Skocz do zawartości

Problem z literą "ą" podczas cytowania

Recommended Posts

Witam, zagadka jest.

Problem mam - zapewne to problem z moją klawiaturą, choć niekoniecznie ... może znajdzie się mądra głowa która pomoże z dobrego serca.  
Kiedy mam cytaty w treści tekstu który piszę (i tylko wtedy) sytuacja wygląda tak, że wciśnięte "a" i prawy obojętnie czy "alt" czy "ctrl" podświetla mi cały tekst łącznie z cytatami, a kolejne naciśnięcie czegokolwiek kasuje cały tekst.  Czyli za każdym razem kiedy w  tekście występuje "ą" - ponieważ szybko piszę i nie kontroluję tej litery - kasuje mi się cały post. 

Szlag mnie trafi, przysięgam. Może ktoś mi powie jak to cholerstwo wyłączyć? Żeby znowu "ą" było "ą" a nie jakimś g... , sorrrry - czymś do zaznaczania tekstu. I dzieje się tak tylko wtedy kiedy kogoś cytuję ... jeśli piszę "czysty" post - "ą" działa poprawnie. 

19 minut temu, Redakcja napisał:

U mnie działa :hahaha2:

A tak poważnie, to proszę sprawdź czy sytuacja się powtarza w edytorze tekstu. Myślę, że to kwestia ustawień Twojego komputera (może wirus).

Pozdrawiam
Marcin

Tak, w edycji również to samo. Komputer przeskanowany, wyłapane co trzeba ... ale nic to nie zmieniło. 
To naprawdę wkurza ... ileż razy można ten sam post pisać :wallbash:
Może ktoś miał taki problem i sobie poradził?  Póki co próbuję sobie przypomnieć jak się wracało do ustawień domyślnych klawiatury :icon_rolleyes:

Przed chwilą, Redakcja napisał:

Masz rację :$ Sprawdzamy zatem, co możemy zrobić.

Mam nadzieję, że się uda bo ciężkiej nerwicy dostanę i będziecie mnie szukać w domu bez klamek tudzież kupować nowy sprzęt jak rzucę obecnym o ścianę po którymś z kolei wykasowaniu posta :icon_lol:

Zajrzy ktoś do tematu obok? Bo mam problem jeszcze z jedną literką ... może ktoś wie jak to naprawić. 

Gość mhtyl

U mnie jest coś innego z literą "ą". Gdy odpisuje przy cytując kogoś i wpiszę ta literę to wszystko podkreśla mi się na niebiesko, wygląda to tak jak zaznacza się tekst do skopiowania.

i następne kliknięcie na następną literę kasuje mi wszystko. Dzieje się to u mnie od wczoraj i powiem szczerze, że mam już dość tej mekki, bo po kilka razy muszę pisać jedno i to samo, bo mi kasuje. Jeżeli wyhamuje z pisaniem po napisaniu owej wku... litery gdy wszystko podkreśli się na niebiesko i kliknę myszką, podkreślenie znika i mogę pisać dalej.

Gość mhtyl

Dalej jak była wnerwiająca "ą" tak nadal jest. Przecież nie da rady się pisać przy cytowaniu kogoś, a pisanie bez cytowania to takie "jałowe "pisanie" w szczególności gdy chce się odpowiedzieć na kilka postów wcześniej napisanych.

• 2 tygodnie temu...
Gość mhtyl

a

1 godzinę temu, Brum napisał:

Mały tip na okres zanim to naprawią, jak komuś zaznaczy cały tekst i z rozpędu go skasuje to może to cofnąć to naciskając na klawiaturze CTRL+Z

Wraca ale tylko cytat a tekst który się napisało już nie.

Mało tego, nieraz jak pisze literę 'ą" to automatycznie przerzuca mnie na dół strony i nie ma reguły czy pisze tekst kogoś cytuję czy nie.

• 2 tygodnie temu...
Gość mhtyl

a

5 godzin temu, Redakcja napisał:

Błąd z literą "ą" naprawiony :santajump:.  Najlepiej odświeżyć przeglądarkę używając skrótu ctrl + F5. Dajcie znać czy nie macie już problemów.

