jeffs Napisano 13 grudnia 2012 Udostępnij #1 Napisano 13 grudnia 2012 Witam wszystkich, poszukuję pomysłów na zapełnienie sporej wielkości białej ściany w moim salonie (3m. x 2,75m.). Prowizorycznie zrobiłem tam po prostu półki, ale mimo wszystko nie wygląda to zadowalająco. Szukałem nieco inspiracji w internecie, znalazłem na przykład taki filmik http://www.youtube.com/watch?v=8WHAzNYCtr4...eature=youtu.be. Pomysł mi się spodobał, ale w domu go raczej nie zrealizuję, chyba że otworzyłbym księgarnie ;). Chodzi mi o tego typu kreatywne pomysły. Ktoś coś podpowie może? Link do komentarza
Domartstyl Napisano 14 grudnia 2012 Udostępnij #2 Napisano 14 grudnia 2012 Ja na Twoim miejscu pomyślałbym o szablonie malarskim na pustą ścianę lub po prostu obraz jako dodatek,który uzupełni tą przestrzeń. Co o tym myślisz? Link do komentarza
daggulka Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #3 Napisano 19 grudnia 2012 Cytat Witam wszystkich, poszukuję pomysłów na zapełnienie sporej wielkości białej ściany w moim salonie (3m. x 2,75m.). Rozwiń to wszystko zależy - przede wszystkim od wystroju pomieszczenia i domu ... a konkretnie czy to jest wnętrze klasyczne , czy nowoczesne , jaka kolorystyka w nim panuje mozna wpisać w google "ściana w salonie, inspiracje " jak ja to zrobiłam ... i oglądać....https://www.google.pl/search?hl=pl&gs_r...280&bih=809 Link do komentarza
coolibeer Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #4 Napisano 19 grudnia 2012 Może to ci sie przyda:Aranżacja dużych pomieszczeńUrok pustej przestrzeni Link do komentarza
vip42 Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #5 Napisano 19 grudnia 2012 nie wyobrażam sobie pomieszczenia bez wiszącego obrazu, galerii fotek lub coś w tym stylu Link do komentarza
Jani_63 Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #6 Napisano 19 grudnia 2012 Czasami sama faktura, kolor ściany lub materiał z jakiego jest wykonana jest już dodatkiem uzupełniającym aranżację wnętrza. Link do komentarza
vip42 Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #7 Napisano 19 grudnia 2012 oczywiście, ale tu mowa o wielkiej białej ścianie Link do komentarza
Jani_63 Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #8 Napisano 19 grudnia 2012 "Wielka biała ściana" po pomalowaniu innym kolorem niż biały przestaje "wielką białą ścianą"Podobnież po obłożeniu np. betonem architektonicznym. Link do komentarza
vip42 Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #9 Napisano 19 grudnia 2012 Cytat "Wielka biała ściana" po pomalowaniu innym kolorem niż biały przestaje "wielką białą ścianą"Podobnież po obłożeniu np. betonem architektonicznym. Rozwiń to nadal jest "wielka biała ściana" tylko pokolorowana taki kawał ściany dla mnie musi mieć miejsca wyróżniające się np fragment pokryty jakimś tynkiem, wyłożony kamieniem/cegłą, powieszony lub namalowany obraz/wzór itpniekoniecznie musi to być coś sielskiego Link do komentarza
daggulka Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #10 Napisano 19 grudnia 2012 Cytat "Wielka biała ściana" po pomalowaniu innym kolorem niż biały przestaje "wielką białą ścianą" Rozwiń właśnie - gra kolorów .... czasem wygląda dużo lepiej niż jakby coś tam powiesić... w sensie , że przełamanie innym kolorem wystarczy... Link do komentarza
retrofood Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #11 Napisano 19 grudnia 2012 Cytat właśnie - gra kolorów .... czasem wygląda dużo lepiej niż jakby coś tam powiesić... w sensie , że przełamanie innym kolorem wystarczy... Rozwiń Poważnie? Link do komentarza
Jani_63 Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #12 Napisano 19 grudnia 2012 A co, nie? Link do komentarza
retrofood Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #13 Napisano 19 grudnia 2012 Cytat A co, nie? Rozwiń Dzisiaj mam jakieś dziwne skojarzenia... Link do komentarza
