Ściana działowa bez łączenia z sufitem
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
Tak jak napisał Animus - trzeba przedłużyć gałązki do grzejników. Co do parapetu to być może wystarczy nałożyć na niego odpowiednio głębszą nakładkę . Bez problemu można kupić takie nakładki renowacyjne z PVC. Oczywiście, na krawędzi parapetu trzeba wtedy dodać podparcie, choćby zaimpregnowanego kawałka drewnianej łaty, żeby nakładka nie wisiała w powietrzu. Krawędzie metalowych profili tworzących stelaż nie powinny stykać się z rurkami. Ale gdy rurka jest w otulinie to taki dystans w zupełności wystarczy. Tu chodzi o wzajemne ruchy elementów, nie o temperaturę. Osobiście wolałbym zrobić stelaż z impregnowanych łat i skorygować krzywiznę ściany podłożonymi pod nie klinami. Ale to już kwestia upodobań. -
Ja mam gazowy, ale w tej sytuacji też poszedłbym w PC, kwestia tylko czy T - cap czy Daikin. Znajomy w domu z początku wieku jest szczęśliwy że zamontował T - capa, ale z kolei Daikin ma lepszą opinię jak chodzi o sprężarki. Także też miałbym duży dylemat. Trzeba Cię pochwalić że nie idziesz w nic budżetowego, tylko wybierasz konkretny sprzęt. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
Więc też skłaniałbym się ku pompie ciepła, o gazie zapomnij.
-
Przez lukas198820 · Napisano
Witam W jaki sposob i tanio wykonac barierke na schody samemu. Macie jakies pomysły ? -
Nie wiem, czy to czas na naukę, ale około 25 lat temu montowałem pierwszy taki komin z PCV. Obejrzysz lub nie, twój wybór. https://www.tiktok.com/@plewa_instalacje/video/7504039984291122434
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się