Rumcais Napisano 28 marca 2012 Udostępnij #1 Napisano 28 marca 2012 Narodzie, potrzebuję pilnie kupić 3 zestawy podtynkowe (sedesowe) i 2 do bidetów - pytanie, czy można bezpiecznie pójść w Koło z promocji w Briko za 384 PLN z muszlą i deską, czy jednak lepiej Grohe, czy Geberit? I gdzie to można kupić za normalne pieniądze? Link do komentarza
animus Napisano 28 marca 2012 Udostępnij #2 Napisano 28 marca 2012 Cytat Narodzie, potrzebuję pilnie kupić 3 zestawy podtynkowe (sedesowe) i 2 do bidetów - pytanie, czy można bezpiecznie pójść w Koło z promocji w Briko za 384 PLN z muszlą i deską, czy jednak lepiej Grohe, czy Geberit? I gdzie to można kupić za normalne pieniądze? Mogę polecić tylko stelaże Geberita bo tylko takowe posiadam 15 lat bez awarii. Link do komentarza
norbiwolow Napisano 29 marca 2012 Udostępnij #3 Napisano 29 marca 2012 też mnie to czeka i nie wiem co wybrać :( Link do komentarza
animus Napisano 29 marca 2012 Udostępnij #4 Napisano 29 marca 2012 Cytat też mnie to czeka i nie wiem co wybrać :( Na alledrogo może tańsze są.Trzeba się kierować dostępem części zamiennych w przyszłości.Jakaś firemka wyprodukuje serię a potem zrezygnuje a części potem skąd. Link do komentarza
ikaria Napisano 22 kwietnia 2012 Udostępnij #5 Napisano 22 kwietnia 2012 Cytat Na alledrogo może tańsze są.Trzeba się kierować dostępem części zamiennych w przyszłości.Jakaś firemka wyprodukuje serię a potem zrezygnuje a części potem skąd. Stelaż podtynkowy to jak sama nazwa wskazuje stelaż,który montujemy na stałe pod tynkiem.Dlaczego zatem chcesz sobie zafundować promocyjny stelażyk ??? Zainwestuj chłopie w coś co nie będzie Ci spędzało snu z powiek i każda kropla deszczu nie będzie przypominała powodzi w łazience.Kup sprawdzony stelaż Polskiej firmy np.Link Cersanitu ,do którego będziesz miał gwarancje,serwis i dostępne części zapasowe!!!! Link do komentarza
ewamariusz Napisano 22 kwietnia 2012 Udostępnij #6 Napisano 22 kwietnia 2012 Witam. I ja sie nad tym zastanawiam, a przedział cenowy dość spory, nie wiem także czym dokładnie sie kierować, widzę z wypowiedzi poprzedników żeby kupować sprawdzony, dostępny od dłuższego czasu na rynku a co za tym idzie dostępność przez dłuższy czas części zamiennych. Myślę na firmami cersanit, koło, a teraz takżę na geberit. Powiedzcie mi jeszcze czy montując taki zestaw w rogu łazienki, narożny, trzeba kupić odpowiedni do montażu w narożniku czy taki montowany frontalnie także da się zamontować w narożniku. Pozdrawiam Link do komentarza
bobiczek Napisano 22 kwietnia 2012 Udostępnij #7 Napisano 22 kwietnia 2012 (edytowany) tutaj nie kombinowałembałem sięWszystko zatynkowane, zakaflowane.....Brałem może droższe niż w promocyjnych gazetkach marketowych - bo wiedziałem że musi przetrwać być bez napraw i reklamacjiU mnie Geberit 6-ty rok, na razie (odpukać w monitor) bez problemów Edytowano 22 kwietnia 2012 przez bobiczek (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 22 kwietnia 2012 Udostępnij #8 Napisano 22 kwietnia 2012 Cytat Witam. I ja sie nad tym zastanawiam, a przedział cenowy dość spory, nie wiem także czym dokładnie sie kierować, widzę z wypowiedzi poprzedników żeby kupować sprawdzony, dostępny od dłuższego czasu na rynku a co za tym idzie dostępność przez dłuższy czas części zamiennych. Myślę na firmami cersanit, koło, a teraz takżę na geberit. Powiedzcie mi jeszcze czy montując taki zestaw w rogu łazienki, narożny, trzeba kupić odpowiedni do montażu w narożniku