Skocz do zawartości

Jakie zwierzaki macie(lub zamierzacie mieć) na swoim??

Recommended Posts

Cytat

bardzo ładne kociaki jaka to jest rasa jeea??

Co prawda ja struś, a nie Królik, ale przecie nie byłabym sobą, jakbym się nie odezwała icon_lol.gif
Kot brytyjski to jest. Niebieski. Krótkowłosy.
Też mi się strasznie podoba.
Choć długowłose tyż som pikne, ale mnię strach przed tą wszechobecną sierścią trochę uspokaja icon_biggrin.gif
  • 7 miesiące temu...
Cytat

Oto mój zwierzak.
Ma doskonałą orientację w terenie, biegle zna mój cały dom (zwiedza bez mojej zgody, oczywiście).
Uwielbia tarzać się w tynku, gipsie itp.

[attachment=16280:DSC07909.JPG]

No naprawdę fajny.
Może temat ruszy i "Budowlańcy" pochwalą się swoimi zwierzątkami.

Bobiczek ja mam trochę inne niż kret - dewastator, moje to nornice - dewastatorki i mam ich sporo oj sporo, ale no właśnie ale, przekopuję im korytarze, zadymiam korytarze i dokarmiam wspaniałym różowym jedzonkiem, a że schodzi znaczy smakuje.
Pozdrawiam
Cytat

moje to nornice - dewastatorki i mam ich sporo oj sporo, ale no właśnie ale, przekopuję im korytarze, zadymiam korytarze i dokarmiam wspaniałym różowym jedzonkiem, a że schodzi znaczy smakuje.
Pozdrawiam

ja kosztownie troszkę ale sie pozbyłem.
Wąż ogrodowy - i lałem w otwory wodę dłuuuuuuuuuuuuggggooooooooooooooooooooooo
Zalałem i pewnie zawaliłem korytarze na amen.I poszły...................
Myślę że zaraz kreta też - pora utopić.
Przykro mi.
Ale mojej pracy i mojemu trawnikowi - jeszcze bardziej jest przykro na razie
  • 2 tygodnie temu...
Wiem wiem. Nie nadaję się na hodowcę takiego psa. Suczy właściwie. Już wyczytałem w necie, że z oczekiwań wobec posiadacza takiego źwierza, to mam tylko ogród zapuszczony ....
Ale przylazło pod bramę miesiąc temu .... głodne, zapchlone, zagubione i z kupą kleszczy ... I tak patrzyło bieeeeednie ....
Co było robić?
Popytalim trochę, czy ktoś nie zgubił ... zapytalim w lecznicy, czy ktoś nie szukał ... i ... zostało ... póki co.
Wabi się fatalnie: Fika ... ale tradycji stało się zadość - imię "wymyśliły" dzieci ...

Ot:

Edytowano przez Trzylwy (zobacz historię edycji)
Cytat

Oczka różne. U rasowych tak bywa, ale ja nie mam pewności, czy to nie jest kundelek z przewagą cech ...

A co to za rasa? Ja się nie znam na rasach psów, ale błąka się w mojej okolicy właśnie taki, tylko jaśniejszy i ma przeszywający wzrok... jednym słowem budzi grozę spojrzeniem.

Pozdrawiam,
Eko-m2
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie temu...
Dla niektórych pies ma pełnić role dopełnienia - Ładny dom, kosteczka na chodniku, błyszcząca fura i rasowy pies , tak aby przechodzień wpadał w zachwyt. Mało ważna jest wiedza odnośnie nabytego pupila, dlatego np: tak modne husky często zmieniają właścicieli.

Apeluje o rozwagę i bycie odpowiedzialnym, pies jest rozumnym zwierzęciem i mocno się przywiązuje do swojego właściciela, wymaga pewnego poświęcenia - spacery, zabawy, wizyty u weta.
Jeżeli jesteś odpowiedzialny i chcesz mieć psa - odwiedź schronisko, jest tam masa psów które czekają na swój dom. Pies ze schroniska odpłaca się podwójnie swoim oddaniem, możemy wziąć psa odchowanego, wykastrowanego czy wysterylizowanego.

