DJMazi Napisano 12 lutego 2013 Udostępnij #351 Napisano 12 lutego 2013 Powinnaś poprawić ten problem z dachem już wiem na co będę zwracał uwagę. To faktycznie duża strata ciepła na przyszłość ! Link do komentarza
Gość adiqq Napisano 12 lutego 2013 Udostępnij #352 Napisano 12 lutego 2013 Cytat Już w 2010 pisałem o tym w tym wątku,ale SRX się nie ustrzegła .https://forum.budujemydom.pl/Najczestrze-bl...omu-t10805.htmlSzlifierka kontowa z tarczą diamentową i niech rżną morze się w końcu nauczą Rozwiń Dlatego mówiłem Sandrze na obradach, że to niedopuszczalne nie chwalić się zdjęciami z etapów budowy...bo jednak ludzie ciekawie zaglądają i to i owo wychwycą - jak jeszcze jest możliwość poprawienia....aha - czekam na to obiecane OZC na maila Link do komentarza
animus Napisano 12 lutego 2013 Udostępnij #353 Napisano 12 lutego 2013 (edytowany) Cytat Dlatego mówiłem Sandrze na obradach, że to niedopuszczalne nie chwalić się zdjęciami z etapów budowy...bo jednak ludzie ciekawie zaglądają i to i owo wychwycą - jak jeszcze jest możliwość poprawienia....aha - czekam na to obiecane OZC na maila Rozwiń Brak zdjęć to duża strata niestety .Ale nie dziw się na pewno zarobiona w nowej pracy .Aha... gratuluję ładnie pociągniętej budowy, zwłaszcza że to sezon praktycznie zimowy. Edytowano 13 lutego 2013 przez animus (zobacz historię edycji) Link do komentarza
SRX Napisano 13 lutego 2013 Autor Udostępnij #354 Napisano 13 lutego 2013 Dzięki. Adiqq już są na twym mailu. Jutro się jadę z nimi wykłócać o tą belkę. Jak byłam tam w poniedziałek to powiedziałam jak ma być zrobione, a wczoraj mi R. mówi, że nie mogą tak zrobić bo żeby dać później wełnę to będzie trzeba jakiś stelaż zakładać bo do styropianu się przyczepić nie da. Dzwoniłam do nich, mają mi tam nic nie murować dopóki nie przyjadę.Nikt nie mówił, że będzie łatwo, mam nadzieję, że te poranne wizyty na budowie nie będą częste bo nie wyrobię czasowo, za długo w pracy muszę siedzieć. Myślałam, że R. jakoś to uciągnie, ale powiedział, że jak się nie da to się nie da i jeszcze się na mnie wkurzył. Link do komentarza
bobiczek Napisano 13 lutego 2013 Udostępnij #355 Napisano 13 lutego 2013 Cytat Nikt nie mówił, że będzie łatwo Rozwiń od samego początku.Pamiętasz? Link do komentarza
Gość adiqq Napisano 13 lutego 2013 Udostępnij #356 Napisano 13 lutego 2013 (edytowany) Cytat Dzięki. Adiqq już są na twym mailu. Jutro się jadę z nimi wykłócać o tą belkę. Jak byłam tam w poniedziałek to powiedziałam jak ma być zrobione, a wczoraj mi R. mówi, że nie mogą tak zrobić bo żeby dać później wełnę to będzie trzeba jakiś stelaż zakładać bo do styropianu się przyczepić nie da. Dzwoniłam do nich, mają mi tam nic nie murować dopóki nie przyjadę.Nikt nie mówił, że będzie łatwo, mam nadzieję, że te poranne wizyty na budowie nie będą częste bo nie wyrobię czasowo, za długo w pracy muszę siedzieć. Myślałam, że R. jakoś to uciągnie, ale powiedział, że jak się nie da to się nie da i jeszcze się na mnie wkurzył. Rozwiń Murarze na rzęsach staną i każdego kita pocisną żeby tylko nie poprawiać....niech nie opowiadają głupow, bo to żaden problem nie jest...tego będzie 10-15cm, problemem to nie jest....pooglądaj zdjęcia w moim dzienniku, jak mam ładnie popsute za murłatą, ale ten pasek 10cm na szczytach, to niewidoczny jest na tych zdjęciach...aha, a maila nie dostałem...o, tutaj ładnie widać, jak jest zostawione 10cm na styropian...u ciebie tej szpary nie ma, bo jest murowane do równa...po prawej widać za murłatą nieszczęsne bloczki, zamiast których miał byc styropian.... Edytowano 13 lutego 2013 przez adiqq (zobacz historię edycji) Link do komentarza
