Skocz do zawartości

jaki telewizor

Recommended Posts

Napisano
Możesz kupic LCD LED,co jest standardem w dzisiejszych czasach. Poza tym sama firma jak i rozmiar określa budżet,ile możesz przeznaczyć na zakup tv?
Napisano
Cytat

w dzisiejszych czasach standardem jest plazma

Raczej ledy, plazma za dużo jest prądożerna.
Napisano
Cytat

Wspólczesne nie mają tej wady - za to plazma jest dobrze "widoczna", pod każdym kątem, a nie tylko prostopadle do ekranu.
Napisano
Co prawda to prawda ale coś za coś icon_biggrin.gif nie można mieć wszystkiego.
Napisano
Cytat

Na 70% jasnosci okolo 100 w to niewiele , ale na stan by az 20 w i tyle to nie jest duzo na 40cali mój stray "my tube" tez komsumował koło 100 w
Napisano
właśnie - jaki?
moja 50" plazma żre całe 0,40W w stby, średni pobór mocy 175W, nominalny pobór mocy ma 325W
ale nie wiem czy to prawda, aż muszę chyba to sprawdzić ile w rzeczywistości konsumuje elektronów
Napisano
Cytat

A jaki to telewizorek pobiera w stanie czuwania 20W ? .

dokładnie tak
Napisano
Nie wiem co jest lepsze. Ja kupiłem tv led philipsa po tym jak obejrzałem u znajomych film w 3d w z włączonym ambilightem. Co do jakości obrazu i dźwięku nie mam najmniejszych zastrzeżeń. Telewizor jest rewelacyjny.
jeśli chodzi o pobór mocy mojego to w trybie gotowości to <0,15W
Napisano
Cytat

Nie wiem co jest lepsze. Ja kupiłem tv led philipsa po tym jak obejrzałem u znajomych film w 3d w z włączonym ambilightem.

Lepsze od czego ???. icon_biggrin.gif
A ambilight w opini wielu to gadżet który jedynie rozprasza uwagę . :yahoo:
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Cytat

Lepsze od czego ???. icon_biggrin.gif
Czy lepsza plazma czy led ...
A ambilight w opini wielu to gadżet który jedynie rozprasza uwagę . :yahoo:

Mam wątpliwości, czy są to opinie użytkowników takich tv czy jedynie malkontentów, którzy krytykują wszystko bo lubią...?
Ja mogę powiedzieć z własnego kilkumiesięcznego doświadczenia, że nawet jeśli jest to gadżet to bardzo uzależnia. Oprócz tego, ze nie wzrok się nie męczy (ponieważ jest to delikatne źródło światła), to powiększa optycznie ekran i zwiększa jego głębię.
polecam wypróbować osobiście a nie słuchać opinii "wielu"
pozdrawiam
Napisano
Przytoczyłem opinie specjalistów które wyczytałem w portalu HDTV recenzujących taki sprzęt . Sam nie posiadam takowego więc własnych odczuć w tej kwestii nie mam , dlatego napisałem " wielu " .
Rozumiem że Ty masz i jesteś już uzależniony , ale czy taka opinia jest miarodajną ?. icon_wink.gif icon_biggrin.gif
  • 4 miesiące temu...
Napisano
Plazma i LED to różne pojęcia,zresztą warto o tym poczytać na forach dotyczących bezpośrednio tv. Jeżeli mamy duży pokój oraz odległość powiedzmy te 5 m od tv,to warto zainwestować w plazmę 55 cali,jeśli natomiast pokój jest mniejszy i będziemy oglądać z odległości 3 metrów,to spokojnie wystarczy tv 40 cali LED.
Napisano
Chciałeś chyba napisać plazma i LCD i co ma do tego LED , będący jednym ze sposobów podświetlania .To że producenci piszą TV LED znaczy tylko tyle j/w .
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Tak,dokładnie o to mi chodziło,być może po prostu źle sie wyraziłem ale jest już sprostowanie. W dalszym ciągu podtrzymuje swoją opinię i jednocześnie ciekawe czy autor zdecydował się już w końcu na jakiś konkretny model.
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Nie czytałem wprawdzie całej dyskusji, ale dwa latka temu zaopatrzyłem się w 42" samsunga (plazma) i do tej pory działa znakomicie. Wprawdzie używam go od święta (tak jak w tym momencie oglądając mecz Ligę Mistrzów), ale poza rozładowanymi bateriami w pilocie nigdy nie robił problemów.
Dokładnego modelu nie pamiętam, ale to generacja jeszcze przed SMART TV, ale trochę starsza generacja
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Cytat

Możesz kupic LCD LED,co jest standardem w dzisiejszych czasach. Poza tym sama firma jak i rozmiar określa budżet,ile możesz przeznaczyć na zakup tv?

