grysia Napisano 19 marca 2014 Udostępnij #401 Napisano 19 marca 2014 co do instalacji nie wypowiem się bo ten temat jest dla mnie kompletna abstrakcją - ale dopytam wieczorem kompetentnych domownikow ;) Natomiast przeliczyliśmy sobie koszty ogrzewania i podlogowka wyszla zdecydowanie taniej. Zdecydowalismy się ze caly parter będzie z podlogowka a na piętrze obie łazienki. Grzejniki będą tylko w pokojach na piętrze. Link do komentarza
bajbaga Napisano 19 marca 2014 Udostępnij #402 Napisano 19 marca 2014 Cytat Grzejniki będą tylko w pokojach na piętrze. A dlaczego nie wszędzie podłogówka ? Link do komentarza
Jani_63 Napisano 19 marca 2014 Udostępnij #403 Napisano 19 marca 2014 No właśnie... dlaczego? Link do komentarza
grysia Napisano 19 marca 2014 Udostępnij #404 Napisano 19 marca 2014 Kładziemy ja tylko tam gdzie będą płytki. Jakos z tylu glowy nadal mam ze może mieć to wpływ na reumatyzm, wiec w dziecięcych pokojach, gdzie maluchy będą spedzaly dużo czasu na podłodze, jednak zostawimy tradycyjne grzejniki + nasza sypialnia Link do komentarza
retrofood Napisano 19 marca 2014 Udostępnij #405 Napisano 19 marca 2014 Chyba Cię ... Kto Ci takich głupot naopowiadał? Link do komentarza
bajbaga Napisano 19 marca 2014 Udostępnij #407 Napisano 19 marca 2014 Cytat Jakos z tylu glowy nadal mam ze może mieć to wpływ na reumatyzm, wiec w dziecięcych pokojach, gdzie maluchy będą spedzaly dużo czasu na podłodze, jednak zostawimy tradycyjne grzejniki + nasza sypialnia Nie obraź się ale na pudelku.pl głupoty wypisują - zmień forum. Link do komentarza
grysia Napisano 19 marca 2014 Udostępnij #408 Napisano 19 marca 2014 nie obrazam się ;) Link do komentarza
joks Napisano 19 marca 2014 Udostępnij #409 Napisano 19 marca 2014 Cytat Kładziemy ja tylko tam gdzie będą płytki. Jakos z tylu glowy nadal mam ze może mieć to wpływ na reumatyzm, wiec w dziecięcych pokojach, gdzie maluchy będą spedzaly dużo czasu na podłodze, jednak zostawimy tradycyjne grzejniki + nasza sypialnia Nie mam w domu ani jednego grzejnika , małe dzieci całą zimę praktycznie w majtkach i na podłodze , w salonie panele , a jakieś cuda niewidy że latający kurz , ze reumatyzmy , że.......eeeeeehhh , szkoda słow , jak bym miał jeszcze raz budować dom to też bez grzejników.. Link do komentarza
retrofood Napisano 19 marca 2014 Udostępnij #410 Napisano 19 marca 2014 Cytat wujek google Normalnie mnie osłabiłaś, że tchu zabrakło... Prędzej uwierzyłbym, że krasnoludki szczają do mleka i to UHT, nawet w lodówce. Matko i córko z którego badź kościoła... a czarownice krowom mleko zabierają... Link do komentarza
Jani_63 Napisano 19 marca 2014 Udostępnij #411 Napisano 19 marca 2014 Cytat wujek google A ziarna od plew lub jak wolisz faktów od mitów nie potrafisz oddzielić?Idźże, idźże Link do komentarza
grysia Napisano 19 marca 2014 Udostępnij #412 Napisano 19 marca 2014 Wielce sie ciesze ze samych specjalistow Polska chowa ;) juz tracilam nadzieje a tu prosze sami budowlancy, lekarze i perfekcyjne panie domu. Tak czy owak dziekuje za ogromnie merytoryczne odpowiedzi Link do komentarza
bajbaga Napisano 19 marca 2014 Udostępnij #413 Napisano 19 marca 2014 Od ciepłej podłogi reumatyzm ?A co ciepła podłoga ma do genetyki, albo wirusów ?Przy czym ta ciepła podłoga nie może mieć więcej niż 29 stopni (poza strefami brzegowymi i łazienką, bo tam może być max. 35) - zwykle nie przekracza 24.Ps. Dla porównania - kalafiory średnio grzeją się do temp. powyżej 50 stopni.Ps.2. I jakim cudem wyszło wam, ze podłogówka (częściowa) wyjdzie taniej, wszak kocioł i tak musi mieć temperaturę wysoką bo zasila grzejniki (nie wspominając o CWU) ? Link do komentarza
grysia Napisano 19 marca 2014 Udostępnij #414 Napisano 19 marca 2014 Ok nie upieram sie, bo specjalistka nie jestem, opieram sie na opiniach ktore moge znalezc w internecie, a te sa rozne. Link do komentarza
bobiczek Napisano 19 marca 2014 Udostępnij #415 Napisano 19 marca 2014 ja też bym dzisiaj zdecydowanie zrobił podłogoweA nie mam nigdzie - i czasami boleje Z tego co pamiętam - to tylko psy narzekają na podłogówkę.Miejsca sobie zagrzać nie mogą na takiej podłodze i uciekają spać do przedsionków i wiatrołapów w miarę chłodnych Cytat Ok nie upieram sie, bo specjalistka nie jestem, opieram sie na opiniach ktore moge znalezc w internecie, a te sa rozne. wiesz - każda sroka swój ogon chwali - źle o podłogówce to pewnie wypowiadają sie Ci którzy jej nie zrobili.Ale ja w sypialni równiez bym chyba nie chciał.Bo to chyba lepiej sie śpi jednak przy kaloryferku lekko dokręconym. Link do komentarza
retrofood Napisano 19 marca 2014 Udostępnij #416 Napisano 19 marca 2014 Cytat Bo to chyba lepiej sie śpi jednak przy kaloryferku lekko dokręconym. Ja tam wolę mieć wtedy pod ręką coś ciepłego i miękkiego. Link do komentarza
joks Napisano 19 marca 2014 Udostępnij #417 Napisano 19 marca 2014 Cytat Ja tam wolę mieć wtedy pod ręką coś ciepłego i miękkiego. termofor?? Link do komentarza
retrofood Napisano 19 marca 2014 Udostępnij #418 Napisano 19 marca 2014 Cytat termofor?? A skądże! Kot do mnie przychodzi... Link do komentarza
bobiczek Napisano 19 marca 2014 Udostępnij #419 Napisano 19 marca 2014 Cytat Ja tam wolę mieć wtedy pod ręką coś ciepłego i miękkiego. pomyślałem o swoim dole w pidżamie Link do komentarza
joks Napisano 19 marca 2014 Udostępnij #420 Napisano 19 marca 2014 Cytat A skądże! Kot do mnie przychodzi... Kojarzy mi się postać niewielkiego ludzika z wiadomości telewizyjnych....hmmmmm nie wiem czemu Link do komentarza
bobiczek Napisano 19 marca 2014 Udostępnij #421 Napisano 19 marca 2014 Cytat Wielce sie ciesze ze samych specjalistow Polska chowa ;) juz tracilam nadzieje a tu prosze sami budowlancy, lekarze i perfekcyjne panie domu. Tak czy owak dziekuje za ogromnie merytoryczne odpowiedzi nie obrażaj się - w końcu to nie Twój blog - a czasami chwila z oderwaniem od tematu głównego powoduje natychmiastowe pomocne porady mądrzejszych forumowiczów fachowców:) Link do komentarza
Jani_63 Napisano 19 marca 2014 Udostępnij #422 Napisano 19 marca 2014 Cytat Ja tam wolę mieć wtedy pod ręką coś ciepłego i miękkiego. Cytat A skądże! Kot do mnie przychodzi... Lubisz miękką kitę? Potrafisz zaskoczyć... oj potrafisz. Nie ma to tam tamto. Link do komentarza
retrofood Napisano 19 marca 2014 Udostępnij #423 Napisano 19 marca 2014 się dziwisz... w moim wieku... Link do komentarza
grysia Napisano 19 marca 2014 Udostępnij #424 Napisano 19 marca 2014 Nie obrazam sie, szkoda czasu i nerwow na obrazanie sie. Smieszy mnie to bardziej, bo jak do tej pory na prawie zadne pytanie zadane przez ostatni miesiac nikt ze specjalistow owych nie odpowiedzial. A tu nagle masowe merytoryczne odpowiedzi. No chyba ze to waska specjalizacja grzewcza jest :pNo coz przynajmniej jest szansa ze moje koty w zwiazku z brakiem podlogowki przestana okupywac sypialnie ;) Link do komentarza
