Skocz do zawartości

Dziękuję , takie tam ... :)

Recommended Posts

Napisano
Ja już w domu , chyba jako pierwsza icon_biggrin.gif
Kochani - bardzo, bardzo dziękuję za ten czas - przy Was zapomina się o całym świecie. Te nasze spotkania, to taki magiczny czas kiedy zapomina się o problemach i bezczelnie kradnie od innych pozytywną energię icon_wink.gif
Było jak zwykle super ... i jak zwykle - za krótko .
Ponieważ aparat miałam , ale w torebce icon_redface.gif - więc fot u mnie z imprezy niet , dlatego niecierpliwie czekam aż się ulitują Ci co nie zapomnieli zdjęć robić icon_lol.gif . Wklejajcie , powspominać będzie fajnie.

P.s. przepraszam tych , którzy nie potrafili dopchać się do bilarda , a szczególne kondolencje składam tym nieszczęśnikom którzy musieli mnie przy tym bilardzie znosić icon_redface.gif icon_lol.gif

Napisano
I mnie już dowlokło do pieleszy...
Zrelaksowanym jest, akumulatorki mam podładowane...
Jak zawsze - było wspaniale, za co Wam wszystkim dziękuję!

Adam M.
Napisano
Ooooooo, dopiero teraz zauważyłam stosowny wewątek icon_cool.gif
My też szczęśliwie w domu.
Bardzo dziękuję Wam za ten wspaniale spędzony czas, będzie co wspominać icon_biggrin.gif i tradycyjnie na co czekać icon_mrgreen.gif
Mam nadzieję, że łaskawi użytkownicy aparatów bardzo fotograficznych podzielą się z nami ich zawartością (ku naszej uciesze, albo i nie).
Czekam na to niecierpliwie i to nic, że będę straszyć jak z portretu pamięciowego, a co mi tam icon_lol.gif
Napisano
Dziękuję Kochani jak zwykle za wszystko i same pozytywy jakich mogłem doświadczyć. Przepraszam że tak wyprulismy że nie ze Wszystkimi udało mi sie pożegnać icon_cry.gif , ale odjazd był o 10 a zostać w Brennej pomimo szczerych chęci nie mógłbym niestety.
Napisano
my też już od dawna w domu - z przygodami - mondeo nie chciał odpalić, na szczęście zawsze wożę ze sobą kable rozruchowe....icon_smile.gif
Napisano (edytowany)
Podziękowanie ogromne pragnę przekazać Wszystkim uczestnikom konferencji za przybycie i owocne obrady.

Panele tematyczne prześcigały się ilością nowinek - i o to chyba chodzi w takich spotkaniach icon_biggrin.gif .

Osobiście miałem zaszczyt w kilku uczestniczyć - nie żałuję .
W tym widać sens i przyszłość dla Naszych spotkań.

Z niecierpliwieniem oczekuję kolejnych obrad i jestem pewien , że większość kolektywu podziela moje zdanie.

icon_mrgreen.gif Edytowano przez r-32 (zobacz historię edycji)
Napisano
Som i my doma.
Jechaliśmy bardzo ostrożnie i długo. I dużo zakupów po drodze wykonaliśmy ...

Zlot tradycyjnie nam się podobał, chociaż nieco irytowała nieobecność kilku poważnych prelegentów, ale i Ci co dotarli zapewnili solidną porcję wiedzy, którą przyswajaliśmy w trudzie i znoju do późnych nocnych godzin ...
Niektórym nadmiar nauki nieco był nawet zaszkodził, ale nie wpłynęło to na ogólny odbiór imprezy.

Dziękujemy bardzo
Trzylwowa i ten jej co się bardzo zapuścił...
Napisano
Cytat

Z niecierpliwieniem oczekuję kolejnych obrad i jestem pewien , że większość kolektywu podziela moje zdanie.
icon_mrgreen.gif

Jak najbardziej icon_biggrin.gif

Cytat

... solidną porcję wiedzy, którą przyswajaliśmy w trudzie i znoju do późnych nocnych godzin ...

