Afrodytaa Napisano 21 marca 2011 Udostępnij #51 Napisano 21 marca 2011 Cytat A nie wiem Afrodytaa na jakim Twój domek jest etapie, dziennik się kończy w 2009, czekam na ciąg dalszy.pozdrawiam To już mi niewiele brakuje, żeby dokończyć kopiowanie. Dużo więcej nie ma, ale zawsze...A marzenia...są swego rodzaju siłą napędową, czymś, co pcha nas do przodu. My marzymy o czymś wielkim /czyt. my budujący marzymy o końcu budowy i zamieszkaniu u siebie/ ale na co dzień każdy z nas ma swoje małe marzenia...czasem się spełniają, a czasem jednak nie...Nie można zjeść ciastko i mieć ciastko.............................jaka chol...a szkoda Link do komentarza
coolibeer Napisano 23 marca 2011 Udostępnij #52 Napisano 23 marca 2011 Jak postępy? Link do komentarza
TINEK Napisano 23 marca 2011 Autor Udostępnij #53 Napisano 23 marca 2011 łażę po hurtowniach, styropian i wełnę wyszukuję(zadałem pytanie we wątku "izolacja poddasz", może je wkleję też tutaj"Otóż chcę kupić wełnę mineralną na ocieplenie poddasza. Wełna będzie: na skosach 2x15cm na suficie (poddasza) 3x15cm. I teraz problem: czy wełna - lambda 0,039, czy dopłacić do wełny 0,033. Różnica w koszcie wełny na całe poddasze to 2500 zł.Nie potrafię policzyć ile zaoszczędzę energii na lepszej izolacji, ile to jest w przeliczeniu na złotówki/sezon (ogrzewanie groszkiem), czy latem będzie się mniej nagrzewać poddasze w stopniu odczuwalnym. Podsumowując, czy warto dołożyć te 2,5 kzłProszę o pomoc")pozdrawiam Link do komentarza
TINEK Napisano 23 marca 2011 Autor Udostępnij #54 Napisano 23 marca 2011 rysunek dla Prezesa (ku pamięci) Link do komentarza
Gość adiqq Napisano 24 marca 2011 Udostępnij #55 Napisano 24 marca 2011 Tinek, ja mam bardzo podobnie, tyle że między krokwiami po całości mam isovera 0,039, 15cm, a druga warstwe mam isovera 0,03315cm i tak jak u ciebie na suficie...na tym suficie to troche mało jest, ale tam będę dokładać jeszcze 15...czy warto, to już sam musisz ocenic.... Link do komentarza
TINEK Napisano 24 marca 2011 Autor Udostępnij #56 Napisano 24 marca 2011 Dzięki Adigg, czyli jak dołożysz na suficie to będziesz miał warstwy o takiej grubości jak ja planuję, z tym że jedną tę cieplejszą, a może zrobię tak jak Ty, na razie się jeszcze zastanawiam, zakup wełny odłożyłem o któryś tydzień (ekipa na maja)Dziś kupiłem styropian EPS40 na ścianępozdrawiam Link do komentarza
Afrodytaa Napisano 24 marca 2011 Udostępnij #57 Napisano 24 marca 2011 Niech ci się nie wydaje, że przyszłam zdjęcia oglądać Link do komentarza
ewiq0 Napisano 25 marca 2011 Udostępnij #58 Napisano 25 marca 2011 super domek.....to są marzenia do spełnienia, nawet się nie obejrzysz, a już będziecie mieszkać....ja nigdy nie mieszkałam na domu, ale dla spełnienia takich marzeń warto żyć....a swoją drogą co się wczoraj naśmiałam czytając wpisy bobiczka......rewelacja....już dawno się tak nie ubawiłampozdrowieńka i czekamy na dalsze foty Link do komentarza
TINEK Napisano 25 marca 2011 Autor Udostępnij #59 Napisano 25 marca 2011 Dziękuję Ewig, fajnie że chałupka się komuś podoba Fotki będą, bo na ten rok sporo prac zaplanowanych, będzie co "focić" Link do komentarza
Afrodytaa Napisano 25 marca 2011 Udostępnij #60 Napisano 25 marca 2011 No to czekam, kiedy ruszysz z kopyta Link do komentarza
TINEK Napisano 25 marca 2011 Autor Udostępnij #61 Napisano 25 marca 2011 Cytat No to czekam, kiedy ruszysz z kopyta w maju, teraz materiały gromadzę Link do komentarza
Afrodytaa Napisano 25 marca 2011 Udostępnij #62 Napisano 25 marca 2011 Cytat w maju, teraz materiały gromadzę ...już za chwileczkę, już za momencik... To wtedy nie nadążymy z czytactwem, co? Link do komentarza
TINEK Napisano 25 marca 2011 Autor Udostępnij #63 Napisano 25 marca 2011 być może? Link do komentarza
