Miecz Napisano 7 grudnia 2012 Udostępnij #1 Napisano 7 grudnia 2012 Co myślicie o łazience zrobionej w czarnych płytkach z granatowymi i zielonymi wykończeniami?Jestem po burzliwych dysputach z moją drugą połową. Nie bardzo mi się podobają róże i inne standardowe projekty. Nie po to robię remont łazienki żeby zrobić tak standardowo Link do komentarza
vip42 Napisano 7 grudnia 2012 Udostępnij #2 Napisano 7 grudnia 2012 (edytowany) czarna łazienkaPamiętaj że na czarnym widac wszelkie zacieki Edytowano 7 grudnia 2012 przez vip42 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
tmk81 Napisano 8 grudnia 2012 Udostępnij #3 Napisano 8 grudnia 2012 fot (?) 1 - super pomysł z połączeniem tych płytek ze złotą mozaiką bardzo fajny efekt. Link do komentarza
Glazurnik_Rotberg Napisano 12 grudnia 2012 Udostępnij #4 Napisano 12 grudnia 2012 A czemu to innych pytasz, skoro Tobie takie ciemne wnętrze się podoba? Czarna łazienka, a dlaczego nie jeśli właściciel ma takie życzenie. Tylko właśnie warto zastosować motyw rozświetlający, mozaikowe kafelki będą dobrym rozwiązaniem, a może dekory? Zerknij sobie na czarne płytki z kolekcji Opp! Cermastic (60x30cm), to płytki o wysokim połysku. Fuga także może zagrać kolorem. Jeszcze zależy jak dużą masz łazienkę. Link do komentarza
daggulka Napisano 18 grudnia 2012 Udostępnij #5 Napisano 18 grudnia 2012 (edytowany) Cytat rewelacja .... choć na tych czarnych kafelkach chyba zacieki tak czy siak widać będzie .... Miecz - a może coś w grafitach albo szarościach? Edytowano 18 grudnia 2012 przez daggulka (zobacz historię edycji) Link do komentarza
coolibeer Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #6 Napisano 19 grudnia 2012 Najlepszym przykładem łazienki w kolorach czarnych jest łazienka koleżanki z forum "naszej swatki" DżemplówkiPostaram sie o zdjęcia i jak najszybciej je podepne do tematu Link do komentarza
vip42 Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #7 Napisano 19 grudnia 2012 ja mam ciemną łazienkę - jak mi żarówka się przepali Link do komentarza
Jani_63 Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #8 Napisano 19 grudnia 2012 Tak to każdy ma... szczególnie jak łazienka ślepa. Link do komentarza
vip42 Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #9 Napisano 19 grudnia 2012 z przepaloną żarówką jest ślepa Link do komentarza
retrofood Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #10 Napisano 19 grudnia 2012 Na ostatniej fotce - wypasiona łazienka i... pralka. Idiotyzm! Link do komentarza
bajbaga Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #11 Napisano 19 grudnia 2012 Na potrzeby tej fotki, usunęli sznurki rozwieszone na wanną Link do komentarza
Jani_63 Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #12 Napisano 19 grudnia 2012 Cytat Na ostatniej fotce - wypasiona łazienka i... pralka. Idiotyzm! Bo nowa... trza się pochwalić przed znajomymi Link do komentarza
vip42 Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #13 Napisano 19 grudnia 2012 designerska Link do komentarza
daggulka Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #14 Napisano 19 grudnia 2012 Cytat Bo nowa... trza się pochwalić przed znajomymi znaczy tuż po parapetówie wyniosą? Link do komentarza
retrofood Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #15 Napisano 19 grudnia 2012 Cytat znaczy tuż po parapetówie wyniosą? Zwrócą do sklepu. Wzięta "na próbę". Link do komentarza
daggulka Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #16 Napisano 19 grudnia 2012 Cytat Postaram sie o zdjęcia i jak najszybciej je podepne do tematu coś słabo się starasz Link do komentarza
vip42 Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #17 Napisano 19 grudnia 2012 pewnie zamiast robić sesję zdjęciową, musiał trzepać Link do komentarza
