Skocz do zawartości

Meble kuchenne jakiej firmy?

Recommended Posts

Napisano
Kup, aby to była firma znana!!!!! Ja na Twoim miejscu bym sobie wykonał kuchnię według swojego projektu. tyle firm wykonuje , O blatach pomyśł kuchennych. Najlepsze to granitowe blaty....
  • 4 miesiące temu...
Napisano
@jerzyW - kuchnia ze swojego projektu to rzeczywiście bardzo fajny pomysł - wtedy mamy możliwość w pełni dostosować wystrój kuchni do naszych oczekiwań. W moim przypadku jednak zdecydowałam się na gotowy projekt, wykonany i zrealizowany przez Max Kuchnie. Meble zarówno wizualnie, jak i jakościowo są bardzo dobre. Szafki, szuflady, wszelkie zawiasy oraz blaty są wykonane solidnie - warto na to zwracać uwagę, bo przecież meble kuchenne powinny służyć nam nawet przez kilkanaście-kilkadziesiąt lat.
Napisano
Niedawno stałem przed podobnym dylematem. Kuchnie z Ikei nie są takie złe jednak, nie sądzę, aby podzespoły, z których są składane były najwyższej jakości, choćby biorąc pod uwagę ceny dobrych płyt meblowych, nie wspominając o lakierowanych. Kuchnia to zakup na lata i tutaj rozważałbym samodzielny dobór podzespołów oraz znalezienie odpowiedniej firmy/fachowca, która nam to wymierzy, przytnie i poskłada.

• 3 tygodnie temu...
Napisano
Moje zdanie na temat kuchni z Ikei jest takie, że , niestety, taka kuchnia nie posłuży wiele lat icon_wink.gif My chcemy za jakiś czas remontować kuchnię i zastanawiamy się, czy nie zrobić mebli i blatów na zamówienie. Podoba mi się np. taka kuchnia:

Tylko szafki chciałabym mieć ciemne, bo na jasnych zaraz widać wszystkie zabrudzenia. Boję się tylko, że koszt wykonania takiej kuchni skutecznie zniechęci nas do remontu. ;)
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Dobre jakościowo meble z fajnym designem robi Mar-Ka Kuchnie. Ja bym ich doradzał, szybko, tanio i rzetelnie, od początku do końca, czyli od projektu do montażu. Posiadają własny serwis mar-ka-kuchnie.pl. Tu są zdjęcia dotychczas zrobionych projektów.
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Warto zrobić meble kuchenne na zamówienie, bo akurat w tym pomieszczeniu ważny jest układ szafek, który będzie nam w pełni odpowiadał i będzie dla nas wygodny. Warto porównać ceny, popytać wśród znajomych, bo niektórzy stolarze robią meble tej samej jakości o połowę taniej od innych.
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Osoby, które chcą urządzić kuchnię w stylu rustykalnym, polecam meble, które wykonujemy. Cechują się one połączeniem drewna dębowego i kamienia, które są charakterystyczne dla tego stylu. Poddajemy meble obróbce ręcznej, co pozwala nam wydobyć z zastosowanego do produkcji drewna głębię naturalnej struktury.

DSC01446.jpg

• 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...
Napisano
Ja też wychodzę z założenia, że meble kuchenne powinny być realizowane wyłącznie na zamówienie. Sama zamawiałem w firmie Acerys meble niemieckie Maxima i całość wygląda świetnie. Przy tym kuchnia jest bardzo praktyczna.
Napisano
Ja mam meble z Black Red White, nie pamiętam jaki model konkretnie. Braliśmy zestaw plus dokupowaliśmy szafki. Nie wyszło drogo, a meble naprawdę dobrej jakości nam się trafiły. Mają już dobre 4-5 lat i nic. Zero śladów użytkowania.
  • 3 miesiące temu...
  • 5 miesiące temu...
Napisano
Jeśli chcecie aby kuchnia była wygodna i praktyczna to nie polecam kupować mebli gotowych. Meble na wymiar są o wiele wygodniejsze i dzięki nim mozna wykorzytać każdą przestrzeń. Nasza kuchnia jest dość mała i niewygodna bo okno znajduje się praktycznie na każdej ścianie. Niemniej projekt mebli jest tak sensowny,ze praktycznie się tego już nie odczuwa. Wszystko się mieści.
  • 5 tygodnie temu...
Napisano
Atlas Kuchnie polecam serdecznie, meble bardzo dobrej jakości. Warto jednak wybrać jakąś znaną markę. Rozejrzeć się można najpierw w Internecie (ja pomysł na kuchnię zaczerpnęłam ze strony kuchniereda.pl, bardzo różnorodne meble i szeroki wybór). Obecnie mama zmienia meble kuchenne, więc też jej pomagam, ale ona w przeciwieństwie do mnie chce ciemne, bardziej klasyczne.
  • 2 miesiące temu...
Napisano
Jeśli chodzi o Pomorze to ja osobiście korzystałam z studio Mocho w Redzie. Na początku chciałam typową kuchnię z Ikei, ale mąż namówił mnie na wizytę w sklepie. To, co zaproponowali mi pracownicy studia było o wiele lepszą ofertą dla naszej małej kuchni niż Ikea. Polecam gorąco!
  • 4 tygodnie temu...
Napisano
najlepszym wyborem według mnie będzie firma Leander, która nie tylko pomoże Ci zaprojektować i zaaranżować wnętrze Twojego mieszkania, ale także jest producentem mebli kuchennych na każdą kieszeń! masz możliwość stworzenia własnego projektu, a oni zobrazują go i dokonają ewentualnych poprawek. wszystkie materiały są najlepszej jakości, więc nie musisz martwić się o trwałość i estetykę wykonania. polecam każdemu niezdecydowanemu!
Napisano
Cytat

najlepszym wyborem według mnie będzie firma Leander, która nie tylko pomoże Ci zaprojektować i zaaranżować wnętrze Twojego mieszkania, ale także jest producentem mebli kuchennych na każdą kieszeń! masz możliwość stworzenia własnego projektu, a oni zobrazują go i dokonają ewentualnych poprawek. wszystkie materiały są najlepszej jakości, więc nie musisz martwić się o trwałość i estetykę wykonania. polecam każdemu niezdecydowanemu!

Nie znam tej firmy, u nas w kuchni są meble BRW, ale to kwestia gustu ;)
Napisano
Cytat

Ja mogę Wam polecić meble klo , które bardzo ładnie będą prezentowały się w każdej kuchni lub jadalni. Sama sobie kupiłam ostatnio właśnie te meble i naprawdę każdemu się podobają.

A ja powiem, że mogę pokazać ci ze 100 kuchni i każda jest ładna, ale nie każda podoba się każdemu.
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Jeśli masz małą kuchnię to lepiej zainwestować w meble na wymiar. Firmy, które produkują takie meble na pewno znajdą najlepsze rozwiązanie do Twojej kuchni. Co do szuflad to zdecydowanie polecam, sama mam ich mnóstwo (nawet w formie głębokich szuflad na garczki) i do tej pory nie miałam z nimi żadnego problemu.
  • 2 tygodnie temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie temu...
Napisano

Przymierzamy się do urządzania kuchni. Przejrzałam forum i tak jak część z Was zdecydujemy się na meble wykonane u stolarza - mimo wszystko kuchnia ma służyć na dłuuugie lata. Byliśmy  w sklepie SAS w Komornikach (ktoś kojarzy?), tam na wystawie były meble z frontami wykonanymi przez REHAU. Generalnie nie znamy za bardzo tego producenta, ale meble wykonane były na przysłowiowy tip top. sprawdzałam na ich stronie, wykonują je z szklanego laminatu. Czy ktoś może zna/słyszał/ widział meble tego producenta i może coś podpowiedzieć? 

Jeśli chodzi o zawiasy i prowadnice tutaj chyba liderem jest Blum - chyba, że coś innego Waszym zadaniem też można polecić?