czy taki montowany frontalnie także da się zamontować w narożniku. Pozdrawiam Są specjalne stelaże narożnikowe zarówno do kibelka jak i umywalki. Co do samego stelaża to ja bym się nie martwił ,że nie wytrzyma raczej uwagę należy zwrócić na spłuczkę ,a te które wymieniłeś te trzy firmy ,części dostaniesz bez większego problemu.Co montażu stelaża frontowego w narożniku nie montowałem bo nie miałem takiej potrzeby ale myślę ,że można, tylko zależy jaki duży masz ten narożnik no i będziesz musiał się pobawić z zabudową jego. Z reguły montując stelaż narożnikowy robi się to z braku miejsca a ten o którym piszesz na pewno zajmie o wiele więcej więc to trochę się mija z założeniem stosowania narożnikowego. Link do komentarza
ewamariusz Napisano 23 kwietnia 2012 Udostępnij #9 Napisano 23 kwietnia 2012 Witam. Tak wychodzi, że najlepiej mi zamocować stelaż w narożniku łazienki. W sklepie widziałem zestaw do montażu na wprost i w narożniku, jednak nie miałem czasu aby zapytać czym się różni, bo z wyglądu wyglądał tak jak do montażu na wprost. Pozdrawiam Link do komentarza
sepoy Napisano 24 kwietnia 2012 Udostępnij #10 Napisano 24 kwietnia 2012 Stelaże z ułatwionym montażem w rogu łazienki, to prawdopodobnie typowe stelaże sprzedawane przez dobrych marketingowców. Cytat Ruchome „łapy” stelaży KOŁO ułatwiają ich wygodny montaż w narożniku lub wnęce łazienki. Dodatkowym udogodnieniem jest regulacja stelaża w pionie i poziomie. Cytat z instrukcji obsługi "typowego stelaża" Koła. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 24 kwietnia 2012 Udostępnij #11 Napisano 24 kwietnia 2012 Cytat Stelaże z ułatwionym montażem w rogu łazienki, to prawdopodobnie typowe stelaże sprzedawane przez dobrych marketingowców. Cytat z instrukcji obsługi "typowego stelaża" Koła. Wybacz,ale ja mam dwa stelaże Koła każde inny model i żadne łapy nie były ruchome. Oczywiście każdy stelaż ma możliwość regulacji w pionie i w poziomie ale to reguluje się za pomocą owych łap.Napisz jaki to model bo nie twierdzę,że piszesz nieprawdę tylko firma ma sporo modeli w swojej ofercie i jedne mają możliwość montażu w rogu a drugie nie.Z ciekawości rzuć hasło stelaż podtynkowy narożny w googlach a zobaczysz czy się różnią te dwa stelaże. Link do komentarza
Bartoszsz Napisano 24 kwietnia 2012 Udostępnij #12 Napisano 24 kwietnia 2012 Bede robil remont ubikacji - mam murek przy podlodze ktory jest zrobiony z okazji wymiany pionow i zabiera troche mi glebokosci pomieszczenia do kibelka - mysle o zestawie podtynkowym spluczki - czy to bezpieczne? jak z konserwacja tego elementu gdy sie go zaklei kafelkami? Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 24 kwietnia 2012 Udostępnij #13 Napisano 24 kwietnia 2012 Cytat Bede robil remont ubikacji - mam murek przy podlodze ktory jest zrobiony z okazji wymiany pionow i zabiera troche mi glebokosci pomieszczenia do kibelka - mysle o zestawie podtynkowym spluczki - czy to bezpieczne? jak z konserwacja tego elementu gdy sie go zaklei kafelkami? Nie masz co się zamartwiać nie Ty pierwszy nie ostatni . Dojście do spłuczki masz poprzez przycisk spłukujący, spokojnie przez ten otwór wszystko wyciągniesz i włożysz w razie awarii.A bezpieczne będzie jak poprawnie go zamontujesz, znaczy przykręcisz do ściany i podłogi. Link do komentarza
