Skocz do zawartości

Dyskusje w Klubach - nowość na Forum BD

Recommended Posts

Dzień dobry :)

Wiele osób chciałoby gorąco podyskutować, ale tylko z wybranymi Użytkownikami Forum? Mam nowy pomysł - Kluby. Na razie w fazie testowej, zgłaszajcie swoje uwagi, być może nie przetłumaczyłem wszystkich opisów i niektóre są w języku angielskim.

O co chodzi z Klubami i gdzie je znaleźć?

Na forum jest wiele dyskusji poza budowlaną tematyką, które nikoniecznie powinny być widoczne dla wszystkich. W związku z tym każdy może założyć wątek do którego zaprosi wybranych uczestników rozmowy. Wystarczy wybrać poziom prywatności.
Link w menu można znaleźć w górnym menu. Widoczne tylko dla zalogowanych.
otwieranie klubu.jpg
Jak rozpocząć temat w Klubie?
Wystarczy nacisnąć „otwórz Klub” i wypełnić krotki formularz. Na razie Kluby będą akceptowane przez moderatora, więc proszę o cierpliwość.

klub.jpg

Dnia 16.06.2020 o 09:05, Redakcja napisał:

Temat koronawirusa można było zaplanować.

Rozwiń  

On poniekąd sam się zaplanował...

I co z niego wyszło???:icon_eek::zalamka:

Jak miałyby wyglądać sprawy z określeniem prywatności? czy ustalone będą "raz na jutro', czy można będzie - w zależności od okoliczności, w trakcie trwania klubu - rozszerzać je, bądź zawężać?

Jakie uprawnienia miałby "gospodarz" klubu?

Jak teraz wygląda popierdułkowo obraz.png.19e3c0fb563e5e40eff33ba2192dea30.png ???

Dnia 16.06.2020 o 08:37, Redakcja napisał:

Wiele osób chciałoby gorąco podyskutować, ale tylko z wybranymi Użytkownikami Forum?

Rozwiń  

Mozę dobrze, może źle.

Na razie widzę jeden gorący ewoluujący trochę temat i w zasadzie kilku uczestników.

No i dwie strony konfliktu.

Nie za bardzo widzę moce przerobowe na kilka tematów - chyba że dojdą nowe osoby?

Sam się zastanawiam nad sensem uczestniczenia nawet w tym jednym - bo i tak w zasadzie niewiele z niego wynika :12_slight_smile: 

a rzygać czasem się chce niestety, jak choćby przed chwilą (ale oczywiście nie ma przymusu, każdy czyta i pisze, bo chce)

Brawo @Redakcja za chęci - jednak szkoda tego koronawirusa, choć tez "zmieniał orientację" :takaemotka:

Wydaje mi się, że chyba kwestia raczej w tym, że to są tematy gorące na daną chwilę, dlatego zajmują...

Dagulka narzekała, że jej sie temat spolitykował - no ale długo był mętny, wg mnie oczywiście

Za chwilę wątek się zgrzeje i skończy - pewnie po wyborach, jak sie wypłaczą jedni, a inni przestaną z nich sie wyśmiewać :takaemotka:

W sumie, wolę gorący temat budowlany (nie są wymiotne przynajmniej) i ciekawsze, konkretniejsze - ale ich nie ma ostatnio 

Dnia 16.06.2020 o 09:05, Redakcja napisał:

Temat koronawirusa można było zaplanować.

Rozwiń  

jak

Czy dałoby się jakoś inaczej wyróżnić klubowe tematy od innych, tych dawnych w menu DZISIEJSZE POSTY?

afor.png.84330e0d7e81174c33e3378e776c34ac.png

Awatar założyciela firmowałby ten klubowy temat, ale w jakiejś ramce, serduszku, kółeczku, czy coś...

O czym Ty piszesz???!!!

Jak zakalasz temat na forum to nie czekasz na jego akceptacje poprzez kogoś, nieważne czy przez admina czy moderatora a w klubie jak będę chciał założyć temat to ma ktoś mi z łaski swojej  wyrazić zgodę na jego założenie??? to jest chore i jaka to wolność.

