staszek2 Napisano 17 sierpnia 2012 Udostępnij #1 Napisano 17 sierpnia 2012 Czy ktoś mi podpowie, jaki najlepiej kupić telewizor, plazmę, LCD, czy LED? najbardziej przemawia do mnie ledowy? samsung 40 c byłby ok http://www.megamarket.com.pl/samsung-tv-le...2012-,id-130809? czy może 3D http://www.mixmedia.pl/lg-tv-3d-lg-42lm3400,id-64655 Link do komentarza
JMD Napisano 17 sierpnia 2012 Udostępnij #2 Napisano 17 sierpnia 2012 Możesz kupic LCD LED,co jest standardem w dzisiejszych czasach. Poza tym sama firma jak i rozmiar określa budżet,ile możesz przeznaczyć na zakup tv? Link do komentarza
Barbossa Napisano 17 sierpnia 2012 Udostępnij #3 Napisano 17 sierpnia 2012 w dzisiejszych czasach standardem jest plazma Link do komentarza
Gość gawel Napisano 17 sierpnia 2012 Udostępnij #4 Napisano 17 sierpnia 2012 Cytat Czy ktoś mi podpowie, jaki najlepiej kupić telewizor, plazmę, LCD, czy LED? najbardziej przemawia do mnie ledowy? samsung 40 c byłby ok http://www.megamarket.com.pl/samsung-tv-le...2012-,id-130809? czy może 3D http://www.mixmedia.pl/lg-tv-3d-lg-42lm3400,id-64655 Mam ten polecam na necie kosztuje okolo 1800 http://www.okazje.info.pl/okazja/sprzet-rt...520.html#opinie Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 17 sierpnia 2012 Udostępnij #5 Napisano 17 sierpnia 2012 Cytat w dzisiejszych czasach standardem jest plazma Raczej ledy, plazma za dużo jest prądożerna. Link do komentarza
bajbaga Napisano 17 sierpnia 2012 Udostępnij #6 Napisano 17 sierpnia 2012 Cytat Raczej ledy, plazma za dużo jest prądożerna. Wspólczesne nie mają tej wady - za to plazma jest dobrze "widoczna", pod każdym kątem, a nie tylko prostopadle do ekranu. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 17 sierpnia 2012 Udostępnij #7 Napisano 17 sierpnia 2012 Co prawda to prawda ale coś za coś nie można mieć wszystkiego. Link do komentarza
Gość gawel Napisano 18 sierpnia 2012 Udostępnij #8 Napisano 18 sierpnia 2012 Cytat Raczej ledy, plazma za dużo jest prądożerna. Na 70% jasnosci okolo 100 w to niewiele , ale na stan by az 20 w i tyle to nie jest duzo na 40cali mój stray "my tube" tez komsumował koło 100 w Link do komentarza
demo Napisano 20 sierpnia 2012 Udostępnij #9 Napisano 20 sierpnia 2012 A jaki to telewizorek pobiera w stanie czuwania 20W ? . Link do komentarza
Barbossa Napisano 20 sierpnia 2012 Udostępnij #10 Napisano 20 sierpnia 2012 właśnie - jaki?moja 50" plazma żre całe 0,40W w stby, średni pobór mocy 175W, nominalny pobór mocy ma 325W ale nie wiem czy to prawda, aż muszę chyba to sprawdzić ile w rzeczywistości konsumuje elektronów Link do komentarza
Gość gawel Napisano 20 sierpnia 2012 Udostępnij #11 Napisano 20 sierpnia 2012 Cytat A jaki to telewizorek pobiera w stanie czuwania 20W ? . dokładnie tak Link do komentarza
demo Napisano 20 sierpnia 2012 Udostępnij #12 Napisano 20 sierpnia 2012 Co "dokładnie tak" ? . Pytałem jaki , bo chyba się mylisz . Link do komentarza
demo Napisano 20 sierpnia 2012 Udostępnij #14 Napisano 20 sierpnia 2012 Twój kotuś to ma w trybie czuwania 0,2W . Link do komentarza
Edek G. Napisano 24 sierpnia 2012 Udostępnij #15 Napisano 24 sierpnia 2012 Nie wiem co jest lepsze. Ja kupiłem tv led philipsa po tym jak obejrzałem u znajomych film w 3d w z włączonym ambilightem. Co do jakości obrazu i dźwięku nie mam najmniejszych zastrzeżeń. Telewizor jest rewelacyjny.jeśli chodzi o pobór mocy mojego to w trybie gotowości to <0,15W Link do komentarza
