bob.budowniczy Napisano 6 sierpnia 2009 Udostępnij #1 Napisano 6 sierpnia 2009 Witam! Właśnie kończę budowę domu i chcę go wyposażyć w nowe sprzęty. Jak wiadomo kupienie wszystkiego na raz to nie mały wydatek. Podobno bardziej opłaca się kupować w sklepach internetowych niż normalnych. Polecacie jakieś? Link do komentarza
pralinka Napisano 7 sierpnia 2009 Udostępnij #2 Napisano 7 sierpnia 2009 Racja, sklepy internetowe są dużo tańszą i wygodniejszą formą zakupów (jak to dobrze, że nastały czasy kiedy możemy wszystko załatwić nie ruszając się z miejsca ).Co do sklepu, to polecam ci electro.pl Mają tam ogromny wybór towarów, miłą i zawsze pomocną obsługę i korzystny system ratalny, dzięki czemu nie musisz nic załatwiać (wypełniasz tylko formularz na stronie, a pracownicy sami załatwiają kredyt ) szybko, prosto i przyjemnie Link do komentarza
bob.budowniczy Napisano 7 sierpnia 2009 Autor Udostępnij #3 Napisano 7 sierpnia 2009 Dzięki pralinka Ja dziś znalazłem 1komp.pl. Brat mi go poleciał, bo sam tam wyposażał mieszkanie całkiem niedawno. Wszedłem na stronkę i wygląda spoko. Mają dobrą galerię i szeroki wybór markowego sprzętu. Brat był bardzo zadowolony, bo mu dobrze doradzili (nie bardzo się znał na niektórych sprzętach) i to chętnie, a nie "z łaską", jak to bywa w normalnych sklepach... Link do komentarza
Mathir Napisano 9 sierpnia 2009 Udostępnij #4 Napisano 9 sierpnia 2009 Też byłem. Fajny sklepik.www.electro.pl Link do komentarza
Super B Napisano 23 sierpnia 2009 Udostępnij #5 Napisano 23 sierpnia 2009 Ja uważam, że opłaca się kupować w necie, ale najpierw warto pojechać do jakiegoś sklepu i dobrze obejrzeć wybrany model. Później można klikać i kupować. Link do komentarza
KAROI Napisano 24 sierpnia 2009 Udostępnij #6 Napisano 24 sierpnia 2009 Kupować, kupować, kupować! Tylko na dużych portalach, bo małe... cóż wiem, że muszą urosnąć, ale dlaczego moim kosztem Link do komentarza
Jarek02 Napisano 25 sierpnia 2009 Udostępnij #7 Napisano 25 sierpnia 2009 Warto skorzystać też z porównywarek cen np. twenga, ceneo itd. bo i pomiędzy sklepami internetowymi zdarzają się bardzo duże różnice cen. Polecam też sprawdzenie warunków dostawy i napraw gwarancyjnych. Nie wiem czemu firmom kurierskim w moim przypadku zdarzało się już kilka razy przyjeżdzać w środku dnia pod adres domowy (oczywiście nikogo nie było), zamiast najpierw zadzwonić. Przy drobniejszych sprzętach warto też czasem wybrać sklep, który sprzedaje przez Internet ale ma i możliwość odbioru osobistego. Pod warunkiem oczywiście, że to gdzieś w naszej okolicy. Link do komentarza
Baatka Napisano 26 sierpnia 2009 Udostępnij #8 Napisano 26 sierpnia 2009 Ostatnio zaglądam na www.euromall.pl i im bardziej zaglądam tym bardziej mi się podobają niektóre rzeczy na przykład mają piękne ekspresy do kawy i ogólnie spory wybór przydatnych w domu sprzętów. Ja kupiłam u nich żelazko i, jeśli chodzi o obsługę to wszystko było w porządku (żelazko też super). Link do komentarza