Jeżeli chcesz koniecznie mieć psa rasowego - możesz poszukać w schronisku, tam też takie są. Hodowla to druga opcja ale tylko taka która jest zarejestrowana. Nie nabywaj "rasowego" psa bez stosownych dokumentów, nie chodzi o sam fakt papierka ale o nie wspieranie pseudo hodowców, którzy traktują swoje suki jak maszynki do zarabiania. Jeżeli nie ma chętnych na dany towar to jego produkcja staje się nie opłacalna. Zyskają na tym psy.

• 5 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 rok temu...
Cytat

Ktoś z forumowiczów ma lub planuje mieć przy domu stajnię z konikami? icon_smile.gif

Oj, chciałabym chciała, ale to raczej marzenia z długoterminowym planem realizacji icon_smile.gif

Rodzice często opowiadali mi, że jako mała dziewczynka chciałam zabrać od babci ze wsi konia do miasta. Na pytanie, gdzie miałabym go trzymać, odpowiadałam - w wannie. Do dziś ta krótka historyjka wywołuje uśmiech na twarzach członków mojej rodziny.

Życie niestety jest brutalne i dziś nawet wanny nie mam. A trzymanie konia w brodziku prysznicowym, to w ogóle fizycznie jest niemożliwe ;)

A tak całkowicie poważnie. Mam 30 lat i coraz bardziej męczy mnie funkcjonowanie w mieście. Ta ciągła pogoń za czymś i dokądś sprawia, że coraz częściej marzę o niewielkim domu, gdzieś w niskich górach (wiecie, miasto jednak rozleniwia). Chciałabym, aby to nie był tylko dom, ale taka moja oaza, gdzie znalazłoby się miejsce także dla tych moich koni z dzieciństwa, a także psa, kota i mojego zwariowanego koszatniczka.

Eh... rozmarzyłam się.

To miłej soboty wszystkim życzę icon_smile.gif
  • 2 miesiące temu...
Cytat

Kreciki też mam, owszem. Łapię i wynoszę w wiaderku icon_redface.gif

[attachment=16282:DSC07626.JPG]

Jak łapiesz? Masz jakiś sposób, przynętę, albo co?

Ja likwiduję kopce i zalewam tunele jakimś środkiem z marketu. Kret przenosi się wtedy w inny rejon i tak gonimy się po moim (i od niedawna kreta) trawniku icon_evil.gif
  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie temu...
Cytat

Mam w planach nabyć psa, co myślicie adoptować czy kupić szczeniaka, mam małe dziecko i nie wiem czy adoptowany pies nie będzie niebezpieczny.

Witam. Szukaj z adopcji, ale taki który przeszedł naukę posłuszeństwa itp. Są schroniska, organizacje i ludzie którzy się tym zajmują, "szykują" psy do adopcji, aby były przyjazne człowiekowi.
Pozdrawiam
Cytat

Witam. Szukaj z adopcji, ale taki który przeszedł naukę posłuszeństwa itp. Są schroniska, organizacje i ludzie którzy się tym zajmują, "szykują" psy do adopcji, aby były przyjazne człowiekowi.
Pozdrawiam

szukaj z adopcji
a na szkolenie idź z pieskiem sam
co z tego że pies profesor jak właściciel gamoń ???
tak uzupełniająco tylko

