Skocz do zawartości

Nowa odsłona Forum Budujemy Dom

Recommended Posts

Napisano
1 minutę temu, animus napisał:

A ty co kominiarz?

Jakiś taki niewyrazny ... może rutinoscorbin ? :icon_biggrin:
A serio - ja wiem jak Mhtyl wygląda z bliska ... byście się zdziwili zdeczka gdyby było wyrazne - podobny do jednej takiej bardzo znanej postaci :D

A ja żech se trzasnęła chwilowo świąteczny :icon_mrgreen:

Napisano
20 minut temu, animus napisał:

A ty co kominiarz? chyba kolejarz1&srcw=970&srch=645&dstw=970&dsth=645&qu

Wtedy akurat robiłem za kowboja:icon_biggrin: ale zdjęcia jako kolejarz tez posiadam w swojej prywtnej galerii:icon_razz:

Napisano
16 minut temu, daggulka napisał:

ja wiem jak Mhtyl wygląda z bliska ...

z jak  bliska?:D

a jeśli świątecznie to wiecie czego spodziewać się przy świątecznym stole:icon_biggrin:

15350457_1300509573346624_7485705607905831533_n.jpg

Napisano
20 minut temu, daggulka napisał:

A serio - ja wiem jak Mhtyl wygląda z bliska ... byście się zdziwili zdeczka gdyby było wyrazne - podobny do jednej takiej bardzo znanej postaci :D

Jak jestem niewyraźny to macie tu w całej okazałości.

Nic nie poradzę że do avatara zdjęcia są zmniejszane.

I teraz pytanie do kogo jest podobny ten gościu ze zdjęcia?

c75cb17bfe.jpeg

Daga, normalnie Cie nie poznałem z tym nowym avatarkiem.

Napisano
1 minutę temu, Buster napisał:

z jak  bliska?:D

a jeśli świątecznie to wiecie czego spodziewać się przy świątecznym stole:icon_biggrin:

Z tak bliska żeby twarz było widać :icon_razz:

Przed chwilą, mhtyl napisał:

Ja wiem, ja wiem, mnie wybierz, mnie wybierz !!!  :icon_biggrin:

Napisano
2 minuty temu, daggulka napisał:

Ja wiem, ja wiem, mnie wybierz, mnie wybierz !!!  :icon_biggrin:

Ty już wiesz więc z konkursu odpadasz:icon_biggrin:

Napisano
4 minuty temu, mhtyl napisał:

c75cb17bfe.jpeg

No no,ja nic nie będę mówił ale niejedna dzioucha mogłaby się w Tobie zakochać od pierwszego wejrzenia:icon_smile:

Napisano
1 minutę temu, mhtyl napisał:

Ty już wiesz więc z konkursu odpadasz:icon_biggrin:

To niesprawiedliwe ! :foch: :icon_biggrin:

Przed chwilą, Buster napisał:

No no,ja nic nie będę mówił ale niejedna dzioucha mogłaby się w Tobie zakochać od pierwszego wejrzenia:icon_smile:

Ty tutaj nie tutaj, tylko zgaduj ! 

Przed chwilą, Leszek4 napisał:

Clint Eastwood?

Zmiażdżyłeś system :takaemotka:

Napisano
1 minutę temu, Leszek4 napisał:

Clint Eastwood?

Coś z polskiego podwórka:icon_biggrin:

Napisano
1 minutę temu, Buster napisał:

chyba wiem:icon_biggrin:

Maciej Orłoś

Logo_of_Strzal_w_10.jpg

Napisano
Przed chwilą, daggulka napisał:

Tadaaaaam!!!!!! 