SRX Napisano 13 lutego 2013 Autor Udostępnij #357 Napisano 13 lutego 2013 Teraz trochę nie rozumiem myślałam, że ten styropian przy bece ma być w tym miejscu: Link do komentarza
r-32 Napisano 13 lutego 2013 Udostępnij #358 Napisano 13 lutego 2013 Cytat Teraz trochę nie rozumiem myślałam, że ten styropian przy bece ma być w tym miejscu: Rozwiń ...na zewnątrz ma być nie daj im tam nic murować - ciągłość izolacji zachować cza Link do komentarza
SRX Napisano 13 lutego 2013 Autor Udostępnij #359 Napisano 13 lutego 2013 To dobrze, że się pytam bo ja bym dała od środka. Ma ktoś jakieś zdjęcie jak to ma wyglądać poprawnie? Link do komentarza
TINEK Napisano 13 lutego 2013 Udostępnij #360 Napisano 13 lutego 2013 WitamTo może tym razem ja spróbuję U mnie murłata jest zlicowana na zewnątrz, na tej fotce widać styro z elewacji, który jest podciągnięty prawie do desek, potem do tego styro doszła wełnaa tu ściana szczytowa, problemu z przykręceniem stelaża nie ma, przecież kątownik jest kręcony ze 20 cm niżej niż styropiannie pozwól by Ci ściany szczytowe podmurowali do końca (do górnej powierzchni krokwi) jak wcześniej koledzy pisalipozdrawiamTINEK Link do komentarza
animus Napisano 13 lutego 2013 Udostępnij #361 Napisano 13 lutego 2013 (edytowany) Stolce z krokwiami nie mają ciesielskich zacięć(2 belki na samym szczycie ) ciekawe czy płatwie mają :https://forum.budujemydom.pl/?act=attach&am...st&id=15450 Edytowano 13 lutego 2013 przez animus (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Gość adiqq Napisano 14 lutego 2013 Udostępnij #362 Napisano 14 lutego 2013 na zdjęciu Tinka ładnie widać...pliki doszły, ale chyba mail tranzytem szedł Link do komentarza
solange63 Napisano 5 lutego 2014 Udostępnij #363 Napisano 5 lutego 2014 Dawno się tu nic nie działo bydzie coś niedługo? Link do komentarza
Gość adiqq Napisano 5 lutego 2014 Udostępnij #364 Napisano 5 lutego 2014 też się zastanawiam.... Link do komentarza
bobiczek Napisano 5 lutego 2014 Udostępnij #365 Napisano 5 lutego 2014 strasznie się Sandra od nas odcięła jakoś Link do komentarza
solange63 Napisano 5 lutego 2014 Udostępnij #366 Napisano 5 lutego 2014 Cytat strasznie się Sandra od nas odcięła jakoś Rozwiń sie nie zlotuje juz?a na mnie tak narzekaliscie Link do komentarza
Gość gawel Napisano 6 lutego 2014 Udostępnij #367 Napisano 6 lutego 2014 (edytowany) Wcale się nie odcięła, właśnie z nią gadałem telefonicznie chwile temu i się dziś przeprowadza do nowego domu, no i zaprosiłem na zlot więc pewno wpadną w piątek na pogaduchy do Brennej. Edytowano 6 lutego 2014 przez gawel (zobacz historię edycji) Link do komentarza
solange63 Napisano 6 lutego 2014 Udostępnij #368 Napisano 6 lutego 2014 Cytat Wcale się nie odcięła, właśnie z nią gadałem telefonicznie chwile temu i się dziś przeprowadza do nowego domu, no i zaprosiłem na zlot więc pewno wpadną w piątek na pogaduchy do Brennej. Rozwiń To tym bardziej ochrzan się należy. Nowy dom gotowy, a dziennik budowy zaniedbaaaaaaaaaaaaaany, oj zaniedbany.Fotek żądam, dużo! Link do komentarza
Gość gawel Napisano 6 lutego 2014 Udostępnij #369 Napisano 6 lutego 2014 Poprosimy to może jakos nadrobi Link do komentarza
bobiczek Napisano 6 lutego 2014 Udostępnij #370 Napisano 6 lutego 2014 Cytat Wcale się nie odcięła, właśnie z nią gadałem telefonicznie chwile temu i się dziś przeprowadza do nowego domu, no i zaprosiłem na zlot więc pewno wpadną w piątek na pogaduchy do Brennej. Rozwiń Toś mnie zaskoczył teraz!!! To się uwinęli!A nic nie wspominała - myślałem że odłogiem wszystko leży - a tu proszę - jaka niespodzianka Link do komentarza
