Skocz do zawartości

szybki obiad


Recommended Posts

Napisano
hehe nie zauważyłem, myślałem, że od razu napiszę o szybkim obiadku :P

Ale już się poprawiam ;)
Z kaszą gryczaną to: zapiekana kasza z serem mozzarella i pomidorami ;)
  • 1 rok temu...
  • 2 tygodnie temu...
  • 3 tygodnie temu...
Napisano
RYŻ Z WARZYWAMI,WARZYWA USMAŻYĆ ,TROCHĘ PODDUSIĆ,DODAĆ WCZEŚNIEJ UGOTOWANY RYŻ I JESZCZE LEKKO PODGRZAĆ,DODAĆ TROCHĘ POMIDORKÓW KOKTAILOWYCH,PRZED PODANIEM POLAĆ JOGURTEM NATURALNYM,REWELACJA!!
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Dla mnie najszybszy obiad to kurczak z ananasem (doprawione curry lub przyprawą do kurczaka, do tego trochę papryki) i ryżem. Jest słodko-ostre i gotowe w 20 minut. Czasem dodaję kukurydzę i cebulę, smakuje jeszcze lepiej.
  • 6 miesiące temu...
Napisano
kurczak faszerowany szpinakiemi i feta.
Szpinak przesmazyc na masle i czosnku dodac sol pieprz, gałke muszkatowlowa i fete i wymieszac piersz z kurczaka faszerwoac szpiankiem i zawinac roldki piec 20 min w piekarniku w 180 stopnaich.
Podawać z kaszą i sałatką z rukoli, suszoonych pomidorów, serka capresi i prazonych ziaren słonecznika.
  • 3 tygodnie temu...
Napisano
Dobry przepis jeśli nie macie pomysłu na nic konkretnego na obiad:
https://www.przepisy.pl/przepis/ryba-po-grecku

Tradycyjna ryba po grecku. Jest to uniwersalne bo może byc to obiad, kolacja. Jak również możecie postawić na stole na przyjęciiu rodzinnym. Rybkę robi sie szybko Nie powinno Wam to zająć więcej niż 40 minut a spokojnie moze sobie postaćk ilka dni po przyrządzeniu ( drugiego dnia jest nawet smaczniejsza jak wszystkie smaki przejdą).
  • 6 miesiące temu...
Gość stach
Napisano
2 godziny temu, mhtyl napisał:

Najszybszy obiad jest z cateringu:icon_biggrin:

O, właśnie!

W domu malowanie, kuchnia niedostępna, zamawiam dużą amerikanę i za 35 minut i za 35 zł wjeżdża na taborety obiad i piwo!

Napisano

Kiedyś się mówiło; Na pierwsze danie zupa . Na drugie d... . A tak poważnie to zawsze mam w  zamrażalce dobre pierożki z mięsem . Do tego skwareczki  z cebulką (sam robię) . Kilka minut i wyżerka . Jan

  • 4 tygodnie temu...
  • 3 tygodnie temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Napisano (edytowany)

makaron

brzuszki wędzone z łososia

cebula lub por

ząbek czosnku

śmietana (najlepiej kremówka)

pieprz, sól, koperek 

 

Nastawić wodę na makaron. Brzuszki pokroić na drobne kawałeczki (bez skóry).

Podsmażyć drobno krojoną cebulę i zmiażdżony czosnek. Dodać brzuszki. Zalać śmietaną i doprawić. 

Wsypać makaron do gotującej się wody. 

Po ugotowaniu odcedzić i przesypać na patelnię z sosem. 

Wymieszać i podawać.

Edytowano przez Elfir (zobacz historię edycji)
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
2 godziny temu, SkyWalker napisał:

Smażenie jedzenia na głębokim tłuszczu z reguły nie jest dobrym rozwiązaniem ;)

Ale jakich przyjemności potrafi dać kubkom smakowym...

Napisano (edytowany)

Obiad dla SkyWalkera - kupić marchewkę z atestowanej ekologicznej uprawy. Umyć. Zjeść.

