DZIĘKUJEMY !!!
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Witam, Jestem na etapie zamawiania okien do domu i z tego powodu urodziło mi się kilka pytań. Na fundamencie z bloczków betonowych został wylany wieniec. Z zewnątrz cały fundament wraz z wieńcem został zaizolowany oraz ocieplony 10cm warstwą styropianu przeznaczonego na fundament. Wnętrze zostało już zasypane piaskiem i zagęszczone. W chwili obecnej sytuacja na posadzce wygląda tak, że wylany zostanie chudziak (10cm), 15cm styropianu (ogrzewanie podłogowe) 6cm wylewka i 1.5-2cm na płytkę/panel - co daje nam 33cm. Tyle też właśnie pozostało miejsca między "piaskiem" a górną krawędzią wieńca.Finalnie więc, docelowa posadzka zrówna mi się niejako z górną krawędzią wieńca oraz izolacją poziomą. Czy to jest poprawnie wykonane? W otworach okiennych natomiast wychodzi, że okno balkonowe będzie osadzone bezpośrednio na wieńcu (na widocznej izolacji). Czy to jest okej? Nie będzie się w tych miejscach tworzył koszmarny mostek termiczny? Jeśli przyszłaby podwalina to okno mi się podniesie, co za tym idzie powstanie próg? Nie będzie przemarzać? Inna sprawa, że wieńce na wew. ścianach są na tej samej wysokości, więc wszędzie tam gdzie mam próg, to albo docelowa posadzka (panel) przyjdzie odrazu na wieniec, albo będę musiał go podkuć? Bardzo proszę o Państwa opinie.
-
Pojawiła się nowa naklejka na podrobionych narzędziach Hilti TE16. Młot Hilti Hammer Drill TE 16 2200W / Nowy Lombard / Cz-wa
-
nawet, jeśli to beton od sciany zewnetrznej do ściany zewnętrznej budynku, czyli ileś metrów? - niestety nie widać, jakie sa wymiary. No może... A beton 15 to nie mocarz - ale może jestem zbyt ostrożny
-
Ano problem jest w tym, ze źle parkuje plebs, który nie ma wydzielonych miejsc do parkowania. A płoty stawiają ci, którzy na kontrolerów mogą sobie swobodnie nasr...ć. Mąż M. Kaczyńskiej - Smuniewskiej - Dubienieckiej i Zielińskiej samowolnie wykopał kanał od jeziora do swojej działki i co? Ano kontrola stwierdziła, ze taki kanał "istniał" jeszcze przed wojną (chyba nawet przed I światową) i zamiast kary oraz decyzji o zasypaniu nielegalnego wykopu dostał pochwałę za rewitalizację systemu wodnego. Bo niby jaką inną decyzję miał wydać okręgowy dyrektor od polskiej wody? Inna oznaczałaby koniec jego zawodowej kariery. Ot i taka to drobna różnica.
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez And: Ja prdl. Co to jest za problem?Za złe parkowanie wiedzą jak wystawiać mandaty? Tak samo za płot. Przyjeżdżają, stwierdzają nielegalny płot, wystawiają 7500zł mandatu. Wracają za tydzień: jeśli nierozegrane to rozbierają na koszt właściciela.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się