-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez voyager2550 · Napisano
Wyginamy setki figur, które połączą dolna siatkę stropu z górną. Na pierwszy ogień lecą u-bigle które są montowane na krawędzi stropu po obwodzie. Później kobyłki które są podporą dla górnej siatki. Na koniec wchodzą pręty, które zakończą zbrojenie stropu. Zobaczcie sami! -
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Sceptyk tradycjonalista: Jedno kluczowe pytanie, ile lat firma daje gwarancję na takie rozwiązanie? I czy ktokolwiek uwzględnia wpływ np. gryzoni które uszkadzają izolację? Zastanawia mnie jeszcze po co grzać płytę o grubości 25-30 cm? skoro można wykonać ją w wylewce. Jeszcze na koniec - straty ciepła odbywają się głównie poprzez ściany fundamentowe w przypadku tradycyjnych fundamentów na ławach - kiedy są odpowiednio zaizolowane to mostków termicznych nie ma. Uciekanie ciepła do ziemi? przecież ciepło "idzie" do góry - brzmi to jak chwyt marketingowy. -
Fundament to nie tylko konstrukcja nośna. Jest pierwszy i kluczowy element domu, który w zależności od tego, czy został zaprojektowany i wykonany prawidłowo może być zarówno mostkiem cieplnym, jak i barierą ograniczającą straty energii do gruntu. Z tego względu coraz częściej inwestorzy decydują się na płyty fundamentowe z izolacją termiczną jako alternatywę dla tradycyjnych fundamentów. Ale czy to rzeczywiście się opłaca? Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/stan-surowy/fundamenty-i-piwnice/a/117518-czy-warto-inwestowac-w-plyte-fundamentowa-z-izolacja-termiczna
-
Ja tam znalazłem Wydaje się że to dobrze, co?
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Stefan: Ile gniazd potrzeba w domu i dlaczego nigdy nie jest ich za mało? Chyba Autor miał na myśli coś odwrotnego, że nigdy gniazd nie jest za dużo?
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts