Skocz do zawartości

Wanna z hydromasażem- opinie?

Recommended Posts

Napisano
Cytat

Ja też nie jestem koneserem ani bębenków ani bąbelków w wannie, dlatego ponawiam pytanie:
można takiej wanny z hydromasażem używać jak zwykłej? Myć się, moczyć pranie itp...

Możesz. Jesli nie odczuwasz zapachów.
W instrukcji pisze, żeby przed wejściem do wanny dokładnie umyć się pod prysznicem.
Napisano
Cytat

jak mąż kupi żonie karnet to nawet siłą ją tam zaprowadzi, byle się abonament nie zmarnował

też z powodu ciszy .... znaczy ciszy w domu podczas jej pobytu w SPA icon_lol.gif
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Musiała być bardzo dobra promocje w takim razie,nie często spotyka się taką okazjęicon_smile.gif A co do samej wanny z hydromasażem- jestem jak najbardziej za,ale nie taką tanią chińską,tylko raczej solidnej firmy,która posłuży nam przez lata.
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Z wanną z hydromasażem jest ten problem że jak ktoś ma twardą wodę to po kilku latach dysze mogą się zabić kamieniem. Ja nie mam, a chciałam, a teraz moja przyjaciółka się tego pozbyła właśnie ze względu na zbierający się kamień.
Napisano
Na takie rzeczy przede wszystkim trzeba mieć czas, ja znajduję chwilę na kompiel w zwykłej wannie raz na dwa miesiące może... na codzień tylko prysznic.

Co do kamienia - zgodzę się z przedmówcą, twarda woda okropnie zatyka dysze, trzeba je regularnie czyścić... wydaje mi się że z taką wanną jest więcej zachodu niż przyjemności.
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Czyszczenie wanny z hydromasażem to istna masakra. Masz kilkadziesiąt (w bardziej rozbudowanych wersjach kilkaset) dziurek, w których wszystkie grzybki świata mają ogromną ochotę wyrosnąć icon_smile.gif
Tak jak przedmówcy, uważam, że największą wadą zarówno takich wanien, jak i pryszniców jest brud. Doczyszczenie ich na dłuższą metę jest bardzo trudne, pewnie rozwiązaniem byłyby jakieś systemy samoczyszczące (nie wiem czy atkie istnieją)

Inną sprawą jest jeszcze kwestia kosztów ekspoatacyjnych. Na przykład w Warszawie koszty wody są trak tragicznie wysokie (25-30 zł za m2 gorącej wody, prawie 10 zł za zimną), że posiadanie wanny zwyczajnie się nie opłaca. Znalazłem w sieci taki wykres, który pokazuje średnie zużycie wody przy różnych czynnościach w łazience. Wniosek jest taki, że kąpiel to dwa razy większe zużycie wody, niż prysznic. Zresztą nie jest to bardzo zaskakujące...

Napisano
Mam wannę z hydromasażem i rzeczywiście była to zabawka na pierwszy miesiąc, bo było to coś nowego. Teraz nie mam czasu po prostu z tego korzystać. A po drugie to prawda że kamień się zbiera i niestety z połowy dziurek woda nie leci. Można by się zabrać za czyszczenie ale takie proste to właśnie tez nie jest. Zdecydowanie jak dla mnie wystarczyła by zwykła wanna...
Napisano
Cytat

Mam wannę z hydromasażem i rzeczywiście była to zabawka na pierwszy miesiąc, bo było to coś nowego. Teraz nie mam czasu po prostu z tego korzystać. A po drugie to prawda że kamień się zbiera i niestety z połowy dziurek woda nie leci. Można by się zabrać za czyszczenie ale takie proste to właśnie tez nie jest. Zdecydowanie jak dla mnie wystarczyła by zwykła wanna...

