Aktualności LetKA 2011 – zlot forumowiczów budujemydom.pl
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Pytanie tylko czy i jak zabezpieczone są mury przed opadami. Czy nie lepiej jednak zmontować więźbę i założyć pokrycie. Tego niestety nie wiemy.
-
Montaż deskowania dachu, łacenie, krycie materiałem wykończeniowym, itd. stosowanie materiałów wilgotnych, zaszronionych albo zasypanych śniegiem czy obrośniętych lodem, też jest niestety niewskazane, ze względu na przyszłościowy skurcz tych materiałów od punktu nasycenia włókien. To wszystko zniknie, czyli ta woda we wszelkich postaciach, a pomiędzy montowanymi elementami pozostaną przestrzenie, szpary. Klejenie taśmami membrany czy używanie silikonów w takich warunkach też nie przyniesie oczekiwanych rezultatów. Jak założysz samą membranę na zimę, to czasami wiatr potrafi poszarpać miejscami materiał. Prace zimą są mniej dokładne ze względu na warunki atmosferyczne, wykonawcy to tylko ludzie, a nie cyborgi. Ja bym nie naciskał, chyba że masz kredyty i harmonogramy kolejnych prac.
-
Witam! Piszę ten post poniewż się zastanawiam jaką blachę wybrać na dach garażu. Wielkosc budynku to 18 dlugosci i 12 szerokości. Dach dwuspadowy, konstrukcja stalowa, łaty 80x120. I w planach mam odstępy pomiędzy łatami 130cm. W planach blacha trapezowa tylko teraz zastawiam się jaka dokładnie tak aby nie było żadnych problemów.
-
Przez Wojtek1989 · Napisano
Z tego co wiem mają skończyć dach w grudniu i ma być zamknięty stan surowy. Dom miał być w pełni skończony już dawno bo budowa 90 metrowego domku zaczęła się na początku maja, a jeszcze końca nie ma. -
Nie ma, jeśli dach będzie tylko przykryty, a nie zabudowany w całości po bokach.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się