sepoy Napisano 25 kwietnia 2012 Udostępnij #14 Napisano 25 kwietnia 2012 Cytat Wybacz,ale ja mam dwa stelaże Koła każde inny model i żadne łapy nie były ruchome. Oczywiście każdy stelaż ma możliwość regulacji w pionie i w poziomie ale to reguluje się za pomocą owych łap.Napisz jaki to model bo nie twierdzę,że piszesz nieprawdę tylko firma ma sporo modeli w swojej ofercie i jedne mają możliwość montażu w rogu a drugie nie.Z ciekawości rzuć hasło stelaż podtynkowy narożny w googlach a zobaczysz czy się różnią te dwa stelaże. Zgadza się, pomyliłem zestaw narożny z zestawem do zamontowania bezpośrednio w rogu (przy ścianie) Narożne nie są wcale typowe. Link do komentarza
Dom i ogród w lesie Napisano 16 lipca 2012 Udostępnij #15 Napisano 16 lipca 2012 Mam Geberita i według mnie jako jedyny jest tak dobrze zrobiony, to znaczy ma silną konstrukcję. Jeden mam już 4 rok i nic się nie dzieje. Dlatego kiedy urządzałam łazienkę w grudniu i stanęłam przed wyborem kolejnego zestawu, obejrzałam sobie wszystkie dokładnie. Stwierdziłam, że trochę lat minęło, to pewnie i różne nowości są. Niestety żadna z firm nie prezentowała takiego wykonania. W każdym nóżki były cienkie, jakieś to takie liche wyglądało. A Geberit jako jedyny wyglądem przekonywał, do tego gwarancja i w mojej łazience mam kolejnego Geberita. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 18 lipca 2012 Udostępnij #16 Napisano 18 lipca 2012 Czyli nie masz skali porównania bo bazujesz tylko na jednym. Nie twierdze ,że Geberit jest zły ale są inne które też są ok a przede wszystkim o wiele tańsze. Link do komentarza
Dom i ogród w lesie Napisano 18 lipca 2012 Udostępnij #17 Napisano 18 lipca 2012 To racja, nie mam porównania. Pod względem użytkowania, miałam tylko Geberita. Jak napisałam powyżej, wybierając kierowałam się wyglądem, to znaczy inne wydawały mi się takie liche, miały cienkie nóżki. Nie twierdzę, że były złe, ale jakoś nie miałam zaufania. A co do ceny, to akurat wcale nie było takiej różnicy. A jakoś ta pewność wykonania i spokój, ze powiedzmy w 90% jest szansa, że nic się nie stanie, było dla mnie bezcenne i nie do porównania z innymi. Link do komentarza
tmk81 Napisano 5 sierpnia 2012 Udostępnij #18 Napisano 5 sierpnia 2012 Co tu gadać - GEBERIT. Jeśli chcesz trochę zaoszczędzić to ew zestaw promocyjny z grohe. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 6 sierpnia 2012 Udostępnij #19 Napisano 6 sierpnia 2012 Produkty firmy Grohe są na tej samej półce cenowej co produkty firmy Geberit. Co do promocji to i z Geberita też można dostać w promocji Link do komentarza
bobiczek Napisano 6 sierpnia 2012 Udostępnij #20 Napisano 6 sierpnia 2012 wydaje mi się że same "nóżki" i stelaż to mało istotne będą w podtynkowym montażu.Ja myślałem u uszczelnieniach.Chyba istotniejsze Link do komentarza
tmk81 Napisano 6 sierpnia 2012 Udostępnij #21 Napisano 6 sierpnia 2012 W sumie mhtyl masz rację, różnica w cenie będzie niewielka. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 6 sierpnia 2012 Udostępnij #22 Napisano 6 sierpnia 2012 Cytat wydaje mi się że same "nóżki" i stelaż to mało istotne będą w podtynkowym montażu.Ja myślałem u uszczelnieniach.Chyba istotniejsze Tylko ,co za różnica jak producenci (nie chińszczyzna) dawają przeważnie 10 lat gwarancji na całość. Np Koło i Cersanit.A jeżeli chodzi o udźwig to tez nie ma obawy każdy wytrzyma do ponad 400 kg ! Link do komentarza