buhaj39 Napisano 19 marca 2014 Udostępnij #425 Napisano 19 marca 2014 (edytowany) Cytat WitamMam do Was pare pytań:czy powiększaliście garaż? Dopiero teraz zauważyłem, że przy instalacji na paliwo stałe należy wykonać instalację z otwartym naczyniem, natomiast czytałem w którymś muratorze, że można już instalacje wykonać z zamkniętym naczyniem, jak Wy planujecie to wykonać? Kolejna kwestia która mnie interesuje jak rozwiązujecie ogrzewanie tzn. tak jak jest w projekci czy więcej podłogówki. Zastanawiam się również nad sporą ilością grzejników, czy można było by ich ilość zredukować (pralnia, garderoba, garaż, kotłownia)? Witam,My nie powiększaliśmy garażu,nie będziemy też zmieniać instalacji,jeśli chodzi o ogrzewanie to planujemy w całym domu podłogówkę ale jesteśmy na etapie fundamentu więc coś może się jeszcze zmienić.Mam jeszcze pytanie do fachowców na temat fudamentów a mianowicie:W projekcie jest fundament wylewany w szalunku, my chcemy zmienić na murowany z bloczków,czy musi taką zmianę zatwierdzić architekt czy wystarczy wpis kierownika budowy? i oczywiście czy nie będzie on miał gorszych parametrów.PZDR. Edytowano 19 marca 2014 przez buhaj39 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
bobiczek Napisano 19 marca 2014 Udostępnij #426 Napisano 19 marca 2014 Cytat W projekcie jest fundament wylewany w szalunku, my chcemy zmienić na murowany z bloczków,czy musi taką zmianę zatwierdzić architekt czy wystarczy wpis kierownika budowy? i oczywiście czy nie będzie on miał gorszych parametrów.PZDR. podejrzewam że w projekcie jest alternatywnie - z bloczka lub lany w szalunku.Sprawdź i odpisz czy mam rację.Przeważnie są obie opcje w projekcie wpisywane w jego opisie technicznym Link do komentarza
buhaj39 Napisano 19 marca 2014 Udostępnij #427 Napisano 19 marca 2014 Cytat podejrzewam że w projekcie jest alternatywnie - z bloczka lub lany w szalunku.Sprawdź i odpisz czy mam rację.Przeważnie są obie opcje w projekcie wpisywane w jego opisie technicznym W projekcie w opisie technicznym jest napisane tylko tyle:"Ściany fundamentowe-wylewane na mokro z betonu B20 grubość 24 cm" Link do komentarza
robinqaz Napisano 20 marca 2014 Udostępnij #428 Napisano 20 marca 2014 Obecnie jestem na etapie instalacji elektrycznych. Niedługo wod-kan i c.o.. Też się zastanawiam jakie ogrzewanie wybrać.Wydaje mi się, że dla tego projektu najlepszym rozwiązaniem będzie sama podłogówka na dole, a u góry grzejniki + podłogówka w łazience.Góra, to część sypialna, lepiej jak będzie chłodniej-choć nie wydaje mi się żeby tak było , ciepło idzie do góry... nieduże kaloryferki + w razie czego kominek i powinno być ok.Poza tym, nie uśmiecha mi się w całym domu kłaść płytki, bo w panele, czy deski pod ogrzewanie podłogowe jakoś nie wierzę....Jak uważacie: warto zamontować grzejniki kanałowe w salonie i w sypialni? Link do komentarza
Jani_63 Napisano 20 marca 2014 Udostępnij #429 Napisano 20 marca 2014 Panele czy deski to to daje się na a nie pod podłogówkę. Link do komentarza
marcin-s81 Napisano 20 marca 2014 Udostępnij #430 Napisano 20 marca 2014 robingaz też się skłaniam ku rozwiązaniu podłogówka na dole grzejniki na górze. A czym będziesz ogrzewał? Link do komentarza
robinqaz Napisano 21 marca 2014 Udostępnij #431 Napisano 21 marca 2014 Cytat robingaz też się skłaniam ku rozwiązaniu podłogówka na dole grzejniki na górze. A czym będziesz ogrzewał? Gaz + kominek do dogrzania jakby fiutin gaz zakręcił.Kominek bez żadnych gadżetów, płaszczy i dmuchaw etc... - grawitacja, prostota. Link do komentarza
zlosnica Napisano 23 marca 2014 Udostępnij #432 Napisano 23 marca 2014 Witam wszystkich zurawkowiczow Wasze domki sa wspanialeMy zaczelismy prace 25.02 i aktualnie mamy zaizolowane fundamenty. Pogoda sprzyja wiec praca idzie.Powiekszylismy domek o 0.5m od strony garazu poniewaz byl troche za maly. Jest tez pare innych zmian jak zmiana kata nachylenia dachu, czy likwidacja sciany przy schodach i drzwi do wiatrolapu zeby bylo wiecej przestrzeni Pozdrawiam wszystkich budujacych Link do komentarza