vip42 Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #14 Napisano 19 grudnia 2012 Cytat właśnie - gra kolorów .... czasem wygląda dużo lepiej niż jakby coś tam powiesić... w sensie , że przełamanie innym kolorem wystarczy... Rozwiń czasami tak, efekt bywa znakomity... a czasem nadal czegoś brakuje Link do komentarza
Jani_63 Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #15 Napisano 19 grudnia 2012 Pewnikiem "szlaczka" przez środek. Link do komentarza
retrofood Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #16 Napisano 19 grudnia 2012 Cytat czasami tak, efekt bywa znakomity... a czasem nadal czegoś brakuje Rozwiń Drugiego koloru. Link do komentarza
vip42 Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #17 Napisano 19 grudnia 2012 Tu mi czegoś brakuje:Tutaj jest zdecydowanie lepiej: Link do komentarza
Jani_63 Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #18 Napisano 19 grudnia 2012 Cytat Tu mi czegoś brakuje: Rozwiń Taka przestrzeń trzeba zagospodarować. Link do komentarza
vip42 Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #19 Napisano 19 grudnia 2012 fajny aniołek, a na choinkę tez by sie nadał? Link do komentarza
retrofood Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #20 Napisano 19 grudnia 2012 Cytat fajny aniołek, a na choinkę tez by sie nadał? Rozwiń Zależy na jaką. Na taką, to chyba nie... Link do komentarza
vip42 Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #21 Napisano 19 grudnia 2012 Choinka z Jamajki? Link do komentarza
retrofood Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #22 Napisano 19 grudnia 2012 Cytat Choinka z Jamajki? Rozwiń Mniej więcej. Link do komentarza
Jani_63 Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #23 Napisano 19 grudnia 2012 Cytat Zależy na jaką. Na taką, to chyba nie... Rozwiń Pewnie że nie... po co Ci taki najarany aniołek... tylko z nim kłopot, a i towaru szkoda Link do komentarza
Samuurai Napisano 21 grudnia 2012 Udostępnij #24 Napisano 21 grudnia 2012 (edytowany) Na duże powierzchnie są według mnie super fototapety! Ja właśnie poluję na widok ze szczytu Himalajów... Edytowano 21 grudnia 2012 przez Redakcja (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Lokalniś Napisano 21 grudnia 2012 Udostępnij #25 Napisano 21 grudnia 2012 Pusta przestrzeń? Zawsze można postawić tam szachy (takie całościowe, specjalnie przygotowane), albo jeśli mamy naprawdę dużo miejsca to... bilard. Moje skryte marzenie. Link do komentarza
vip42 Napisano 21 grudnia 2012 Udostępnij #26 Napisano 21 grudnia 2012 Cytat Pusta przestrzeń? Zawsze można postawić tam szachy (takie całościowe, specjalnie przygotowane), albo jeśli mamy naprawdę dużo miejsca to... bilard. Moje skryte marzenie. Rozwiń Na ścianie??? Fajny pomysł Link do komentarza
bajbaga Napisano 21 grudnia 2012 Udostępnij #27 Napisano 21 grudnia 2012 Cytat Na ścianie??? Rozwiń A co Ci do tego, jak On sobie mieszkanie urządza ? Analogia do zagadki: co to jest wisi na ścianie, jest czarne z białym i można na tym grać ? Link do komentarza
Jani_63 Napisano 21 grudnia 2012 Udostępnij #28 Napisano 21 grudnia 2012 Cytat Na duże powierzchnie są według mnie super fototapety! Ja właśnie poluję na widok ze szczytu Himalajów... Rozwiń A którego dokładnie? Link do komentarza
vega1 Napisano 21 grudnia 2012 Udostępnij #29 Napisano 21 grudnia 2012 idą święta. Czasu wolnego sporo, ale pewnie wszystkiego i tak nie obejrzysz: http://www.houzz.com/photos/livingJa mam podobny kłopot. Salon bez stropu u góry Ściany po 5 metrów a gołych nie zostawię Link do komentarza
vip42 Napisano 21 grudnia 2012 Udostępnij #30 Napisano 21 grudnia 2012 Cytat A co Ci do tego, jak On sobie mieszkanie urządza ? Rozwiń Szachy mogą być magnetyczne lub na rzepy ale bilarda na ścianie sobie nie wyobrażam, chyba że pinballa Cytat Analogia do zagadki: co to jest wisi na ścianie, jest czarne z białym i można na tym grać ? Rozwiń PS3??? Wii? Xbox??? Link do komentarza