Wygrałeś nocleg na dworku w Koluszkach :4_16_1:

Raczej moja towarzyszka życia bo u mnie z rozpoznawaniem twarzy kiepsko.Sprowadziłem Ją w trybie awaryjnym przed monitor,z namydlonymi dłońmi,powiedziałem że jest konkurs i wygrana jest:D

Napisano
Przed chwilą, Buster napisał:

Raczej moja towarzyszka życia bo u mnie z rozpoznawaniem twarzy kiepsko.Sprowadziłem Ją w trybie awaryjnym przed monitor,z namydlonymi dłońmi,powiedziałem że jest konkurs i wygrana jest:D

Dobra, to mów na kiedy chcesz się małżonki pozbyć ... załatwimy ten nocleg, po trupach :icon_lol:

Napisano
Dnia 21.12.2016 o 21:35, daggulka napisał:

Dobra, to mów na kiedy chcesz się małżonki pozbyć ... załatwimy ten nocleg, po trupach :icon_lol:

....na dworcu PKP :icon_biggrin:

Napisano
14 minut temu, daggulka napisał:

Tadaaaaam!!!!!! 

Wygrałeś nocleg na dworcu w Koluszkach :4_16_1:

Ja tylko w kwestii formalnej

zazwyczaj jako wygrana jest "sylwester na dworcu w Koluszkach" także Daga nie żałuj, co tam nocleg, niech będzie sylwester, tym bardziej, że do Sylwka niedaleko.

Napisano
Przed chwilą, TINEK napisał:

zazwyczaj jako wygrana jest "sylwester na dworcu w Koluszkach" także Daga nie żałuj, co tam nocleg, niech będzie sylwester, tym bardziej, że do Sylwka niedaleko.

Ja nie wiem, czy żona Bustera udzwignie taki nadmiar szczęścia :icon_biggrin:

Napisano
12 minut temu, Buster napisał:

Nagroda była przewidziana dla jedne osoby, ale cóż po starych znajomościach da się załatwić dla dwojga:icon_biggrin:

10 minut temu, Leszek4 napisał:

Ostatnio wymiatam. :D

Jak kowboj, to kowboj!

Masz tu Henio avatarka, że hej!

b19771f8940957b8b304df82fa969403.jpg

Leszek, zaskoczę Cię, takowe zdjęcie też posiadam (podobne) tylko muszę zeskanować bo jeszcze robione było w analogu.

Napisano
12 minut temu, daggulka napisał:

Buster .... bardziej w ten deseń :icon_lol:

Dobre,uśmiałem się,bardzo Ich lubię :icon_biggrin:

11 minut temu, daggulka napisał:

Ja nie wiem, czy żona Bustera udzwignie taki nadmiar szczęścia :icon_biggrin:

14 minut temu, TINEK napisał:

Coś mi się zdaje że będzie musiała,razem ze mną udźwignąć słodki ciężar czyli wnusię gdy młodzi będą umpa umpa w Sylwestra:D

Napisano
7 minut temu, mhtyl napisał:

Leszek, zaskoczę Cię, takowe zdjęcie też posiadam (podobne) tylko muszę zeskanować bo jeszcze robione było w analogu.

Jprdl! Analogiem? To chyba siedziałeś na koniku bujanym! Ty masz być odrażający, brudny, zły! :icon_mrgreen:

11806_PD2.jpg

Napisano
7 minut temu, Leszek4 napisał:

Jprdl! Analogiem? To chyba siedziałeś na koniku bujanym! Ty masz być odrażający, brudny, zły! :icon_mrgreen:

11806_PD2.jpg

Eeee tam....kto nie robił zdjęć Druhem,Smieną i Fedem to nie wie co to fotografia:13_upside_down:

Chyba jeszcze był aparat Ami ale tego nie miałem

Napisano
3 minuty temu, Buster napisał:

Eeee tam....kto nie robił zdjęć Druhem,Smieną i Fedem to nie wie co to fotografia:13_upside_down:

Chyba jeszcze był aparat Ami ale tego nie miałem

Ja miałam Smienę ... mam do dziś w szufladzie :icon_biggrin:

Napisano

Była jeszcze Vilia .  Nie jednym aparatem robiłem zdjęcia ale i sam też wywoływałem.

