ewiq0 Napisano 21 czerwca 2011 #151 Napisano 21 czerwca 2011 kliknęłam Ci pomocną poradę a tutaj rekord
bobiczek Napisano 21 czerwca 2011 #152 Napisano 21 czerwca 2011 takie mnie się podobają Cytat kliknęłam Ci pomocną poradę dzięki - nareszcie mam chyba pierwsząFaktycznie cena kosmiczna - prawie 5 baniek
daggulka Napisano 21 czerwca 2011 Autor #153 Napisano 21 czerwca 2011 bobiczek - to już chyba jakieś kosmiczne technologie - jak i ceny .... Ewcia - bardzo , bardzo Ci dziękuję za dobre chęci i sprawdzenie które uświadomiło mi , jak na allegro udaje się orżnąć sprzedającym zwykłych szarych niczego nieświadomych obywateli , a mnie się zawsze wydawało że tam najtaniej - jednak różnica między cenami producenta a cenami detalicznymi jest tak ogromna , że włos się jeży na samą myśl jaka maja przebitkę cenową - kilkuset procentową Zamówiłam tą florencję z allegro - podejrzewam, że gdybym jej nie zamówiła , to by mi się po nocach śniła .Dziękuje wszystkim za rady ... pozostały detale ... jak "coś" na ścianę ... 1
ewiq0 Napisano 21 czerwca 2011 #154 Napisano 21 czerwca 2011 Cytat dzięki - nareszcie mam chyba pierwszą eta pierwszą pomógł.....28 razy łobuz
bobiczek Napisano 21 czerwca 2011 #155 Napisano 21 czerwca 2011 za całokształt Dadze i cenny czas poświęcony - też se klik-klikłem - u CiebieA co - zasłuzyłaś - Cytat eta pierwszą pomógł.....28 razy łobuz z tego 18 razy w temacie "Jak bez strachu odebrać sobie życie", 6 razy w temacie "Z czego najtaniej upędzić bimber" i chyba ze 3 będą z tematu "Co zjeść przed imprą żeby nie mieć kaca" -
ewiq0 Napisano 21 czerwca 2011 #156 Napisano 21 czerwca 2011 Cytat za całokształt Dadze i cenny czas poświęcony - też se klik-klikłem - u CiebieA co - zasłuzyłaś - hiihihihi dzięki
daggulka Napisano 21 czerwca 2011 Autor #157 Napisano 21 czerwca 2011 w ogóle wszyscy mi bardzo pomogli ... dziękuję 1
Gość gawel Napisano 21 czerwca 2011 #158 Napisano 21 czerwca 2011 Cytat w ogóle wszyscy mi bardzo pomogli ... dziękuję W ramch wdzięczności poprosimy o aktual fotos
bobiczek Napisano 21 czerwca 2011 #159 Napisano 21 czerwca 2011 Daga!Bierz taką - będą Ci wszyscy zazdrościć.A jak jeszcze przekonasz że to sama zrobiłaś i w ramach recyklingu - to pękną po prostu - 1
Gość gawel Napisano 21 czerwca 2011 #160 Napisano 21 czerwca 2011 Paweł + To jest to i można zmieniać designe tylko Daga musi opróżnić tyle butelek. Cociaz z 2 strony to wyjdzie przyjemne z pożytecznymCholera można dawać tutaj plusy padam na ryj kawa i to biegiem w łyku, zastrzyku i czopku jednocześnie
daggulka Napisano 21 czerwca 2011 Autor #161 Napisano 21 czerwca 2011 mebelky przyjechaly .... boję się rozpakować....
daggulka Napisano 21 czerwca 2011 Autor #164 Napisano 21 czerwca 2011 Cytat Najpierw trzeba złożyć jużżżżż .... od razu zaznaczam, że to jest na "brudno" , i niezbyt wyraźnie bo światło z okien nie pozwalało co do obrazu - poważnie zastanawiam się nad przemalowaniem kfiotków na nim na fioletowo , albo zakupieniem czegoś we fioletach - obraz, coś w antyramie albo fototapetę....
Gość gawel Napisano 21 czerwca 2011 #165 Napisano 21 czerwca 2011 Bardzo ladnie , obraz możesz smiało przemalować. poważnie Daga a jakbyć dała te kanapę po okno a ławę z fotelami po bokach po sciane ?
daggulka Napisano 21 czerwca 2011 Autor #166 Napisano 21 czerwca 2011 kilka inspiracji na ścianę nad kanapę w salonie .... proszę - jeśli komuś się coś w necie rzuciło , to wklejajcie - może nie tylko mnie się przyda ... fototapety ...175/115cm ... Cytat Bardzo ladnie , obraz możesz smiało przemalować. poważnie Daga a jakbyć dała te kanapę po okno a ławę z fotelami po bokach po sciane ? bardzo dobry pomysł ... zaraz przestawię i zobaczę jak wygląda ...
daggulka Napisano 21 czerwca 2011 Autor #167 Napisano 21 czerwca 2011 Piotr ... jest zdecydowanie lepiej .... także więcej miejsca .... jakoś tak - powieliłam bez namysłu wzorzec ustawienia mebli który był ostatnio - i to był błąd... widzisz jak dobrze , ze jesteś i inni są? zawsze to lepiej jak ktoś innym okiem spojrzy i doradzi ...
Gość gawel Napisano 21 czerwca 2011 #168 Napisano 21 czerwca 2011 Żartujesz? . Wwiesz wtedy może by się trochę większa ława przydała ale to z czasm bys wymieniła . No i na kanapie powstaje taka luxusowa kusztka telewizyjnaSłuchaj to fajnie (zdjecie plisssss) Poza tym możesz sobie zmieniać od czasu do czasu zawsze to odmiana jakas nie? A na tę sciane to ci powiem są w ędze takie fajne raMKI przestrzenne w Ikea moze jakos pokaze i walnełabys kilka zdjęc nawet rodzinnych w sephi luba to ikea daje nawet byłybhy fajne
Gość gawel Napisano 21 czerwca 2011 #170 Napisano 21 czerwca 2011 o tę ramke mi chodziło zawartośc moze byc rózna sa rożne rozmiary i zawzartość I te są fajne :
ewiq0 Napisano 21 czerwca 2011 #171 Napisano 21 czerwca 2011 a ja będę miała obrazki z konkursu :P moje schody i komin coolibeera
daggulka Napisano 22 czerwca 2011 Autor #172 Napisano 22 czerwca 2011 Cytat Słuchaj to fajnie (zdjecie plisssss) będzie jak powieszę lampe i coś fajnego na ścianie .... dziś może pojadę na polowanie ... ostatecznie jak znam życie , to pewnie w necie zamówię
molytek Napisano 22 czerwca 2011 #173 Napisano 22 czerwca 2011 mnie ten pomarańczowy obraz na ścianie nie razi.. wbrew pozorom, te kolory pasują do siebie. no i róż i pomarańcz w zestawieniu, to kolory tego sezonu obniżyłabym go tylko ździebko i obmalowała go ramką, w tym jeżynowym kolorze. taki gdzieś 8 cm., namalowany pasek, wg konturów obrazu. i niechby sobie był. ewentualnie jakiś inny dodatek w pomarańczu, np. serwetka, czy podkładka na ławę. albo jeszcze jedna poducha, w pomarańczowej poszewce.
daggulka Napisano 22 czerwca 2011 Autor #174 Napisano 22 czerwca 2011 Cytat mnie ten pomarańczowy obraz na ścianie nie razi.. wbrew pozorom, te kolory pasują do siebie. no i róż i pomarańcz w zestawieniu, to kolory tego sezonu obniżyłabym go tylko ździebko i obmalowała go ramką, w tym jeżynowym kolorze. taki gdzieś 8 cm., namalowany pasek, wg konturów obrazu. i niechby sobie był. ewentualnie jakiś inny dodatek w pomarańczu, np. serwetka, czy podkładka na ławę. albo jeszcze jedna poducha, w pomarańczowej poszewce. Agusia ... kurcze , naprawdę?to zrobię tak jak radzisz - obmaluje obraz ramka jeżynową ... i zobaczymy jak wyjdzie ... niestety z obniżeniem całości może być problem w postaci "chcenia się" mojemu ślubnemu .... osobiście wiertarki wolę się nie tykać ... może to być fajny pomysł, z tym pomarańczem skoro takie połaczenia sa teraz na czasie (zupełnie nie jestem w temacie) ... mam w kuchni pomarańczową roletke w oknie , więc jakieś nawiązanie między pomieszczeniami też bedzie ... dokupie jak radzisz pomarańczowa poduchę i obmaluje ramkę na jeżynkowo - i zobaczymy jak wyjdzie ... zawsze można zmienić jeśli nie bedzie pasować ...
Gość gawel Napisano 22 czerwca 2011 #175 Napisano 22 czerwca 2011 Też mi się wydawalo że ten obraz wcale tak się ie gryzl z resztą ale juz wolałem nić ie mówić
Gość adiqq Napisano 23 czerwca 2011 #176 Napisano 23 czerwca 2011 Daga, no myśmy już przerabiali temat oświetlenia i każda lampę co kupowaliśmy u producenta, to sprawdzaliśmy po ile na alledrogo chodza....średnio wychodziło 2,5 raza drożej....
daggulka Napisano 23 czerwca 2011 Autor #177 Napisano 23 czerwca 2011 Cytat Daga, no myśmy już przerabiali temat oświetlenia i każda lampę co kupowaliśmy u producenta, to sprawdzaliśmy po ile na alledrogo chodza....średnio wychodziło 2,5 raza drożej.... no właśnie gały przecierałam kiedy Ewcia mi ceny pisała ..... szok ze stresem .... dziś mam plany ogrodowe bo coś mi się obiło, ze w weekend ma być brzydko - a mam wszystkie skalniaki do ogarnięcia bo już kwiatków zza chwastów nie widać prawie (nie no , przesadziłam jak zwykle , ale dobrze nie jest )... ale jutro namaluję ramkę dookoła obrazu .... kupiłam kilka bibelotów w kolorach ścian : wazonik, ramkę na Kasi zdjęcie , świeczkę , talerzyk... i fioletowe filcowe podstawki na ławę ... z tym, że tu nie trafiłam z kolorem i zdeczka nie pasują - bo za bardzo różnią się od mebelków .... a miały łączyć kolor ściany z kolorem mebelków .. nie wyszło - no nic , będę polować dalej na takie które będą pasować , na razie niech leżą te ... no i .... czekam na lampę ... może już jutro dotrze?
Jani_63 Napisano 23 czerwca 2011 #178 Napisano 23 czerwca 2011 Daga, Ty zdolna osóbka jesteś, więc pierdzielnij sobie na ścianie w sypialni coś takiego zamiast jednolitego koloru, lub obrazuOj, gdym tylko umiał coś takiego wykonać to już bym na to patrzył.Ten na suficie może być trochę przytłaczający, ale w pomieszczeniu wydzielonym do palenia pewnie się będzie sprawdzał.
daggulka Napisano 23 czerwca 2011 Autor #179 Napisano 23 czerwca 2011 ten drugi odpada - u mnie w chałupie się nie pali ten pierwszy wart zastanowienia .... nie namalowałabym - zabrakłoby umiejętności , ale fototapeta wchodziłaby w grę... jak będę zmieniać sypialnię to se taką walnę na ścianie ...
daggulka Napisano 23 czerwca 2011 Autor #182 Napisano 23 czerwca 2011 dzięki, acia .... dobrze się czuję w takich kolorach ...
daggulka Napisano 23 czerwca 2011 Autor #184 Napisano 23 czerwca 2011 dzięki, Ewcia ... jeszcze raz dziękuję wszystkim za motywację, pomoc i podpowiedzi ...
ewiq0 Napisano 23 czerwca 2011 #185 Napisano 23 czerwca 2011 Cytat dzięki, Ewcia ... jeszcze raz dziękuję wszystkim za motywację, pomoc i podpowiedzi ... nie za maco
molytek Napisano 24 czerwca 2011 #186 Napisano 24 czerwca 2011 Cytat tak: noo.. chyba nieźle wyszło... zadowolona jesteś? mnie się podoba
daggulka Napisano 24 czerwca 2011 Autor #187 Napisano 24 czerwca 2011 mnie też się podoba .... jak na ograniczone środki i możliwości wyszło chyba całkiem nieźle ... dziś przywiozą lampę ... córa odebrała od kuriera w mieście i popołudniem będzie już u mnie .... mówi, że śliczna jest
ashantess Napisano 24 czerwca 2011 #188 Napisano 24 czerwca 2011 Cytat 4 typy kombinacji barw: Monochromatyczna – jeden kolor, rozne odcienie, od jasnego do ciemnego. Jesli uzywasz tej kombinacji, dodaj materialy z wzorem/struktura dla przelamania monotonnosci. Uzupelniajaca – przeciwlegle kolory na kole barw np. czerwony/zielony i pomaranczowy/niebieski. Jesli uzywasz tej kombinacji, uzyj mniej cieplych kolorow i duzo wzorow. Sasiadujaca – 3 kolory przylegajace do siebie na kole barw np. zielony/niebieski/fioletowy. Jesli uzywasz tej kombinacji, wybierz dominujacy jeden kolor dodajac akcenty w pozostalych dwoch kolorach. Triada – 3 kolory tworzace trojkat w centrum kola barw 1
daggulka Napisano 24 czerwca 2011 Autor #191 Napisano 24 czerwca 2011 Cytat Też bedzie fioletowa? niestety nie udało mi się znaleźć fioletowej która by mi się spodobała .... więc musi być biała....