• 5 tygodnie temu...
Napisano

Sama też marzę o meblach do kuchni na wymiar. Póki co jednak zastanawiam się, do kogo, do jakiej firmy w Trójmieście mogłaby się zgłosić, aby móc je zamówić. Polecicie mi kogoś?

Napisano

Sporo dobrego słyszałem na temat Indeco Trójmiasto. Miałem okazje oglądać ich realizacje i prezentują się świetnie. Może ktoś zamawiał u nich meble i może się wypowiedzeć.

Napisano

Zdecydowanie jeżeli mamy taką możliwość, warto zdecydować się na pomoc znajomego stolarza, ale tutaj wiadomo, nie każdy może z takiej opcji skorzystać. Dlatego też zostają nam oferty różnych firm. Przyznam się szczerze, że sam dość sceptycznie podszedłem na początku do oferty Indeco Trójmiasto, ale firma ta w pełni spełniła moje oczekiwania. Wykonane przez nią meble doskonale się prezentują, są funkcjonalne i po około roku użytkowania, nadal wyglądają jak nowe:)

• 1 miesiąc temu...
Napisano

W Łodzi jest bardzo dobra firma, która zajmuje się tworzeniem mebli oraz wykonywaniem ich na wymiar. Nazywa się Prestige i znajduje się na ul. Przybyszewskiego 103. Sam skorzystałem z ich oferty i jestem bardzo zadowolony - meble trzymają się świetnie już trzeci rok i nie ma na nich śladu zużycia. Jeśli ktoś będzie zainteresowany to zostawiam link do ich strony -> http://prestige.lodz.pl/kontakt.php#read

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Ja ogólnie uważam, że jeśli chodzi o meble kuchenne to najlepiej zrobić takie na wymiar. Będą idealnie dopasowane do kuchni przez co przestrzeń stanie się bardziej funkcjonalna. Osobiście zamawiałem kuchnie w firmie Jago - polecił mi ich znajomy. Postawiłem na klasykę jednak zajmują się też nowoczesnymi wnętrzami.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Ja też uważam, że najlepiej robić meble na wymiar, ale u sprawdzonej firmy, która ma już konkretne doświadczenie na rynku np. http://mebelserwis.pl/ z Warszawy.  Kuchnia ma być przede wszystkim funkcjonalna i instynktowna, a takie rozwiązanie zapewniają projekty robione na indywidualne zamówienie.

• 4 tygodnie temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 6 miesiące temu...
Napisano

Sam sobie zrobisz, tomku, meble na wymiar?

I co sądzisz o swoich meblach i projektach?

Napisano

Meble na wymiar może i fajna sprawa ale jak stolarz powiedział cenę takiego wykonania to intuicyjnie patrzyłam za gotowymi meblami w internecie. Trafiłam na ten sklep internetowy https://marketmeblowy.pl korzystaliście może z niego? . Zamówiłam zestaw mebli kuchennych za niespełna kilkaset złotych który prezentuje się świetnie. Jeżeli ktoś tak jak i ja ma niewielką kuchnię to wydaje mi się że takie rozwiązanie jest dużo lepsze i tańsze 

Napisano
1 godzinę temu, mery112 napisał:

Zamówiłam zestaw mebli kuchennych za niespełna kilkaset złotych który prezentuje się świetnie.

Chyba na zdjęciach... słabej jakości i bez opisu szczegółowego.

Napisano

Taka moja podpowiedź z własnego doświadczenia. Po zakończonym montażu, sprawdźcie czy wszystko jest równo, czy drzwiczki, szafki itd są równoległe i prostopadłe względem siebie.

• 1 miesiąc temu...
  • 1 rok temu...
  • 1 miesiąc temu...
Napisano

Mi świetne  meble na wymiar https://duet-szafy.pl/oferta-mebli-na-wymiar-krakow/ zrobił DUET z Bagrowej. Szczerze mogę polecić tą firmę. Mają wieloletnie doświadczenie,  są bardzo solidni i dokładni a wszystkie meble idealnie dopasowane do wnętrza, wykonane z wielką starannością i dbałością.