demo Napisano 24 sierpnia 2012 Udostępnij #16 Napisano 24 sierpnia 2012 Cytat Nie wiem co jest lepsze. Ja kupiłem tv led philipsa po tym jak obejrzałem u znajomych film w 3d w z włączonym ambilightem. Lepsze od czego ???. A ambilight w opini wielu to gadżet który jedynie rozprasza uwagę . Link do komentarza
Edek G. Napisano 17 października 2012 Udostępnij #17 Napisano 17 października 2012 Cytat Lepsze od czego ???. Czy lepsza plazma czy led ...A ambilight w opini wielu to gadżet który jedynie rozprasza uwagę . Mam wątpliwości, czy są to opinie użytkowników takich tv czy jedynie malkontentów, którzy krytykują wszystko bo lubią...?Ja mogę powiedzieć z własnego kilkumiesięcznego doświadczenia, że nawet jeśli jest to gadżet to bardzo uzależnia. Oprócz tego, ze nie wzrok się nie męczy (ponieważ jest to delikatne źródło światła), to powiększa optycznie ekran i zwiększa jego głębię. polecam wypróbować osobiście a nie słuchać opinii "wielu"pozdrawiam Link do komentarza
demo Napisano 18 października 2012 Udostępnij #18 Napisano 18 października 2012 Przytoczyłem opinie specjalistów które wyczytałem w portalu HDTV recenzujących taki sprzęt . Sam nie posiadam takowego więc własnych odczuć w tej kwestii nie mam , dlatego napisałem " wielu " .Rozumiem że Ty masz i jesteś już uzależniony , ale czy taka opinia jest miarodajną ?. Link do komentarza
Alarmserwis Napisano 24 lutego 2013 Udostępnij #19 Napisano 24 lutego 2013 Plazma i LED to różne pojęcia,zresztą warto o tym poczytać na forach dotyczących bezpośrednio tv. Jeżeli mamy duży pokój oraz odległość powiedzmy te 5 m od tv,to warto zainwestować w plazmę 55 cali,jeśli natomiast pokój jest mniejszy i będziemy oglądać z odległości 3 metrów,to spokojnie wystarczy tv 40 cali LED. Link do komentarza
demo Napisano 24 lutego 2013 Udostępnij #20 Napisano 24 lutego 2013 Chciałeś chyba napisać plazma i LCD i co ma do tego LED , będący jednym ze sposobów podświetlania .To że producenci piszą TV LED znaczy tylko tyle j/w . Link do komentarza
Alarmserwis Napisano 29 marca 2013 Udostępnij #21 Napisano 29 marca 2013 Tak,dokładnie o to mi chodziło,być może po prostu źle sie wyraziłem ale jest już sprostowanie. W dalszym ciągu podtrzymuje swoją opinię i jednocześnie ciekawe czy autor zdecydował się już w końcu na jakiś konkretny model. Link do komentarza
Brooks Napisano 10 kwietnia 2013 Udostępnij #22 Napisano 10 kwietnia 2013 Nie czytałem wprawdzie całej dyskusji, ale dwa latka temu zaopatrzyłem się w 42" samsunga (plazma) i do tej pory działa znakomicie. Wprawdzie używam go od święta (tak jak w tym momencie oglądając mecz Ligę Mistrzów), ale poza rozładowanymi bateriami w pilocie nigdy nie robił problemów. Dokładnego modelu nie pamiętam, ale to generacja jeszcze przed SMART TV, ale trochę starsza generacja Link do komentarza
budnar Napisano 26 maja 2013 Udostępnij #23 Napisano 26 maja 2013 Cytat Możesz kupic LCD LED,co jest standardem w dzisiejszych czasach. Poza tym sama firma jak i rozmiar określa budżet,ile możesz przeznaczyć na zakup tv? zgadzam się z tym. Obecnie np. seria LN firmy LG ma klasę energetyczną A+ co jest bardzo dobrym wynikiem. Na dobrą plazmę trzeba mieć budżet. Osobiście mam w domu LG i bardzo dobrze się spisuje. Smart TV jest niezły, a i magic remote i innne tego typu gadżety są fajnym urozmaiceniem. Link do komentarza
TomaszKot Napisano 4 czerwca 2013 Udostępnij #24 Napisano 4 czerwca 2013 Bierz Philipsa z ambilightem serii 6,7, ablo 8 i nawet się nie zastanawiaj nad innymi ;) Link do komentarza
coolibeer Napisano 5 czerwca 2013 Udostępnij #25 Napisano 5 czerwca 2013 Ja polecił bym SAMSUNGAsam posiadam 55" LED i w spoczynku pobiera 0,3W a w pracy 78 Link do komentarza