marcin-s81 Napisano 23 marca 2014 Udostępnij #433 Napisano 23 marca 2014 (edytowany) Cytat Witam wszystkich zurawkowiczow Wasze domki sa wspanialeMy zaczelismy prace 25.02 i aktualnie mamy zaizolowane fundamenty. Pogoda sprzyja wiec praca idzie.Powiekszylismy domek o 0.5m od strony garazu poniewaz byl troche za maly. Jest tez pare innych zmian jak zmiana kata nachylenia dachu, czy likwidacja sciany przy schodach i drzwi do wiatrolapu zeby bylo wiecej przestrzeni Pozdrawiam wszystkich budujacych Ja już zgłupiałem z tymi fundamentami. Wykonawca twierdzi, że na piasku nie ma konieczności robić izolacji pionowej części podziemnej, inspektor nadzoru potwierdza. A ja wszędzie czytam że się wykonuje. A jaka jest Wasza opinia na ten temat>? Edytowano 23 marca 2014 przez marcin-s81 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
przemo19811 Napisano 23 marca 2014 Udostępnij #434 Napisano 23 marca 2014 Cytat WitamJako założyciel tego tematu chciałem wam tylko napisać że puki co nie buduję.Zaszły komplikacje z działką.Ale co najlepsze wszystko jest na dobrej drodze do tego aby wnet zacząć budowę.Cieszę się ze wielu z was zdecydowało się na ten projekt temat został stworzony po to aby sobie wzajemnie pomagać !Ja obiecuje że jeśli zacznę budowę będę wpisywał na bieżąco koszty wraz z fotkami.Jeśli była by taka możliwość przemo napisz coś o obecnych kosztach po zdjęciach widzę że twoja budowa idzie bardzo ładnie do przodu może dasz nam znać jakie masz koszty do teraz ?Pozdrawiam i wraz z moją Magdą twierdzimy że żurawka po małych poprawkach to idealny domek do 110m2W razie pytań proszę pisać ja postaram się w tym tygodniu pokazać wam modernizacje i plany do do projektu.Łukasz Witam co do stanu na zdjęciach to wydaliśmy 232000tyś , dojdzie jeszcze zrobienie ocieplenia które zaczęli kilka dni temu robić, jest już położony styropian i siatka zatopiona w kleju. Zrobię fotki jak skończą elewację to wstawię na forum , co do ogrzewania to można zrobić je na wymienniku płytowym i wtedy piec chodzi na instalacji otwartej o reszta na zamkniętej. My w całym domu mamy ogrzewanie podłogowe i innego bym nie chciał pozdrawiam Link do komentarza
Gość Leszek4 Napisano 23 marca 2014 Udostępnij #435 Napisano 23 marca 2014 Cytat Witam co do stanu na zdjęciach to wydaliśmy 232000tyś , dojdzie jeszcze zrobienie ocieplenia które zaczęli kilka dni temu robić, jest już położony styropian i siatka zatopiona w kleju. Zrobię fotki jak skończą elewację to wstawię na forum , co do ogrzewania to można zrobić je na wymienniku płytowym i wtedy piec chodzi na instalacji otwartej o reszta na zamkniętej. My w całym domu mamy ogrzewanie podłogowe i innego bym nie chciał pozdrawiam Jak jeszcze dołożysz te ocieplenie, to fest drogo wyjdzie ta chałupa... 232 000 tys. zł = 232 000 000 zł. Link do komentarza
przemo19811 Napisano 23 marca 2014 Udostępnij #436 Napisano 23 marca 2014 Cytat Jak jeszcze dołożysz te ocieplenie, to fest drogo wyjdzie ta chałupa... 232 000 tys. zł = 232 000 000 zł. Oj tam zera mi się powstawiały 232tyś miało być Link do komentarza
sylwus619 Napisano 24 marca 2014 Udostępnij #437 Napisano 24 marca 2014 Witam wszystkichWasze domy wyglądają wspaniałe już się nie mogę doczekać kiedy z przyszłym mężem zaczniemy. Rozpoczynamy fundamenty ok 14 kwietnia. Zastanawiam się już na tym etapie budowy jakie ogrzewanie na dole zrobić. Nie za bardzo chcemy podłogowe i tak się zastanawiam jakie wy macie.Pozdrawiam Link do komentarza