Pozdrawiam
Marcin

U mnie dalej to samo pomimo odświeżenia przeglądarki.

A co z innymi problemami? Widzę, że nie zostały zaktualizowane.

9 godzin temu, Redakcja napisał:

Błąd z literą "ą" naprawiony :santajump:.  Najlepiej odświeżyć przeglądarkę używając skrótu ctrl + F5. Dajcie znać czy nie macie już problemów.

Pozdrawiam
Marcin

Próbuję: ą ą Trąba drążek - rzeczywiście, chyba działa to ą Ą :yahoo:

OK ą ą 

16 godzin temu, mhtyl napisał:

A co z innymi problemami? Widzę, że nie zostały zaktualizowane.

O ile pamiętam, to rozmawialiśmy o dodaniu innego formatu daty napisania postu. Niestety tej zmiany nie możemy sami nanieść, a to jest standard dla wszystkich for z firmy Invision Power.

Pozdrawiam
Marcin

Gość mhtyl
6 godzin temu, Buster napisał:

bąbel trąba mąciwoda :santajump:

No w końcu i mnie dzisiaj to działa ąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąą:yahoo:

• 1 miesiąc temu...

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Potwierdzam, widzę dziury. W czym pomóc?
    • Własnymi siłami, ma być równo i ponadto jeszcze w piwnicy? Będzie ciężko. Podstawowe pytanie brzmi, czy tam jest już jakaś wylewka? W związku z tym, czy trzeba zrobić nową wylewkę, czy tylko wyrównać starą? W tym drugim przypadku wymagana grubość będzie kilka razy mniejsza, ale trzeba do tego użyć zupełnie innej masy. Tak jak radzi vlad1431, najłatwiej podzielić podłoże listwami lub rurami, które wyznaczą docelowy poziom. W piwnicy, a więc miejscu o potencjalnie dużej wilgotności, tylko masy na bazie cementu. Na szczęście są dostępne rozmaite warianty modyfikowane, które łatwiej się rozprowadza. 
    • Nie wiem czy to jest T-cap ale pełna nazwa mojej pompy to : PANASONIC AQUAREA WH-MDC05J3E5 5KW MONOBLOK. Ogrzewa dom o powierzchni 100 m. kw. plus garaż plus CWU. Dom jest dobrze ocieplony więc pompa nie zużywa wiele energii zimą ale niskie rachunki za prąd, to raczej wynik fotowoltaiki na dachu. W pokojach zimą mam temperaturę 21 st. C., dla mnie wystarczy a w garażu 15 st. C. Jak na razie pompa daje radę. Co do innych pytań, to nie pomogę bo się na tym nie znam.
    • Przepraszam za brak konkretow. Dzialka rolna 0.7h jest polozona 130km a 0.3h 20km od miejsca gdzie planowana jest budowa domu. Jeszcze dodam że niedawno takie odległości nie stanowiły zadnego problemu poniewaz znajoma właśnie na takiej zasadzie się wybudowała.
    • Tak z ciekawości jaka moc tego Panasonica? To jest T-cap? Pytam, bo zanim zamontowałem kocioł gazowy też brałem pod uwagę T-capa 9kw. Tylko teraz jak policzyłem ile mocy zwykle używamy na gazie to wychodzi nie do wiary, ale kocioł zwykle chodzi na 6% mocy z 19kw, max było 12% przy mrozach nie wiem czy -10 czy więcej, przy czym % jest liczony od minimalnej mocy, czyli w moim przypadku od 3kw. Na CWU ustawione jest 50% i zasobnik 140L grzeje kilka minut, nie mierzyłem, ale raczej nie więcej niż 5-10 minut. I teraz mam wątpliwości, czy taki T-cap 9kw nie byłby po prostu za duży? Nie wiem czy te wskazania mocy na Termecie są rzeczywiste, ale jak już złapie temperaturę, a zwykle to jest 35°C na zasilaniu, to możliwe żeby chodził na 4-5Kw? Najwyższą jaką ustawiliśmy to było 42°C. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...