cora26 Napisano 31 sierpnia 2013 Udostępnij #26 Napisano 31 sierpnia 2013 Cytat Ja polecił bym SAMSUNGAsam posiadam 55" LED i w spoczynku pobiera 0,3W a w pracy 78 Tak to dobry wybór. Mamy i samsunga i sonego i ten drugi co do odbioru ok, tylko straszliwie wolny. Czasem się śmiejemy, że tak jak było kiedyś "włącz telewizor bo za 20 min wiadomości" :-) Link do komentarza
farbka Napisano 23 września 2013 Udostępnij #27 Napisano 23 września 2013 Ja mam plazmę sony już ze dwa lata i nie mam jej nic do zarzucenia Link do komentarza
Gonzorro Napisano 25 września 2013 Udostępnij #28 Napisano 25 września 2013 Ja polecam mocno telewizory firmy Sharp, Samsung też jest bardzo ok Link do komentarza
olivier Napisano 26 września 2013 Udostępnij #29 Napisano 26 września 2013 Ja mam w domu 3 Philipsy i wszystkie chodzą jak marzenie. Link do komentarza
dr House Napisano 27 września 2013 Udostępnij #30 Napisano 27 września 2013 U siebie w salonie mam duży telewizor Sony Bravia, na dole w kuchni mam znów LG led już nie pamiętam jego oznaczenia, generalnie oba telewizory sprawują się dobrze tak więc polecam i Sony i LG. Link do komentarza
lokers Napisano 4 kwietnia 2014 Udostępnij #31 Napisano 4 kwietnia 2014 Obecnie posiadam model Samsunga, lecz mam problemy jeśli chodzi o zgodność działania dekodera razem z konsolą jednocześnie. Telewizor z niewiadomych mi przyczyn często traci sygnał i wszystko trzeba ustawiać od początku. Link do komentarza
Gonzorro Napisano 30 kwietnia 2014 Udostępnij #32 Napisano 30 kwietnia 2014 Cytat Czy ktoś mi podpowie, jaki najlepiej kupić telewizor, plazmę, LCD, czy LED? najbardziej przemawia do mnie ledowy? samsung 40 c byłby ok http://www.megamarket.com.pl/samsung-tv-le...2012-,id-130809? czy może 3D http://www.mixmedia.pl/lg-tv-3d-lg-42lm3400,id-64655 Led, dużo mniej prądu zużywa, nie nagrzewa się tak... do tego ładne kolorki, wszystkie plusy na LED Link do komentarza
ZłotyChłop Napisano 7 maja 2014 Udostępnij #33 Napisano 7 maja 2014 Cytat Czy ktoś mi podpowie, jaki najlepiej kupić telewizor, plazmę, LCD, czy LED? najbardziej przemawia do mnie ledowy? samsung 40 c byłby ok http://www.megamarket.com.pl/samsung-tv-le...2012-,id-130809? czy może 3D http://www.mixmedia.pl/lg-tv-3d-lg-42lm3400,id-64655 Kupuj telewizor Led, dużo mniejsze zużycie prądu i dużo lepszy obraz Link do komentarza
bajbaga Napisano 7 maja 2014 Udostępnij #34 Napisano 7 maja 2014 Cytat Kupuj telewizor Led, dużo mniejsze zużycie prądu i dużo lepszy obraz Filip, on już 2 lata temu dokonał zakupu. 1 Link do komentarza
bobiczek Napisano 7 maja 2014 Udostępnij #35 Napisano 7 maja 2014 Cytat Filip, on już 2 lata temu dokonał zakupu. Podejrzewam nawet że szykuje się powoli do wymiany tego, o który wtedy pytał Link do komentarza
ZłotyChłop Napisano 8 maja 2014 Udostępnij #36 Napisano 8 maja 2014 Cytat Podejrzewam nawet że szykuje się powoli do wymiany tego, o który wtedy pytał Kurde! nie zauważyłem i bezczelnie odkurzyłem teraz już chyba nikt nie ma tego problemu, LCD czy LED Link do komentarza
adamkov Napisano 29 lipca 2014 Udostępnij #37 Napisano 29 lipca 2014 LED jest chyba najbardziej energooszczędny i nie taki drogi jak plazma. Link do komentarza
SecuritySystems24 Napisano 1 sierpnia 2014 Udostępnij #39 Napisano 1 sierpnia 2014 Może i nie jest tak drogi,ale też zależy jaki rozmiar tv oraz szereg innych czynników. Osobiście wolałbym dołożyć i kupić powiedzmy 60 calową plazmę. Link do komentarza
marekdesign1 Napisano 18 grudnia 2014 Udostępnij #40 Napisano 18 grudnia 2014 Hmn...telewizory 3d raczej nie będą na stałe popularne - nie jest to wygodny sposób oglądania. Polecam Smart TV - to jest moim zdaniem przyszłość telewizji, bazująca na Konwergencji mediów. Link do komentarza