Normalnie mamy tu procedury rodem z PIS-u a tak bardzo na pisiorów psioczycie że aż w końcu inwigilacja trafiła na forum, super!!!!!!!!!!!

To są procedury, które ustala i wyznacza warunki GOSPODARZ, czyli właściciel wydawnictwa AVT. Nie żadne pisiory, nie żadna inwigilacja! nie ma co psioczyć!

Masz wybór: można zaakceptować, albo nie zabierać głosu, czy zakładać temat w Klubie!

Myślę, że może to być dobry sposób na odkanalizowanie wątków publicznych, na które każdy może zajrzeć. Nie zależałoby mi na tym tak bardzo, jednak kiedy pomyślę, że ktoś mógłby zajrzeć na wątek ogólnodostępny i pomylić mnie z idiotą (nie wymieniam ksyw, spokojnie :tease2:), to jednak .... ulżyło mi :)

Dnia 16.06.2020 o 16:41, aru napisał:

"na razie Kluby..." i tak to odebrałem, co do wolności to Twój forumowy kolega dał przykład nieskończonej wolności słowa

Rozwiń  

Który kolega? Bo mam wielu tu na forum.

A co to ma za znaczenie kluby czy tematy ogólnobudowlane, cenzura jak widzę wróciła.

Dnia 16.06.2020 o 17:59, daggulka napisał:

Myślę, że może to być dobry sposób na odkanalizowanie wątków publicznych, na które każdy może zajrzeć. Nie zależałoby mi na tym tak bardzo, jednak kiedy pomyślę, że ktoś mógłby zajrzeć na wątek ogólnodostępny i pomylić mnie z idiotą (nie wymieniam ksyw, spokojnie :tease2:), to jednak .... ulżyło mi :)

Rozwiń  

Może i takie kluby są potrzebne ale, ale chwileczkę zajrzałem na ten o wyborach i co? Marcin p[kiedyś zamknął temat koronawirusowy bo powiedział ze temat stał się polityczny a teraz zezwala na utworzenie tematu politycznego?!! Co to tam przeczytałem to dla mnie żadna nowość, powtarzacie się i robicie pisowi i Dudzie niezłą reklamę, po takiej reklamie na pewno wygra w wyborach:takaemotka: Spróbujcie takie rzeczy wypisywać i wklejać durne fotki na Facebooku, za godzinę macie pewnego bana. Skąd wiem? znajomy ostatnio bawił się w politykę na Facebooku i tyle miał zabawy że na tydzień dostał bana.

A już zakrawa na śmiech i nieporozumienie w temacie o wyborach aby była reputacja, dla mnie to nie pojęte, naprawdę zajebiste porady tam dajecie że trzeba plusować :hahaha2:Niech jeszcze admin dołoży reputacje w popierdułkowie, przecież tam też są udzielane porady i to jeszcze jakie :D

Dnia 16.06.2020 o 19:06, aru napisał:

staram się rozumieć Twą traumę i wiesz co?

Rozwiń  

Akurat nie trafiłeś, ja żadnej traumy nie mam, za to Ty masz ogromną.

A jak chcesz ze mną rozmawiać to odpowiadaj na pytania jakie Ci zadałem a nie na pytanie odpowiadasz pytaniem, to jest oznaka słabości.

Dnia 16.06.2020 o 19:06, aru napisał:

tego który zaleciał ze swym chamstwem dalej niż Enterprise ze Star Trek

Rozwiń  

Akurat urobobas nie zalicza się do moich kolegów a już na pewno nie do przyjaciół.

Dnia 16.06.2020 o 08:37, Redakcja napisał:

Na razie Kluby będą akceptowane przez moderatora, więc proszę o cierpliwość.

Dnia 16.06.2020 o 16:19, mhtyl napisał:

Czyli będzie tak jak  moderator chce, więc co to za wolność?? Dalej będzie prywata na forum.

Rozwiń  

Rozwiń  

Spokojnie Redakcja napisała „na razie”, ale na pewno z chama żaden wątek, czy klub nie uczyni pana.  :scratching:

Edytowano przez animus (zobacz historię edycji)
  Dnia 16.06.2020 o 19:39, mhtyl napisał:

Akurat nie trafiłeś, ja żadnej traumy nie mam, za to Ty masz ogromną.