Smiena 8   i zegarek na rękę to były prezenty dawane  na I Komunię Św.:icon_biggrin:

Napisano

Ludzie, mnie chodzi o potencjalny wiek obiektu fotografowanego, a nie o to, czy pamiętam ami i smienę. No pamiętam kiedy to było i właśnie dlatego moja kąśliwa sugestia. :D

Napisano
2 minuty temu, ewamariusz napisał:

Witam. Trochę mnie nie było, a tu takie zmiany. Muszę się wdrożyć i chyba przyzwyczaić:D Pozdrawiam

Dasz radę. Początki są zawsze takie jakie są, bo się człowiek do "starego" przyzwyczaił .... ale jest naprawdę ok , trochę nowych opcji - według mnie zmiana na plus.  I nie pisze tego, żeby komukolwiek cokolwiek - mnie się po prostu podoba ... szczególnie pimkające powiadomienia :icon_biggrin:

1 minutę temu, Leszek4 napisał:

Ludzie, mnie chodzi o potencjalny wiek obiektu fotografowanego, a nie o to, czy pamiętam ami i smienę. No pamiętam kiedy to było i właśnie dlatego moja kąśliwa sugestia. :D

Oj wiem , wiem ... ale coś mi się wydaje, że mhtyl dość blisko naszego wieku jest ... no ale sam musi się odnieść :D

Napisano
4 minuty temu, Leszek4 napisał:

A mnie dzięki Tobie odezwały się wspomnienia:icon_biggrin:

Napisano (edytowany)
4 minuty temu, daggulka napisał:

Oj wiem , wiem ... ale coś mi się wydaje, że mhtyl dość blisko naszego wieku jest ... no ale sam musi się odnieść :D

Mów za siebie!

Ode mnie jest wyraźnie starszy.

Edit: ide do wyra. Teraz gacie to chyba tu trza zdobywać... :D

Edytowano przez Leszek4 (zobacz historię edycji)
Napisano
2 minuty temu, daggulka napisał:

Dasz radę. Początki są zawsze takie jakie są, bo się człowiek do "starego" przyzwyczaił .... ale jest naprawdę ok , trochę nowych opcji - według mnie zmiana na plus.  I nie pisze tego, żeby komukolwiek cokolwiek - mnie się po prostu podoba ... szczególnie pimkające powiadomienia :icon_biggrin:

Muszę dać , poczytam, pooglądam, może coś popiszę i będzie git:icon_biggrin:.

Pozdrawiam

Napisano
1 minutę temu, daggulka napisał:

- mnie się po prostu podoba ... szczególnie pimkające powiadomienia :icon_biggrin:

Oj wiem , wiem ... ale coś mi się wydaje, że mhtyl dość blisko naszego wieku jest ... no ale sam musi się odnieść :D:D

Te pimkające powiadomienia to sprawa dyskusyjna,przedtem po odejściu od włączonego kompa spokojnie robiłem co miałem robić a teraz lecę zobaczyć gdy pimknie:icon_wink:

Żartuję,to je dobre.

Ty i mhtyl to młodziaki:icon_biggrin:

Napisano
2 minuty temu, Buster napisał:

Te pimkające powiadomienia to sprawa dyskusyjna,przedtem po odejściu od włączonego kompa spokojnie robiłem co miałem robić a teraz lecę zobaczyć gdy pimknie:icon_wink:

Żartuję,to je dobre.

Tiaaaaa .... na kolejne urodziny poproszę balkonik :th_girl_hideface:

5 minut temu, ewamariusz napisał:

Muszę dać , poczytam, pooglądam, może coś popiszę i będzie git:icon_biggrin:.

Pozdrawiam

Oczywiście :D

Również pozdrawiam B|

Napisano
2 godziny temu, daggulka napisał:

A serio - ja wiem jak Mhtyl wygląda z bliska ...

Kominiarz z Sandomierza.B|

Ty Dagga Twój nowy avatarek najlepszy ze wszystkich jakie tu widziałem,

2 godziny temu, mhtyl napisał:

Wtedy akurat robiłem za kowboja:icon_biggrin: ale zdjęcia jako kolejarz tez posiadam w swojej prywtnej galerii:icon_razz:

Za bardzo zmniejszyłeś gostka lepiej więcej przytnij. 