Czyszczenie takiej wanny (porządne) trwa mniej więcej tyle, co całej reszty łazienki, więc jeżeli nie masz nadmiaru czasu, to raczej nie wyrobisz co tydzień icon_smile.gif I efektem jest właśnie połowa zapchanych dziurek
  • 3 tygodnie temu...
Napisano
Nie polecam wanny z hydromasażem. Jednymi z minusów takiej wanny są:
- częste czyszczenie wanny za pomocą dość drogich środków (w przeciwnym razie w łazience będzie unosił się brzydki zapach);
- duże zużycie wody i prądu;
- niebezpieczeństwo grzybicy (szczególnie u kobiet).
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 rok temu...
Napisano
Mi się podobają wanny z hydromasażem, np. kiedyś chciałam mieć taka dużą:

Do czasu, aż przeczytałam jakiś artykuł na temat utrzymywania takich wanien w czystości, zasad higieny etc. Teraz nawet nie wchodzę do jacuzzi , jeśli jestem w jakimś aquaparku icon_wink.gif
Napisano
Nie dziwię Ci się ;) Całą radość z posiadania takiej wanny zabija konieczność regularnego, szczególnego "traktowania" w tym dezynfekcji..a jeśli o tym zapomnisz, to możesz zastać baaardzo nieprzyjemny zapach w łazience, nie mówiąc już o tym że w instalacji rozwiną się mikroorganizmy, które mogą być szkodliwe...
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Potwierdzam - miła przyjemność, ale wymaga częstej dezynfekcji, bo w zakamarkach zbiera się dużo brudu i bakterii. Chyba lepiej dobrze się zastanowić, czy to aby na pewno niezbędna funkcja. W innym wypadku czeka nas 2 razy częstsze sprzątanie łazienki.
  • 2 miesiące temu...
Napisano
Ten wątek zabił we mnie skutecznie chęć posiadania takiej wanny we własnym mieszkaniu.. Jednak za dużo problemów, lepiej faktycznie chyba raz na ruski rok wybrac sie do jakiegos parku wodnego albo spa :P
  • 1 rok temu...
Napisano

Tak sobie myślę, że problemy natury higienicznej mogą być nawet przy zwykłej wannie. Jeżeli chodzi o wannę z hydromasażem, to warto wybierać bardziej zaawansowane technologicznie produkty, np. z powłoką NANO, która stanowi niezauważalną powłokę pozwalającą łatwiej utrzymać czystość i łatwiej usunąć wszelkie zanieczyszczenia, także osadzający się kamień. Dobrze, kiedy taka wanna ma również funkcję ozonowania, która działa bakteriobójczo i grzybobójczo. Bardzo dobre są wanny z hydromasażem Silla - taką ma mój brat w swoim domu i kiedy jadę do niego, to czasami korzystam - naprawdę przyjemnie zanurzyć się w wodzie, która wymasuje całe ciało.

Napisano
O matko, dobrze ze mam karte multisport i codziennie na basenie moge miec takie same doznania co przy takiej wannie i do tego nie musze sie martwic o szkodliwe mikroorganizmy icon_biggrin.gif
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Zamiast hydromasażu można zaszaleć inaczej i wybrać żeliwną wannę i cieszyć się długo utrzymującym się ciepełkiem. Albo porządną akrylową, bynajmniej nie stalową. icon_smile.gif
  • 4 tygodnie temu...
  • 2 tygodnie temu...
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Cytat

w sumie fajna, jadnak jak dla mnie zajmuje za duzo miejsca. Wolałbym zainwestowac w kabinę z porządnym panelem prysznicowym.

Można pomyśleć o czymś takim jak podtynkowe dysze Puzzle, można je układać dowolnie na ścianie i mieć hydromasaż z różnych stron w kabinie prysznicowej. Jeśli ktoś jest oczywiście zwolennikiem kabin, a z hydromasażu zrezygnować nie chce.
Gość czerwony łeb
Napisano
Cytat

no i nie ma za bardzo czasu się w niej wylegiwać.

No i tu jest cała zawartość bezsensu wanny z hydromasażem icon_smile.gif
W jakim celu taki gadżet skoro będzie nie wykorzystany ?
Czyżby zwykła ludzka głupota ?

Napisano
Cytat

Nie czepiaj się kogoś skora u siebie sam nie masz lepiej.
Ty masz gadżet w postaci kominka w którym palisz raz na rok, choć jak nie raz wspominałeś że była to bardzo głęboko przemyślana decyzja a komuś wytykasz że ma wannę której praktycznie nie używa.
Więcej pokory wobec innych by nie zaszkodziło.
Napisano
Cytat

Artur ja mam zwykłą wannę na pietrze i prysznic na parterze i też z tej wanny nie korzystam i chyba przy okazji remontu zrobię 2 prysznic bo z wanny korzystałem chyba z 5 lat temu. ewentualnie z funkcją sauny ale muszę to u kogoś wypróbować
Napisano
Cytat