Gość gawel Napisano 6 lutego 2014 Udostępnij #371 Napisano 6 lutego 2014 Sam się też zaskoczyłem uwierz mi Link do komentarza
Gość gawel Napisano 23 stycznia 2015 Udostępnij #372 Napisano 23 stycznia 2015 No dobra jeden wpis na rok to nie za dużo. Co tam u Was słychać? Link do komentarza
bobiczek Napisano 23 stycznia 2015 Udostępnij #373 Napisano 23 stycznia 2015 Podejrzewam że po zamieszkaniu - posadzili tuje żeby ich nie podglądać, pozbyli sie internetu, chodzą spać po 18.30I mają wszystko w gdzieś!!!!!!!!! Link do komentarza
Gość gawel Napisano 23 stycznia 2015 Udostępnij #374 Napisano 23 stycznia 2015 Cytat Podejrzewam że po zamieszkaniu - posadzili tuje żeby ich nie podglądać, pozbyli sie internetu, chodzą spać po 18.30I mają wszystko w gdzieś!!!!!!!!! Rozwiń E tam Pawełku powoli oni są bardzo młodzi, obstawiam że to co podgrubiłem to ok ale zamiast spać to uprawiają dziki sex w dużych liściach Link do komentarza
bobiczek Napisano 23 stycznia 2015 Udostępnij #375 Napisano 23 stycznia 2015 od 18.30! no przecież napisałem Link do komentarza
Gość gawel Napisano 23 stycznia 2015 Udostępnij #376 Napisano 23 stycznia 2015 Cytat od 18.30! no przecież napisałem Rozwiń a to było "spać" w tym znaczeniu no nie w padłem na to , spać to znaczy turn off Link do komentarza
SRX Napisano 28 stycznia 2015 Autor Udostępnij #378 Napisano 28 stycznia 2015 Nie mam nic na swoje usprawiedliwienie, więc spróbuję wkraść się w Wasze łaski ilością zdjęć. ;) (Tak naprawdę boję się zrugania na kulce za totalne opuszczenie wątku ) Zdjęcia zrobione latem, parę rzeczy już jest nowych, mamy taras na tarasie, garderobę w garderobie i coś co kiedyś stanie się ogrodem. Obiecuję zdjęcia, teraz będzie łatwiej. A póki co zapraszam do środka 1. Wiatrołap-jeszcze tam nic nie oprócz wieszaka z palety w wykonaniu Radka 2. HallPo lewej od schodów jest pokój babci, tam zdjęć nie robiłam.Nasz dzwonek do drzwi:3. łazienka na dole4. schowek pod schodami5. SalonI otworzone okno tarasowe:6. KuchniaGóra Wchodząc po schodach na hall na lewo jest wejście do naszej sypialni i łazienki, na prawo do dwóch pokoi.Sypialnia i łazienka:Pokoje:Sypialnia:Garderoba:Wejście do łazienki, najpierw taki kącik cos ala pralnia:A następnie łazienka:I teraz pokoje. Są zupełnie nieurządzone i prawie nieużywane, na razie pełnią funkcję składzików.Mój pokój:Radka pokój: Link do komentarza
Draagon Napisano 28 stycznia 2015 Udostępnij #379 Napisano 28 stycznia 2015 No i weź to wszystko teraz ogarnij i skomentuj Mnie zaintrygowała ta roleta w kuchni. Co to jest ? Schowek na naczynia czy winda między piętrami ? Ale zazdroszczę jak nie wiem co I gratuluję też jak nie wiem co Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 28 stycznia 2015 Udostępnij #380 Napisano 28 stycznia 2015 (edytowany) Sandra, i jak to wszystko wybudowałaś bez konsultacji z Nami? Toszto jest niedopuszczalne Gratulację ładnego domku i oby miło tam spędzaliście czas.A mnie zaintrygował odkurzacz w schowku pod schodami, jest jeszcze na chodzie? to już zabytek prlu A nie był bym sobą jakbym słowa krytyki nie dał nie podoba mi się wykończenie okien dachowych. Nie to, że są wykonane niechlujnie ale nie pot tym kątem co powinny, znaczy się pionowa powierzchnia wnęki powinna być równoległa do ściany a pozioma równoległa do podłogi, takie coś daje więcej światła i wygodę wyglądania przez okno. Edytowano 28 stycznia 2015 przez mhtyl (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Gość gawel Napisano 29 stycznia 2015 Udostępnij #381 Napisano 29 stycznia 2015 Sandra i bardzo dobrze że się boisz. np ale że o Nas nie zapomniałaś i że się z Radkiem zapisaliście więc to zmienia "trochę" cały tragizm sytuacji Po pierwsze