 

Wersja light poprzedniego przepisu - nie smażyć cebulki na głębokim tłuszczu (kto smaży cebulę na głębokim?). Płytki starczy.

Edytowano przez Elfir (zobacz historię edycji)
  • 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie temu...
  • 1 miesiąc temu...
Napisano

najszybsze co może być to kurczak pieczony, kupuję udka, marynuję przed noc w oleju + przyprawa do złoego kurczaka, fajna jest ta z knorra, to sobie siedzi przez noc w lodówce potem piekę i obiad gotowy

  • 2 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
Napisano

Jedno z najszybszych dań i takich nie do końca oblatanych to penne z tuńczykiem i suszonymi pomidorami z sosem pomidorowym. Dla mnie pycha i każdy zachwala, a zajmuje może 20 min.

  • 4 lata temu...
Napisano

To dla ciebie też coś,  pieczeń z dzika w sosie myśliwskim z pyzami i kapustą.

42826c43aa32-8d36fc1c6cc7-Piecze%C5%84_z

2 minuty temu, retrofood napisał:

Przepłucz spirytusem i będzie jak nowa!  :takaemotka:

A to sprawdzona kuracja?

Napisano
1 godzinę temu, animus napisał:

To dla ciebie też coś,  pieczeń z dzika w sosie myśliwskim z pyzami i kapustą.

 

Pychotka! :ih:

 

1 godzinę temu, animus napisał:

A to sprawdzona kuracja?

Ba! Żeby to raz...  :icon_biggrin:  Ja już jestem niemal profi! :icon_biggrin:

Napisano
3 godziny temu, retrofood napisał:

Pychotka! :ih:

Ba! Żeby to raz...  :icon_biggrin:  Ja już jestem niemal profi! :icon_biggrin:

A ten spirytus to łamiesz czymś?

1 godzinę temu, vlad1431 napisał:

Jestem po kolacji, ale taką kaszankę to bym opier.... mmm.

Są Święta.