kacy Napisano 27 sierpnia 2009 Udostępnij #9 Napisano 27 sierpnia 2009 Zawsze można coś wyczaić na Allegro, tyle że od sprawdzonych użytkowników, a konkretnie firm (skoro nawet tak solidne marki jak Komputronik już tam zagościły, to warto i tam zajrzeć ). Ze dwa miesiące temu kupiłam czajnik elektryczny za prawie połowę kwoty, jaką musiałbym wydać w normalnym sklepie (za identyczny model!). Link do komentarza
napoleonka Napisano 27 sierpnia 2009 Udostępnij #10 Napisano 27 sierpnia 2009 no ja jestem "uzależniona" od euromall.pl. jak coś potrzebuję to już nie szukam tak jak dawniej po całym necie a od razu do nich uderzam. nauczyłam się, że inni mają drożej albo porównywalnie a wiem że tu przesyłka jest świetnie zabezpieczona, szybka no i olbrzymi wybór. Link do komentarza
el-instalator Napisano 28 sierpnia 2009 Udostępnij #11 Napisano 28 sierpnia 2009 Wysyłkowe kupno ma jeszcze tę zaletę, że bodaj w ciągu 10 dni można odstąpić od umowy, o ile oczywiście sprzęt nie nosi śladów użytkowania. Link do komentarza
Marek_G Napisano 29 sierpnia 2009 Udostępnij #12 Napisano 29 sierpnia 2009 Niestety trzeba uważać na nieuczciwe sklepy, czasami wyślą towar niezgodny z opisem, niekompletny lub ociągają się z wysyłką. Dlatego warto czytać opinie użytkowników o sklepach. Ja ze swojej strony polecę sklep, może nieco wąskiej branży, ale z bardzo dobrą, fachową obsługą: sklep.delta.poznan.pl. Gdyby ktoś miał wątpliwości przy doborze anteny satelitarnej, tunera, czy kwestii związanych z monitoringiem i systemami alarmowymi. Link do komentarza
etna85 Napisano 13 września 2009 Udostępnij #13 Napisano 13 września 2009 Ja jestem bardzo zadowolona ze sklepu electro.pl. Rzetelny i godny zaufania sklep. Kupowałam tam już wiele razy i zawsze obsługa była nienaganna. Fajnie jest znaleźć dobry sklep, tyle teraz firm typu "krzak", które myślą, że przez sprzedaż w internecie szybko się wzbogacą, ale nie zadbają o klienta. Tutaj mam pewność, że paczka szybko dojdzie i z każdą wątpliwością mogę się zwrócić do sprzedawcy. Poza tym wygoda, wygoda i jeszcze raz wygoda. Mogę kupić różnoraką elektronikę w jednym miejscu i np. zaoszczędzić na przesyłce. Link do komentarza
el-instalator Napisano 14 września 2009 Udostępnij #14 Napisano 14 września 2009 Ja różne rzeczy kupowałe w www.otido.pl, są nastawieni chyba głównie na elektronikę, ale AGD też jest. Jak z transportem to nie wiem, bo odbierałem osobiście - mam do nich dość blisko, a tak wychodzi i taniej i szybciej. Link do komentarza
pariah Napisano 15 września 2009 Udostępnij #15 Napisano 15 września 2009 Najciekawszym pod względem cenowym internetowym (i nie tylko) sklepem na jaki trafiłam w ostatnich miesiącach jest hiperokazja.pl.Takich promocji to ja nigdzie wcześniej nie widziałam!Jedno wielkie WOW. LCD bywają nawet o 20-30% tańsze niż normalnie. Link do komentarza
Marek_G Napisano 23 września 2009 Udostępnij #16 Napisano 23 września 2009 Ze swojej strony polecę jeszcze moderni.pl. Konsultowałem z obsługą sklepu dobór sprzętu agd do kuchni i jestem bardzo zadowolony z uzyskanych porad. Duży plus dla obsługi, a ceny swoją drogą niskie. Link do komentarza
mloda24 Napisano 15 października 2009 Udostępnij #17 Napisano 15 października 2009 też jestem zwolenniczką zakupów w sklepach internetowych. Kiedyś bałam się kupować tak sprzęt agd/rtv ale jednak stwierdzam, że bardziej się opłaca. Zwłaszcza, że konkurencja jest duża i często zdarzają się promocje. A przy takiej pogodzie dodatkowym plusem jest to, że nie trzeba się ruszać z domu Link do komentarza