zlosnica Napisano 24 marca 2014 Udostępnij #438 Napisano 24 marca 2014 U nas planujemy na dole podlogowka a na gorze grzejniki, moze w lazience rowniez podlogowka.Metoda sprawdzona i chwalona w domkach u brata i rodzicow A czy ktos z was planuje te wstawki drewniane elewacji hmm? Temat jeszcze daleki ale glowe zaprzata. Co o tym myslicie ? Link do komentarza
erykz Napisano 24 marca 2014 Udostępnij #439 Napisano 24 marca 2014 Witaj Sylwus. My też zaczynamy 14 kwietnia, także będzie do czego porównywać postępy prac. Ja na temat ogrzewania się naczytałem (u szwagierki sprawdziłem organoleptycznie) i wyrobiłem sobie zdanie i na szczęście przekonałem do tego żonę. Wzorem przema u mnie też będzie wszędzie podłogówka. Nawet w garażu, choć wiem, że może to lekka przesada, ale myślę, że nie będę żałował. Polecam poczytać sobie o tym, nie sugerować się plotkami. Może i koszt trochę większy, ale komfort oraz koszty ogrzewania (oczywiście przy źródłach niskotemperaturowych (gaz, pompa ciepła)) przemawiają za tym. Pozdro i powodzenia. Link do komentarza
PeZet Napisano 24 marca 2014 Udostępnij #440 Napisano 24 marca 2014 Cytat U nas planujemy na dole podlogowka a na gorze grzejniki, moze w lazience rowniez podlogowka.Metoda sprawdzona i chwalona w domkach u brata i rodzicow Zróbcie podłogówkę i na górze. Nie zrobicie, to potem będziecie żałować, że nie zrobiliście. Link do komentarza
sylwus619 Napisano 24 marca 2014 Udostępnij #441 Napisano 24 marca 2014 Cytat Witaj Sylwus. My też zaczynamy 14 kwietnia, także będzie do czego porównywać postępy prac. Ja na temat ogrzewania się naczytałem (u szwagierki sprawdziłem organoleptycznie) i wyrobiłem sobie zdanie i na szczęście przekonałem do tego żonę. Wzorem przema u mnie też będzie wszędzie podłogówka. Nawet w garażu, choć wiem, że może to lekka przesada, ale myślę, że nie będę żałował. Polecam poczytać sobie o tym, nie sugerować się plotkami. Może i koszt trochę większy, ale komfort oraz koszty ogrzewania (oczywiście przy źródłach niskotemperaturowych (gaz, pompa ciepła)) przemawiają za tym. Pozdro i powodzenia. Pewnie że będzie co porównywać tylko my pewnie mniej zrobimy ponieważ robimy systemem gospodarczym. Mój tata wszystko będzie praktycznie sam robił przynajmniej stan surowy z pomocą mojego przyszłego męża który co nieco też potrafi. Mamy określone terminy co i jak robimy. W kwietniu fundamenty a w sierpniu ściany na dole i strop. Tyle tylko zdążymy czasowo. Link do komentarza
przemo19811 Napisano 25 marca 2014 Udostępnij #442 Napisano 25 marca 2014 Cytat Witaj Sylwus. My też zaczynamy 14 kwietnia, także będzie do czego porównywać postępy prac. Ja na temat ogrzewania się naczytałem (u szwagierki sprawdziłem organoleptycznie) i wyrobiłem sobie zdanie i na szczęście przekonałem do tego żonę. Wzorem przema u mnie też będzie wszędzie podłogówka. Nawet w garażu, choć wiem, że może to lekka przesada, ale myślę, że nie będę żałował. Polecam poczytać sobie o tym, nie sugerować się plotkami. Może i koszt trochę większy, ale komfort oraz koszty ogrzewania (oczywiście przy źródłach niskotemperaturowych (gaz, pompa ciepła)) przemawiają za tym. Pozdro i powodzenia. To powodzenia życzę my mamy ambitny plan do lipca się wprowadzić, właśnie zacząłem robić wykończenie wszystek materiał kupiony. Jak będziesz znowu w pobliżu to zapraszam w odwiedziny , co do ogrzewania podłogowego też nie byłem przekonany do końca ale po paru wizytach w domach z takim ogrzewaniem zdecydowałem się na całość w podłogówce, najwięcej krzyczą ci co go nie mają że nie zdrowe itd. Mój znajomy tez miał wątpliwości co do ogrzewania podłogowego całego domu i doprowadził sobie do każdego pokoju wyjścia na grzejniki w razie czego, minęło 5 lat a grzejników jak nie było tak nie ma i do tego stwierdził że jakby budował drugi dom to na pewno też tylko ogrzewanie podłogowe Link do komentarza