A jak chcesz ze mną rozmawiać to odpowiadaj na pytania jakie Ci zadałem a nie na pytanie odpowiadasz pytaniem, to jest oznaka słabości.

..............

Rozwiń  

widocznie jestem słaby, a i może po prostu boję się Ciebie :bezradny:

Cytat

Akurat urobobas nie zalicza się do moich kolegów a już na pewno nie do przyjaciół.

Rozwiń  

skoro tak pomyślałeś to się mocno rozczarowałem, brałem Cię za bardziej ogarniętego

forma jest na próbę, rozumiem, że jak się sprawdzi, a to chyba zależy dużo od Forumowiczów, to zostanie wrzucony luz i dalej się potoczy samo, no chyba, że Twój forumowy przyjaciel dalej będzie chlewił  i będzie jak zwykle :bezradny:

no comment zeniu -nie zejdę na takie dno

Edytowano przez aru (zobacz historię edycji)
  Dnia 16.06.2020 o 19:53, zenek napisał:

lepiej sobie poczytać te ich wywody

Rozwiń  

Czytałem i nic nowego, jedno i to samo, monotonia.

Dnia 16.06.2020 o 19:57, animus napisał:

Spokojnie Redakcja napisała „na razie”, ale na pewno z chama żaden wątek, czy klub nie uczyni pana.  

Rozwiń  

Poczekaj jeszcze trochę a zobaczysz jak w tych klubach będzie się żreć na śmierć  i życie :) 

Dnia 16.06.2020 o 20:00, aru napisał:

widocznie jestem słaby, a i może po prostu boję się Ciebie

Rozwiń  

Nie bój, ja nie biję, ja połykam w całości :) 

Jak się spotkamy,  a kiedyś może to nastąpi bo jak mówią góra z górą sie nie zejdzie a człowiek z człowiek ...  to strzemiennego nie odmówię z Tobą chlapnąć  :D

Dnia 16.06.2020 o 20:00, aru napisał:

Twój forumowy przyjaciel dalej będzie chlewił  i będzie jak zwykle

Rozwiń  

Uderz sie w pierś i powiedz kto tu nie chlewi, tylko zenek?

Dnia 16.06.2020 o 18:39, zenek napisał:

ciebie nie można z nikim pomylić:

1. jesteś jedyną tu kobietą

Rozwiń  

Czy ja wiem?

Na forum jest więcej.

1 godzinę temu, zenek napisał:

2. masz wyjątkowo ostre poglądy, nie dopuszczające kompromisów ani tolerancji dla innych poglądów :takaemotka:

Rozwiń  

Czyjaś głupota to dla mnie nie powód do kompromisu.

Dnia 16.06.2020 o 18:52, mhtyl napisał:

powtarzacie się i robicie pisowi i Dudzie niezłą reklamę, po takiej reklamie na pewno wygra w wyborach:takaemotka:

Rozwiń  

No powiem Ci, jakby o mnie takie rzeczy wypisywali, to bym się chyba zapadła pod ziemię ze wstydu. Piszemy o swoich odczuciach. Czasem się wkurzamy, czasem obśmiewamy, bo słów brak. Natomiast na pewno nie jest to reklama mądrych i godnych zachowań ... bo takich jak na lekarstwo.

1 godzinę temu, mhtyl napisał:

Spróbujcie takie rzeczy wypisywać i wklejać durne fotki na Facebooku, za godzinę macie pewnego bana. Skąd wiem? znajomy ostatnio bawił się w politykę na Facebooku i tyle miał zabawy że na tydzień dostał bana.

Rozwiń  

Wstawiam.

Nie banują.

