Skocz do zawartości

Recommended Posts

Więc tak.
Osoby , które zadeklarowały nocleg przy zgłaszaniu akcesu muszą wiedzieć, iż:

- nocleg za 1 osobę za 1 dobę (ze śniadankiem) to 40zł - jeśli ktoś deklarował dwa noclegi płaci 80zł od osoby,
- pieniążki płatne są w momencie przyjazdu - od razu , bezpośrednio do rąk Pani Tereski Osińskiej (właścicielki pensjonatu),
- deklarować nocleg u Pani Teresy każdy musi osobiście dzwoniąc do Niej pod numer telefonu: 227299060 , czyli tak jak było ostatnio - dzwonimy mówiąc iż :
"jestem uczestnikiem imprezy organizowanej 7-9 czerwca przez Budujemy Dom , i chciałbym zarezerwować nocleg dla .... osób dorosłych i ewentualnie .... dzieci , czyli w sumie .... łóżek na .... nocy" .

I teraz tak: ilość noclegów jest niestety ograniczona - około 30 , czyli tak jak zwykle - zawsze wystarczało. Natomiast może się niestety zdarzyć tak, że zabraknie - wtedy kochani materacyk w pokoju można rozłożyć i przekimać się te 3 godzinki (bo zwykle nikt nie śpi w Ruścu dłużej icon_lol.gif ). Chyba że ktoś życzy sobie jednak warunki bardzo komfortowe, to wtedy jeśli zadzwonicie i Pani Tereska powie "miejsc brak" - trzeba poszukać sobie noclegu w pobliżu , miejsce imprezki to Rusiec , ul. Osiedlowa 48.
Dysponuję namiarami na noclegi w Nadarzynie czyli rzut beretem od Ruśca - praktycznie pieszo można dojść. Jedno miejsce trochę leci PRL-em, jest łazienka z prysznicem, dostęp do kuchni, internet 6Mb/s i bardzo mili gospodarze - około 20-25zł za wyrko na dobę (5-7szt). Drugie miejsce w lepszym standardzie ale droższe (teraz nie wiem ile) - jak dobrze pamiętam to około 16sz. Oczywiście jeśli będą wolne.

W Nadarzynie jest jeszcze hotel George ale nie wiem jaki standard i za ile...

Ul Osiedlowa... znana mi... doskonale znana... w sklepie - tym blaszaku sporo kasy zostawiliśmy... drogo że aż w oczy szczypie! Proponuję "zaopatrzenie" zrobić w Nadarzynie icon_wink.gif Edytowano przez Rom-Kon (zobacz historię edycji)
Cytat

Dysponuję namiarami na noclegi w Nadarzynie czyli rzut beretem od Ruśca - praktycznie pieszo można dojść. Jedno miejsce trochę leci PRL-em, jest łazienka z prysznicem, dostęp do kuchni, internet 6Mb/s i bardzo mili gospodarze - około 20-25zł za wyrko na dobę (5-7szt). Drugie miejsce w lepszym standardzie ale droższe (teraz nie wiem ile) - jak dobrze pamiętam to około 16sz. Oczywiście jeśli będą wolne.

Bardzo przydatne informacje icon_smile.gif
Myślę, że wystarczy miejsc u Pani Teresy , ale jeśli ktoś dzwoniąc do Niej otrzyma informację że miejsc już nie ma - może zgłosić się (na priv na przykład) do Rom-Kon , który da namiar na inny nocleg .
Dzięki , Romek - może się przydać icon_smile.gif
Cytat

Więc tak.

- nocleg za 1 osobę za 1 dobę (ze śniadankiem) to 40zł - jeśli ktoś deklarował dwa noclegi płaci 80zł od osoby,
- pieniążki płatne są w momencie przyjazdu - od razu , bezpośrednio do rąk Pani Tereski Osińskiej (właścicielki pensjonatu),
- deklarować nocleg u Pani Teresy każdy musi osobiście dzwoniąc do Niej pod numer telefonu: 227299060 , czyli tak jak było ostatnio - dzwonimy mówiąc iż :
"jestem uczestnikiem imprezy organizowanej 7-9 czerwca przez Budujemy Dom , i chciałbym zarezerwować nocleg dla .... osób dorosłych i ewentualnie .... dzieci , czyli w sumie .... łóżek na .... nocy" .

I teraz tak: ilość noclegów jest niestety ograniczona - około 30 , czyli tak jak zwykle - zawsze wystarczało. Natomiast może się niestety zdarzyć tak, że zabraknie - wtedy kochani materacyk w pokoju można rozłożyć i przekimać się te 3 godzinki (bo zwykle nikt nie śpi w Ruścu dłużej icon_lol.gif ). Chyba że ktoś życzy sobie jednak warunki bardzo komfortowe, to wtedy jeśli zadzwonicie i Pani Tereska powie "miejsc brak" - trzeba poszukać sobie noclegu w pobliżu , miejsce imprezki to Rusiec , ul. Osiedlowa 48.

Na ulicy ociedlowej są jeszcze noclegi jakieś nowe wieć sie moge dowiedzieć ale to dopiero w sobotę
Cytat

Ul Osiedlowa... znana mi... doskonale znana... w sklepie - tym blaszaku sporo kasy zostawiliśmy... drogo że aż w oczy szczypie! Proponuję "zaopatrzenie" zrobić w Nadarzynie icon_wink.gif

Nie przesadzałbym, a poza tym u Pani Zosi bedzie czynne z okazji naszego zlotu 24 hours i można płacić kartą icon_wink.gif
Cytat

Więc tak.

