Nie. Ale wiem jak prezentują się konstrukcje 14 x14, bo takie wymiary były kiedyś powszechne w dobie dachówek cementowych, i wiem jak wyglądają konstrukcje z kantówek 14 x 7.
tyle z mojej strony.
Witam wszystkich, wiem ten temat byl juz omawiany Nie raz ale jestem ciekaw co powiecie na ten temat Bo Sam juz Nie wiem co mam myslec.
Cala akcja znajduje sie w Irlandi.
Kupilem standardowy Dom:
Teraz tak sciana calkowita sklada sie z wewnatrzna na zewnatrz: karton GIPS, folia, konstrukcja drewniana troche welny aby tylko bylo ze jest ja widac, plyta drewniana ciezko stwierdzic jaka dokladnie, wyglada na sklejke, Membrana, gap powietrzny okolo 5-6cm I sciana z cegly ( na froncie a reszta pustak betonowy)
Exspertem Nie jestem!!!
A wiec tak, moje pytanie jest czy ja moge to ocieplic od zewnatrz. Tutejsi exsperci twierdzo ze nie. Bo mi konstrukcja zgnije, ale czy ta Membrana wlasnie po to Nie jest, czy lepiej wypelnic szczeline czy na zewnatrz trzasnac ocieplenie, czy lepiej tego Nie tykac I poprawic od srodka ocieplenie????
Prosze o jakas rade kto moze mial juz do czynienia z taka sytulacja, jak to wyglada w praktyce.
Dzieki bardzo 😀
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się