bobiczek Napisano 6 sierpnia 2012 Udostępnij #23 Napisano 6 sierpnia 2012 Cytat Tylko ,co za różnica jak producenci (nie chińszczyzna) dawają przeważnie 10 lat gwarancji na całość. Np Koło i Cersanit.A jeżeli chodzi o udźwig to tez nie ma obawy każdy wytrzyma do ponad 400 kg ! różnica polega na tym - kto w swojej historii produkowania danego urządzenia - ma możliwość dawania takiej gwarancji.Znałem przy budowaniu producentów - produkujących dachówkę od lat 4 - taka była historia firmy - a udzielali8 gwarancji na lat 25...Skąd oni tą pewność mieli?Nie wiemSkąd pewność ma Geberit swojej gwarancji - wiem.......NoI już Link do komentarza
Armadeo Napisano 7 sierpnia 2012 Udostępnij #24 Napisano 7 sierpnia 2012 Gwarancja oczywiście jest istotna, ale w przypadku stelaży podtynkowych, wszelkie awarie i naprawy wiążą się z koniecznością demontażu. Podczas porównywania cen warto zwrócić uwagę na ceny dodatkowych elementów, które są sprzedawane osobno. Na przykład przyciski uruchamiające, których ceny mogą się znacznie różnić.Są tez oczywiście kompletne zestawy, na przykład Grohe Rapid SL 5 w 1.Warto porównać ceny całego zestawu, żeby nie zaskoczyły nas koszty dodatkowe. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 7 sierpnia 2012 Udostępnij #25 Napisano 7 sierpnia 2012 Ja mam osobiście zestaw podtynkowy firmy Koło 2szt a brat Cersanit i cenowo za całość wyszło mi bardzo korzystnie. Co do jakości to jak już wspomniałem - dawaja 10 lat gwarancji więc o czymś to świadczy. Oczywiście dalej twierdze ,że Geberit jest dobry czy nawet bardzo dobry ale płaci się za firmę przeważnie Jak dobrze pamiętam to Geberit był pierwszy albo jeden z pierwszych firm co wprowadzili na polski rynek zestawy podtynkowe i już nie raz slyszalem od inwestorów ,że kupili "geberita" a w rzeczywistości to innej firmy. To tak jak przyjęło się mówić na kątówkę "boszówka" bo Bosch podobnie jak w/w wprowadził (albo rozsławił ) na rynek jako jeden z pierwszych szlifierkę kątową. Link do komentarza
madziulka0811 Napisano 12 lutego 2013 Udostępnij #26 Napisano 12 lutego 2013 (edytowany) Cytat Ja mam osobiście zestaw podtynkowy firmy Koło 2szt a brat Cersanit i cenowo za całość wyszło mi bardzo korzystnie. Co do jakości to jak już wspomniałem - dawaja 10 lat gwarancji więc o czymś to świadczy. Oczywiście dalej twierdze ,że Geberit jest dobry czy nawet bardzo dobry ale płaci się za firmę przeważnie Jak dobrze pamiętam to Geberit był pierwszy albo jeden z pierwszych firm co wprowadzili na polski rynek zestawy podtynkowe i już nie raz slyszalem od inwestorów ,że kupili "geberita" a w rzeczywistości to innej firmy. To tak jak przyjęło się mówić na kątówkę "boszówka" bo Bosch podobnie jak w/w wprowadził (albo rozsławił ) na rynek jako jeden z pierwszych szlifierkę kątową. Ja bym raczej powiedziała, że nie boszówka, ale "flex" jest częstszym określeniem dla szlifierki kątowej, gdyż to właśnie firma Flex jako pierwsza wyprodukowała i rozsławiła szlifierkę kątową Jeśli chodzi o zestaw podtynkowy, to właśnie muszę wybrać i wczoraj był u nas facet, który ma nam robić łazienkę. Spytaliśmy o Koło i ich produkty i mówi, że ostatnio bardzo dużo robi łazienek z zastosowaniem właśnie produktów Koła. Jak spytaliśmy o zestaw podtynkowy, to powiedział, że z Koła będzie dobry, bo też często montuje. Gdy spytaliśmy co by zamontował u siebie w domu, to bez wahania powiedział: "Geberita". I tym oto sposobem, chyba dołożymy trochę i weźmiemy Geberita, ale mam nadzieję, że będzie warto. Edytowano 14 lutego 2013 przez madziulka0811 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
ewamariusz Napisano 12 lutego 2013 Udostępnij #27 Napisano 12 lutego 2013 Pewnie będzie, ale czy zauważysz różnicę, wątpię. Link do komentarza