... do wczesnych porannych - powinno być icon_lol.gif
Napisano (edytowany)
Cytat

... do wczesnych porannych - powinno być icon_lol.gif

A nie nie. Porannych to Wy .. ja w nocy kończyłem. Pierwszej nocy przytłoczony wiedzą, drugiej przestając z wolna rozumieć wykładających ... icon_razz.gif

W domu chłodne przyjęcie nasz czekało. Pompka od podłogówki zastrajkowała a że u nas na dole nie ma kaloryferów i tylko podłogą się grzeje .. to teges .. trza było biegusiem w kominku rozbuchać. Edytowano przez Trzylwy (zobacz historię edycji)
Napisano
Cytat

W domu chłodne przyjęcie nasz czekało. Pompka od podłogówki zastrajkowała a że u nas na dole nie ma kaloryferów i tylko podłogą się grzeje .. to teges .. trza było biegusiem w kominku rozbuchać.

A to świnia jedna icon_evil.gif
Napisano
Do domku na obiadek dotarłem. Dzięki wszystkim za miłe spotkanie. Dzięki za szusowanie icon_biggrin.gif
i za wieczorne panele dyskusyjne. Chciałem jednak zwrócić uwagę, że dyskusja o nafcie nie została zakończona,
nad czym niespecjalnie boleję... wiem jestem wredny. icon_razz.gif
Jeszcze raz dzięki wszystkim icon_biggrin.gif

Napisano
Cytat

Dzięki za wspaniałe spotkanie ale powrót nie był zbyt miły i dopiero wróciłem...

Pozdro

Ło masz? A co się podziało???
Ja już dawno dotarłam do chałpy.
JAk zwykle twierdzę, że te nasze łikendy stanowczo za krótkie są. I zawsze sobie obiecuję, że ze wszystkimi pogadam... No jak zwykle - doopa blada z tego wychodzi :-(
Dzięki za spotkanie!!!
Napisano
Cytat

Na amen???

jutro się oszacuje koszty naprawy jeśli duże to sprzedam go w takim stanie a jak naprawa będzie w normalnych pieniądzach to się go zrobi i pójdzie do jakiegoś nowego gospodarza
Napisano
Cytat

jutro się oszacuje koszty naprawy jeśli duże to sprzedam go w takim stanie a jak naprawa będzie w normalnych pieniądzach to się go zrobi i pójdzie do jakiegoś nowego gospodarza

Współczuję... szczęście w nieszczęściu, że mały w domy został, nie...???
Napisano
Cytat

Współczuję... szczęście w nieszczęściu, że mały w domy został, nie...???

no ale jak młody by jechał to pojechalibyśmy mazdą rodzinną a że jechaliśmy tylko my to poszli golfem i pupa wyszła z tego.

Napisano
Ja mam tylko kilka fotek ze spaceru z Redakcyją Szanowną po górkach ( notabene w butach na 10-centymetrowych obcasach i koturnie przystosowanych specjalnie do takich ekscesów :wallbash: ) ... ale było bardzo fajnie ... jeszcze raz Im dziękuję za to że mnie wyciągnęli i jakoś doszłam do siebie zamiast dogorywać w pokoju po piątkowych nocnych debatach ogólnoforumowych icon_lol.gif

widok z okna pokoju icon_smile.gif
Brak obrazka

takie tam ... z górką....
Brak obrazka

kole tirów icon_lol.gif
Brak obrazka

w Karczmie - pycha wino grzane było - tak dobrze , że dwa razy tam zagościliśmy icon_biggrin.gif
Brak obrazka
Napisano
Cytat

i dwóch niewyraźnych...

Tak. To był ten moment, w którym zaczynałem odczuwać ciężar przyjętej wiedzy. To i taki trochę niewyraźny byłem ...

