Skocz do zawartości

Spotkanie na żywo forumowiczów Budujemy Dom!

Recommended Posts

4 minuty temu, coolibeer napisał:

Czy już wiemy co chcemy robić w sobotę?

Odpoczywać? :icon_biggrin:

Zobaczymy, jak się będziemy czuli i jakie chęci będą. Jeśli będą, to planowaliśmy zwiedzić zamek w Ogrodzieńcu, bo ostatnio czasu zabrakło :)

A jeśli chęci nie będzie, to Marcin będzie pływał w basenie, a ja się będę lenić :icon_biggrin:

Na pewno dojedzie kilka osób, a wieczorem standardowo sobie posiedzimy wszyscy razem :)

A masz jakiś pomysł na sobotę? :)

42 minuty temu, bobiczek napisał:

Resztki uzębienia mi dzisiaj mój Piotr stomatolog przepucował.

Bardzo proszę wszystkich, aby zauważyli w trakcie spotkania.

:D

Obyś ich tylko nie stracił jak będziesz chodził po ciemku po terenie ;)

Dzwoniłem dziś do Pensjonatu i możemy tak od 15 tam się meldować. Podobno ma być wszystko przygotowane jeśli chodzi o pokoje. 

9 minut temu, coolibeer napisał:

Obyś ich tylko nie stracił jak będziesz chodził po ciemku po terenie ;)

A takie ładne były, hamerykanckie :hahaha2:

9 minut temu, coolibeer napisał:

Dzwoniłem dziś do Pensjonatu i możemy tak od 15 tam się meldować. Podobno ma być wszystko przygotowane jeśli chodzi o pokoje. 

Rewela :)

Będziemy wcześniej, kole 13-14, ale to w spokoju sobie zrobimy kawę tudzież otworzymy napój orzeźwiający ;) ... i poczekamy na resztę :)

Najchętniej bym tam już kwiczała od 11, bo się stęskniłam za wszystkimi, że szok :th_girl_hideface:

Edytowano przez daggulka (zobacz historię edycji)
1 godzinę temu, daggulka napisał:

Oczywiście nie zapomnę pochwalić :icon_biggrin:

Łaski nie robisz 

Ja będę chwalił wszystkich, za wszystko - figurę, włosy, pazurki wymalowane, kondycję, nastrój, poglądy polityczne, samochody na parkingu, śpiewane piosenki....

No za wszystko!

Najmocniej za to że się chciało przybyć!

Przed chwilą, bobiczek napisał:

Łaski nie robisz 

:hahaha2:

Ja będę chwalił wszystkich, za wszystko - figurę, włosy, pazurki wymalowane, kondycję, nastrój, poglądy polityczne, samochody na parkingu, śpiewane piosenki....

No za wszystko!

Eeeee, to ja nie zbiorę pochwał :icon_biggrin: Nie mam za co :icon_lol:

Najmocniej za to że się chciało przybyć!

Otóż to! :)

I to jest najfajniejsze :) Że się chce. Dla ludzi. Dla atmosfery. Dla samego niewymuszonego spotkania :)

Raz w roku ..... no jak by się miało nie chcieć? ;)

Jesteśmy lepsi, niż rodzina, bo z rodziną to się najlepiej tylko na zdjęciach wychodzi .... a my, oprócz tego, że na zdjęciach zawsze pikobelo, to jeszcze się nie okładamy sztachetami :icon_biggrin:

Ile to już lat, bobiczek? 17? Tak będzie chyba .... bo jak w 2007 zaczęłam budować dom, to wsiąkłam i zostałam ;)

Zobacz .... 17 lat !!!!! Ty wiesz, jaki to szmat czasu? :icon_cool: I nadal się chcemy (Ci najzatwardzialsi) spotykać :)

51 minut temu, daggulka napisał:

Będziemy wcześniej, kole 13-14, ale to w spokoju sobie zrobimy kawę tudzież otworzymy napój orzeźwiający ;) ... i poczekamy na resztę :)

Najchętniej bym tam już kwiczała od 11, bo się stęskniłam za wszystkimi, że szok :th_girl_hideface:

To może i ja z racji wolnego czasu wpadnę wcześniej?

Się pointegrujemy z Dagą i Dragonem tak, że nikt po 19.00 nie będzie chciał się przyznać że się kiedykolwiek znaliśmy 

:)

5 minut temu, daggulka napisał:

Eeeee, to ja nie zbiorę pochwał :icon_biggrin: Nie mam za co :icon_lol:

Gupia 

Znasz mnie.

Piwo najtańsze otworzysz darmowe i już masz 

Otóż to! :)

I to jest najfajniejsze :) Że się chce. Dla ludzi. Dla atmosfery. Dla samego niewymuszonego spotkania

No jak by się miało nie chcieć? ;):)

Choćby w sejmie jak czytam :)

Jesteśmy lepsi, niż rodzina, bo z rodziną to się najlepiej tylko na zdjęciach wychodzi ..

Aaaaaa... 

To będę miał co opowiadać przy stole.

Nie wierzycie :)

Uwierzycie miało być..

Dobra.

Rychtuje wędki 

11 minut temu, bobiczek napisał:

To może i ja z racji wolnego czasu wpadnę wcześniej?

Się pointegrujemy z Dagą i Dragonem tak, że nikt po 19.00 nie będzie chciał się przyznać że się kiedykolwiek znaliśmy 

Bardzo ładne podejście do tematu :)

11 minut temu, bobiczek napisał:

Gupia 

Znasz mnie.

Piwo najtańsze otworzysz darmowe i już masz 

:takaemotka:

1 godzinę temu, coolibeer napisał:

Będę po 15.03, sprawdzę pajęczyny, sprawdzę kurz, będę jęczał mocno od 15.15 i wynegocjuję sobie połowę ceny za pryko.