Madziuś Napisano 17 października 2009 Udostępnij #18 Napisano 17 października 2009 Widzę, że chyba nie tylko ja jestem zwolennikiem electro.pl Najwyższa jakoś obsługi i duży asortyment. Polecam gorąco. Miłego urządzania domku. Link do komentarza
pariah Napisano 17 października 2009 Udostępnij #19 Napisano 17 października 2009 Cytat A przy takiej pogodzie dodatkowym plusem jest to, że nie trzeba się ruszać z domu Rozwiń Święte słowa! Zima tak niespodziewanie nas zaskoczyła, że nawet nie ma się ochoty nosa przez okno wysuwać a co dopiero mówić o wychodzeniu na zakupy. Niestety dla mnie rocznica moich rodziców zbliża się wielkimi krokami, ale już postanowiłam, że kupię im jakiś gadżet kuchenny w hiperokazja.pl.Muszę tylko wypytać delikatnie przez telefon, co jest in najbardziej potrzebne, ale będzie to zdecydowanie przyjemniejsze niż przedzieranie się najpierw przez mokre krakowskie ulice, a później tłumy ludzi w sklepach Internet górą! Link do komentarza
szkim Napisano 18 października 2009 Udostępnij #20 Napisano 18 października 2009 Ja polecam sklep internetowy w którym mają 17000 produktów można dobrze wyposażyć dom.Ten sklep to www.netcel.pl.Warto zobaczyć co mają i zadzwonić i popytać Link do komentarza
el-instalator Napisano 21 października 2009 Udostępnij #21 Napisano 21 października 2009 A ja nawet część mebli kupiłem w sklepie internetowym, pralke też mam ze sklepu internetowego, za to kuchenka okazała się tańsza w hurtowni (przedawali też detalicznie), dlatego czasem warto zajrzeć jeśli ma się hurtownię w pobliżu. Ponadto w moim przypadku okazało się, że jak czegoś nie mają to zawsze mogą ściągnąć od producenta - podejrzewam, że dotyczy to tylko marek z którymi współpracują. Link do komentarza
simon_r Napisano 22 października 2009 Udostępnij #22 Napisano 22 października 2009 a ja polecam agito.pl kupowałem u nich kilka sprzętów i nie żałuję. Link do komentarza
pariah Napisano 6 listopada 2009 Udostępnij #23 Napisano 6 listopada 2009 Hurtownie to bardzo fajny wynalazek, ale niestety nie zawsze mamy je 'pod ręką', albo nie zawsze zwykli smiertelnicy (czyt. klienci, a nie właściciele sklepów) mają do nich dostęp, a w sklepie internetowym każdy może kupić. Konkurencja jest spora więc takie sklepy jak hiperokazja.pl nie mają innego wyjścia jak opuszczanie cen. Dla nas klientów to dobrze. Dla mnie - lenia w standardowym shoppingu - wybawienie Link do komentarza
Agatka1987 Napisano 25 listopada 2009 Udostępnij #24 Napisano 25 listopada 2009 Ja uwielbiam zakupy przez Internet i bardzo często korzystam z ofert sklepów internetowych, bo mają niezastąpione promocje. I nie ma tam przede wszystkim kolejek. Mój ostatni zakup to aparat cyfrowy, który udało mi się znaleźć na 3kropki.pl, canon dużo taniej niż w normalnym sklepie:) Link do komentarza