Podzielę się z tobą.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

    • Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

  • Najnowsze posty

    • Mam duży problem a mianowicie muszę wypełnić otwór w suficie o głębokości ok 25-20 cm kotwą chemiczną najszczelniej jak się da. Aplikacja może odbyć się od dołu do góry...inaczej sie nie da. Dzióbek do aplikacji ma dlugość 10-15 cm  czyli zostanie pusta przestrzeń 10-15 cm .Jak to zrobić wg Was, żeby wcisnąć tę masę najdalej jak się da, najlepiej do samego końca pod górę. Myślałem, żeby jakimś kołkiem tam to wcinąć ale możnaby jakoś ten "dzióbek " przedłużyć ....? To taka nietypowa sytuacja, co radzicie ?Jakies pomysły ?    Drugie pytanie - czy znacie jakaś kotwę chemiczną dedykowaną do sufitów , dachów ? właśnie z dłuższym "dzióbkiem" do aplikacji? Czy wystarczy zwykła z marketu budowlanego? Aczkolwiek patrzyłem tam to bieda straszna  o doradztwie nie wspominam, bo co jeden sprzedawca to lepsze "porady" daje ...
    • Rozumiem że się niecierpliwisz, ale mnożenie tematów nie ma sensu. Ten pierwszy został zauważony przez tych którzy są na forum w weekendy, ale pewnie nikt nie czuje się na siłach, aby odpowiedzieć. Ja też Ci nie podpowiem, bo znam się na ogrzewaniu podłogowym elektrycznym, a prąd - jak wiadomo - płynie równo dobrze zarówno z górki jak i pod górkę, więc analogii z wodą tu nie ma.  Pewnie dopiero w poniedziałek pojawią się specjaliści.
    • Hej, Obecnie jestem na etapie elektryki w budynku (SSZ + wod-kan gotowy). Na przełomie lipca/sierpnia zaplanowane mamy tynki i rekuperacje. W sierpniu chcemy się zająć podłogówką. Nasuwa nam się kilka technicznych pytań, może któryś z kolegów koleżanek byłby w stanie podpowiedzieć. Kilka kwestii na temat budynku poniżej. - Dom na płycie z poddaszem użytkowym - Na parterze gotowa podłoga na wysokości 24 cm - w pomieszczeniach mieszkalnych panale winylowe, a w łazience, kotłowni i kuchni płytki - Na poddaszu gotowa podłoga na wysokości 19 cm - w pomieszczeniach mieszkalnych panale winylowe, a w łazience płytki - Podłogówka we wszystkich pomieszczeniach - Wylewka anhydrytowa 5cm   Moje pytania: 1) Sporządziłem małą tabelkę z grubościami styropianu jakie chciałbym zastosować. Czy grubość jaką zostawiłem na wykończenie podłogi jest wystarczająca? Czy grubości styropianu można dobrać jakoś optymalniej? 2) Z racji tego, że w niektórych pomieszczeniach będą panele, a w niektórych płytki, grubość styropianu będzie się różnić między nimi. W jaki sposób prowadzi się rurki od ogrzewania podłogowego pomiędzy takimi pomieszczeniami, bo podejrzewam, że trzeba uniknąć spadków itp. Czy rurki do tych pomieszczeń prowadzi się w warstwie styropianu?   3) Czy biorąc pod uwagę punkt 2, na etapie podłogówki muszę wykonać jakąś dodatkową przerwę dylatacyjną między tymi pomieszczeniami? Czy tym zajmują się już posadzkarze?   4) W jaki sposób ułożyć styropian przy klatce schodowej na poddaszu? Czy zakończyć układanie w jakiejś odległości od krawędzi schodka/krawędzi klatki? Tak aby umożliwić lepsze zakotwiczenie barierek?   Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam 
    • Hej, Obecnie jestem na etapie elektryki w budynku (SSZ + wod-kan gotowy). Na przełomie lipca/sierpnia zaplanowane mamy tynki i rekuperacje. W sierpniu chcemy się zająć podłogówką. Nasuwa nam się kilka technicznych pytań, może któryś z kolegów koleżanek byłby w stanie podpowiedzieć. Kilka kwestii na temat budynku poniżej. - Dom na płycie z poddaszem użytkowym - Na parterze gotowa podłoga na wysokości 24 cm - w pomieszczeniach mieszkalnych panale winylowe, a w łazience, kotłowni i kuchni płytki - Na poddaszu gotowa podłoga na wysokości 19 cm - w pomieszczeniach mieszkalnych panale winylowe, a w łazience płytki - Podłogówka we wszystkich pomieszczeniach - Wylewka anhydrytowa 5cm   Moje pytania: 1) Sporządziłem małą tabelkę z grubościami styropianu jakie chciałbym zastosować. Czy grubość jaką zostawiłem na wykończenie podłogi jest wystarczająca? Czy grubości styropianu można dobrać jakoś optymalniej?   2) Z racji tego, że w niektórych pomieszczeniach będą panele, a w niektórych płytki, grubość styropianu będzie się różnić między nimi. W jaki sposób prowadzi się rurki od ogrzewania podłogowego pomiędzy takimi pomieszczeniami, bo podejrzewam, że trzeba uniknąć spadków itp. Czy rurki do tych pomieszczeń prowadzi się w warstwie styropianu?   3) Czy biorąc pod uwagę punkt 2, na etapie podłogówki muszę wykonać jakąś dodatkową przerwę dylatacyjną między tymi pomieszczeniami? Czy tym zajmują się już posadzkarze?   4) W jaki sposób ułożyć styropian przy klatce schodowej na poddaszu? Czy zakończyć układanie w jakiejś odległości od krawędzi schodka/krawędzi klatki? Tak aby umożliwić lepsze zakotwiczenie barierek?   Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam    
  • Popularne tematy

×
×
  • Utwórz nowe...