Jani_63 Napisano 18 grudnia 2014 Udostępnij #41 Napisano 18 grudnia 2014 Po pierwsze jedno nie wyklucza drugiego,po drugie - nie masz(my) pojęcie nad czym pracują w laboratoriach największych koncernów.Z przecieków tylko wiadomo że są to telewizory, gdzie obraz 3D jest generowany już w matrycy (bez udziału okularów),- telewizory które generują obraz przestrzenny w otwartej przestrzeni.Oczywiście oba rozwiązania sterowane głosem i gestami bez użycia pilota.Na razie nadawcy muszą dostosował swoje możliwości do odbiorników/telewizorów 4K. Link do komentarza
marekdesign1 Napisano 19 grudnia 2014 Udostępnij #42 Napisano 19 grudnia 2014 Cytat Po pierwsze jedno nie wyklucza drugiego,po drugie - nie masz(my) pojęcie nad czym pracują w laboratoriach największych koncernów.Z przecieków tylko wiadomo że są to telewizory, gdzie obraz 3D jest generowany już w matrycy (bez udziału okularów),- telewizory które generują obraz przestrzenny w otwartej przestrzeni.Oczywiście oba rozwiązania sterowane głosem i gestami bez użycia pilota.Na razie nadawcy muszą dostosował swoje możliwości do odbiorników/telewizorów 4K. Hmn...to jest całkiem ciekawe. Ale jakoś nadal nie wyobrażam sobie telewizora w takiej formie (przynajmniej przez najbliższe kilkanaście lat). A co sądzisz o tych telewizorach z zakrzywionym ekranem w formie półokręgu? Link do komentarza
Gość gawel Napisano 19 grudnia 2014 Udostępnij #43 Napisano 19 grudnia 2014 Też sie dołączam do pytania o telewizor 4K , jak to się sprawuje w praktyce. Ma ktoś? Link do komentarza
zyśko Napisano 2 lutego 2015 Udostępnij #44 Napisano 2 lutego 2015 Cytat Też sie dołączam do pytania o telewizor 4K , jak to się sprawuje w praktyce. Ma ktoś? Nikt nie ma? Też się zastanawiam i szukam odpowiedzi. Link do komentarza
Jani_63 Napisano 2 lutego 2015 Udostępnij #45 Napisano 2 lutego 2015 Pamiętajcie tylko, że jak do tej pory żaden z nadawców niema w swojej ofercie programu nadawanego w tej jakości. Link do komentarza
retrofood Napisano 2 lutego 2015 Udostępnij #46 Napisano 2 lutego 2015 Wybieram sie do szwagra, to jakiś nagramy... Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 6 marca 2015 Udostępnij #47 Napisano 6 marca 2015 A może taki .....z sentymentem wspominam 2 Link do komentarza
Adam Koszaliński Napisano 13 marca 2015 Udostępnij #48 Napisano 13 marca 2015 co sądzicie o samsungu ue48h6400? Link do komentarza
sepoy Napisano 13 marca 2015 Udostępnij #49 Napisano 13 marca 2015 Cytat co sądzicie o samsungu ue48h6400? Użytkownicy na forach chwalą ten model. Samsung h6400 jest też wysoko punktowany w polskich i zagranicznych rankingach, a do tego posiada niezły stosunek jakości i możliwości do ceny. Z tym, że jeżeli nie musisz kupować TV w tej chwili, to warto na parę tygodni się wstrzymać z zakupem. Pod koniec marca wchodzi na rynek sporo nowych modeli, które mogą być ciekawsze od zeszłorocznych, a cena tych z 2014 roku też pewnie spadnie. 1 Link do komentarza
arlekin Napisano 17 marca 2015 Udostępnij #50 Napisano 17 marca 2015 Wstrzymaj się z zakupem, bo faktycznie powinny niedługo być tańsze, choć już ta faza (spadków cen) chyba się rozpoczęła.A telewizor? Nie tylko Koreańczycy mają dobre telewizory. Sprawdź również Panasonic. Samsungi mają jedną wadę - brak własnej numeracji kanałów, co nie jest istotne dla osób podłączonych pod dekoder, ale dla osób ściągających naziemną lub z modułem CAM to ma znaczenie. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się