Skocz do zawartości

Galeria fuszerki

Recommended Posts

Znalazłem firmę, która budowała to osiedle: https://www.facebook.com/profile.php?id=100057119573257

Zakładam, że budynki są wybudowane zgodnie z projektem, w którym obciążenia są obliczone właściwie. Ciekawie bardziej, jaki był powód tego typu rozwiązania. 

Niedawno czytałem o osiedlu, które miało wszystkie miejsca parkingowe przeznaczone dla osób niepełnosprawnych: https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/deweloper-znalazl-sprytny-sposob-na-tym-osiedlu-prawie-caly-parking-pomalowano-na/bsp8l3p, a by obejść przepisy związane z odległością parkingu od okien.

98303123_1581630691994153_6659824976926867456_n.jpg

103284801_1601975609959661_8629317578231773345_n.jpg

Jak widać się da. Chociaż zaprojektowanie aż tak dużego nadwieszenia (w proporcji do reszty budynku) jest już kłopotliwe.

Raczej bym podejrzewał, że to rozwiązanie zrobione z konieczności - bo np. trzeba się było zmieścić z fundamentami w takim wąskim pasie terenu ze względu na jakiś wymóg odległości. Chociażby od rurociągów lub przewodów ułożonych już w gruncie. A tu w grę może wchodzić też sama konieczność zmieszczenia się z drogą.

Taka gimnastyka z budową, żeby jakoś zagospodarować trudną do wykorzystania działkę. 

• 2 tygodnie temu...
37 minut temu, animus napisał:

Do jakich ablucji to jest?

:509:

To jest do sra...to znaczy do wypróżniania się w pozycji "na Małysza „

I nie jest to bynajmniej jakieś jednostkowe zastosowanie... jest popularne na południu, południowym wschodzie i na wschodzie - z tego co znalazłem... nieco inne kształty, ale idea taką sama...

Przecież tam się nie wypróżniałem!!! Zdjęcie w sieci... wrzuciłem do googlowego obiektywa, znalazło w sieci setki takich i podobnych "urządzeń" z opisami w wielu  językach, w tym większość "krzaczkami"... Jakość niezbyt wielka... Ten pojemnik na ścianie, to zapewne z papierem toaletowym...

A to w rogu - to wygląda na krzesełko??? nie wpadłbym na to :scratching:

Tu podobnie urządzony kibelek

IMG_20230515_161337.thumb.jpg.fed9a348d4e6cddbae17bbc29c43d23f.jpg

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się

• Utwórz nowe...