1 godzinę temu, mhtyl napisał:

A już zakrawa na śmiech i nieporozumienie w temacie o wyborach aby była reputacja, dla mnie to nie pojęte, naprawdę zajebiste porady tam dajecie że trzeba plusować :hahaha2:Niech jeszcze admin dołoży reputacje w popierdułkowie, przecież tam też są udzielane porady i to jeszcze jakie :D

Rozwiń  

Czasem myślę, że lepiej, żebyś się nie wypowiadał w myśl zasady:

Lepiej mieć usta zamknięte i wydawać się głupim niż je otworzyć i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Mark Twain

Dnia 16.06.2020 o 21:09, aru napisał:

czepiasz się, to wszystko jest do ustawienia/załatwienia/zlikwidowania lub zmiany na typ HOWHG, lub BZDET, KMA i wiele innych

Rozwiń  

Ja tylko wyraziłem swoja opinię :) A co tam będzie i jak tam będzie to ja mam akurat najmniej do powiedzenia w tej materii.

Nie mój cyrk, nie moje małpy :bezradny:

Dnia 16.06.2020 o 21:07, mhtyl napisał:

Ja też na początku miałem na niego alergie jak to nazwałaś.

Rozwiń  

Aleście wspólne kółko założyli jak wierzący z wierzącym, dogadali się i rąsia w rąsię pchacie ten wspólny wózek...

Jakby co to Ja tylko wyraziłem swoja opinię :) A co tam będzie i jak tam będzie to ja mam akurat w nosie...

jak ma być kurturarnie to trzeba trochę się nagiąć, to nie ujma moim zdaniem, polemizować tak, chlewić i się epitetować moim zdaniem nie, swojego zdania nie zmieniam i nie zamierzam

a jak zenek przejdzie na wypowiedź w stylu haiku, to kto wie, może tylko raz padnie strzał  :icon_mrgreen:

Dnia 16.06.2020 o 21:30, animus napisał:

Jesteś jednym z elementów tej pajęczyny i od Ciebie też zależy, jak tam będzie.:scratching:

Rozwiń  

Może zdanie już chyba poznałeś znać, wyrażałem je dość często ale jak czytam na wstępie do klubu po co został utworzony - " Przenosimy te błoto tutaj?" a potem w weryfikacji -  "Jestem oazą spokoju i wiem co robię. " to jakoś nie mogę pojąć aby jedno szło w parze z drugim.

Czy ode mnie zależy?? Jak na razie to nie jestem w klubie:icon_razz:

Trochę tu oczyściłem, ale tak skromnie. Szukałem wśród wypowiedzi pytań, niejasności itd. Tak jak napisał @aru i @animus testuję nową funkcję i stąd to „na razie”.

Od wczoraj nikt więcej nie chciał założyć Klubu, więc nie rozumiem krzyku o brak wolności z jednej, a z drugiej o większy bat, bo na FB to by już wykasowali. Gubię się w Twoich wypowiedziach @mhtyl Sama weryfikacja "Jestem oazą spokoju i wiem co robię.” jest żartem z mojej strony - mam nadzieję, że zrozumiałeś. 

Jak byście mieli konkretne pytania odnośnie funkcjonalności to śmiało, postaram się odpowiedzieć.

Pozdrawiam

Marcin

Dnia 17.06.2020 o 06:37, Redakcja napisał:

Jak byście mieli konkretne pytania odnośnie funkcjonalności to śmiało, postaram się odpowiedzieć.

Pozdrawiam

Marcin

Rozwiń  

Ja zadałem kilka konkretnych pytań ale jak widzę ignorancja do ojej osoby dalej sie pogłębia.

Od wczoraj nikt więcej nie chciał założyć Klubu, więc nie rozumiem krzyku o brak wolności

Rozwiń  

Jaki jest sens jak co napiszę może być skasowane przez moderatora, szkoda mojego czasu na takie coś.

a z drugiej o większy bat, bo na FB to by już wykasowali.

Rozwiń  

Czy aby Twoje słowa nie były że temat zamknąłeś bo stał sie politycznym? a teraz dajesz przyzwolenie na istnienie politycznego tematu?

Sama weryfikacja "Jestem oazą spokoju i wiem co robię.” jest żartem z mojej strony - mam nadzieję, że zrozumiałeś. 

Rozwiń  

Czyli można sie mięchem  obrzucać do woli w klubie?

Bo znając Twoją naturę jesteś uczulony na obrażanie innych, szczególnie gdy ja to robię, więc nie potraktowałem tego jako żartu.

Dnia 17.06.2020 o 06:51, mhtyl napisał:

Jaki jest sens jak co napiszę może być skasowane przez moderatora, szkoda mojego czasu na takie coś.