tomasz66 Napisano 8 listopada 2013 Udostępnij #28 Napisano 8 listopada 2013 (edytowany) szukałem tutaj na forum opinii na temat grohe czy geberit, ale ostatecznie zasugerowałem się poradą hydraulika, który zaproponował stelaż Rak, producent w Częstochowie, całość w przystępnej cenie a prezentuje się solidnie i nie ustępuje innym producentom, komentarze też były pozytywne więc mam nadzieję że nie będzie żadnych problemów Pozdrawiam Edytowano 8 listopada 2013 przez tomasz66 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 8 listopada 2013 Udostępnij #29 Napisano 8 listopada 2013 Jak napisałeś A to napisz B Ile dałeś za to cudo? Link do komentarza
bobiczek Napisano 8 listopada 2013 Udostępnij #30 Napisano 8 listopada 2013 Cytat Jak napisałeś A to napisz B Ile dałeś za to cudo? i gdzie go kupić - najlepiej z mapką Link do komentarza
tomasz66 Napisano 8 listopada 2013 Udostępnij #31 Napisano 8 listopada 2013 (edytowany) 349PLN do tego płytka chromowana i przekładka wygłuszająca poza tym za przesyłkę nie płaciłem więc to chyba dobry interes biorąc pod uwagę fakt, że nie musiałem tłuc się do marketu osobiście i krążyć z wózkiem i kobietą po sklepie co z pewnością zwiększyłoby koszty do Bobiczek- na allegro nie wiem czy można podawać linki i loginy, ale nazwę firmy chyba tak :P SZEL-DAR, znalazłem login- dariusz1403 Edytowano 8 listopada 2013 przez tomasz66 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 8 listopada 2013 Udostępnij #32 Napisano 8 listopada 2013 Cena powiedziałbym normalna. Dokładając miskę i deskę wyjdzie w granicach 500 zł a za taką kwotę w promocji (widziałem nawet takie ceny bez promocji) możesz kupić zestaw Cersanita albo Koła kompletny. Link do komentarza
Qubacen Napisano 8 listopada 2013 Udostępnij #33 Napisano 8 listopada 2013 Bardzo szybkie pytanie: a co myślicie o zestawie z praktikera? Do niedzieli jest promocja: Gazetka Nie ukrywam, że potrzebuję ciąć koszty do minimum i jeśli nikt nie powie, że NIE KUPUJ BO (i tu oczekuję konkretów). To jutro z skoro świt zakupię ten sprzęt. A przy okazji to w tejże samej gazetce jest grunt za 11,99 warty zakupu? Link do komentarza
verdurin Napisano 18 listopada 2013 Udostępnij #34 Napisano 18 listopada 2013 (edytowany) To co prawda przeciwny biegun w stosunku do zestawu z Praktikera, ale jeśli chodzi o sprawdzone zestawy, do rozważenia pozostaje jeszcze Roca. Wydaje się warta uwagi przede wszystkim ze względu na przetestowaną wytrzymałość stelaży (może ktoś kojarzy - http://www.youtube.com/watch?v=I5jHz6K7L0s ?). W dodatku marka daje aż dziesięcioletnią gwarancję na produkt. Mimo katastrofy, jaką jest ewentualna awaria tego sprzętu, rzadko kto tak dobrze nas zabezpiecza. Zestawy mają przyjemny, nowoczesny design. Roca daje do wyboru kilka wariantów, zarówno klasyczne misy WC, jak bardziej ekstrawaganckie modele, pasujące do odważnych projektów łazienek (do podejrzenia tutaj). Sama jestem zdania, że właśnie w łazienkę warto inwestować, to moje ulubione pomieszczenie w mieszkaniu. Mam też obsesję na punkcie jej sprzątania, więc za interesującą uważam opcję powłoki maxi clean, która ułatwia utrzymanie misy w czystości. Edytowano 18 listopada 2013 przez verdurin (zobacz historię edycji) Link do komentarza