zgadzam się z tym. Obecnie np. seria LN firmy LG ma klasę energetyczną A+ co jest bardzo dobrym wynikiem. Na dobrą plazmę trzeba mieć budżet. Osobiście mam w domu LG i bardzo dobrze się spisuje. Smart TV jest niezły, a i magic remote i innne tego typu gadżety są fajnym urozmaiceniem.
  • 2 tygodnie temu...
  • 2 miesiące temu...
Napisano
Cytat

Ja polecił bym SAMSUNGA

sam posiadam 55" LED i w spoczynku pobiera 0,3W a w pracy 78

Tak to dobry wybór. Mamy i samsunga i sonego i ten drugi co do odbioru ok, tylko straszliwie wolny. Czasem się śmiejemy, że tak jak było kiedyś "włącz telewizor bo za 20 min wiadomości" :-)
  • 4 tygodnie temu...
Napisano
U siebie w salonie mam duży telewizor Sony Bravia, na dole w kuchni mam znów LG led już nie pamiętam jego oznaczenia, generalnie oba telewizory sprawują się dobrze tak więc polecam i Sony i LG.
  • 6 miesiące temu...
Napisano
Obecnie posiadam model Samsunga, lecz mam problemy jeśli chodzi o zgodność działania dekodera razem z konsolą jednocześnie. Telewizor z niewiadomych mi przyczyn często traci sygnał i wszystko trzeba ustawiać od początku.
  • 4 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

Podejrzewam nawet że szykuje się powoli do wymiany tego, o który wtedy pytał icon_biggrin.gif

Kurde! nie zauważyłem i bezczelnie odkurzyłem icon_biggrin.gif teraz już chyba nikt nie ma tego problemu, LCD czy LED icon_biggrin.gif
  • 2 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...
Napisano
Hmn...telewizory 3d raczej nie będą na stałe popularne - nie jest to wygodny sposób oglądania. Polecam Smart TV - to jest moim zdaniem przyszłość telewizji, bazująca na Konwergencji mediów.
Napisano
Po pierwsze jedno nie wyklucza drugiego,
po drugie - nie masz(my) pojęcie nad czym pracują w laboratoriach największych koncernów.
Z przecieków tylko wiadomo że są to telewizory, gdzie obraz 3D jest generowany już w matrycy (bez udziału okularów),
- telewizory które generują obraz przestrzenny w otwartej przestrzeni.
Oczywiście oba rozwiązania sterowane głosem i gestami bez użycia pilota.

Na razie nadawcy muszą dostosował swoje możliwości do odbiorników/telewizorów 4K.
Napisano
Cytat

Po pierwsze jedno nie wyklucza drugiego,
po drugie - nie masz(my) pojęcie nad czym pracują w laboratoriach największych koncernów.
Z przecieków tylko wiadomo że są to telewizory, gdzie obraz 3D jest generowany już w matrycy (bez udziału okularów),
- telewizory które generują obraz przestrzenny w otwartej przestrzeni.
Oczywiście oba rozwiązania sterowane głosem i gestami bez użycia pilota.

Na razie nadawcy muszą dostosował swoje możliwości do odbiorników/telewizorów 4K.

Hmn...to jest całkiem ciekawe. Ale jakoś nadal nie wyobrażam sobie telewizora w takiej formie (przynajmniej przez najbliższe kilkanaście lat). A co sądzisz o tych telewizorach z zakrzywionym ekranem w formie półokręgu?
Napisano
Też sie dołączam do pytania o telewizor 4K , jak to się sprawuje w praktyce. Ma ktoś?
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Cytat

Też sie dołączam do pytania o telewizor 4K , jak to się sprawuje w praktyce. Ma ktoś?

Nikt nie ma? Też się zastanawiam i szukam odpowiedzi.
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Cytat

co sądzicie o samsungu ue48h6400?

Użytkownicy na forach chwalą ten model.
Samsung h6400 jest też wysoko punktowany w polskich i zagranicznych rankingach, a do tego posiada niezły stosunek jakości i możliwości do ceny.

Z tym, że jeżeli nie musisz kupować TV w tej chwili, to warto na parę tygodni się wstrzymać z zakupem. Pod koniec marca wchodzi na rynek sporo nowych modeli, które mogą być ciekawsze od zeszłorocznych, a cena tych z 2014 roku też pewnie spadnie.
Napisano
Wstrzymaj się z zakupem, bo faktycznie powinny niedługo być tańsze, choć już ta faza (spadków cen) chyba się rozpoczęła.

A telewizor? Nie tylko Koreańczycy mają dobre telewizory. Sprawdź również Panasonic. Samsungi mają jedną wadę - brak własnej numeracji kanałów, co nie jest istotne dla osób podłączonych pod dekoder, ale dla osób ściągających naziemną lub z modułem CAM to ma znaczenie.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...