A jak!

Taki taki że mnie :)

Taki taki 

Dnia 15.06.2024 o 13:31, Swierol napisał:

Czy ktoś z uczestników zlotku  mógłby obiektywnie ocenić stan sanitarny tego obiektu w tym roku? Szczególnie pokoi na górze?

A mógłbym prosić o szczerość? 

Stan sanitarny i techniczny , w zasadzie, nie odbiega od tego (co zobaczysz na tej stronie:   https://www.nocowanie.pl/noclegi/zarki/kwatery_i_pokoje/66531/photos,66531.html  ) 

Co do cennika.

Zbierałem i wpłaciłem po 140 złotych za pobyt 2 dniowy za 1 osobę.

Czyli  zaoszczędziliśmy po 60 złotych, dla każdego.

Liczę oczywiście od cennika oficjalnego (też  widocznego w podanym wyżej linku ) i dla pełni sezonu (sezon letni rozpoczyna się od 1 czerwca).

Dokładnie tak samo jak w zeszłym roku.

Ps.  Przykro nam, że nie spełniliśmy Twoich oczekiwań, nie mniej jednak i moim zdaniem, należałoby, przed wprowadzeniem się do pokoju, zgłosić gospodarzowi swoje zastrzeżenia.

Założę się, że sprawa byłaby załatwiona od ręki. 

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Temat ogarnięty. Plecki na szerokości 80 cm co były łączone puściły. Plus dodatkowa nóżka na środku komody była za nisko podług boków. Plecki wzmocnione nóżka podłożona i mam 1 mam różnicy. Da się żyć.  Dziękuję i pozdrawiam.
    • Dzięki za wskazówki, zacznę od pleców i dam znać jak poszło. 
    • Cześć,  chyba znajduję się w sytuacji beznadziejnej. Od paru lat staram się uzyskać od naszej gminy informacje o możliwości jakie mam na działce rolnej rodziców, którzy chcą część tej działki wydzielić i przepisać mi, abym mógł się na niej wybudować. Mam nadzieję, że ktoś z was będzie w stanie mi pomóc.   Rodzice posiadają działkę rolną o powierzchni 0,8ha (tylko tato jest rolnikiem), działkę rolną dostała mama w spadku po babci. Rodzice tę działkę dzierżawią komuś innemu, sami jej nie uprawiają. Na tej powierzchni działki są trzy klasy ziemi, klasa RII, klasa RIIIa i RIIIb. Chcieliby wydzielić z tego około 16 arów i przepisać je na mnie (nie jestem rolnikiem) abym wraz z rodziną mógł się tam wybudować. Niestety akurat na granicy naszej działki kończy się przeznaczenie terenów pod zabudowy na planie zagospodarowania przestrzennego gminy (co ciekawe działka pod naszą ma klasę II i jest w pełni przewidziana pod zabudowę...).  Staraliśmy się już w gminie o to aby uwzględnić naszą działkę podczas aktualnego planowania jako działkę przeznaczoną pod zabudowę. Niestety, spotkaliśmy się z odmową, która była argumentowana tym, że gmina już prawie osiągnęła 100% limitu jaki mogła wykorzystać na przeznaczenie terenów pod zabudowy (nie wiem czy nas zbyli, czy rzeczywiście jest coś takiego, ale nadal zbierają wnioski od ludzi).   Próbowaliśmy dowiedzieć się co w takim wypadku mamy zrobić aby móc się tam wybudować. W gminie dostaliśmy informację o wystąpieniu o WZ, ale powiedziano nam też, że wysoka klasa ziemi to pewna odmowa. Czytałem też o nowelizacji ustawy z 2023 roku, która praktycznie to uniemożliwia. Ręce opadły. Niestety na innych działkach rolnych rodziców nie ma jak się budować bo są w szczerym polu, bez dostępu do wody, dojazdu i prądu. Jedynie ta działka jest położona przy zabudowaniach, drodze i dostępnie do sieci wody.   Czy mamy w ogóle jeszcze jakieś opcje, aby załatwić tę sprawę? Wiemy, że jest jeszcze coś takiego jak budowa zagrodowa, ale tutaj informacji o wymaganiach jest tyle, że sam już nie wiem które są prawdziwe, a które nie. Jeśli, zostaje nam tylko taka opcja, prosiłbym również o podpowiedź jak załatwić to w ten sposób i jakie wymagania musimy spełnić.   Jeżeli potrzeba, podeślę jaka to gmina i działka, proszę dać znać.   Wiem, że możemy kupić działkę budowlaną, ale niestety w naszych okolicach to koszty grubo powyżej 100 tyś zł i zanim to zrobimy, wolę się upewnić że wyczerpałem już wszystkie możliwości.   Przepraszam za troszkę narzekania, ale strasznie to irytujące, że człowiek nie może wybudować się na własnym kawałku ziemi, a przez urzędy traktowany jest jak jakiś trędowaty.   Pozdrawiam.
    • Z meblami jest tak, ze nie mogą być skoszone. I od tego trzeba regulację zaczynać. A jeśli podłoga krzywa, to trzeba najpierw pod nóżki coś podłożyć i komodę wypoziomować, a dopiero potem brać się za regulację zawiasów. I nie ma bata, musi się dać, jeśli mebel złożony prawidłowo.
    • Sprawdź najpierw przekątne, czy prawidłowo przybiłeś plecy mebelka. Kup poziomicę i wypoziomuj, wypionuj ją, wsadź coś pod nóżki, na których się opiera ta komoda.   Dopiero wtedy. Wtedy da się.
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...