Artur ja mam zwykłą wannę na pietrze i prysznic na parterze i też z tej wanny nie korzystam i chyba przy okazji remontu zrobię 2 prysznic bo z wanny korzystałem chyba z 5 lat temu. ewentualnie z funkcją sauny ale muszę to u kogoś wypróbować

A karpie gdzie??? icon_wink.gif icon_smile.gif
Napisano
Cytat

A karpie gdzie??? icon_wink.gif icon_smile.gif

Sorry (amatorów karpia) że to powiem, ale nie jadam tego syfu kiedyś kotka jadała w wigilię ale ostatnio też powiedziała że są lepsze rzeczy.
Napisano
Cytat

ewentualnie z funkcją sauny ale muszę to u kogoś wypróbować

Piotr, podejrzewam, że taniej i bezpieczniej było by skorzystać z sauny w spa np. raz na miesiąc niż inwestować w takie rzeczy u siebie w domu.
Przecież piwo smakuje lepiej w barze niż w domu icon_biggrin.gif , tak niektórzy mawiają i wolą iść do baru niż w domku sobie piwko sączyć.
Napisano
To musi być bardzo wydajna ale można taką kabinę podłączyć od razu do kanału wentylacyjnego bo ma ona sufit i wyciąg
Napisano
Tiiiiiaaaaaa - a wentylacja grawitacyjna?
Pomijając przepisy - możliwe cofki z pozostałych kanałów.
Fakt - możliwa jest przebudowa/modernizacja - kosztowna.
A dom - to przeca szkieletor, czyli .......................

Zły pomysł.
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

Tiiiiiaaaaaa - a wentylacja grawitacyjna?
Pomijając przepisy - możliwe cofki z pozostałych kanałów.
Fakt - możliwa jest przebudowa/modernizacja - kosztowna.
A dom - to przeca szkieletor, czyli .......................

Zły pomysł.

Szczerze mówiąc sam nie jestem przekonany do takich bajerów w kabinie prysznicowej. Jeszcze te Puzzle to okej, natomiast sauna parowa? Pomijając kwestie wentylacji nie chciałbym mieć czegoś takiego i tu uwaga forumowicza jest słuszna. Czy to jest bajer z którego skorzystamy raz na ruski rok czy coś nam faktycznie potrzebnego?
  • 5 lata temu...
Napisano

Witam, szukając dobrej wanny z hydromasażem głównie czytałam opinie na tym forum. Fakt że są one dość stare, ale chciałabym podzielić się moim doświadczeniem i pomóc osobom które rozważają zakup wanny z bąbelkami. Od 2014 roku pracuję w branży budowlanej. Budujemy domki letniskowe, holenderskie, modułowe itd. W wersjach luksusowych montujemy wanny z hydromasażem. Przez te ostatnie 8 lat przez nasze ręce przeszło minimum 50 różnych wanien. Opinie które często można znaleźć na forach zazwyczaj są prawdziwe, ale nie jest napisane o jaką konkretnie firmę chodzi. To tak jak pisać opinię o samochodzie nie podając czy to jest fiat czy mercedes. Każda zakupiona wanna z szybą ciekła. Czasem po miesiącu, czasem po kilku latach. W 90% radio przestało działać pod wpływem wilgoci po około roku. Przy naprawach wiele razy widziałam jak są one zrobione i niestety nie wyglądało to dobrze. Całe szczęście że trafiliśmy na firmę SANPLAST która wykonywała wanny z hydromasażem Polskie i o dziwo różnica jest ogromna. Aktualnie montujemy tylko i wyłącznie wanny z hydromasażem marki ESSENTE. Mają więcej modeli i opcji do wyboru, a osprzętem różnią się nieznacznie. Wanny nie wymagają dodatkowej obsługi. Są samoczyszczące. Po 5 latach w jednym z domków robiliśmy remont.  Po skuciu zabudowy okazało się, że wanna jest nadal jak nowa. W orurowaniu nie ma ani śladu brudu. wszystko działa jak powinno. 

Napisano
3 godziny temu, Campa napisał:

W orurowaniu nie ma ani śladu brudu. wszystko działa jak powinno. 

Powiedz im, żeby się przerzucili na podłogi. Chciałbym mieć taką, której nie trzeba zamiatać. 

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...