to szczerze Wam Gratuluje wybudowania nowego ślicznego domu. Po 2 to Wszystkiego najlepszego w nowym domu i samych miłych niespodzianek od losu. (Bo to że niespodzianki będą to wiadomo stąd moje precyzyjne życzenie.)Po 3, cały dom mi się podoba, kolorystyka łazienek i kuchni oraz dzwi i podłogi. mi się bardzo podoba. Dom świeżo po zasiedleniu to wędrówka do celu, tutaj widać że mieszkańcy mają gust i nie idą na skróty, Podoba mi się koncepcja nowocześnie wykończonego wnętrza ze starymi elementami, meblami, dzwonkiem,zielonym odkurzaczem itp.( )Na uwagę zasługują również bardzo fajne przeszklenia na parterze.Efekt jest po prostu super.PS. Sandra nie myślałaś, żeby niektóre pomieszczenia np swój pokój albo sypialnię zrobić w stylu vintage ? Coś mi sie wydaje że on do Ciebie bardzo pasuje. Link do komentarza
SRX Napisano 3 lutego 2015 Autor Udostępnij #382 Napisano 3 lutego 2015 Draagon Ta roleta w kuchni to zamiast drzwi do szafki, drzwi musiałyby się otwierać na blat więc nic nie możnaby było tam postawić, a tak roleta otwiera się do góry. mhtyl, pod koniec to już nie ja budowałam, sił mi brakło i musiał mnie kolega poratować, który jest autorem prawie całego wykończenia, jeździł, kupował, montował, nawet decyzje podejmował jak nie potrafiłam się zdecydować A odkurzacz, jamnik służył nam rok, nie do zdarcia, zresztą widać, że mamy sentyment do zabytków. Na gwiazdkę teściowa ( ) kupiła nam nowy, ale jamnik zostaje z nami i będzie do zadań specjalnych. gawel a dziękuję, miło, że Ci się podoba. To dopiero poczatek ale zamysł dobrze odkryłeś - baza nowoczesna, dodatki starocie Ale tak będzie tylko w salonie i kuchni. Sypialnię planuję nowocześnie, w czerni i bieli, a mój pokój w stylu takim własnie coś jak vintage, bardziej shabby chic. W pokoju od Radka będzie siłownia więc tam stylu nie planuję. Link do komentarza
daggulka Napisano 3 lutego 2015 Udostępnij #383 Napisano 3 lutego 2015 Pooglądałam Sandra fotki .... i bardzo Wam gratuluję . Kawał dobrej roboty P.S. Zawsze marzyłam o szarej łazience .... te Twoje są chyba szare, bardzo ładne . Bardzo ładnie u Ciebie . No i teraz całe życie na dokańczanie , zmienianie , kupowanie .... zagracanie różnymi rzeczami Jeszcze raz gratuluję Link do komentarza
Gość gawel Napisano 3 lutego 2015 Udostępnij #384 Napisano 3 lutego 2015 Cytat (...)gawel a dziękuję, miło, że Ci się podoba. To dopiero poczatek ale zamysł dobrze odkryłeś - baza nowoczesna, dodatki starocie Ale tak będzie tylko w salonie i kuchni. Sypialnię planuję nowocześnie, w czerni i bieli, a mój pokój w stylu takim własnie coś jak vintage, bardziej shabby chic. W pokoju od Radka będzie siłownia więc tam stylu nie planuję. Rozwiń Moim zdaniem z sypialnią nie musisz się spieszyć i zagracać . Najważniejszy "sprzęt" sypialniany już masz Link do komentarza
kosiarka Napisano 3 lutego 2015 Udostępnij #385 Napisano 3 lutego 2015 Super super gratulacje Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 3 lutego 2015 Udostępnij #386 Napisano 3 lutego 2015 Oczarował mnie dzwonek do drzwi .... widzę też moje ulubione perfumy z avonu Link do komentarza
angelikaw Napisano 3 lutego 2015 Udostępnij #387 Napisano 3 lutego 2015 Pięknie, mogłabym się wprowadzić nawet zaraz Gratuluję Piękna kuchnia, ale zastanawia mnie jedno... to okno to fix, bo klamki nie widzę??A takie drzwi tarasowe, to moje marzenie... Chętnie się dowiem, ile kosztowały, jesli to nie problem (może być info na priv). Link do komentarza
bobiczek Napisano 22 września 2015 Udostępnij #388 Napisano 22 września 2015 Coś nowego można byłoby zobaczyć?Pozdrowienia Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się