ultramaryna Napisano 11 stycznia 2013 Udostępnij #31 Napisano 11 stycznia 2013 Hmmm aż się boje odezwać, nie wiadomo z czym się skojarzy szanownym kolegą Moją pustą ścianę zagospodarowałam serią sporej wielkości zdjęć, do tego odpowiednie punktowe oświetlenie i jak dla mnie jest idealnie. Dla tych bardziej skłonnych do eksperymentowania fototapeta, odręcznie malowane wzory/obrazy na ścianie mogą okazać się strzałem w dziesiątkę. Link do komentarza
retrofood Napisano 11 stycznia 2013 Udostępnij #32 Napisano 11 stycznia 2013 Cytat Hmmm aż się boje odezwać, nie wiadomo z czym się skojarzy szanownym kolegą Moją pustą ścianę zagospodarowałam serią sporej wielkości zdjęć, do tego odpowiednie punktowe oświetlenie i jak dla mnie jest idealnie. Dla tych bardziej skłonnych do eksperymentowania fototapeta, odręcznie malowane wzory/obrazy na ścianie mogą okazać się strzałem w dziesiątkę. Rozwiń No bo nam się wszystko z jednym kojarzy... Zamieść jakieś fotki! Link do komentarza
Led-Lux Napisano 7 kwietnia 2013 Udostępnij #33 Napisano 7 kwietnia 2013 Można przecież tak na dobrą sprawę połączyć jedno i drugie,czyli dać oświetlenie punktowe plus fototapeta czy szablon malarski. Wiele zależy od tego jak duża jest ta pusta przestrzeń do zagospodarowania. Link do komentarza
Lucy20 Napisano 25 maja 2013 Udostępnij #34 Napisano 25 maja 2013 Podam Ci moje pomysły:1. Pomalować tą ścianę na jakiś kolor.2. Pomalować ścianę na kilka kolorów, w ten sposób tworząc ogromną paletę barw w pokoju.3. Ozdobienie ściany różnymi kształtami powycinanymi z tablic paneli korkowych.4. Olbrzymia fototapeta na całą ścianę, oczywiście taka, która pasowałaby do wystroju całego pokoju, może to być np. widok miasta nocą.5. Kupienie kilkuczęściowego obrazu i zawieszenie go na tej ścianie.6. Kupienie kilku ramek na fotografie i powieszenie tam tych fotografii.7. Kupienie kwietników i np. paprotek czy bluszczy.8. Powieszenie dużego kalendarza.9. Kupienie wielkiego obrazu.Pomysłów jest bardzo dużo i w łątwy sposób można coś z tym zrobić. Link do komentarza
Velisse Napisano 1 czerwca 2013 Udostępnij #35 Napisano 1 czerwca 2013 Może jakieś poduszki ozdobne? To zawsze dobry pomysł, byle dobrze dobrać, ale raczej nie ryzykuje się, że popsują ogólne wrażenie, a mogą sporo dodać. Byle pomyśleć zawczasu o tym, z czego są wykonane. Te z włóknem poliestrowym posłużą dłużej. I dłużej będą puszyste. Można też przeczytać o tym tutaj. Link do komentarza
karuzel11 Napisano 9 czerwca 2013 Udostępnij #36 Napisano 9 czerwca 2013 Cytat Podam Ci moje pomysły:1. Pomalować tą ścianę na jakiś kolor.2. Pomalować ścianę na kilka kolorów, w ten sposób tworząc ogromną paletę barw w pokoju.3. Ozdobienie ściany różnymi kształtami powycinanymi z tablic paneli korkowych.4. Olbrzymia fototapeta na całą ścianę, oczywiście taka, która pasowałaby do wystroju całego pokoju, może to być np. widok miasta nocą.5. Kupienie kilkuczęściowego obrazu i zawieszenie go na tej ścianie.6. Kupienie kilku ramek na fotografie i powieszenie tam tych fotografii.7. Kupienie kwietników i np. paprotek czy bluszczy.8. Powieszenie dużego kalendarza.9. Kupienie wielkiego obrazu.Pomysłów jest bardzo dużo i w łątwy sposób można coś z tym zrobić. Rozwiń Fotapeta - jak najbardziej trafiony pomysł - tylko, ze taka na całą ścianę. Mi się osobiście podobają takie, które naśladują teksturę np. beton, albo drewno:postawisz potem cokolwiek pod tą scianą, to i tak będzie wyglądało zaje****ie Grafitti też wygląda spoko: http://www.decomania.pl/pl/p/Fototapeta-Wa...6-Grafitti/6526 Link do komentarza
mariannakostka Napisano 11 czerwca 2013 Udostępnij #37 Napisano 11 czerwca 2013 To dołożę jeszcze zestaw swoich inspiracji Fototapeta to najprostsze rozwiązanie, ja jednak zawsze wolę jak jest więcej elementów z odrobiną asymetrii i chaosu. Link do komentarza
