vaderek Napisano 7 maja 2013 Udostępnij #1101 Napisano 7 maja 2013 witam po dlugiej przerwie,jak tam u was idzie praca ?ja skonczylem wlasnie sypialnie, schody w plytkach obrabiac, sciane w ceglach i gorna balustrade z cegiel, z pomieszczeń nam zostalo tyko lazienka i ostatni pokoj ( jako pustka nad garazem ) niestety brak funduszy na meble :(od jutra prace nad podbitką jeszcze sporo przed nami i końca nie widac :(pozdrawiam wszystkich ") Link do komentarza
vaderek Napisano 17 maja 2013 Udostępnij #1102 Napisano 17 maja 2013 hallllo? jest ty ktos ? Link do komentarza
Aga-w Napisano 28 maja 2013 Udostępnij #1103 Napisano 28 maja 2013 Witajcie!Każdy zajęty pracami i nic nie pisze...U nas: okna wstawione, wykonane instalacje i tynki wewnętrzne.Czekamy na c.o.Pozdrowienia dla wszystkich budujących! Link do komentarza
suchy1974 Napisano 1 czerwca 2013 Udostępnij #1104 Napisano 1 czerwca 2013 (edytowany) A ja wracam do tematu kuchni. Bo właśnie zrobiliśmy meble. Nie ma jeszcze płytek na ścianach, ale to, co już jest, może komuś się przyda w planowaniu.PozdrowieniasuchyJak widać, miejsca jest dość sporo i jest wygodnie. Kupiliśmy piekarnik zintegrowany z mikrowelą, co spowodowało, że nie trzeba było szukać na nią miejsca. Ponadto oczywiście butla, lodówka i zmywarka. Meble po lewej aż pod sufit (2,65m). Szafka pod zlew - prosta. Edytowano 1 czerwca 2013 przez suchy1974 (zobacz historię edycji) 1 Link do komentarza
ojcio Napisano 2 czerwca 2013 Udostępnij #1105 Napisano 2 czerwca 2013 Bardzo ładna kuchnia, ciekawie rozwiązanie braku miejsca - gratuluję pomysłu.Nasza kuchnia ma być gotowa we wtorek... Link do komentarza
dyzkowa Napisano 3 czerwca 2013 Udostępnij #1106 Napisano 3 czerwca 2013 Gratuluję!!!! piękna kuchnia i na 100% coś tam sobie z niej podkradnę.. a pochwalicie się innymi wnętrzami? Link do komentarza
gremlisia Napisano 6 czerwca 2013 Udostępnij #1107 Napisano 6 czerwca 2013 Kuchnia jest prześliczna, jadalnia oczywiście też. Te zdjęcia mnie urzekły. A u nas czekanie na pogodę I jeszcze chcemy zrobić piwnice, więc aneks potrzebny i znowu czekanie. Matko... A tu u wszystkich ruch aż miło patrzeć. Link do komentarza
roza83 Napisano 11 czerwca 2013 Udostępnij #1108 Napisano 11 czerwca 2013 Witam Wszystkich Agatkowiczow mam prosbe do tych ktorzy maja juz wykonczony taras a najlepiej jakby mial taras na filarach podniesiony u nas wyszedl komin nizej niz drzwi tarasowe zreszta zobaczcie sami. Link do komentarza
macko333 Napisano 18 czerwca 2013 Udostępnij #1109 Napisano 18 czerwca 2013 Witamy dawno Nas tu nie było ,pozmieniało u Was kochani!!!U Nas prace zewnętrzne wykonczeniowe idą powoli od wiosny,właśnie skonczylismy elewacje:)pozrawiamy:) Link do komentarza
Aga-w Napisano 19 czerwca 2013 Udostępnij #1110 Napisano 19 czerwca 2013 (edytowany) Pięknie macko333!Ciekawe wykończenie! To deska czy boniowanie?Pozdrawiam! Edytowano 19 czerwca 2013 przez Aga-w (zobacz historię edycji) Link do komentarza
roza83 Napisano 23 czerwca 2013 Udostępnij #1111 Napisano 23 czerwca 2013 Witam, macko333 mam prosbe o wiecej zdjec tarasu, bardzo nam sie podoba. Napisz jeszcze czym bedziecie go wykladac ? Z gory dziekuje Link do komentarza
Sylwia Napisano 23 lipca 2013 Udostępnij #1112 Napisano 23 lipca 2013 może ktoś chętny na moją Agatkę http://tablica.pl/oferta/dom-meszna-z-wido...D3-ID3im3b.html.... Link do komentarza
dyzkowa Napisano 24 lipca 2013 Udostępnij #1113 Napisano 24 lipca 2013 za ciasno macie... ? :-) mam nadzieję że szybko się wam sprzeda... Link do komentarza