Proton Napisano 3 grudnia 2009 Udostępnij #25 Napisano 3 grudnia 2009 Ja kupuję niezmiennie w megamedia.pl. Mają ogromny wybór agd i rtv i bardzo konkurencyjne ceny. Większość sprzętów kuchennych tam kupiliśmy. Bardzo sobie chwalę kontakty z tym sklepem, obsługa jest miła a przesyłki przychodzą na czas. Jakoś wygodniej mi się kupuje takie sprzęty w sieci. Szybko, bez jeżdżenia po całym mieście. Wszytko i tak można obejrzeć i porównać na ekranie, dowiedzieć się o parametrach ze strony albo od obsługi i jak sklep jest zaufany, to nie martwić się o przesyłkę. Link do komentarza
el-instalator Napisano 9 grudnia 2009 Udostępnij #26 Napisano 9 grudnia 2009 Ja też część sprzętów kupiłem przez Internet, ale zwykłe sklepy też mają zalety. Czasem rzecz trzeba wziąć do ręki, dokładnie obejrzeć jak jest wykonana i z jakich materiałów. Na zdjęciu zamieszczonym na stronie może to wyglądać dobrze ale przy bliskim kontakcie rozczarowuje. Dlatego uważam, że zwykły sklep jest czasem niezastąpiony - tylko tam obejrzy się sprzęt z każdej strony. Aparat fotograficzny kupiłem ostatecznie w sklepie internetowym ale najpierw poszedłem do sklepu by wziąć go do ręki. Link do komentarza
Jolka3 Napisano 10 grudnia 2009 Udostępnij #27 Napisano 10 grudnia 2009 Cytat Na zdjęciu zamieszczonym na stronie może to wyglądać dobrze ale przy bliskim kontakcie rozczarowuje. Rozwiń Oj, przekonałam się o tym na własnej skórze. Wprawdzie nie na RTV, ale... Lampka na zdjęciu i lampka w realu... to były dwie różne lampki! Link do komentarza
Maryśka Napisano 19 marca 2010 Udostępnij #28 Napisano 19 marca 2010 Czasem opłaca się kupować w sklepach internetowych, można znaleźć na prawdę fajne okazje. Ponadto często jest dużo większy wybór niż w stacjonarnym sklepie, zwłaszcza w mniejszych miastach. Warto tak na przykład poszukać sprzętów mniej popularnych, takich jak amplitunery. Ja sama w ten sposób kupiłam amplituner i jestem z niego bardzo zadowolona. Link do komentarza
Konfi Napisano 23 marca 2010 Udostępnij #29 Napisano 23 marca 2010 Ale czasami na towar ze sklepu internetowego czeka się półtora miesiąca! Wiem przerabiałem! Link do komentarza
dego Napisano 15 kwietnia 2010 Udostępnij #30 Napisano 15 kwietnia 2010 Czasami jest tak, że sklepy internetowe mają swoją siedzibę w naszym mieście, albo całkiem niedaleko. Najczęściej można wtedy odebrać osobiście - odpadają koszty transportu i ryzyko uszkodzenia sprzętu. W moim przypadku nie można było niestety towaru rozpakować i "pomacać" - ale od czego są duże sieci handlowe Link do komentarza
dodi Napisano 12 lipca 2010 Udostępnij #31 Napisano 12 lipca 2010 Naprawde przykladacie do tego uwage jak sie nazywa sklep internetowy. Kupowalam parokroptnie jakis sprzet, ale gdzie to nie mam pojecia. Zawsze towar byl zgodny i taki jak opisywali. Tylko raz mialam maly problemi. Ah ze dwa tygodnie wybieralam. Kupilam mezowi na urodziny taki sprzet mix: ksero, skaner, drukarke, do zdjec takie dodatkii fax i jeszze pare innych funkcji oczywiscie wszystko w jednej maszynie. Super maz zadowolony ze bedzie mogl pracowac w domu i nawet fax ma, takze zadne wycieczki do miasta-obedzie sie. Maszyna rozpakowana i stala ze dwa tygodnie- pytam sie dlaczego nie moze jej podlaczyc i kozystac a on mi mowi ze nie chcial mi robic przykrosci.......O co kurcze chodzi?..... otoz jak na blondynke przystalo nie spodziewalam sie tego zeby kozystac z faksu tzeba miec przypieta linnie telefoniczna, a tak owej nie posiadamy;(troszeczke samo-krytyki nie zaszkodzi. Link do komentarza