Napisano
9 godzin temu, Buster napisał:

To zależy od osoby w jakim wieku jest która to pisze, dla przykładu moja córcia powiedziała by że jestem stary:icon_biggrin:

Napisano
2 minuty temu, mhtyl napisał:

To zależy od osoby w jakim wieku jest która to pisze, dla przykładu moja córcia powiedziała by że jestem stary:icon_biggrin:

fakt,zależy od wieku oceniającego:icon_smile:

Pamiętam że gdy miałem chyba poniżej 10 lat to chłopak z mojego bloku mający 16 lat był dla mnie w sile wieku a może nawet więcej:icon_biggrin:

Napisano
11 godzin temu, Leszek4 napisał:

Ostatnio wymiatam. :D

Jak kowboj, to kowboj!

Masz tu Henio avatarka, że hej!

b19771f8940957b8b304df82fa969403.jpg

I co ty Leszku na to?:icon_biggrin:

Clint Eastwood? czy

MOJE ZDJĘCIA 035.jpg

Chuck Norris?

MOJE ZDJĘCIA 032.jpg

Napisano
13 minut temu, bajbaga napisał:

A ja wiem i powiem ........................:27_sunglasses:

Twój głos nie pasuje do facjaty :yahoo:

Znaczy się, że za słodki jest:17_heart_eyes:

Napisano
10 godzin temu, animus napisał:

Mnie się za bardzo nie podoba, bo jakoś tak spode łba patrzy i chyba ze 30 lat temu.:D:yahoo:

Napisano
Dnia 20.12.2016 o 14:18, mhtyl napisał:

Oczywiście  jest to zrozumiałe i tak też postąpiłem a efekt jest taki sam.

Jeszcze problem powracających ustawień koloru, po ustawieniu np czerwonego i po ponownym logowaniu tło wraca do niebieskiego.

Kolor powinien już zostawać na dłużej.

17 godzin temu, mhtyl napisał:

Dla przypomnienia, bo dalej było jak jest a jest to bardzo dla upierdliwe aby za każdym razem klikać dwa razy aby dokopać się do ostatniego posta czy ostatniej strony w temacie.

Na początku jak weszło nowe forum było ok.

Jeszcze raz wyjaśnię w czym problem. Wchodząc poprzez kliknięcie w okienko nowe posty i wybranie tematu w którym ktoś napisał ostatni post przenosi mnie do pierwszej strony, natomiast  wchodząc w nowe posty ze strony głównej w okienku najnowsze posty przenosi mnie do ostatniego napisanego postu na ostatniej stronie tematu.

Chyba poradziłem sobie z problemem. Sprawdźcie.

Ustawiłem też dwie dotatkowe opcje wyszukiwania "Moje oberwowane tematy" oraz "Obserwowani Użytkownicy".

Napisano
11 godzin temu, animus napisał:

A dziękuję, dziękuję :icon_wink:

42 minuty temu, demo napisał:

Mnie się za bardzo nie podoba, bo jakoś tak spode łba patrzy i chyba ze 30 lat temu.:D:yahoo:

Się osoba nie czepia ... wczoraj robione, pełen spontan :icon_razz:

Sprzed roku mam zdjęcie świąteczne  z rogami renifera , w tym roku stwierdziłam że będzie z czapką :icon_biggrin:

Napisano
6 minut temu, bajbaga napisał:

Możliwość edycji własnego postu ile teraz wynosi ?

Na stareńkim była 1 godzina - a teraz ?

Sprawdziłem... było 30 minut i przestawiłem na godzinę.

Napisano

Taki wielki się forum zrobił, że moje 1GB RAMu w telefonie na obsługę się nie wyrabia:icon_rolleyes:...