Sylwia Napisano 24 lipca 2013 Udostępnij #1114 Napisano 24 lipca 2013 nie ...nie za ciasnozostałam w nim sama z 2 dzieci.... nie jestem w stanie sama go utrzymać, obrabiać to wszystko i spłacać kredyt ;) Link do komentarza
vaderek Napisano 25 lipca 2013 Udostępnij #1115 Napisano 25 lipca 2013 ładny kot syberyjski ? Link do komentarza
Agita Napisano 8 sierpnia 2013 Udostępnij #1116 Napisano 8 sierpnia 2013 Dwa tygodnie temu zgłosiłam zakończenie budowy Przekazuję Wam link do albumu ze zdjęciami skończonych w miarę pomieszczeń. Na wszystkie pytania chętnie odpowiem. Mam też xlsa ze skrzętnie zapisywanymi wydatkami - jeśli ktoś będzie potrzebował, mogę się podzielić na maila.Album na picasieKolory w zdjęciach na parterze wyszły nieco przekłamane, są o wiele cieplejsze, nie takie szare. Jeszcze trochę brakuje do domowej atmosfery - w wielu miejscach nie ma firan/zasłon, lamp, docelowych mebli, ozdób, ale pracuję nad tym Zbieram się też do napisania podsumowującego posta z tym co zmieniłam i co bym jeszcze zmieniła w projekcie lub właśnie nie. Ale to już nie dzisiaj.Na zachętę: Link do komentarza
Moose Napisano 8 sierpnia 2013 Udostępnij #1117 Napisano 8 sierpnia 2013 Bardzo ładne wnętrza Link do komentarza
vaderek Napisano 10 sierpnia 2013 Udostępnij #1118 Napisano 10 sierpnia 2013 no to teraz coś ode mnie na dole zostały do wykończenia schody z poręczami i światło nad nimi na górze pokój nad garażem oraz łazienka górna i będzie wszystko skończone i będziemy się brać za ogródpozdrawiamy Link do komentarza
dzusti Napisano 13 sierpnia 2013 Udostępnij #1119 Napisano 13 sierpnia 2013 Hejka:-)No to ja się też pochwalę nieco Mieszkam ! ( juz miesiąc.....?)Tak wygląda z zewnątrz : A jakie wnętrza ? http://www.dzusti.mojdomdlaciebie.pl/Pozdrawiam ciepło !:-) Link do komentarza
suchy1974 Napisano 13 sierpnia 2013 Udostępnij #1120 Napisano 13 sierpnia 2013 (edytowany) Agita: piękne schody! ale obawiam się że niedługo będzie widać odbicia stóp na pionowych, białych ściankach... Z czego są? Edytowano 13 sierpnia 2013 przez suchy1974 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Agita Napisano 14 sierpnia 2013 Udostępnij #1121 Napisano 14 sierpnia 2013 Cytat Agita: piękne schody! ale obawiam się że niedługo będzie widać odbicia stóp na pionowych, białych ściankach... Z czego są? Dziękuję Jeszcze będą na pierwszym (dolnym) zabiegu tralki, takie jak są na górze. Są z jesionu. Co do brudzenia, to liczę się z tym, chociaż na razie nie ma tragedii - bardziej brudzą się same stopnie niż podstopnice.Ale Wam zazdroszczę zagospodarowania terenu wokół domu. Mi niestety już nie starczyło pieniędzy z kredytu na ten "szczegół" i wokół domu mam mały armagedon :P Powoli trzeba będzie się tym zająć.. Link do komentarza
Gosia_Grzesiek Napisano 14 sierpnia 2013 Udostępnij #1122 Napisano 14 sierpnia 2013 witam,ja tez pozwoliłam sobie na kilka fotek. Dzieci na razie bawią się w salonie.Wprowadzamy się za około 2-3 tygodnie!!! Nie mogę się doczekać. Pozdrowienia dla wszystkich mieszkających i tych co jeszcze budują! Link do komentarza
Ania2011 Napisano 26 sierpnia 2013 Udostępnij #1123 Napisano 26 sierpnia 2013 Kochani,nareszcie i ja zaczynam budowę Agatki II bez garażu. W tym roku tylko fundament (za 3 tygodnie ruszamy) a od maja 2014 reszta. Czy ktoś z was ogrzewa ten dom pompą ciepła i czy może coś napisac na ten temat? Jaką ma pompę, z jakim kosztem trzeba się liczyć instalacji i oczywiście ile kosztuje eksploatacja (serwis i itp). Z góry dziękuje z info.Pozdrawiam Link do komentarza