pezetek Napisano 13 czerwca 2013 Udostępnij #38 Napisano 13 czerwca 2013 A mi się podoba fototapeta-pejzaż. Pewnie dlatego, że mieszkam w mieście. Link do komentarza
MyLed Napisano 3 lipca 2013 Udostępnij #39 Napisano 3 lipca 2013 To taki pejzaż- krajobraz,ale też bardzo podobają mi się właśnie takie motywy,są ciekawe i odróżniają się od innych. Na pustą przestrzeń fototapeta lub duży plakat to zdecydowanie najlepsze rozwiązanie. Link do komentarza
kam_il Napisano 4 lipca 2013 Udostępnij #40 Napisano 4 lipca 2013 (edytowany) jakoś nigdy nie zwracałem uwagi na szczegóły we wnętrzu, ale któregoś razu koleżanka pokazała mi ten artykuł:gotowe projekty wnetrzi niestety zorientowałem się, że moje wnętrze wygląda jak na zdj. 4 - czyli jakby "nieskonczone" Nie, żebym poszedł do sklepu i kupił pełno pierdołek, bo i tak nie wiedziałbym co wybrać, ale skorzystałem z pomocy architekta , i to nawet z tej samej strony co jest artykul, i teraz się już wszystkim podoba Edytowano 4 lipca 2013 przez kam_il (zobacz historię edycji) Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 8 lipca 2013 Udostępnij #41 Napisano 8 lipca 2013 No popatrzcie ..... Cytat i to nawet z tej samej strony co jest artykul Rozwiń Link do komentarza
Areq Napisano 11 lipca 2013 Udostępnij #42 Napisano 11 lipca 2013 Może coś z tego Was zainspiruje?http://www.deconova.pl/porady7.phphttp://www.deconova.pl/porady6.phpGeneralnie to jak człowiek tak zacznie przeglądać w internecie profesjonalnie urządzone wnętrza, to przestaje mu się własne mieszkanie podobać ;) Link do komentarza
Minka_ Napisano 12 lipca 2013 Udostępnij #43 Napisano 12 lipca 2013 W przypadku dużej, pustej powierzchni doskonale sprawdzą się fototapety. Te produkowane przez firmę Minka są nie tylko oryginalne, ale również łatwe w montażu. Link do komentarza
pezetek Napisano 12 lipca 2013 Udostępnij #44 Napisano 12 lipca 2013 Pierwsza marna, ale reklamujcie się tą 3cią to znajdziecie klientów. Link do komentarza
solange63 Napisano 12 lipca 2013 Udostępnij #45 Napisano 12 lipca 2013 marne tapety i marna reklama Link do komentarza
pezetek Napisano 15 lipca 2013 Udostępnij #46 Napisano 15 lipca 2013 Bez przesady, ta ostatnia nie jest aż tak tragiczna. Link do komentarza
stylovo Napisano 17 września 2015 Udostępnij #47 Napisano 17 września 2015 A może z innej strony? Oryginalna i designerska ozdoba na ścianę:Na pewno wnętrze ożywi i urozmaici, fakt, że może zdominować. Ale na pewno z takim dodatkiem nie będzie mieszkanie takie bezpłcione Link do komentarza
fotoboard Napisano 18 listopada 2015 Udostępnij #48 Napisano 18 listopada 2015 Proponuję oklejenie jednej ze ścian, produkowaną przez nas fototapetą, który przedstawia stare odbiorniki radiowe. Sprawdzi się ona szczególnie w klasycznie urządzonych mieszkaniach, w których obecne jest drewno. Pokryjemy ją cienką warstwą lateksu, dzięki czemu posiadać będzie gładką powierzchnię i dobrze odda barwy. Link do komentarza
Ekspert Sztukaterii WMB Napisano 25 listopada 2015 Udostępnij #49 Napisano 25 listopada 2015 A co powiecie na zastosowanie sztukaterii ? Pasuje do każdego stylu wnętrza, co pokazują poniższe przykłady. Można ją dowolnie układać i malować, no i na pewno stworzy niepowtarzalną dekorację, jak i nada oryginalnego charakteru [attachment=23407:slot_01_1410516597.jpg] [attachment=23408:10360682...088261_n.jpg] Link do komentarza
Atlantic Polska Napisano 26 listopada 2015 Udostępnij #50 Napisano 26 listopada 2015 Na górze proponuję zamocować półkę, na której będą książki i dekoracje typu wazon, figurka czy ramka ze zdjęciem. Natomiast w dolnej części zainstalowany może być nasz dynamiczny grzejnik rewersyjny Panama, który zimą ogrzewa, a latem chłodzi. Uzupełnieniem aranżacji pustej ściany będzie donica z dużym kwiatem. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się