Domartstyl Napisano 9 maja 2012 #192 Napisano 9 maja 2012 Fiolet jak najbardziej pasuje,ale białą jak widać łądnie wisi i dobrze dopełnia całość pokoju. Nic tylko pogratulować
andrzej83x Napisano 9 maja 2012 #193 Napisano 9 maja 2012 jasne kolory, z uwagi na ostre kolory przedmiotów proponowałbym beże.
LozkaWodne Napisano 29 czerwca 2012 #194 Napisano 29 czerwca 2012 A gdzie są te ostre kolory przedmiotów? Bo na zdjęciu nic takiego nie widzę,wiec niekoniecznie muszą być to jasne barwy.
LozkaWodne Napisano 21 lipca 2012 #195 Napisano 21 lipca 2012 Pomyślałabym w Twoim przypadku o jasnym odcieniu zieleni. Połączenie takich kolorków daje fajny kontrast. Z drugiej strony intensywna zieleń nadałaby życia małemu salonikowi. Wybór należy do Ciebie. Z tylu propozycji powinnaś coś wybrać. Powodzenia
LazienkiABC Napisano 31 lipca 2012 #196 Napisano 31 lipca 2012 Mi również podoba się połączenie odcieni fioletu z zielenią. Ten fajny kontrast naprawdę może ożywić nasz pokój. Sama mam w jednym pokoju fioletowe ściany i dodatki w kolorze zielonym, łącznie z kanapą. Efekt nieziemski, gorąco polecam.
PosterPlate Napisano 14 sierpnia 2012 #197 Napisano 14 sierpnia 2012 Zamiast standardowych rozwiązań można jeszcze poszukać innych rozwiązań jak plakaty na blasze
joanq Napisano 11 stycznia 2013 #198 Napisano 11 stycznia 2013 Dobrym pomysłem jest całościowe traktowanie pomieszczenia i zaplanowanie go 'na raz'. Firmy aranżujące wnętrza dobierają kolory i wyposażenie dostosowane do wielkości, jasności pokoju, krzywizn w nim występujących, tak, aby jak najlepiej wykorzystać powierzchnię. Można zdecydować się raz na wystrój i uniknąć potem kolejnych decyzji związanych z wyborem mebli i akcesoriów itp. Sami wybieramy co determinuje naszą sypialnie, czy pokój dzienny nie ograniczając się do koloru ściany.
Brooks Napisano 9 kwietnia 2013 #199 Napisano 9 kwietnia 2013 Cytat Dobrym pomysłem jest całościowe traktowanie pomieszczenia i zaplanowanie go 'na raz'. Firmy aranżujące wnętrza dobierają kolory i wyposażenie dostosowane do wielkości, jasności pokoju, krzywizn w nim występujących, tak, aby jak najlepiej wykorzystać powierzchnię. Można zdecydować się raz na wystrój i uniknąć potem kolejnych decyzji związanych z wyborem mebli i akcesoriów itp. Sami wybieramy co determinuje naszą sypialnie, czy pokój dzienny nie ograniczając się do koloru ściany. Ciekawe pomysły, ale nie skupiałbym się tak bardzo na firmach aranżujących wnętrza. Nie rozumiem tych praktyk, przecież mieszkanie ma się podobać jego właścicielowi, a nie jakiemuś specjaliście od desajnu... To Wy będziecie tam mieszkać...Lepiej poczytać trochę artykułów w sieci, rozeznać się, ale decyzję podjąć CAŁKOWICIE SAMODZIELNIE. O gustach się nie dyskutuje, a w Twoim własnym domu nikt poza Tobę nie powinien tego robić...To się uniosłem
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się