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• To jedna z najprzyjemniejszych chwil jak do tej pory Podlewanie powierzchni płyty fundamentowej. Zajmujemy się tym równe 10 dni - być może niepotrzebnie tak długo ale ciepłe i słoneczne dni powodują szybkie schnięcie betonu. Ponadto odkuwamy zabetonowane kielichy rur kanalizacyjnych, gdyż chcemy je mieć wyciągnięte już na wierzch tak aby w przyszłości bez problemu podpiąć w nie poszczególne punkty sanitarne.    
    • Faza 1.     Książka to są palety i na nich położone  dwie warstwy paneli naprzemiennie, z przesunięciem z lewej od osi budowanej bryły.      Faza 2.   Książka to są palety i na nich położone  dwie warstwy paneli naprzemiennie, z przesunięciem do prawej od osi budowanej bryły.      Nie ma problemu, na parterze będzie  lepiej schło.
    • Koniecznie! Jeśli tylko podparty panel się ugnie, to należy natychmiast wszystko rozebrać i zwiększyć ilość podkładek.  I jeszcze jedna uwaga techniczna. Podkładki należy układać w miejscach podparcia, czyli nad sobą! Albo inaczej podkładki mają wyznaczać linię pionową. Tego się należy trzymać jak się nie ma doświadczenia.
    • Nie szukałem rozmiaru paneli, ale moim zdaniem koniecznie musisz podeprzeć od samego podłoża na którym będziesz suszyć panele nie tylko na końcach paneli, ale i w dwóch, trzech miejscach na ich długości... A porada co do przekładek, którą tu wrzucił @retrofood jest dobrym wyjściem!!!     Z tym że ciąłbym raczej WZDŁUŻ...          
    • Bardzo Wam wszystkim udzielającym się dziękuję. Poprosiłem o pomoc na 4 forach, tylko tutaj wywiązała się szeroka dyskusja, która pozwala mi nabrać wiedzy i wyklarować dalszy sposób działania.   Wasza pomoc jest porównywalna do konsultacji z profesjonalnym rzeczoznawcą, to bardzo budujące, że jeszcze istnieją ludzie, którzy chcą się podzielić wiedzą i pomóc innemu człowiekowi, tak po prostu.  Bardzo możliwe, że uchronicie mnie i moją małżonkę od dotkliwych szkód, jeszcze raz serdecznie dziękuję zarówno redakcji jak każdemu kolejnemu z Was który zechciał wziąć udział w dyskusji.   Ubolewam nad tym głęboko, że jako konsument, muszę teraz świecić oczami na każdym etapie za wszystkich, poczynając od dewelopera, dostawców materiałów, a kończąc na robotach wykończeniowych i błędach w projekcie kuchni. Na każdym kroku jest babol na babolu.      1/ Wiem, że to może być trochę komiczne, ale prośba o zerkniecie, czy dobrze rozumiem jak mam tą bryłę budować z paneli do suszenia, czy nie zrozumiałem źle, bo jak już ułożę to będzie po sprawie:   FAZA pierwsza:   Na samym dnie podłoże z legarów lub palet i taką konstrukcję powiela, jedna na drugiej (końce równo do siebie dolegają nic nie wystaje poza bryłę:     FAZA DRUGA (po tygodniu?):     2/  Jest jeden mankament, muszę to suszyć w nowym lokalu nie ma innej opcji. Robiąc proces wygrzewania, zacznie posadzka parować skoczy wilgotność powietrza. Planuję ułożyć to na parterze, bo tam jest posadzka 2-3x bardziej sucha od piętra, po pierwsze suszyli ją miesiąc po zalaniu i to tak bardzo grubo suszyli, po drugie od miesiąca było centralne włączone i tam nie ma podłogi położonej więc dodatkowo odparowywało swobodnie.    3/ Czy Panowie macie może jakąś rekomendację dla podkładu oraz foli jaką po wygrzaniu powinienem zastosować?   Z wypowiedzi Pana redaktora zrozumiałem, że przy moim ogrzewaniu, może zostać ten podkład co mam:   https://www.obi.pl/podklad-pod-panele/home-inspire-podklad-pod-panele-xps-floor-protect-2-mm/p/6963565?wt_mc=gs.pla.Mieszkać.Podłogi.Panelepodłogoweipodłogidrewniane&wt_cc1=17619245192&wt_cc4=c&wt_cc9=?wt_cc1=17619245192&wt_cc4=c&wt_cc9=&wt_mc=gs.pla.smart.mieszkac.&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAire5BhCNARIsAM53K1gNgPjmuvVrz-nH2cpsIg-II41wX4Q1sZEezCCQIwwLe3X36eW7gBoaApk7EALw_wcB   Teraz pytanie jaką folię tam zastosować.     PS. (ciekawostka) Wczoraj strawiłem cały dzień nad zachodzeniem w głowę braku prądu w jednym z pomieszczeń. Dzięki przypadkowi, że sąsiad na swoim segmencie zrobił zdjęcia instalacji elektrycznej na etapie stanu surowego (deweloper nie udostępni jej bo nie) i ślęcząc z detektorem kabli nad ścianami, ustaliłem, że deweloper zagipsował w ścianie jedną z puszek tzw. gniazda rozgałęźnego, gdzie jest faza i trzeba to zarobić, aby zamknąć obwód i puścić prąd na to konkretne pomieszczenie....brak słów, do dłubania dziura w ścianie, która jest wykończona w 100% pomalowana i wszystko.  Detektorem znalazłem w ścianie kabel z fazą dokładnie w miejscu w którym sąsiad ma gniazdo i zweryfikowałem na projekcie instalacji elektrycznej, że jest tam przewidziane, u mnie ściana. 
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...