8marek8 Napisano 18 listopada 2013 Udostępnij #35 Napisano 18 listopada 2013 Cytat To co prawda przeciwny biegun w stosunku do zestawu z Praktikera, ale jeśli chodzi o sprawdzone zestawy, do rozważenia pozostaje jeszcze Roca. Wydaje się warta uwagi przede wszystkim ze względu na przetestowaną wytrzymałość stelaży (może ktoś kojarzy - http://www.youtube.com/watch?v=I5jHz6K7L0s ?). W dodatku marka daje aż dziesięcioletnią gwarancję na produkt. Ten film mi pokazywali w salonie Łazienki z pomysłem, jako dowód na solidność zestawu. W sumie jest dość przekonujący. Link do komentarza
dariusz.k. Napisano 24 sierpnia 2015 Udostępnij #36 Napisano 24 sierpnia 2015 przeszukałem troche internet w poszukiwaniu stelaża podtynkowego i wszędzie wspominają o marce Roca, wiecie może w jakich sklepach można dostać ich stelaże? Link do komentarza
kicirka Napisano 24 września 2015 Udostępnij #37 Napisano 24 września 2015 osobiście polecam stelaż podtynkowy firmy SZELDAR zakupiliśmy razem z mężem kilka lat temu i do tej pory wszystko działa jak należy ale odnośnie ewentualnych awarii, nie trzeba wszystkiego niszczyć, dostęp jest bardzo łatwy poprzez zdjęcie płytki przyciskowej w dodatku produkt w pełni POLSKI także polecam Link do komentarza
rower Napisano 28 września 2015 Udostępnij #38 Napisano 28 września 2015 Cytat przeszukałem troche internet w poszukiwaniu stelaża podtynkowego i wszędzie wspominają o marce Roca, wiecie może w jakich sklepach można dostać ich stelaże? Na pewno w Leroy Merlin są dostępne w sklepie internetowym, podejrzewam, że w stacjonarnym również. Wiem też, że są również dostępne zestawy podtynkowe, czyli stelaż + miska. Link do komentarza
Drwalka Napisano 18 grudnia 2015 Udostępnij #39 Napisano 18 grudnia 2015 Przepraszam, być może przegapiłam wspominkę o tym w tym wątku i się powtarzam, ale czy warto kupować misy bezkołnierzowe? Link do komentarza
Majka34 Napisano 8 stycznia 2016 Udostępnij #40 Napisano 8 stycznia 2016 Witam wszystkich Ja ostatnio także robiłam remont w swojej łazience i kupiłam miskę sedesową z bidetem Takie 2 w 1 firmy Geberit , znalazłam artykuł który skłonił mnie do tego zakupu i powiem Wam szczerze że nie żałuję bo przez to mam zaoszczędzone miejsce w łazience Link do komentarza
Drwalka Napisano 8 stycznia 2016 Udostępnij #41 Napisano 8 stycznia 2016 Pewnie moje pytanie jest naiwne, ale jak to w sumie działa dokładnie? Chodzi mi o mechanizm Jeśli mogłabyś podać koszt takiego wynalazku, to będę wdzięczna, bo jestem ciekawa. Link do komentarza
kawulak Napisano 14 stycznia 2016 Udostępnij #42 Napisano 14 stycznia 2016 Cytat Przepraszam, być może przegapiłam wspominkę o tym w tym wątku i się powtarzam, ale czy warto kupować misy bezkołnierzowe? To ja odpowiem na swoim przykładzie: mam taką miskę Roca i wnioski są takie, że warto. Bo łatwiej zachować czystość. Poza tym polecam wybór prostej bryły takiej michy, bo wyczyszczenie kibelka to naprawdę kilka ruchów i użycie znanego środka czyszczącego i tak naprawdę jest po sprawie. Ja polecam, może ktoś się jeszcze wypowie. Link do komentarza
Drwalka Napisano 15 stycznia 2016 Udostępnij #43 Napisano 15 stycznia 2016 Cytat To ja odpowiem na swoim przykładzie: mam taką miskę Roca i wnioski są takie, że warto. Bo łatwiej zachować czystość. Poza tym polecam wybór prostej bryły takiej michy, bo wyczyszczenie kibelka to naprawdę kilka ruchów i użycie znanego środka czyszczącego i tak naprawdę jest po sprawie. Ja polecam, może ktoś się jeszcze wypowie. To cenna opinia, dziękuję Zastanawiam się tylko, czy korzystanie z tego typu misy nie jest być może nieco... "głośniejsze" niż korzystanie z takiej z załamaniami? Pytanie być może zaskakujące, ale wydaje mi się praktyczne Link do komentarza
