zapłacić.Sami robimy sobie krzywdę.Wkrótce zostaną tylko internetowe sklepy a my będziemy skazani na towar w jakości jaki sprzedawca będzie uważał za stosowny!!! Link do komentarza
Ninna Napisano 17 sierpnia 2011 Udostępnij #114 Napisano 17 sierpnia 2011 Zakupy wysyłkowe - tak trzeba nazwać kupowanie przez internet- zawsze są obarczone ryzykiem, choć cena nie zawsze jest niższa niż w zwykłych sklepach. Niektórych rzeczy przez internet nie kupuję - nawet gdyby były wyjątkowo tanie. Link do komentarza
tomek_brzoska Napisano 12 marca 2012 Udostępnij #115 Napisano 12 marca 2012 Coś z zupełnie innej beczki (prawie). Od początku roku znika NIP i pojawia się Pesel w fakturach dla osób fizycznych. Czy często spotykacie się z tym, że sklepy internetowe proszą o jego podanie i czy was to odstrasza od zakupów?http://www.forbes.pl/artykuly/sekcje/podat...acy-nip,20836,1 Link do komentarza
walczykk Napisano 21 marca 2012 Udostępnij #116 Napisano 21 marca 2012 często kupuje przez internet jest po prostu taniej i wygodniej ;) Link do komentarza
Teonet Napisano 29 marca 2012 Udostępnij #117 Napisano 29 marca 2012 Dokładnie,raz że mamy taniej a dwa wygodnie i znacznie szerszy wybór niż w sklepach stacjonarnych. Moim zdaniem jak najbardziej warto. Do tej pory jeszcze nie zawiodłem się na takiej formie zakupów. Link do komentarza
benito24 Napisano 31 marca 2012 Udostępnij #118 Napisano 31 marca 2012 Ze względu na brak czasu kupuję tylko przez internet i ostatnio potrzebowałem jakiś fajny prezent dla znajomych do nowego mieszkania. Wybór padł na jakiś fajny dizajnerki czajnik i jak bym miał czegoś szukać w normalnych sklepach to na pewno musiałbym trochę czasu poświęcić, a w internecie kilkanaście minut i już było z czego wybierać. wahałem się pomiędzy sprzętem firmy Russell Hobbs a firmą bodum (robią nie tylko czajniki ale też inne rzeczy do kuchni) i ostatecznie kupiliśmy fioletowy czajnik boduma taki jak tutaj http://www.homedome.pl/czajniki/108-bistro...-6-kolorow.htmlGeneralnie fajny sklep ma wiele przydatnych gadżetów do kuchni Link do komentarza
waldek1967 Napisano 8 kwietnia 2012 Udostępnij #119 Napisano 8 kwietnia 2012 Na Allegro spędzam częste popołudnia, na ebay'u wieczory, a amazonie weekendy Ogólnie, większy wybór, więcej detali, lepsze porównanie cen, jakości, opinii. Sklepy "fizycznie" odwiedza jak potrzebuje masła do chleba. Link do komentarza
miroslawpawelski Napisano 12 kwietnia 2012 Udostępnij #120 Napisano 12 kwietnia 2012 Kiedyś byłem fanem allegro, ale w sumie nie tak dawno, by nie skłamac. Wszystko fajnie, jeden wpis w wyszukiwarke i w okamgnieniu widze jak na tacy wszystko co szukam, czy to w okolicy czy calej Polsce. Zajmuje sie stolarstwem i czasem zwyczajnie, albo byly same uzywane narzedzia lub brak takich jak szukalem. A castorama nie zawsze jest "blisko"... Twardo pozostawałem przy sklepach internetowych, az chyba znalazlem kompletne rozwiazanie, gdy brak jakiegoś narzedzia. Z calego serca mogle polecic sklep Narzędziowy.pl, bo jest tam naprawde imponujaca liczba sprzetow narzedziowych:) A czas sie liczy. Nie chce mi sie - zreszta jak kazdemu tracic czasu na poszukiwanie.. Link do komentarza
coolibeer Napisano 12 kwietnia 2012 Udostępnij #121 Napisano 12 kwietnia 2012 Również ostatnio dość często kupuję na allegro i ebay'u. Leń jestem i tyle Link do komentarza
Humbak Napisano 22 kwietnia 2012 Udostępnij #122 Napisano 22 kwietnia 2012 Cytat Leń jestem i tyle Rozwiń Raczej człowiek rozsądny Link do komentarza
ewamariusz Napisano 22 kwietnia 2012 Udostępnij #123 Napisano 22 kwietnia 2012 Witam. Ja planuję obecnie zakupić na allegro otulinę do rurek miedzianych 9mm siwą, jest sporo tańsza niż u mnie w sklepach. Jednak zastanawia mnie jakość tej otuliny, z opisu i zdjęć wygląda jak taka w sklepie. Kupował ktoś może w internecie taką otulinę. Pozdrawiam Link do komentarza