DJMazi Napisano 25 marca 2014 Autor Udostępnij #443 Napisano 25 marca 2014 Hey przemo dzieki za odpowiedz Jesli jesteś w stanie na PW wysłać mi jakies kosztorysy badz notatki etapami jak ci to szło to był bym wdzieczny.No i z niecierpliwością czekam na fotografie.Ja tak liczę ze z ociepleniem i w srodku tynki instalacje itd ok 300 tys Link do komentarza
erykz Napisano 26 marca 2014 Udostępnij #444 Napisano 26 marca 2014 Cytat To powodzenia życzę my mamy ambitny plan do lipca się wprowadzić, właśnie zacząłem robić wykończenie wszystek materiał kupiony. Jak będziesz znowu w pobliżu to zapraszam w odwiedziny , co do ogrzewania podłogowego też nie byłem przekonany do końca ale po paru wizytach w domach z takim ogrzewaniem zdecydowałem się na całość w podłogówce, najwięcej krzyczą ci co go nie mają że nie zdrowe itd. Mój znajomy tez miał wątpliwości co do ogrzewania podłogowego całego domu i doprowadził sobie do każdego pokoju wyjścia na grzejniki w razie czego, minęło 5 lat a grzejników jak nie było tak nie ma i do tego stwierdził że jakby budował drugi dom to na pewno też tylko ogrzewanie podłogowe Dzięki przemo. Jak będę planował wyjazd w Twoje rejony, to dam znać, gdyż z chęcią odwiedzę Cię jeszcze raz. A i życzę Ci zrealizowania planu. Pozdro. Link do komentarza
buhaj39 Napisano 29 marca 2014 Udostępnij #445 Napisano 29 marca 2014 (edytowany) Praca wre,w przyszłym tygodniu wylewamy beton Edytowano 29 marca 2014 przez buhaj39 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
sylwus619 Napisano 30 marca 2014 Udostępnij #446 Napisano 30 marca 2014 witam wszystkich czy jest ktoś w stanie napisać z jakich bloczków budował? ściany chce budować na cienką spoinę. ile cenowo wyniosły materiały na mury, strop i dach? Chodzi mi o dom w żurawkach. Link do komentarza
eozga Napisano 31 marca 2014 Udostępnij #447 Napisano 31 marca 2014 Witam, Mam prośbę - czy byłby ktoś z was tak miły i mógłby przesłać kosztorys na priv?????? Byłabym baaardzo wdzięczna. My również chcemy w całym domu podłogówkę. Będziemy mieli piec na ekogroszek ale możliwe też że założymy gruntową pompę ciepła. I jak już pisałam wcześniej powiększamy dom od strony garażu o 0,5m. A swoją drogą widzieliście żurawkę 3 ??? Link do komentarza
zlosnica Napisano 1 kwietnia 2014 Udostępnij #448 Napisano 1 kwietnia 2014 Cytat Praca wre,w przyszłym tygodniu wylewamy beton Az milo popatrzec.Jestesmy na tym samym etapie:)Budujecie z firma czy systemem gospodarczym? My gospodarczym Link do komentarza
przemo19811 Napisano 1 kwietnia 2014 Udostępnij #449 Napisano 1 kwietnia 2014 Cytat Hey przemo dzieki za odpowiedz Jesli jesteś w stanie na PW wysłać mi jakies kosztorysy badz notatki etapami jak ci to szło to był bym wdzieczny.No i z niecierpliwością czekam na fotografie.Ja tak liczę ze z ociepleniem i w srodku tynki instalacje itd ok 300 tys Poszukam kosztorys to wyślę na priva, tylko że mam taki gdzie ceny są podane razem z robocizną tak więc co do ceny materiałów nie pomogę Link do komentarza
buhaj39 Napisano 1 kwietnia 2014 Udostępnij #450 Napisano 1 kwietnia 2014 (edytowany) Cytat Az milo popatrzec.Jestesmy na tym samym etapie:)Budujecie z firma czy systemem gospodarczym? My gospodarczym budujemy z firmą ,pewnie gospodrczym trochę taniej ale dla mnie logistycznie nie do ogarnięciaPS.Beton wylany :-) Edytowano 1 kwietnia 2014 przez buhaj39 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się