Z fryzury to przypominam tu odrobinę Bajbagę ... :-)
Napisano
Cytat

Ja mam tylko kilka fotek ze spaceru z Redakcyją Szanowną po górkach ( notabene w butach na 10-centymetrowych obcasach i koturnie przystosowanych specjalnie do takich ekscesów :wallbash: ) ... ale było bardzo fajnie ... jeszcze raz Im dziękuję za to że mnie wyciągnęli i jakoś doszłam do siebie zamiast dogorywać w pokoju po piątkowych nocnych debatach ogólnoforumowych icon_lol.gif

Tak i to jest ten moment - trzeba chyba pomyślec o diecie - i mówię o sobie, bo ta Niewiasta w mych ramionach ma już ten czyn za sobą. Widać - z powodzeniem. Nie cytowałem materiału zdjęciowego, odsyłam do postu autorki icon_lol.gif

Tak tak - widoki piękne, powietrze świeże, organizacja na najwyższym poziomie, towarzystwo wyborne.

Dziękuję icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

Aha bym zapomniał...

Specjalne podziękowania dla Bobiczka za pojawienie się w Brennej icon_smile.gif

no tak, ale to nie tak miało być, nie tak.......................

Przywitałem się tylko z Piczmanem, z Tobą chwilę, poznałem Beatę, pokurzyłem trochę z Jea i Baru - i tyle..........
Wracałem wcześnie - ale nikogo już w ośrodku nie było (i to przed obiadem) - dlatego nie było mi już dane.
Ale czułem Was wszystkich.
Naprawdę!
Było czuć uczestnikami Kulki - w każdym zakątku Brennej icon_smile.gif
Pozdrawiam

Cytat

Trzylwowa i ten jej co się bardzo zapuścił...

trudności miałem z rozpoznaniem.
Ależ Ty to masz - a mnie zazdrość momentalna zeżarła i już........
Napisano
Cytat

Dziękuję za spotkanie. Zamieszczam zdjęcia, które wykonaliśmy z SRX w tej samej chwili icon_smile.gif

Widać kto ma lepszy sprzęt. icon_razz.gif
Napisano
Cytat

Tak. To był ten moment, w którym zaczynałem odczuwać ciężar przyjętej wiedzy. To i taki trochę niewyraźny byłem ...

Z fryzury to przypominam tu odrobinę Bajbagę ... :-)

Mnie o obraz chodziło icon_confused.gif
co do fryzury...siem zgadzam (muszę poszukać ale mam gdzieś takiego Siwego) icon_cool.gif

P.S.
Link nie działa icon_evil.gif
Napisano
Cytat

Moje zara bedom.

A pytanie zadam w międzyczasie:
Hto je to?
IMG_1886.JPG

Jak to kto Merlin Monroł icon_wink.gif
Napisano
i tak nie działa icon_cry.gif

Cytat

Specjalne dzięksy dla moich 2 rzeczywistych szoferów oraz 1 potencjalnego icon_wink.gif