Całe szczęście, że niespotykanie spokojny człowiek jestem :wallbash:

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Witam .Mam pytanie jak dokleić płytkę której już nie ma dłuższy czas do tarasu ,jak nie ma jak do czego jej dokleić .Na Zdjęciu to jest od kleju bo ta płytka na drewno jest przyklejona . https://zapodaj.net/plik-qmlTGjAND9
    • Kontrola Wydziału Budownictwa powinna ustalić stan faktyczny i odnieść się do Twoich uwag.
    • Formalnie nie ma obowiązku uzyskania dokumentów potwierdzających możliwość przyłączenia do sieci elektroenergetycznej, wodociągowej itd. na etapie uzyskiwania pozwolenia na budowę lub składania zgłoszenia z projektem. Zniesiono go jeszcze w 2015 roku, w ramach nowelizacji prawa budowlanego.  Ale są tu dwa zastrzeżenia. Pierwsze jest takie, że bez zapewnienia dostępu do mediów nie zakończymy budowy i nie będziemy mogli w takim budynku legalnie mieszkać. Tu trzeba mieć na uwadze przede wszystkim prąd. Ale chociażby bez kanalizacji się nie obędzie, jeżeli na danym terenie przewidziano tylko przyłączenie do sieci.  Drugi haczyk to oświadczenie projektanta o możliwości podłączenia domu do istniejącej sieci ciepłowniczej. Obecnie takie oświadczenie trzeba dołącyć do dokumentacji. Chociaż wciąż są niejasności interpretacyjne, czy zawsze trzeba to zrobić. 
    • Murowania już coraz mniej. Zbliżamy się do wysokości nadproży a więc docinamy wstępnie ostatnie pustaki na których zostaną wylane poduszki betonowe oraz obsadzone nadproża. Przenosimy również poziom zero do budynku tak aby łatwiej nam się pracowało. Porównujemy lasery krzyżowe trzech firm Nivel System, DeWalt oraz Hilti.    
    • Dzień dobry, Jako ekspert marki OSMO chciałbym podzielić się praktycznymi wskazówkami dotyczącymi prawidłowego olejowania tarasu drewnianego. Temat wraca co sezon, a odpowiednie zabezpieczenie drewna jest kluczowe, by cieszyć się jego wyglądem i trwałością przez lata. Dlaczego warto olejować taras? Taras to miejsce narażone na intensywne działanie słońca, deszczu, śniegu i zmian temperatury. Drewno bez odpowiedniego zabezpieczenia zaczyna szarzeć, pękać i chłonąć wilgoć. Olejowanie, szczególnie z użyciem specjalistycznych olejów do drewna zewnętrznego, chroni powierzchnię i pozwala zachować jej naturalne piękno. Oleje OSMO – co je wyróżnia? Produkty OSMO do tarasów, np. OSMO Olej tarasowy, są na bazie naturalnych olejów i wosków roślinnych. W przeciwieństwie do lakierów, nie tworzą szczelnej powłoki, lecz wnikają w drewno, pozwalając mu oddychać. Olej nie łuszczy się i nie wymaga szlifowania przy odnawianiu – wystarczy oczyszczenie i ponowne nałożenie produktu. Krok po kroku: jak olejować taras Przygotowanie powierzchni: Drewno powinno być czyste, suche i odpylone. W przypadku starych powierzchni – zalecamy dokładne mycie oraz szlifowanie papierem o gradacji 80–100. Wybór oleju: OSMO oferuje kilka wariantów olei do tarasów  – zarówno bezbarwne, jak i pigmentowane (np. Bangkirai Teak, Szary). Pigmenty dodatkowo chronią przed promieniowaniem UV. Aplikacja: Olej nakładamy cienką warstwą pędzlem lub aplikatorem (np. OSMO Floor Brush 150 mm). Po 12 godzinach schnięcia można nałożyć drugą warstwę – tylko na surowe drewno. W przypadku renowacji zwykle wystarcza jedna warstwa. Warunki pogodowe: Olejować należy przy temperaturze powyżej +10°C, bez deszczu przez minimum 24h po aplikacji. Pielęgnacja i renowacja Regularna kontrola stanu powłoki – zwłaszcza po zimie – pozwala szybko zareagować. Jeśli kolor blaknie lub powierzchnia traci hydrofobowość, wystarczy ją oczyścić i nałożyć nową warstwę oleju. Chętnie odpowiem na pytania – zarówno dotyczące doboru produktu, jak i techniki aplikacji.   Pozdrawiam serdecznie, Ekspert OSMO 
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...