Ania2011 Napisano 29 sierpnia 2013 Udostępnij #1124 Napisano 29 sierpnia 2013 Agatkowiczemożecie mi powiedzieć ile was kosztowała robocizna. Moja krzyknęła 60 000 za postawienie całego domu, czy to dużo na dzień dzisiajszy? jestem z mazowieckiego. Link do komentarza
vaderek Napisano 30 sierpnia 2013 Udostępnij #1125 Napisano 30 sierpnia 2013 Cytat Agatkowiczemożecie mi powiedzieć ile was kosztowała robocizna. Moja krzyknęła 60 000 za postawienie całego domu, czy to dużo na dzień dzisiajszy? jestem z mazowieckiego. ja za postawienie domu z dachem placilem jakies 40tys. budowałem pod poznaniem a ekipa była z kalisza Link do komentarza
Ania2011 Napisano 4 września 2013 Udostępnij #1126 Napisano 4 września 2013 Cytat ja za postawienie domu z dachem placilem jakies 40tys. budowałem pod poznaniem a ekipa była z kalisza Cenę, którą mi zaproponowali to też z odeskowaniem dachu, z wylaniem tarasów oraz ze zrobieniem grilla. Zapewne ceny w mazowieckim są jedne z najwyższych. Vederek a czym ogrzewasz dom? Link do komentarza
vaderek Napisano 5 września 2013 Udostępnij #1127 Napisano 5 września 2013 Cytat Cenę, którą mi zaproponowali to też z odeskowaniem dachu, z wylaniem tarasów oraz ze zrobieniem grilla. Zapewne ceny w mazowieckim są jedne z najwyższych. Vederek a czym ogrzewasz dom? kominkiem z plaszczem wodnym Mila 24KW Link do komentarza
rad1de Napisano 30 września 2013 Udostępnij #1128 Napisano 30 września 2013 ja za postawienie plus wiezba 27 tys w mazowieckim Link do komentarza
Ania2011 Napisano 7 października 2013 Udostępnij #1129 Napisano 7 października 2013 Cytat ja za postawienie plus wiezba 27 tys w mazowieckim A możesz mi dać namiar na ekipę i kiedy budowałeś Agatkę? To jest Agatka II (110 m) Link do komentarza
rad1de Napisano 9 października 2013 Udostępnij #1130 Napisano 9 października 2013 Cytat A możesz mi dać namiar na ekipę i kiedy budowałeś Agatkę? To jest Agatka II (110 m) nie agatka 89m ale i tak wyszlo 110 ekipa bardzo dobra godna poleceniasławek 605826172 Link do komentarza
vaderek Napisano 13 października 2013 Udostępnij #1131 Napisano 13 października 2013 wystarczy wrzucić nadproże i mamy kolejny pokój nad garażem i z 89m mamy ponad 100 Link do komentarza
sloneczko5000 Napisano 17 listopada 2013 Udostępnij #1132 Napisano 17 listopada 2013 Witam. Mieszkamy w Agatce od dwóch miesiecy, jeszcze nie wszystko gotowe ale pokaze wam jak u nas wyglada Agatka.Pozdrawiam [attachment=17892:DSCF4426.JPG] Link do komentarza
anna_j_75 Napisano 29 grudnia 2013 Udostępnij #1133 Napisano 29 grudnia 2013 widzę, że wiele osób wybrało Agatkę II, świetny projekt. Na stronie maja dużo fajnych projektów, my też coś tam dla siebie znaleźliśmy, nie jest to Agatka II, a Bastek, ale już nie możemy się doczekać początku budowy. Nic tylko Wam pogratulować i zazdrościć własnego domku. Pozdrawiam Link do komentarza
Mika93 Napisano 19 lutego 2014 Udostępnij #1134 Napisano 19 lutego 2014 Witajcie ponownie Zaczęliśmy budowę Agatki 2 w zeszłym roku w maju i oto co udało nam się zrobić do listopada, dodam tylko że ekipa liczyła całe dwie osoby Link do komentarza
Ania2011 Napisano 27 lutego 2014 Udostępnij #1135 Napisano 27 lutego 2014 Mika 93fajnie już macie tak zaawansowaną budowę. My zaczynamy w tym roku, zastanawiam się tylko ile mi kosztów pochłoną same mury. Możesz zdradzić jakąś część kosztów poniesliście na sam materiał,bez blachy na dachu. Link do komentarza