Narzedziowy Napisano 12 września 2012 Udostępnij #124 Napisano 12 września 2012 Ja na Twoim miejscu poszukałbym jeszcze w sklepach internetowych,nie tylko i wyłącznie ograniczał się do allegro. Poza tym ja też praktykuje taki model,to tańsze i o wiele bardziej wygodne0- zakupy przez internet. Link do komentarza
Kociol Napisano 19 września 2012 Udostępnij #125 Napisano 19 września 2012 Możesz kupić na portalach aukcyjnych,lub właśnie w sklepach internetowych. Ja czesto praktykuję właśnie takie zakupy i jestem bardzo zadowolony. Podstawą będzie tylko znalezienie dobrego i godnego zaufania sklepu. Link do komentarza
tmk81 Napisano 3 października 2012 Udostępnij #126 Napisano 3 października 2012 Też preferuję zakupy w internecie choć np agd zakupiłem w stacjonarnym. Różnica w cenach nie była powalająca (choć na korzyść internetu) za to na miejscy sprzedawca poświęcił mi sporo czasu i świetnie doradził - jakoś nie miałem sumienia po tym iść do domu i kupić w necie. Link do komentarza
ewamariusz Napisano 5 października 2012 Udostępnij #127 Napisano 5 października 2012 Witam. Ja zastanawiam się nad kupnem na necie odpływu liniowego. Czy ktoś może z Was kupował taki odpływ, może polecić jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę. Ceny są o wiele korzystniejsze niż w sklepachstacjonarnych. Planuję kupić odpływ pod zabudowę płytkami. Pozdrawiam Link do komentarza
TINEK Napisano 5 października 2012 Udostępnij #128 Napisano 5 października 2012 kupowałem taki odpływ na all.... , jeśli CI zależy to poszukam faktury, ale jutro za dniapozdrawiam Link do komentarza
ewamariusz Napisano 7 października 2012 Udostępnij #129 Napisano 7 października 2012 Witam. Tinek jak możesz napisz od jakiego sprzedawcy. Pozdrawiam Link do komentarza
TINEK Napisano 7 października 2012 Udostępnij #130 Napisano 7 października 2012 żeby i reklamę nie być posądzonym poszło na priv Link do komentarza
vip42 Napisano 8 października 2012 Udostępnij #131 Napisano 8 października 2012 tak się zastanawiam, czy nie skorzystać z usług jednego z banku który się reklamuje:"Załóż prawdziwie darmowe konto w banku XXX i korzystaj ze stałego rabatu 5% na wszystkie zakupy- nie tylko na "Aledrogo", ale w całym internecie"Jeśli to prawda, to można trochę zwrotu dostać kupując materialy w sieci. Link do komentarza
Jani_63 Napisano 8 października 2012 Udostępnij #132 Napisano 8 października 2012 A nie w tylko w wybranych sklepach które podpisały umowę z bankiem?Coś to zbyt piękne żeby było prawdziwe. Link do komentarza
vip42 Napisano 8 października 2012 Udostępnij #133 Napisano 8 października 2012 Cytat A nie w tylko w wybranych sklepach które podpisały umowę z bankiem?Coś to zbyt piękne żeby było prawdziwe. Rozwiń nie wczytywałem się w warunki, ale z oferty wynika że we wszystkich sklepach internetowych oprócz wybranych miejsc (np. zakłady bukmacherskie) które są wyszczególnione w regulaminie. Reklama na stronie "aledrogo" Link do komentarza
ewamariusz Napisano 3 stycznia 2013 Udostępnij #134 Napisano 3 stycznia 2013 Witam. Odpływ kupiony na necie, dużo taniej a jakość nie odbiega od oglądanych w sklepie. Mam pytanko z innej beczki, czy kupowaliście na necie karnisze, obawiam się czy dojadą w całości, nie pogięte, do mnie. Macie może swoich sprzedawców na necie. Pozdrawiam Link do komentarza