Lokalniś Napisano 21 grudnia 2012 Udostępnij #18 Napisano 21 grudnia 2012 Takie ciemne łazienki to mi się z jakimiś klubami, barami kojarzą. Nigdy nie zdecydowałbym się na całkowicie ciemny kolor, ale już trochę jaśniejsze jak najbardziej tak. Trzeba sobie życie urozmaicać. Link do komentarza
joks Napisano 21 grudnia 2012 Udostępnij #19 Napisano 21 grudnia 2012 (edytowany) Ciemne płytki , te naprawdę ciemne i z połyskiem sa strasznie cieżkie w utrzymaniu ich w czystości . Edytowano 22 grudnia 2012 przez joks (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Jani_63 Napisano 21 grudnia 2012 Udostępnij #20 Napisano 21 grudnia 2012 Ciężkie to nie, ale trudne jak najbardziej Link do komentarza
vip42 Napisano 21 grudnia 2012 Udostępnij #21 Napisano 21 grudnia 2012 Ciężkie w utrzymaniu? zależy to od ilości płytek i jak długo trzeba je utrzymać. Pozycja, w której się trzyma też ma znaczenie, ale nie wiedziałem że również kolor płytek Link do komentarza
joks Napisano 22 grudnia 2012 Udostępnij #22 Napisano 22 grudnia 2012 Ot uderz w stół ...... Link do komentarza
pomyslove Napisano 17 stycznia 2013 Udostępnij #23 Napisano 17 stycznia 2013 Podobają mi się takie ciemne łazienki, ale raczej w przestronnych pomieszczeniach, takich jak na większości z zaprezentowanych zdjęć. Cóż, nie każdy ma taką dużą łazienkę, a mała i ciemna może się raczej z grobem kojarzyć, zwłaszcza, gdy człowiek położy się w wannie... ;) Link do komentarza
solange63 Napisano 17 stycznia 2013 Udostępnij #24 Napisano 17 stycznia 2013 Cytat Ciężkie w utrzymaniu? zależy to od ilości płytek i jak długo trzeba je utrzymać. Pozycja, w której się trzyma też ma znaczenie, ale nie wiedziałem że również kolor płytek no wlasnie czarny kolor jest najciezszy, nie udawaj, ze nie wiedziales wracajac do sedna; czarnych bym nie zrobila, a juz nikt by mnie nie zmusil do polaczenia ciemnych plytek z jasna fuga. wystarczajaca sie tego cholerstwa naszorowalam u rodzicow w mieszkaniu- nigdy wiecej. tylko i wylacznie ze wzgledow praktycznych fuga musi byc ciemniejsza lub w kolorze zblizonym do plytek.chociaz nie powiem, wyglada to pieknie Cytat Cóż, nie każdy ma taką dużą łazienkę, a mała i ciemna może się raczej z grobem kojarzyć, zwłaszcza, gdy człowiek położy się w wannie... ;) eeeee dramatyzujesz. jak jest dobrze zaprojektowana, to nie bedzie sie z grobem kojarzyc, a raczej dawac wrazenie przytulnosci. Link do komentarza
bajbaga Napisano 17 stycznia 2013 Udostępnij #25 Napisano 17 stycznia 2013 Cytat wracajac do sedna; czarnych bym nie zrobila, a juz nikt by mnie nie zmusil do polaczenia ciemnych plytek z jasna fuga. wystarczajaca sie tego cholerstwa naszorowalam u rodzicow w mieszkaniu- nigdy wiecej. tylko i wylacznie ze wzgledow praktycznych fuga musi byc ciemniejsza lub w kolorze zblizonym do plytek. Mam w kuchni czarne płytki z białą fugą. Od ponad 10 lat, fugi jak były, tak są nadal białe (nawet wokół kuchenki gazowej) - bez odświeżania, czyszczenia, itp.Fakt - fugi zaimpregnowałem, jeśli mnie pamięć nie myli, to delfinem.Ps. A dowcip o różowej fudze do czarnych płytek, pamiętasz ? Link do komentarza
solange63 Napisano 17 stycznia 2013 Udostępnij #26 Napisano 17 stycznia 2013 Cytat Mam w kuchni czarne płytki z białą fugą. Od ponad 10 lat, fugi jak były, tak są nadal białe (nawet wokół kuchenki gazowej) - bez odświeżania, czyszczenia, itp.Fakt - fugi zaimpregnowałem, jeśli mnie pamięć nie myli, to delfinem. no widzisz. teraz pewnie lepsze fugi robia, niz milion lat temu, gdy rodzice remontowali mieszkanie jednak trauma i uraz w delikatnej, dzieciecej psychice jest tak silny, ze mnie nie przekonasz. Cytat Ps. A dowcip o różowej fudze do czarnych płytek, pamiętasz ? nie znam. oswiecisz mnie? Link do komentarza
bajbaga Napisano 17 stycznia 2013 Udostępnij #27 Napisano 17 stycznia 2013 Cytat nie znam. oswiecisz mnie? Raczej nie, bardzo "niepubliczny" jest Link do komentarza