ojcio Napisano 11 marca 2014 Udostępnij #1136 Napisano 11 marca 2014 Cytat Mika 93fajnie już macie tak zaawansowaną budowę. My zaczynamy w tym roku, zastanawiam się tylko ile mi kosztów pochłoną same mury. Możesz zdradzić jakąś część kosztów poniesliście na sam materiał,bez blachy na dachu. U nas 2 lata temu na fundamenty, ściany i strop poszło 25 tys. Ale jak szukałem materiałów przed budową to wyceny między hurtowniami różniły się nawet o 5 tys. zł. Link do komentarza
Mika93 Napisano 11 marca 2014 Udostępnij #1137 Napisano 11 marca 2014 (edytowany) bloczki Ytong 6126zł ceny nettonadproża Ytong 1226złstyropian fundament Gold 954złbloczki betonowe 1661złpręty zbrojeniowe 732złbeton towarowy(strop i schody) 5600złpłyta stropowa filigran 4748złCeny mat. na dach podam później, bo nie ma komu odebrać fv Edytowano 11 marca 2014 przez Mika93 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
anna_j_75 Napisano 25 marca 2014 Udostępnij #1138 Napisano 25 marca 2014 Mika93, zdjęcia robią wrażenie ;)) Muszę się przyznać, że zazdroszczę! Jaki poniosłaś koszt postawienia Agatki w stanie surowym?, jeśli to nie jest tajemnica. Link do komentarza
anna_j_75 Napisano 26 marca 2014 Udostępnij #1139 Napisano 26 marca 2014 Cytat Mika93, zdjęcia robią wrażenie ;)) Muszę się przyznać, że zazdroszczę! Jaki poniosłaś koszt postawienia Agatki w stanie surowym?, jeśli to nie jest tajemnica. oczywiście mam na myśli razem z ekipą itp. Cały koszt, z góry dziękuję Link do komentarza
Mika93 Napisano 26 marca 2014 Udostępnij #1140 Napisano 26 marca 2014 Co do złotówki to nie jestem w stanie tego określić, kasa uciekała z konta sukcesywnie. Gdybyśmy zaciągnęli kredyt to byłoby to prostsze. Mój mąż twierdzi że zaczynając od dziury w ziemi po dach, okna i styropian który cierpliwie czeka na swój czas, wyszło koło 150 000. W tym także robocizna tyle że płaciliśmy tylko kolesiowi, który robił z moim teściem tygodniówkę 800 zł a chłopaki zasuwali od świtu do nocy właściwie. Link do komentarza
anna_j_75 Napisano 27 marca 2014 Udostępnij #1141 Napisano 27 marca 2014 Cytat Co do złotówki to nie jestem w stanie tego określić, kasa uciekała z konta sukcesywnie. Gdybyśmy zaciągnęli kredyt to byłoby to prostsze. Mój mąż twierdzi że zaczynając od dziury w ziemi po dach, okna i styropian który cierpliwie czeka na swój czas, wyszło koło 150 000. W tym także robocizna tyle że płaciliśmy tylko kolesiowi, który robił z moim teściem tygodniówkę 800 zł a chłopaki zasuwali od świtu do nocy właściwie. Rozumiem, czyli z tego co piszesz koszty bardzo przyzwoite. Bardzo fajny jest ten projekt, myślałem, że koszt budowy takiego domu wyniesie dużo, dużo więcej. Link do komentarza
Mika93 Napisano 27 marca 2014 Udostępnij #1142 Napisano 27 marca 2014 Najlepiej budować systemem gospodarczym, gdzieś wyżej ktoś napisał że ekipa potrafi i 60 tyś. zawołać. Zapomniałam jeszcze dodać, że ekipie od dachu 9tyś zapłaciliśmy za położenie ocieplenia, blachy i okien dachowych ale to się mieści w tych 150tys które Ci podałam Link do komentarza
anna_j_75 Napisano 28 marca 2014 Udostępnij #1143 Napisano 28 marca 2014 Cytat Najlepiej budować systemem gospodarczym, gdzieś wyżej ktoś napisał że ekipa potrafi i 60 tyś. zawołać. Zapomniałam jeszcze dodać, że ekipie od dachu 9tyś zapłaciliśmy za położenie ocieplenia, blachy i okien dachowych ale to się mieści w tych 150tys które Ci podałam Wiadomo, że ekipy są różne. Ja rozglądam się za tymi najtańszymi, ale też chce żeby była sprawdzona, to nie sposób znaleźć byle jakich robotników, którzy przez dwa dni będą pili a na trzeci zostawią budowę i słuch po nich zaginie. Link do komentarza