• 1 rok temu...
Napisano

Dostałem dwie wyceny mebli kuchennych. Pierwsze meble w cenie 11 tysięcy złotych. Drugie meble 25 tysiecy złotych. Podobny projekt.  Z czego wynika taka różnica? 

Napisano
1 godzinę temu, blaszcz napisał:

Dostałem dwie wyceny mebli kuchennych. Pierwsze meble w cenie 11 tysięcy złotych. Drugie meble 25 tysiecy złotych. Podobny projekt.  Z czego wynika taka różnica? 

Możesz jeszcze spróbować w IK..A. Wtedy masz markowe AGD z przedłużoną gwarancją. A przynajmniej tak było. Cena wynika z czynników jw. + kondycji oferenta (Pan Jan Kowalski a wspomniany sklep wnętrzarski z inną płynnością finansowa i obrotami oraz polityka wobec klienta robi róznicę).

Napisano
2 godziny temu, blaszcz napisał:

To test łosia. Testują czy jesteś łosiem. 

Napisano
4 godziny temu, gawel napisał:

To test łosia. Testują czy jesteś łosiem

To nie do końca jest tak...

Nic nie wiemy o projektach... mogą być podobne... na wizualizacji...

Jeden może być wykonany z marnej jakości płyty meblowej grubości 16 mm, oklejonej folią, a drugi z porządnej, laminowanej płyty meblowej o grubości 18 mm...

W jednym fronty mogą być ze zwykłej płyty meblowej, a w drugim z lakierowanego i frezowanego mdf'u... zatem fronty mogą być dużo droższe...

mogą być szuflady z górnej półki - nie na zwykłych prowadnicach, tylko z samodomykiem cichym... może być cargo proste albo z szufladami

obraz.png.155e3db76dc71597e662552e8232fde3.png

Szafka narożna może być zwykła, albo taka obraz.png.82ac53ef451248e53262bb6792c3b44e.pngalbo takaobraz.png.8a1d028591fe2d350110869993dfd871.pngalbo taka najprostrza obraz.png.e30d11e2bacd175043e10fe2fe47e5c7.png

Tak więc co my możemy oceniać, JAK NIC NIE WIEMY O OBU PROJEKTACH

I tak się nazbiera :bezradny:

7 godzin temu, blaszcz napisał:

dwie wyceny mebli kuchennych

A co z AGD?