Rozwiń  

Takie są zasady działania każdego forum.

Rozwiń  

Czyli można sie mięchem  obrzucać do woli w klubie?

Rozwiń  

Liczę na to, że „właściciel” klubu zadba o porządek. 

niejasności itd

Rozwiń  

Niejasność jest dla tez taka że kto decyduje o przystąpieniu do klubu, właściciel/założyciel klubu czy każdy kto wyrazi chęć do przystąpienia?

Było też tu pisane że klub został powołany po to aby inni nie widzieli tego błota, przecież w popierdólkowie kto nie jest zalogowany nie ma wstępu/wglądu, a do klubu każdy zalogowany może zajrzeć i przeczytać, czy tylko członek klubu będzie miał prawo wstępu-czytania i pisania.

Dnia 17.06.2020 o 06:57, Redakcja napisał:

Rozwiń  

Czyli właściciel klubu będzie mógł ingerować i moderować czyjeś posty? Czy po prostu niepasującego mu delikwenta wystawić za drzwi.

Takie są zasady działania każdego forum.

Rozwiń  

Rozumiem kasowanie gdy napisany tekst łamie postanowienia regulaminu, ale żeby kasować bo moderator ma odmienne zdanie to już chyba nie są zasady panujące na każdym forum.

Dnia 17.06.2020 o 07:02, mhtyl napisał:

Niejasność jest dla tez taka że kto decyduje o przystąpieniu do klubu, właściciel/założyciel klubu czy każdy kto wyrazi chęć do przystąpienia?

Rozwiń  

O tym, kto może być w Klubie decyduje założyciel. W zależności od wybranej formy - otwarta, prywatna, zamknięta może zdecydować o formie dołączania członków Klubu.

Dnia 17.06.2020 o 07:02, mhtyl napisał:

Rozwiń  

Właściciel może usuwać posty w Klubie oraz usuwać członków Klubu. Nie może zmieniać postów.

Dnia 17.06.2020 o 07:16, Redakcja napisał:

O tym, kto może być w Klubie decyduje założyciel. W zależności od wybranej formy - otwarta, prywatna, zamknięta może zdecydować o formie dołączania członków Klubu.

Rozwiń  

Właściciel może usuwać posty w Klubie oraz usuwać członków Klubu. Nie może zmieniać postów.

Rozwiń  

Bardzo dobre zasady.

Rozwiń  

Rozwiń  

Animus ..... mówiłam, że awansowałeś ??? :icon_biggrin:

Dołożenie ikonki "Kluby" spowodowało rozciągnięcie strony - w strych monitorach (tych 4 x 3) nowa ikonka może być niewidoczna .

Można, w ustawieniach strony przeglądarki, zmniejszyć powiększenie obrazu na mniej niż 100 % - praktycznie  90%  jest OK.

W przypadku monitorów "panoramicznych: (16 x 9 ) ten problem nie występuje - chyba, że powiększenie jest większe niż 125%

Edytowano przez bajbaga (zobacz historię edycji)