Major po kąpieli... icon_mrgreen.gif , gaweł senkju icon_smile.gif

icon_mrgreen.gif

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Dzień dobry ! Czy ktoś jest w stanie polecić ekipę które przeprowadzi renowację kabiny prysznicowej, włącznie z czyszczeniem śladów po kamieniu na szybie kabiny prysznicowej? A może ktoś w Was wie jakie mocne środki użyć, aby albo usunąć smugi kamienia na dole drzwi kabiny? Nie wiem czy wymiana szyby jest konieczna, bo może nie. Podobno są jakieś specjalistyczne środki, które pozostawia się na szybie na kilka godzin. Środki typu Cif nie dają rady. Dzięki za pomoc!
    • Powiedz to tym w bloku, co malowali pokój.     Też pytałem grok-a i zalecał odwożenie do PSZOK-u (oczywiście, oddzielne postępowanie z brudami niebezpiecznymi), ale co drugie zdanie zalecał zapoznanie się z zasadami lokalnymi segregacji, bo mogą to regulować odmiennie. Do doopy więc z takimi zasadami, które w każdej gminie mogą być inne. Naprawdę, mam dość robienia doktoratu z segregacji odpadów przy każdej dupereli. Kiedy wreszcie producenci zaczną oznaczać wyroby i ich opakowania jakimiś kodami, żeby nie mieć wątpliwości w tym zakresie? To producent wie jakie materiały wchodzą w skład i co się z nimi da zrobić. Dlaczego ten obowiązek zrzuca na mnie i to bez wynagrodzenia?
    • Czemu, przecież nikt  Cię nie zmusza, żeby bujać się do  PSZOK z jedna para rękawic po malowaniu. Wrzucasz do reklamówki i leży w garażu, aż się uzbiera odpowiednia porcja odpadów do samodzielnego wywozu. Wywieziesz razem z tekstyliami, ale w osobnym worku, albo z meblami, elektroodpadami, oponami lub innymi odpadami, których nie odbierają na miejscu. Trzeba tylko w głowie sobie to zakodować.         
    • Gumowane rękawice ochronne to wyroby złożone z wielu materiałów, których w praktyce nie da się rozdzielić i następnie poddać przetworzeniu. W związku z tym traktowałbym je ogólnie jako odpady zmieszane.  Moim zdaniem najważniejsze będzie jednak to czy rękawice są zanieczyszczone substancjami klasyfikowanymi jako niebezpieczne. Przy czym do tej grupy zalicza się nawet farby i lakiery, środki ochrony roślin, środki czystości itd. W takiej sytuacji zanieczyszczone rękawice również powinny być traktowane jako odpady niebezpieczne. W związku z czym zalecane jest ich przekazanie do punktu selektywnej zbiórki odpadów.  Będziemy w związku z tym mieć kolejno odpowiednią grupę, podgrupę oraz kod odpadu: 15 Odpady opakowaniowe; sorbenty; tkaniny do wycierania; materiały filtracyjne i ubrania ochronne nieujęte w innych grupach 15 02 Sorbenty; materiały filtracyjne; tkaniny do wycierania i ubrania ochronne 15 02 02 Sorbenty; materiały filtracyjne (w tym filtry olejowe nieujęte w innych grupach); tkaniny do wycierania (np. szmaty; ścierki) i ubrania ochronne zanieczyszczone substancjami niebezpiecznymi (np. PCB).   Jeżeli natomiast rękawice nie będą zanieczyszczone substancjami klasyfikowanymi jako niebezpieczne, to będzie można je wyrzucić do pojemnika na odpady zmieszane. Grupa i podgrupa odpadów będzie w tym przypadku ta sama, jednak inny będzie kod odpadu: 15 02 03 Sorbenty; materiały filtracyjne; tkaniny do wycierania (np. szmaty; ścierki) i ubrania ochronne inne niż wymienione w 15 02 02.    Do odzieży lub tekstyliów takich rękawic zdecydowanie bym nie zaliczał. Jeden powód jest logiczny i praktyczny - i tak nie nadają się do przetworzenia. Drugi to natomiast kwestia formalna - ubrania ochronne mają własną grupę, podgrupę i kod w klasyfikacji. Natomiast odzież i tekstylia to odpowiednio: 20 Odpady komunalne łącznie z frakcjami gromadzonymi selektywnie 20 01 Odpady komunalne segregowane i gromadzone selektywnie (z wyłączeniem 15 01) 20 01 10 Odzież 20 01 11 Tekstylia   Odpowiednie kody można wyszukać chociażby tutaj: https://kartaewidencji.pl/katalog-odpadow/   Chociaż patrząc na to wszystko uważam, że przekroczyliśmy już granicę absurdu w kwestii segregacji śmieci. Nie bardzo sobie wyobrażam, że każdy będzie wywoził do PSZOK chociażby zużyte rękawiczki robocze, bo malował w nich ściany w pokoju, albo zakładał te rękawiczki używając środków czystości. W niektórych miejscach można trafić na radę, żeby takie rękawiczki zawinąć w foliową torebkę i też wyrzucić do odpadów zmieszanych. Osobiście uważam to za rozsądne.  No a przede wszystkim, absurdem jest to, że trzeba się przekopywać prze pogmatwane przepisy i klasyfikacje w tak podstawowych sprawach. Niedługo to trzeba będzie zaliczać obowiązkowe szkolenia.         
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...