solange63 Napisano 17 stycznia 2013 Udostępnij #28 Napisano 17 stycznia 2013 Cytat Raczej nie, bardzo "niepubliczny" jest aha! internet prawde Ci powie. sama sobie znalazlam mysle, ze sa tansze sposoby, zeby sprawdzic, czy te kolory pasuja, ale z meska logika nie wygrasz Link do komentarza
bajbaga Napisano 17 stycznia 2013 Udostępnij #29 Napisano 17 stycznia 2013 Kluczowe słowa, wszak brzmią; "żona mi kazała sprawdzić" Link do komentarza
Luna1 Napisano 18 stycznia 2013 Udostępnij #30 Napisano 18 stycznia 2013 Cytat Co myślicie o łazience zrobionej w czarnych płytkach z granatowymi i zielonymi wykończeniami?Jestem po burzliwych dysputach z moją drugą połową. Nie bardzo mi się podobają róże i inne standardowe projekty. Nie po to robię remont łazienki żeby zrobić tak standardowo Czarne łazienki są super, nietypowe i bardzo na plus. Każdy dodatek wygląda wyjątkowo. Jeśli miałabym wybierać pomiędzy białą i czarną z pewnością wybrałabym czarną, plus dobre oświetlenie nad lustrem. Fuga bez różnicy, może być jakakolwiek.Zacieki widać prawie na każdym kolorze. Pewnie lepiej wybrac po prostu kafelki z grubszą, kamienną strukturą, a nie gładkie lub matowe.rozmarzyłam się Link do komentarza
Kociol Napisano 18 stycznia 2013 Udostępnij #31 Napisano 18 stycznia 2013 Zgadzam się,pod warunkiem że do czarnych czy też inaczej ciemnych kolorach,należy dodać jasne lub kontrastujące dodatki. Wtedy całość prezentuje się bardzo fajnie. Proponuję spróbować także z fugą brokatową- daje niesamowity efekt. Link do komentarza
pomyslove Napisano 25 stycznia 2013 Udostępnij #32 Napisano 25 stycznia 2013 solange może i dramatyzuję... Pewnie po prostu nie trafiłam na dobrze urządzoną na ciemno, małą łazienkę ;) Link do komentarza
mm88 Napisano 28 stycznia 2013 Udostępnij #33 Napisano 28 stycznia 2013 Mnie osobiście ciemne kolory w łazience nie pociągają. Czegoś im brak w nich, są za lodowate. Link do komentarza
ultramaryna Napisano 30 stycznia 2013 Udostępnij #34 Napisano 30 stycznia 2013 Na czarną łazienkę bym się nie zdecydowała, ale już zaprezentowane tutaj szarości pociągają mnie o wiele bardziej:) Link do komentarza
Blazej Napisano 30 stycznia 2013 Udostępnij #35 Napisano 30 stycznia 2013 Nie wiem dlaczego czarna łazienka kojarzy mi się z klubem nocnym. Zdecydowanie te szarości i grafity bardziej do mnie przemawiają. Link do komentarza
pomyslove Napisano 30 stycznia 2013 Udostępnij #36 Napisano 30 stycznia 2013 Cytat Nie wiem dlaczego czarna łazienka kojarzy mi się z klubem nocnym. Zdecydowanie te szarości i grafity bardziej do mnie przemawiają. Nie mam pojęcia jakie łazienki są w nocnych klubach ;) ale jak tak teraz myślę, to bardzo małe łazienki są w knajpkach i są one zwykle jasne, co by troszeczkę, odrobinkę potwierdzało moją tezę, że ciemny pasuje, ale do dużego pomieszczenia Link do komentarza
Grzegorz70 Napisano 30 stycznia 2013 Udostępnij #37 Napisano 30 stycznia 2013 Czarne płytki w łazience to koszmar! W jednej łazience mam czarne płytki na podłodze, a na ścianach czarne z "pobłyskiem" zieleni. Każdy prysznic i umycie rąk wiąże się z przejechaniem całej łazienki mopem:( Ślady i tak zostają. Doszło do tego, że cała rodzina ustawia się rano w kolejce do drugiej łazienki - nikomu nie chcę się sprzątać Link do komentarza
Alarmserwis Napisano 31 stycznia 2013 Udostępnij #38 Napisano 31 stycznia 2013 Niekoniecznie- zależy jakie dodatki lub ogólnie kolory kontrastujące wybierzesz. Z czernią bardzo dobrze będzie komponować się biel,wówczas taka łazienka prezentuje się bardzo oryginalnie. Link do komentarza
Elektrotip Napisano 15 lutego 2013 Udostępnij #39 Napisano 15 lutego 2013 Zgadzam sie,jeżeli dobierzemy do tego odpowiednie dodatki i zadbamy również o nastrojowe oświetlenie,wtedy nie powinno być zbyt przytłaczająco,podobnie jest zresztą w przypadku szarego koloru. Link do komentarza
odi69 Napisano 20 lutego 2013 Udostępnij #40 Napisano 20 lutego 2013 A mi się bardzo podoba pierwsze zdjęcie, ale jeszcze nie wiem na co się zdecydujemy z żoną. Może jedną łazienkę zrobimy w takich ciemnych odcieniach może z dodatkami czerwonego Link do komentarza