Kurna, Daga, czas by było to zmienić! Ja o tej złotówce do dzisiaj pamiętam, co to na dożynkach, byli pożyczyli...
Zarezerwuj mi mięsce (dwa sąsiednie), bo nie mam czasu w dzień dzwonić! Ja nie tylko pracuję, ale zap...dalam.
Cytat

Na ulicy ociedlowej są jeszcze noclegi jakieś nowe wieć sie moge dowiedzieć ale to dopiero w sobotę

Oooo , super .
To się dowiedz i zamieść - jak kto zechce to skorzysta icon_smile.gif

Cytat

Kurna, Daga, czas by było to zmienić! Ja o tej złotówce do dzisiaj pamiętam, co to na dożynkach, byli pożyczyli...
Zarezerwuj mi mięsce (dwa sąsiednie), bo nie mam czasu w dzień dzwonić! Ja nie tylko pracuję, ale zap...dalam.

a ty myślisz , że ja co .... leżę i pachnę? icon_twisted.gif
dobra, dobra ... jutro wykręcę ... mam nadzieję, że nie zapomnę w natłoku ... icon_rolleyes.gif
Cytat

jak jeszcze poczekasz to materac z sobą zabierz ... może Cie jakie litościwe chłopaki przygarną do pokoju icon_biggrin.gif

Matko Boska Broń! icon_smile.gif
Od wszelakich złych przygód i przygarniania przez chłopaka!
Broń!!!!!!!!!!

icon_biggrin.gif

Cytat

Ty okoniach (rybach) nie pierdziul tylko zapisuj się na listę bo ja noclegi już u P. Osińskiej mam klepnięte

między tapczanami - miejsca ile jest....
Pisz.
icon_smile.gif

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Dzięki za wskazówki, zacznę od pleców i dam znać jak poszło. 
    • Cześć,  chyba znajduję się w sytuacji beznadziejnej. Od paru lat staram się uzyskać od naszej gminy informacje o możliwości jakie mam na działce rolnej rodziców, którzy chcą część tej działki wydzielić i przepisać mi, abym mógł się na niej wybudować. Mam nadzieję, że ktoś z was będzie w stanie mi pomóc.   Rodzice posiadają działkę rolną o powierzchni 0,8ha (tylko tato jest rolnikiem), działkę rolną dostała mama w spadku po babci. Rodzice tę działkę dzierżawią komuś innemu, sami jej nie uprawiają. Na tej powierzchni działki są trzy klasy ziemi, klasa RII, klasa RIIIa i RIIIb. Chcieliby wydzielić z tego około 16 arów i przepisać je na mnie (nie jestem rolnikiem) abym wraz z rodziną mógł się tam wybudować. Niestety akurat na granicy naszej działki kończy się przeznaczenie terenów pod zabudowy na planie zagospodarowania przestrzennego gminy (co ciekawe działka pod naszą ma klasę II i jest w pełni przewidziana pod zabudowę...).  Staraliśmy się już w gminie o to aby uwzględnić naszą działkę podczas aktualnego planowania jako działkę przeznaczoną pod zabudowę. Niestety, spotkaliśmy się z odmową, która była argumentowana tym, że gmina już prawie osiągnęła 100% limitu jaki mogła wykorzystać na przeznaczenie terenów pod zabudowy (nie wiem czy nas zbyli, czy rzeczywiście jest coś takiego, ale nadal zbierają wnioski od ludzi).   Próbowaliśmy dowiedzieć się co w takim wypadku mamy zrobić aby móc się tam wybudować. W gminie dostaliśmy informację o wystąpieniu o WZ, ale powiedziano nam też, że wysoka klasa ziemi to pewna odmowa. Czytałem też o nowelizacji ustawy z 2023 roku, która praktycznie to uniemożliwia. Ręce opadły. Niestety na innych działkach rolnych rodziców nie ma jak się budować bo są w szczerym polu, bez dostępu do wody, dojazdu i prądu. Jedynie ta działka jest położona przy zabudowaniach, drodze i dostępnie do sieci wody.   Czy mamy w ogóle jeszcze jakieś opcje, aby załatwić tę sprawę? Wiemy, że jest jeszcze coś takiego jak budowa zagrodowa, ale tutaj informacji o wymaganiach jest tyle, że sam już nie wiem które są prawdziwe, a które nie. Jeśli, zostaje nam tylko taka opcja, prosiłbym również o podpowiedź jak załatwić to w ten sposób i jakie wymagania musimy spełnić.   Jeżeli potrzeba, podeślę jaka to gmina i działka, proszę dać znać.   Wiem, że możemy kupić działkę budowlaną, ale niestety w naszych okolicach to koszty grubo powyżej 100 tyś zł i zanim to zrobimy, wolę się upewnić że wyczerpałem już wszystkie możliwości.   Przepraszam za troszkę narzekania, ale strasznie to irytujące, że człowiek nie może wybudować się na własnym kawałku ziemi, a przez urzędy traktowany jest jak jakiś trędowaty.   Pozdrawiam.
    • Z meblami jest tak, ze nie mogą być skoszone. I od tego trzeba regulację zaczynać. A jeśli podłoga krzywa, to trzeba najpierw pod nóżki coś podłożyć i komodę wypoziomować, a dopiero potem brać się za regulację zawiasów. I nie ma bata, musi się dać, jeśli mebel złożony prawidłowo.
    • Sprawdź najpierw przekątne, czy prawidłowo przybiłeś plecy mebelka. Kup poziomicę i wypoziomuj, wypionuj ją, wsadź coś pod nóżki, na których się opiera ta komoda.   Dopiero wtedy. Wtedy da się.
    • Szwagier kupił stan surowy w 70-tych. I co roku, na początku zimy, można wszystkie pustaki policzyć na bocznej ścianie. Masz całe okoliczności.
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...