BoBudowniczy Napisano 6 września 2010 Udostępnij #32 Napisano 6 września 2010 Heh.. no cóż, nie każdy musi się na wszystkim znać Do nazwy sklepów jakoś dużej wagi nie przywiązuję, ale jeśli już kupuję w internecie, to wolę, żeby to był duży sklep - jakoś bardziej ufam. No i jakoś tak to bywa, że najczęściej zaglądam na stronę electro.pl Z resztą z tego co widzę to nie tylko ja Link do komentarza
wooden Napisano 15 września 2010 Udostępnij #33 Napisano 15 września 2010 Nie koniecznie duże sklepy są lepsze:) Czasami te z mniejszym asortymentem lepiej potrafią zadbać o swojego klienta, ale wtedy bywa iż za wyższą stawkę Ostatni przebrnęłam przez niesamowitą ilosć e-sklepów i jednym z lepszych jeśli chodzi stricte o sprzęt domowy okazał się medialux. Znalazłam tam odkurzacz piorący o ok 40% tańszy niż w stacjonarnym sklepie Link do komentarza
Migrena2 Napisano 19 września 2011 Udostępnij #34 Napisano 19 września 2011 Ja ostatnio przeglądałam sklepy w Internecie i oglądałam piekarniki elektryczne. Wnioski mam proste; zamawiając przez net (i to razem z przesyłką) i tak zapłacę minimum 15% mniej niż gdyby kupowała te same artykuły w sklepie internetowym Link do komentarza
bajbaga Napisano 19 września 2011 Udostępnij #35 Napisano 19 września 2011 Kupując w necie, zawsze należy mieć na uwadze warunki gwarancji – zwłaszcza przy dużych urządzeniach i brakiem firmowego serwisu w miejscu zamieszkania.Koszty przesyłki często obciążają składającego reklamację. Link do komentarza
Etka Napisano 20 września 2011 Udostępnij #36 Napisano 20 września 2011 Pralkę i suszarkę kupiłam w sklepie internetowym Magiczna Planeta. Po zapłaceniu transportu i tak wyszło prawie 20% taniej. Gwarancja normalnie- 2 lata. Cytat Ja ostatnio przeglądałam sklepy w Internecie i oglądałam piekarniki elektryczne. Wnioski mam proste; zamawiając przez net (i to razem z przesyłką) i tak zapłacę minimum 15% mniej niż gdyby kupowała te same artykuły w sklepie internetowym Rozwiń Coś tu pomieszałaś. Sklep internetowy i net to chyba to samo? Link do komentarza
edwl Napisano 16 października 2011 Udostępnij #37 Napisano 16 października 2011 Cytat Coś tu pomieszałaś. Sklep internetowy i net to chyba to samo? Rozwiń "Internetowym" wpisało się pewnie z rozpędu Link do komentarza
Mathir Napisano 23 października 2011 Udostępnij #38 Napisano 23 października 2011 Ja jestem ostatnio zwolennikiem internetowego kupowania. Jak na razie jeszcze się nie sparzyłem! Link do komentarza
pumpaluna Napisano 30 października 2011 Udostępnij #39 Napisano 30 października 2011 a może polecicie jakieś konkretne sklepy? Link do komentarza
Jolka3 Napisano 6 listopada 2011 Udostępnij #40 Napisano 6 listopada 2011 Ja przekonałam się do Ole Ole! Link do komentarza
dekoratorka Napisano 20 listopada 2011 Udostępnij #41 Napisano 20 listopada 2011 Od jakiegoś czasu często kupuję przez internet, bo po prostu jest taniej. Chyba najczęściej zdarzało mi się korzystać ze sklepu mixmedia.pl i byłam zawsze zadowolona. Kupowałam również przez allegro taki sprzęt kilka razy i też bez problemów. Link do komentarza
kalumet Napisano 21 listopada 2011 Udostępnij #42 Napisano 21 listopada 2011 Cytat a może polecicie jakieś konkretne sklepy? Rozwiń raczej nie jednego konkretnego sklepuw jednym mają pralkę taniejw drugim tv itptrzeba szukać aby kupić najtaniej Link do komentarza
SRX Napisano 21 listopada 2011 Udostępnij #43 Napisano 21 listopada 2011 Ja chyba też zaczne przez neta kupować bo po tym jak zostałam potraktowana w RTV Euro AGD mam dość sklepów na długi czas. Tyle, że trochę boję się kupić coś większego. Zawsze się zastanawiałam, czy jak np. zamówię pralkę i ona przyjedzie do mnie kurierem to czy mogę poprosić kuriera o rozpakowanie i sprawdzenie, czy wszystko jest ok?Dobrą opcją jest też kupienie przez internet i odbiór osobisty gdy jest sklep niedaleko miejsca zamieszkania. Link do komentarza
kalumet Napisano 21 listopada 2011 Udostępnij #44 Napisano 21 listopada 2011 sprawdzić towar przy kurierze to wręcz powinnośćgorzej, że kurier tego towaru nie wniesieto jeszcze zależy od kierowcysą sklepy, które w sieci sprzedają taniej niż w sklepie stacjonarnyma towar można odebrać w sklepie Link do komentarza
Mika_ Napisano 23 listopada 2011 Udostępnij #45 Napisano 23 listopada 2011 są już sklepy internetowe, które wychodzą naprzeciw swoim klientom i wniesienie towaru jest rzeczą oczywistą.Jest tak np. agdzwniesieniem.pl czy oleole.plPóki co sprzęt AGD wybrałam z Ole Ole, wyszło najtaniej z przesyłką i wniesieniem, rozpakowaniem i sprawdzeniem, za dodatkową opłatą oferują także podłączenie sprzętu.A porównując ceny sklepów internetowych do ofert sklepów tradycyjnych - różnica dochodzi nawet do kilkuset złotych, ale...zawsze jest jakieś ale, o którym dowiedziałam się wczoraj w sklepie RTV AGD.I tak na przykład niektóre sklepy internetowe, w tym sprzedający na allego, do oferowanych przedmiotów nie mają polskiej gwarancji i w przypadku awarii reklamacja staje się dużym problemem. Kupujący albo na własny koszt odsyła przedmiot albo usuwa usterkę we własnym zakresie, bo gwarancja ... po prostu jej nie ma, choć papierek jest. Link do komentarza
m&ms Napisano 23 listopada 2011 Udostępnij #46 Napisano 23 listopada 2011 raz a porządnie nacięli mnie w takim internetowym sklepie, dlatego omijam je dość szerokim łukiem. wolę poświęcić trochę czasu i pochodzić po sklepach, porównać ceny, pooglądać ze wszystkich stron. Link do komentarza
Mika_ Napisano 23 listopada 2011 Udostępnij #47 Napisano 23 listopada 2011 a jaki to sklep, jeśli można wiedzieć? Link do komentarza
Mathir Napisano 4 grudnia 2011 Udostępnij #48 Napisano 4 grudnia 2011 Cytat a jaki to sklep, jeśli można wiedzieć? Rozwiń Też jestem ciekawy. Ja ostatnio mam same dobre doświadczenia. Link do komentarza
Jolka3 Napisano 11 grudnia 2011 Udostępnij #49 Napisano 11 grudnia 2011 Cytat Też jestem ciekawy. Ja ostatnio mam same dobre doświadczenia. Rozwiń Wszystko do czasu! Link do komentarza
KAROI Napisano 18 grudnia 2011 Udostępnij #50 Napisano 18 grudnia 2011 Cytat Wszystko do czasu! Rozwiń Bez paniki. Internet jest przyjaznym miejscem. A jeśli kupuje się w dużych sprawdzonych firmach, to nie ma obaw! Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się