kawulak Napisano 21 stycznia 2016 Udostępnij #44 Napisano 21 stycznia 2016 Cytat To cenna opinia, dziękuję Zastanawiam się tylko, czy korzystanie z tego typu misy nie jest być może nieco... "głośniejsze" niż korzystanie z takiej z załamaniami? Pytanie być może zaskakujące, ale wydaje mi się praktyczne Trudno mi jednoznacznie wyrokować, ale wydaje mi się, że higiena ciała, jak również i dźwięku zostanie dochowana. Link do komentarza
Drwalka Napisano 22 stycznia 2016 Udostępnij #45 Napisano 22 stycznia 2016 Cytat Trudno mi jednoznacznie wyrokować, ale wydaje mi się, że higiena ciała, jak również i dźwięku zostanie dochowana. Ha, ha! Ta odpowiedź jest po prostu piękna! Skoro więc "higiena ciała zostaje dochowana", to przemyślę poważnie ten bezkołnierzowy wynalazek Dzięki! Link do komentarza
kawulak Napisano 28 stycznia 2016 Udostępnij #46 Napisano 28 stycznia 2016 Polecam, podkreślam, że najważniejsza zaleta to super szybkie sprzątanie, nie powiem, że to przyjemność, ale przynajmniej trwa krótko. Link do komentarza
Drwalka Napisano 29 stycznia 2016 Udostępnij #47 Napisano 29 stycznia 2016 Cytat Polecam, podkreślam, że najważniejsza zaleta to super szybkie sprzątanie, nie powiem, że to przyjemność, ale przynajmniej trwa krótko. A czy to super szybkie sprzątanie wynika właśnie z braku załamań czy z tego, że na powierzchni tego typu muszli po prostu nie gromadzą się osady itp.? Nie znam się, więc zastanawia mnie, czy poza samym kształtem różni sie np. technologia produkcji itp. Link do komentarza
kawulak Napisano 31 stycznia 2016 Udostępnij #48 Napisano 31 stycznia 2016 Cytat A czy to super szybkie sprzątanie wynika właśnie z braku załamań czy z tego, że na powierzchni tego typu muszli po prostu nie gromadzą się osady itp.? Nie znam się, więc zastanawia mnie, czy poza samym kształtem różni sie np. technologia produkcji itp. Zgadza się - prosta bryła = łatwe sprzątanie. To samo zresztą tyczy się zewnętrznej strony miski. Wbrew pozorom dużo lepsze są tam geometryczne kształty niż obłe. W każdym razie najważniejsze to unikać misek czy kompaktów z dużą ilością zakamarków i tak jak pisałem, kołnierz również może się okazać niepotrzebny.Miski wspomnianej Roca są również pokrywane powłoką na ceramice, którą utrudnia przywieranie brudu i ułatwia sprzątanie. Warunek utrzymania takiej powłoki to korzystanie z niezbyt mocnych środków czyszczących. Link do komentarza
janusz13 Napisano 4 lutego 2017 Udostępnij #49 Napisano 4 lutego 2017 Montowałem w narożniku ten typ stelażu http://www.sanpol.pl/salony/oferta/stelaze-podtynkowe/wc/tece/tece-h-82-stelaz-do-wc/ cena podobna do w/w. Od ponad 6 lat działa bez usterek. O tych ,które wymieniłeś nic Ci nie powiem bo ich nie montowałem. Ale jeśli miałbym z nich dwóch wybierać to wybrałbym ten z Koła. Generalnie ramy stalowe w stelażach są podobne . Najważniejsze są bebechy w spłuczce i trzeba zwrócić uwagę na ile lat producent właśnie na nie a nie na ramę daje gwarancję. I oczywiście ważny jest dostęp do tych elementów w spłuczce jak i cena i dostępność części zamiennych spłuczki. Link do komentarza
Batman Napisano 6 lutego 2017 Udostępnij #50 Napisano 6 lutego 2017 Dziś zaproponowano mi jeszcze coś takiego jak Ceresanit Hi Tech czy jakos tak - montaż w narożniku. Czy do dowolnego stelaża mogę zamontować dowolną miskę? Bo przycisk wiadomo - dedykowany. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się