solange63 Napisano 3 stycznia 2013 Udostępnij #135 Napisano 3 stycznia 2013 Cytat Witam. Odpływ kupiony na necie, dużo taniej a jakość nie odbiega od oglądanych w sklepie. Mam pytanko z innej beczki, czy kupowaliście na necie karnisze, obawiam się czy dojadą w całości, nie pogięte, do mnie. Macie może swoich sprzedawców na necie. Pozdrawiam Rozwiń ja kupowalam lampe, z olbrzymim szklanym kloszem; przyszla rozsypana w drobny mak. oczywiscie takie przesylki nalezy rozpakowywac przy kurierze. wypisalismy formularz, wyslalam maila z informacja i po 2 dniach dostalam nowiutka, cala lampe Link do komentarza
ewamariusz Napisano 3 stycznia 2013 Udostępnij #136 Napisano 3 stycznia 2013 No właśnie, szkło się rozsypało w drobny mak. a karnisz cienki, prosty i długi może dojechać w formir półkola lub uformowany na literkę v, a takiego już nie zamontuję w domu Link do komentarza
solange63 Napisano 3 stycznia 2013 Udostępnij #137 Napisano 3 stycznia 2013 Cytat No właśnie, szkło się rozsypało w drobny mak. a karnisz cienki, prosty i długi może dojechać w formir półkola lub uformowany na literkę v, a takiego już nie zamontuję w domu Rozwiń po prostu obowiazkowo musisz byc w domu (lub ktos inny-poinformowany) i sprawdzic paczke przy kurierze, wtedy nie ma problemu z reklamacja. niektorzy panowie maja z tym olbrzymi problem, gledza, ze musza jechac, itd. ale wtedy twardo informujesz, ze masz do sprawdzenia pelne prawo, a on obowiazek uczestniczenia i gdyby nie jeczal, to juz by dawno bylo po sprawie Link do komentarza
małymiki Napisano 3 stycznia 2013 Udostępnij #138 Napisano 3 stycznia 2013 Z pewnością nie opłaca się kupować tanich produktów poprzez internet, gdyż jak się doda koszty wysyłki, to wyjdzie drożej niż w sklepie. Zakupy przez internet fajne, gorzej jak się coś zepsuje, trzeba odesłać na swój koszt, zapakować towar, zawieźć do kuriera i potem czekać, często długo na reklamację. Jeżeli chodzi o komputery i elektronikę polecam kupować z gwarancją door-to-door lub w sklepach, które mają stacjonarne siedziby blisko miejsca zamieszkania. Może w przypadku pojedynczych zakupów problemu z reklamacjami się nie odczuwa, ale w przypadku, gdy się kupuje tego sporo staje się to uciążliwe. Link do komentarza
tomcat Napisano 22 lutego 2013 Udostępnij #139 Napisano 22 lutego 2013 Cytat Kurczę w zakupach internetowych niefajne jest tylko to, że tak wciągają;) Jak chodzi się po sklepie tradycyjnym, to te wszystkie gadżety tak jednocześnie nie wpadają w oko;) Rozwiń Moze w tradycyjnych sklepach też wpadają ale nosić się nie chce Cytat tak się zastanawiam, czy nie skorzystać z usług jednego z banku który się reklamuje:"Załóż prawdziwie darmowe konto w banku XXX i korzystaj ze stałego rabatu 5% na wszystkie zakupy- nie tylko na "Aledrogo", ale w całym internecie"Jeśli to prawda, to można trochę zwrotu dostać kupując materialy w sieci. Rozwiń Jeśli to bank o którym myślę ( AliorSync ) to aby dostać te 5 % zwrotu musisz zapłacić kartą płatniczą on line!. Oczywiście dużo sklepów udostepnia platności on line, ale niektóre pobierają dodatkową prowizje za to ( zazwyczaj mniej niz 3 % wiec cały czas się opłaca )No i musisz uważac aby nie wpaść w pętle zakupów tj. wydaje więcej aby mięć większy zwrot:) Link do komentarza
radexix Napisano 27 marca 2013 Udostępnij #140 Napisano 27 marca 2013 Jeśli chodzi o zakupy online jakiś delikatnych rzeczy, np. ze szkła to warto sprawdzić czy sklep sam zajmuje się dostarczaniem produktów, często tak jest, czy po prostu wysyłane są tym czy innym kurierem. Kurierów niestety nie interesuje co jest w paczce, oni mają odebrać i zawieść, reszta ich nie obchodzi. Dlatego warto też np. zapytać w samym sklepie jak wygląda taka przesyłka, bo może być też tak, że sklep wysyła paczkę kurierem, ale ma wykupione ubezpieczenie i jeśli kurier rozpierniczy towar to firma kurierska za do odpowiada. Link do komentarza