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się

• Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Jakbyś chciał odrolnić to możesz sprawdzić koszta w kalkulatorze https://kalkulator-dzialki.pl/
    • Możesz sprawdzić to w 15 sekund w darmowym kalkulatorze https://kalkulator-dzialki.pl/ 
    • Dzień dobry,  W urzędzie marszałkowskim złożyliśmy pismo i wniosek o zmianę uchwały w sprawie zmniejszenia ze 100 m. Do 50 m. możliwość zabudowy działek od linii brzegowej jeziora. Działki są praktycznie obok siebie, grunty rolne klasa VI z. Obecnie uprawiane, orane i talerzowanie. Brak jakiejkolwiek zabudowy. Urząd Marszałkowski wysłał prośbę do PINB celem skontrolowania tych działek pod kątem samowoli. Dostaliśmy pismo z PINB zawiadamiający o takiej kontroli. Czy PINB może kontrolować działkę, na której nic nie ma? Ani budynku, ani stodoły, nic.  Działka nie ma warunków zabudowy nawet! Jakież było moje zdziwienie gdy przyjechali dzisiaj skontrolować jedną! Działkę. Wyglądało tak: to tą działka? Tak. Nie jest zabudowana. Nie jest jak widać. Zrobienie 2 czy 3 zdjęć i odjazd. Całość trwała 3 minuty. Pozostałe działki są w ciągu nad jeziorem. Kolejna działka kontrola za miesiąc. I tak kilkanaście razy. Trzeba być na takiej kontroli. Wolne w pracy trzeba brać. Jaki jest problem aby zrobić sobie spacer 15 minutowy nad jeziorem i za jednym przyjazdem zrobić zdjęcia pól? Podkreślam. Nie ma na nich nic. Nawet pola nie mają jeszcze WZ Co robić? Jeśli nadal będą tak działać jak inspektor zapowiedział to informacja zwrotna do urzędu Marszałkowskiego że nie ma samowoli nadejdzie w połowie przyszłego roku.l kalendarzowego. Co robić? Dodam jeszcze że w piśmie zawiadamiających z PINB o kontroli powołują się na paragrafy które odnoszą się do budowli, placów budowy i zgodności z planami budowy. Kontrola też jest nazwana kontrola budynków (kiedy takich budynków tam nie ma)
    • Dzień dobry,  W urzędzie marszałkowskim złożyliśmy pismo i wniosek o zmianę uchwały w sprawie zmniejszenia ze 100 m. Do 50 m. możliwość zabudowy działek od linii brzegowej jeziora. Działki są praktycznie obok siebie, grunty rolne klasa VI z. Obecnie uprawiane, orane i talerzowanie. Brak jakiejkolwiek zabudowy. Urząd Marszałkowski wysłał prośbę do PINB celem skontrolowania tych działek pod kątem samowoli. Dostaliśmy pismo z PINB zawiadamiający o takiej kontroli. Czy PINB może kontrolować działkę, na której nic nie ma? Ani budynku, ani stodoły, nic.  Działka nie ma warunków zabudowy nawet! Jakież było moje zdziwienie gdy przyjechali dzisiaj skontrolować jedną! Działkę. Wyglądało tak: to tą działka? Tak. Nie jest zabudowana. Nie jest jak widać. Zrobienie 2 czy 3 zdjęć i odjazd. Całość trwała 3 minuty. Pozostałe działki są w ciągu nad jeziorem. Kolejna działka kontrola za miesiąc. I tak kilkanaście razy. Trzeba być na takiej kontroli. Wolne w pracy trzeba brać. Jaki jest problem aby zrobić sobie spacer 15 minutowy nad jeziorem i za jednym przyjazdem zrobić zdjęcia pól? Podkreślam. Nie ma na nich nic. Nawet pola nie mają jeszcze WZ Co robić? Jeśli nadal będą tak działać jak inspektor zapowiedział to informacja zwrotna do urzędu Marszałkowskiego że nie ma samowoli nadejdzie w połowie przyszłego roku.l kalendarzowego. Co robić?
    • Dzień dobry, Blachodachówka PŁASKA Plus ma wiele zalet, takich jak nowoczesny wygląd, trwałość, odporność na warunki atmosferyczne i łatwość montażu. Do jej wad można zaliczyć wyższy koszt w porównaniu z tradycyjnymi blachodachówkami oraz konieczność precyzyjnego montażu. Ważnym elementem montażu jest zastosowanie drewna konstrukcyjnego C24 i dokładnemu wypoziomowaniu połaci, co zapobiegnie efektowi odstawania arkuszy. Montaż blachodachówki PŁASKA Plus wymaga doświadczenia i precyzji, szczególnie w przypadku dachów o skomplikowanej geometrii. Należy zwrócić szczególną uwagę na prawidłowe ułożenie i pokrycia, aby uniknąć problemów z przeciekami. Blachodachówka PŁASKA Plus nadaje się na dachy o różnych kształtach.  Przed montażem najlepiej zapoznać się z instrukcją montażu: Instrukcja montażu blachodachówki PŁASKA Plus _________________________ Blachodachówki panelowe - Blachy Pruszyński https://pruszynski.com.pl/produkt/pokrycia-dachowe/blachodachowka-panelowa-modulowa/
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...