Mika93 Napisano 28 marca 2014 Udostępnij #1144 Napisano 28 marca 2014 Rozpuść wici po znajomych, może znają kogoś kto już budowę ma za sobą. Z polecenia można dobrą ekipę trafić Link do komentarza
Irbis Strzecharstwo Napisano 28 marca 2014 Udostępnij #1145 Napisano 28 marca 2014 Cytat Witajcie ponownie Zaczęliśmy budowę Agatki 2 w zeszłym roku w maju i oto co udało nam się zrobić do listopada, dodam tylko że ekipa liczyła całe dwie osoby Widać po zdjęciach, że budowa była zadbana... jednak na pierwszy rzut oka widać też błąd, którego lepiej unikać, a który jeszcze można naprawić! To przykład poprawnego wykonania tego elementu:Więcej w wątku:Dom w Aksamitkach - krok po kroku!Ściany szczytowe muruje się tylko pod krokiew, a nawet niżej, aby zmieścić na ścianie (pomiędzy krokwiami, ewentualnie w przestrzeni dodatkowego rusztu) ocieplenie dachu, łączące się bez żadnych przerw z ociepleniem elewacji. Wyjątkiem jest poddasze nieużytkowe i nie ocieplane (ocieplenie na stropie parteru).Tyle na pierwszy rzut oka. Pozdrawiam Agatkowiczów i przepraszam za wtrącanie się w Wasz wątek. Link do komentarza
Mika93 Napisano 28 marca 2014 Udostępnij #1146 Napisano 28 marca 2014 Cytat Widać po zdjęciach, że budowa była zadbana... jednak na pierwszy rzut oka widać też błąd, którego lepiej unikać, a który jeszcze można naprawić! To przykład poprawnego wykonania tego elementu:Więcej w wątku:Dom w Aksamitkach - krok po kroku!Ściany szczytowe muruje się tylko pod krokiew, a nawet niżej, aby zmieścić na ścianie (pomiędzy krokwiami, ewentualnie w przestrzeni dodatkowego rusztu) ocieplenie dachu, łączące się bez żadnych przerw z ociepleniem elewacji. Wyjątkiem jest poddasze nieużytkowe i nie ocieplane (ocieplenie na stropie parteru).Tyle na pierwszy rzut oka. Pozdrawiam Agatkowiczów i przepraszam za wtrącanie się w Wasz wątek. Tak, tak ma Pan całkowitą rację tyle że dach jest już ocieplony płytami PIR . Płyty widać przed założeniem na dach w rogu tego zdjęcia. Link do komentarza
Irbis Strzecharstwo Napisano 28 marca 2014 Udostępnij #1147 Napisano 28 marca 2014 Cytat Tak, tak ma Pan całkowitą rację tyle że dach jest już ocieplony płytami PIR . Płyty widać przed założeniem na dach w rogu tego zdjęcia. Płyty PIR założono od wewnątrz... Jeśli tak, to można spokojnie naciąć materiał ścienny od zewnątrz (pianobeton - beton komórkowy jeśli się nie mylę) i zdjąć nadwyżkę, a później dołożyć w tak powstałą przerwę materiał izolacyjny. Będzie z tym trochę trudu, ale i satysfakcja z dobrze wykonanej pracy Link do komentarza
Mika93 Napisano 29 marca 2014 Udostępnij #1148 Napisano 29 marca 2014 Dziękuję Panie Ireneuszu za wskazówkę, na pewno się przyda. W końcu dom buduje się raz, na całe lata, taką mam bynajmniej nadzieję Link do komentarza
anna_j_75 Napisano 31 marca 2014 Udostępnij #1149 Napisano 31 marca 2014 Cytat Rozpuść wici po znajomych, może znają kogoś kto już budowę ma za sobą. Z polecenia można dobrą ekipę trafić Tak też zrobiłam, z ekipą trzeba ostrożnie dlatego szukam raz, że tanią, a dwa - Sprawdzoną! Link do komentarza
Mika93 Napisano 31 marca 2014 Udostępnij #1150 Napisano 31 marca 2014 anna j 75 ja bym dodała jeszcze Uczciwą Życzę powodzenia w poszukiwaniach. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się