• 1 rok temu...
Napisano

Jakiś czas temu robiliśmy remont kuchni. Jeśli chodzi o cały zestaw kuchenny to polecam https://lubiemeble.pl/zestawy-mebli-kuchenne . Koleżanka nam poleciła, ponieważ sama zamówiła z tej strony 2 lata temu, a meble wyglądają jak nowe. Powiem szczerze, że jestem zaskoczona jakością materiału oraz konkurencyjnymi cenami. Bardzo duży wybór oraz szybki czas realizacji zamówienia. Zamówiliśmy wszystkie meble do mieszkania od nich i jesteśmy również zadowoleni.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Zapraszam do zapoznania się z usługami firmy elektrycznej działającej na terenie Warszawa.  Szeroki zakres usług  wykonywanych przez elektryk warszawa, instalacja infrastruktury elektrycznej, montaż kamer CCTV, usuwanie awarii elektrycznych typu brak prądu.  Pogotowie działające 24 h na dobę. Firmę cechuję rzetelność profesjonalność i fachowość. Pomożemy każdemu potrzebującemu w jego awarii z prądem . Zapraszamy do kontaktu i dzwonienie w potrzebie o każdej porze.
    • Cześć wszystkim, dołączyliśmy do forum, aby przedstawić Wam naszą ofertę. Tworzymy dla Firm i Osób Prywatnych.     Szukasz sprawdzonego partnera do realizacji sufitów napinanych i innych elementów dekoracyjnych? Gładki Sufit to firma z 15-letnim doświadczeniem na rynku, która stawia na jakość, innowację i zadowolenie klienta. Działamy na terenie całego kraju, gwarantując szybką i sprawną realizację każdego projektu.   Dlaczego warto wybrać Gładki Sufit? Doświadczenie i profesjonalizm: - Nasze 15-letnie doświadczenie to gwarancja perfekcyjnego wykonania i dbałości o każdy szczegół. Znamy branżę od podszewki i wiemy, jak sprostać najbardziej wymagającym oczekiwaniom. Najlepsze materiały w atrakcyjnych cenach: - Dzięki wynegocjowanym cenom z dostawcami, możemy zaoferować Ci najwyższej jakości podzespoły w konkurencyjnych cenach. Nie uznajemy kompromisów – nie montujemy tanich, śmierdzących folii ani wadliwych LED-ów czy zasilaczy. Stawiamy na trwałość i bezpieczeństwo. Indywidualne podejście: Często profile wykonujemy sami, aby idealnie dopasować je do specyfiki Twojego zlecenia. To pozwala nam na realizację nawet najbardziej nietypowych i skomplikowanych projektów. Szybkość realizacji: Montaż sufitu napinanego, np. w przedpokoju, zajmuje nam około 3 godzin. Szanujemy Twój czas i staramy się, aby prace przebiegały sprawnie i bez zakłóceń.   Co oferujemy? Nasze usługi to znacznie więcej niż tylko sufity napinane. Materiał, który wykorzystujemy do sufitów, z powodzeniem montujemy również na ścianach, tworząc unikalne i spójne aranżacje. Ponadto, specjalizujemy się w projektowaniu i tworzeniu: Nowoczesnych lamp: od subtelnych podświetleń po designerskie konstrukcje, które staną się ozdobą każdego pomieszczenia. Efektownych reklam: Nietypowy sufit podświetlany z Logo wyróżnią Twoją Firmę. Ścianek działowych: lekkich i estetycznych konstrukcji, które pozwolą Ci elastycznie zaaranżować przestrzeń. Elementów dekoracyjnych: trójwymiarowych form, półek – wszystko, co pozwoli Ci stworzyć wnętrze z charakterem. Akustycznych paneli: idealnych do biur, sal konferencyjnych czy domowych kin, poprawiających komfort akustyczny.   Naprawy i poprawki po innych wykonawcach Czy Twoja poprzednia ekipa zawiodła, a efekt końcowy jest daleki od oczekiwań? Oferujemy również kompleksowe naprawy i poprawki po źle wykonanych zleceniach.   Zaufaj naszemu doświadczeniu i daj nam szansę na przywrócenie blasku Twoim wnętrzom. Skontaktuj się z nami już dziś i pozwól nam zrealizować Twoje wizje! Gładki Sufit – jakość, na którą zasługujesz. https://gładki-sufit.pl
    • EQ Entrance to najnowsza propozycja renomowanej firmy Konsport, która łączy w sobie estetykę, funkcjonalność i bezpieczeństwo. Jest to idealne rozwiązanie dla nowoczesnych systemów ogrodzeniowych. Multifunkcyjny słupek furtkowy z zadaszeniem wyznacza nowe standardy w projektowaniu przestrzeni zewnętrznych. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/wokol-domu/ogrodzenia/polecane/110363-zwieksz-bezpieczenstwo-swojego-domu-z-eq-entrance-funkcjonalnym-slupkiem-furtkowym
    • Dzień Dobry,   Cześć, szukam właśnie sobie jakiegoś projektanta/firmy, która zaprojektuje mi mieszkanie. I interesuje mnie nadzór inwestorski. Mieszkanie w Warszawie - 67 metrów  - Firma 1 - projekt 19430 PLN(290 p m2) + nadzór 11250 PLN(4500 za miesiąc) - Firma 2 - projekt 13400 (200 m2) + nadzór 13400 PLN (200 za m2)   Waszym zdaniem - dużo - za mało? jak to stoi rynkowo w Warszawie.  
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...