Postanowiłem zacząć jeździć na rolkach, żeby spędzać więcej czasu na świeżym powietrzu. Potrzebowałem strony z dużym wyborem i rozsądnymi cenami. Znalazłem męskie rolki na rollershop.pl i byłem pod wrażeniem. Mają tam masę rolek, od podstawowych dla nowicjuszy po zaawansowane, wszystko prosto z Polski. Są też fajne oferty, typu rabaty na kaski czy darmowa wysyłka przy zakupach powyżej określonej kwoty. Strona działa płynnie, a opisy produktów są jasne. Rolki dotarły szybko, a ja teraz regularnie jeżdżę po parku.
Z tego, co się orientuję, to prawda – nie ma tam liczbowych progów, za to są w WT. Dyrektywa wprost zobowiązała państwa do nowych standardów nZEB i ZEB. Kraje same muszą ustalić, jakie parametry są konieczne, by budynek spełnił wymagania. Więc nie ma narzuconych wartości, ale jest narzucony cel.
Komentarz dodany przez Stanisław: Tak przy okazji, młodzież nie będzie rozumiała znaczenia pojęcia "cos φ" gdyż energetyka używa w dzisiejszych czasach wyrażenia "tg φ". Tangens, nie cosinus. A wiec lepiej by było dokonać korekty artykułu.
Recommended Posts