Dzulka Napisano 20 lutego 2013 Udostępnij #41 Napisano 20 lutego 2013 Zacieki, widać na nich zacieki, tak jak na ciemnobrązowych, czarne płytki można sobie położyć w salonie, tam gdzie nie mają częstego kontaktu z wodą. Dlatego optowałabym za szarościami, tutaj jest parę przykładów - nie tylko moich:) https://forum.budujemydom.pl/Szara-lazienka...609#entry335609 Link do komentarza
Patrycja88 Napisano 25 lutego 2013 Udostępnij #42 Napisano 25 lutego 2013 Nie zdecydowałabym się na ciemną łazienkę. Jakoś tak nieprzytulnie. Może ewentualnie w połączeniu 50/50 z jakimś jasnym kolorem. Link do komentarza
MarekS39 Napisano 26 lutego 2013 Udostępnij #43 Napisano 26 lutego 2013 Mam u siebie czarno - kremową łazienkę i wygląda to naprawdę ładnie... Oboje z partnerką nie lubimy takich standardowych barw jak np. niebieski (chociaż widziałem ładne łazienki w tym kolorze ;)). Tylko przestrzegam przed ciemną armaturą - naprawdę BARDZO widać na niej wodę. Link do komentarza
tomcat Napisano 2 marca 2013 Udostępnij #44 Napisano 2 marca 2013 Cytat Czarne płytki w łazience to koszmar! W jednej łazience mam czarne płytki na podłodze, a na ścianach czarne z "pobłyskiem" zieleni. Każdy prysznic i umycie rąk wiąże się z przejechaniem całej łazienki mopem:( Ślady i tak zostają. Doszło do tego, że cała rodzina ustawia się rano w kolejce do drugiej łazienki - nikomu nie chcę się sprzątać szczególnie jak dużo kamienia w wodzie:) białe plamy gwarantowane po każdym zapryskaniu płytki. Tez uwazam iż jasniejsza płytka jest lepsza w utrzymaniu. Link do komentarza
Kasienka Napisano 4 marca 2013 Udostępnij #45 Napisano 4 marca 2013 Mnie też sie podobają ciemne łazienki ale jednak zawsze z jakimś jaśniejszym akcentemalbo z jakimś intensywnym kolorkiem Link do komentarza
sassanka Napisano 5 marca 2013 Udostępnij #46 Napisano 5 marca 2013 Warto nieco rozjaśnić pewnymi elementami ciemną łazienkę. Ciemny wystrój oczywiście jak najbardziej tak, ale bez jaśniejszych dodatków (ciąg płytek, ceramika np.) nie jest zbyt ładnie. Moja siostra ma tak urządzoną łazienkę, mimo dużej przestrzeni nie czujesz się dobrze, gdy w pomieszczeniu, w którym nie ma okien, jest dodatkowo bardzo ciemno, nawet oświetleniem nic się nie da zdziałać.. Link do komentarza
Elektrotip Napisano 27 marca 2013 Udostępnij #47 Napisano 27 marca 2013 Zgadzam się,jeżeli już koniecznie chcemy mieć łazienkę w ciemnych barwach,płytkach,warto pomyśleć o kilku kontrastujących ze sobą dodatkach,aby nieco rozjaśnić pomieszczenie. To stara sprawdzona zasada. Link do komentarza
Alarmserwis Napisano 29 marca 2013 Udostępnij #48 Napisano 29 marca 2013 Jeżeli już koniecznie chcemy urządzić swoją łazienkę w takich ciemnych barwach,to warto moim zdaniem pomyśleć o jasnych dodatkach,takich kontrastujących ze sobą na zasadzie np: czerń- biel. W praktyce daje to niesamowity efekt. Ostra czerwień z czernią,jakoś źle się komponują. Link do komentarza
Areq Napisano 23 kwietnia 2013 Udostępnij #49 Napisano 23 kwietnia 2013 (edytowany) Łazienka w ciemnych barwach może wyglądać naprawdę efektownie, ale jeśli jest mała to moim zdaniem nie ma co się porywać na takie rozwiązanie. Pomieszczenie będzie się wtedy wydawało klaustrofobiczne.Zawsze żeby wnętrze było ciekawsze można zamówić i zamontować w łazience szklany dekor z oryginalną grafiką. Coś w stylu: http://www.druknaszkle.pl/szklo_w_lazience.php Edytowano 23 kwietnia 2013 przez Areq (zobacz historię edycji) Link do komentarza
mariannakostka Napisano 10 czerwca 2013 Udostępnij #50 Napisano 10 czerwca 2013 Ciemna łazienka dobrze się sprawdza przy kąpieli ze świeczkami - zmysły się bardziej otwierają. Choć na potrzeby szybkich kąpieli, faktycznie warto rozjaśnić łazienkę dodatkowym jasnym akcentem Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się