Skocz do zawartości

dobra książka

Recommended Posts

• 3 tygodnie temu...
Napisano
z ostatnio przeczytanych:

H. Coben "Bez skrupułów", mimo wielu pozytywnych opinii mnie nie zachwyciła

E. Segal "Nagrody" jw.

ciekawie czytało się "Michał Anioł i jego poezje" L. Staffa icon_smile.gif
  • 2 tygodnie temu...
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
nareszcie mogę coś polecić, po ostatnich "niewypałach" icon_biggrin.gif

"Mężczyzna i dziecko", "Mężczyzna i żona" T. Parsons

miło się czyta, lekko, szybko...
lektury te być może nie zostaną na długo w pamięci, ale sprawiają sporo przyjemności w trakcie czytania icon_smile.gif
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
do tego co powyżej: II część też niezła, "Mężczyzna i żona"

i trzecia książka tego autora, ale już inny bohater: "Za moje dziecko"
- jak dla mnie bardzo przeciętna

przeczytane również "Życie Pi" /Yann Martel/ - polecam
Napisano
Cytat

Już kilka razy podkreślałam,że uwielbiam czytanie .....

Masę autorów już przerobiłam .....
moim najulubieńszym gatunkiem literackim jest thriller /medyczny,psychologiczny,prawniczy itp... /

Coś z pogranicza faktów,para-psychologii,psychologii klinicznej....

A być może są książki które po prostu warto poczytać..
Lubię też poezję

I prosiłabym o podawanie tytułów naprawdę fajnych książek,które dobrze sie czyta ...

Ostatnio czytałam debiut polskiego autora "Co sie wydarzyło w Lake Falls' myśle, że ci sie spodoba. Idealnie pasuje do opisu twojej ulubionej literatury:)
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Literatura podróżnicza.

Polecam książki :

Romualda Koperskiego o przedzieraniu się przez Syberię, rozmowy z tamtejsza ludnością itp. ( najsłabsza moim zdaniem, ostatnia tzn. Syberia zimowa odyseja) Polecam.

Władimir K. Arsenjew " W Ussuryjskim Kraju" oraz "Dersu Uzała"

Michał Kruszona "Huculszczyzna" oraz ( trochę słabsza) "Rumunia. W poszukiwaniu diabła".
Napisano
"N@pisz do mnie" i "Wróć do mnie", Daniel Glattauer
książki napisane w formie dialogu mailowego dwojga ludzi - przypadkowa znajomość przeradza się
w internetowy romans...
bardzo wciąga icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

przeczytane również "Życie Pi" /Yann Martel/ - polecam

Też mi się podobało "Życie Pi" czytałem to jeszcze przed tym, jak zaczęto robić film. A widziałeś już film? Jakie masz odczucia? Ja jeszcze nie oglądałem, ale podobno pod względem wizualnym i efektów specjalnych rewelacja, ale już samo przedstawienie historii niekoniecznie...

Ja skończyłem czytać "Argo" - dobra lektura o szpiegach i akcjach CIA - jak kogoś interesuje ta tematyka, to warto.
Napisano
Cytat

Też mi się podobało "Życie Pi" czytałem to jeszcze przed tym, jak zaczęto robić film. A widziałeś już film? Jakie masz odczucia? Ja jeszcze nie oglądałem, ale podobno pod względem wizualnym i efektów specjalnych rewelacja, ale już samo przedstawienie historii niekoniecznie...

książkę przeczytałam nie wiedząc o powstającym filmie
/filmu nie oglądałam i raczej nie obejrzę/
  • 4 tygodnie temu...
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
zarwałam całą noc, nie mogłam się oderwać - "Prawiek i inne czasy" O. Tokarczuk

dziś zaczęłam "Ostatnie historie", tej samej autorki, zobaczymy... icon_smile.gif
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

zarwałam całą noc, nie mogłam się oderwać - "Prawiek i inne czasy" O. Tokarczuk

dziś zaczęłam "Ostatnie historie", tej samej autorki, zobaczymy... icon_smile.gif

pozostaje mi jedynie polecić, wg mnie bardzo dobra książka
  • 2 miesiące temu...
Napisano
"Życie Pi" ma dość ciekawe zakończenie, choć przesłanie nieco za bardzo mądrościami Coelho trąci.
Ja też polecam tak jak ktoś wcześniej tutaj "Pieśń Lodu i Ognia" Martina. Choć trzeba mieć i czas, i cierpliwość do niektórych, mniej potrzebnych wg mnie wątków.
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
z ostatnio czytanych:
"Spóźnieni kochankowie" W. Whartona - mam mieszane uczucia...
"Ścigając pamięć" G. Szapołowskiej - bardzo refleksyjna, podejrzewam, że na długo pozostanie w pamięci
Napisano
Przypomniała mi się jeszcze 1 świetna książka - "Uciekinier" Williama Asha. Ogólnie tematyka obozów jenieckich podczas II WŚ, ale podana "na wesoło" - na tyle, na ile to było możliwe. ;) Oczywiście nuta refleksji też tam jest, ale czyta się to wszystko dość szybko i lekko.
  • 4 tygodnie temu...
Napisano
Ja również mogę polecić twórczość C.R. Zafona, ale tak jak Trzylwy to dobrze ujął, są to książki na poziomie gimnazjum.
Ze swojej strony wszyskim miłośnikom fantasy polecam serię powieści "Pieśni lodu i ognia" G. Martina oraz "Metro 2033" Dmitrija Głuchowskiego, przy czym ostatnia pozycja należy do fantastyki postapokaliptycznej.
  • 2 miesiące temu...
Napisano
Mateusz Grzesiak - Ty Myśl

krótka pozycja około 100 stron, czyta się na jednym wdechu, bardzo ciekawa, pokazuje jak od dzieciństwa jesteśmy tresowani i oduczani samodzielnego myślenia, troszkę wywraca światopogląd, warto przeczytać icon_smile.gif
  • 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Czemu książki Zafona są uważane za poziom gimnazjalny? :/ Nie zgadzam się! Moim zdaniem są bardzo dobre niezależnie od wieku!
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Ostatnimi czasy zakochałam się w powieściach Cobena, mimo iż na co dzień kryminałów nigdy nie czytałam. Szczególnie polecam serię o Myronie Boliterze, ale radziłabym czytać od początku do końca a nie tak jak ja - skokami.
  • 4 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie temu...
  • 4 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 8 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
ja uwielbiam kryminały, zwłaszcza skandynawskich autorów. Do niedawna moim ulubionym pisarzem był Dan Brown ale jego książki przestały zaskakiwać i zrobiły się najzwyczajniej nudne.
Napisano
Cytat

ja uwielbiam kryminały, zwłaszcza skandynawskich autorów. Do niedawna moim ulubionym pisarzem był Dan Brown ale jego książki przestały zaskakiwać i zrobiły się najzwyczajniej nudne.

jeśli lubisz skandynawskie kryminały to polecam Camilę Lackberg
  • 5 miesiące temu...
Napisano
Cytat

Ostatnio przeczytałam biografię A.Iversona, wstrząsnęła mnie strasznie

Zamierzam kupić, ostatnio książkę o Jordanie przeczytałem - polecam Michael Jordan Życie
  • 1 miesiąc temu...

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...