markooo9 Napisano 28 marca 2013 Udostępnij #141 Napisano 28 marca 2013 Cytat Szczecin nie powinien narzekać na dostęp do materiałów budowlanych. Może i hurtowni w tym rejonie jest najmniej ale zato za Niemcy blisko. Chyba mało kto w tamtym rejonie zaopatruje się w polskich sklepach. Rozwiń Ja mieszkam w mazowieckim, też nie narzekam. Uważam, że lepiej już przejechać się nawet te kilkaset kilometrów i sprawdzić samemu, jakiej jakości jest towar, który znajdziemy w Internecie. Dom budujemy zazwyczaj raz - nie można oszczędzać przy budowie ani na materiałach, ani na naszym czasie... Link do komentarza
Alarmserwis Napisano 29 marca 2013 Udostępnij #142 Napisano 29 marca 2013 Przede wszystkim przed samym zakupem,warto dokładnie sprawdzić opinie na temat danego sklepu,czasu przesyłki itd. To bardzo ważna kwestia,potem nie będziemy rozczarowani. Ogólnie rzecz biorąc forma zakupów przez internet jest bardzo korzystna,często sam jestem zadowolonym klientem kilku sklepów. Link do komentarza
Brooks Napisano 14 kwietnia 2013 Udostępnij #143 Napisano 14 kwietnia 2013 Ja zwykle szukam na allegro lub ceneo a potem zawężam wyniki do Warszawy, następnie jadę i odbieram towar osobiście. Wyprawa na moją pocztę i czekanie w kolejce jest bardziej wyczerpujące niż podjechanie do sklepu. A kurierzy niestety pracują w takich godzinach, że w życiu nie jestem w stanie wrócić z pracy i wynikają z tego tylko problemy.Swoją drogą to fajnym pomysłem jest InPost, wracając z pracy po drodze odbieram sobie przesyłkę w całodobowym paczkomacie... Kilka razy już skorzystałem i naprawdę fajna sprawa, oczywiscie o ile nie można po drodze odebrać towaru osobiście Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 14 czerwca 2013 Udostępnij #144 Napisano 14 czerwca 2013 Ja całe AGD do kuchni zakupiłam przez internet w http://www.euro.com.pl/Wyszło dużo taniej a sprzęt I klasa Link do komentarza
asiakamien Napisano 2 października 2013 Udostępnij #145 Napisano 2 października 2013 Ja chyba częściej kupuje przez internet niż w sklepach stacjonarnych Link do komentarza
yokio Napisano 13 grudnia 2013 Udostępnij #146 Napisano 13 grudnia 2013 A robicie może zakupy na zagranicznych stronach? Jeżeli tak - moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest prepadiowa karta walutowa, do której nie trzeba zakładać konta walutowego. Link do komentarza
coolibeer Napisano 13 grudnia 2013 Udostępnij #147 Napisano 13 grudnia 2013 Do zagranicznych stron używam serwisu PayPal a w Polsce Płatność przelewem lub szybkim przelewem payuDziś nawet żonce na Gwiazdkę kupiłem co nieco Głównie to kupuję tylko przez internet bo nie uśmiecha mi się tracić czas w centrach handlowych Link do komentarza
yokio Napisano 13 grudnia 2013 Udostępnij #148 Napisano 13 grudnia 2013 Cytat Głównie to kupuję tylko przez internet bo nie uśmiecha mi się tracić czas w centrach handlowych Rozwiń Ja dokładnie tak samo ;) Link do komentarza
coolibeer Napisano 13 grudnia 2013 Udostępnij #149 Napisano 13 grudnia 2013 Cytat Ja dokładnie tak samo ;) Rozwiń a jak już mam po coś jechać z żoną bo to ona głównie po sklepach chodzi to albo szybko biorę to co mam kupić albo idę na piwko i się relaksuję... Link do komentarza
tavish Napisano 17 grudnia 2013 Udostępnij #150 Napisano 17 grudnia 2013 Cytat a jak już mam po coś jechać z żoną bo to ona głównie po sklepach chodzi to albo szybko biorę to co mam kupić albo idę na piwko i się relaksuję... Rozwiń moja tez woli kupowac przez internet wiec nie mam takiego problemu. Ale kilka dni temu bylismy w centrum handlowym i ... masakra ... bardzo szybko uciekalismy ... Ludzi masa, a kazdy sobie spaceruje, wybiera, szuka, placze sie pod nogami ... nie lubie tego typu zakupow !!! Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się