Etka Napisano 25 marca 2011 Udostępnij #64 Napisano 25 marca 2011 A jak czysto jest na tej budowie, aż w oczy boli. Szybko nie wkleję zdjęć z mojej budowy, bo wstyd... Link do komentarza
TINEK Napisano 25 marca 2011 Autor Udostępnij #65 Napisano 25 marca 2011 czysto, bo... sprzątam... do zdjęć a tak poważnie, do tej pory raczej tempo budowy wolne, to i między etapami był czas posprzątać Link do komentarza
Draagon Napisano 29 marca 2011 Udostępnij #66 Napisano 29 marca 2011 No i w końcu przeczytałem - i aż Mnie kłuje z zazdrości Hmm szybko się czytało to i szybka się wykończysz - z domostwem oczywista nie z sobą A jak oblubienica bank żyje ? Link do komentarza
bobiczek Napisano 30 marca 2011 Udostępnij #67 Napisano 30 marca 2011 Cytat A jak czysto jest na tej budowie, aż w oczy boli. Szybko nie wkleję zdjęć z mojej budowy, bo wstyd... jo tyż. Mom identyczny problem -miałem tak potem nie lepiejale się w końcu wyklarowało - Cytat w maju, teraz materiały gromadzę planuj na czerwiec - bo zanim wszystkie zgromadzone wykopiesz i oczyścisz z ziemi to zejdzie jednak troszkę - Link do komentarza
TINEK Napisano 30 marca 2011 Autor Udostępnij #68 Napisano 30 marca 2011 Cytat No i w końcu przeczytałem - i aż Mnie kłuje z zazdrości Hmm szybko się czytało to i szybka się wykończysz - z domostwem oczywista nie z sobą A jak oblubienica bank żyje ? no chyba tylko "one" dobrze żyją Cytat ............planuj na czerwiec - bo zanim wszystkie zgromadzone wykopiesz i oczyścisz z ziemi to zejdzie jednak troszkę - pierwsze już wykopałem, takie pierwsze "mebelki" w "salonie" Prezes, fajną masz tę chałupkę,........ ino ta autostrada... Link do komentarza
dzempel Napisano 30 marca 2011 Udostępnij #69 Napisano 30 marca 2011 u wreszcie Cię odnalazłam -piękny domek się szykuję Link do komentarza
TINEK Napisano 30 marca 2011 Autor Udostępnij #70 Napisano 30 marca 2011 Cytat u wreszcie Cię odnalazłam -piękny domek się szykuję odnaleziony się bardzo cieszy pozdrawiam Link do komentarza
Afrodytaa Napisano 8 kwietnia 2011 Udostępnij #71 Napisano 8 kwietnia 2011 Zginąłeś czy co?Zaczynam sie martwić, czy aby jaka krzywda Ci się nie staneła...bo wiesz...tu same kaleki ostatnio /znaczy Adiqq i ja / Link do komentarza
TINEK Napisano 8 kwietnia 2011 Autor Udostępnij #72 Napisano 8 kwietnia 2011 Cytat Zginąłeś czy co?...... jestem, jestem, wróciłem dziś (jak we środę do roboty rankiem wyruszyłem)a Tobie cóż się stało? (zaraz będę czytać Twój dziennik)pozdrawiam Link do komentarza
Afrodytaa Napisano 8 kwietnia 2011 Udostępnij #73 Napisano 8 kwietnia 2011 Zagipsowanam Link do komentarza
elutek Napisano 9 kwietnia 2011 Udostępnij #74 Napisano 9 kwietnia 2011 Cytat Zginąłeś czy co?Zaczynam sie martwić, czy aby jaka krzywda Ci się nie staneła... hmmm... skąd ja to znam... /pewne doświadczenia w szukaniu Tinka już posiadam /tym razem to jednak praca, i zarabianie na dalsze etapy budowania/wykańczania - powodzenia życzę Link do komentarza
Afrodytaa Napisano 9 kwietnia 2011 Udostępnij #75 Napisano 9 kwietnia 2011 O tym to się przekonam za jakis czas... Link do komentarza
TINEK Napisano 10 kwietnia 2011 Autor Udostępnij #76 Napisano 10 kwietnia 2011 Cytat hmmm... skąd ja to znam... /pewne doświadczenia w szukaniu Tinka już posiadam /tym razem to jednak praca, i zarabianie na dalsze etapy budowania/wykańczania - powodzenia życzę no tak, już mi zawsze będziesz przypominać o tym (nie długo znów będzie okazja ) Link do komentarza
Afrodytaa Napisano 10 kwietnia 2011 Udostępnij #77 Napisano 10 kwietnia 2011 Cytat no tak, już mi zawsze będziesz przypominać o tym (nie długo znów będzie okazja ) Kobiety tak mają Link do komentarza
TINEK Napisano 10 kwietnia 2011 Autor Udostępnij #78 Napisano 10 kwietnia 2011 Cytat Kobiety tak mają wiem, wiem Link do komentarza
TINEK Napisano 28 kwietnia 2011 Autor Udostępnij #79 Napisano 28 kwietnia 2011 Się dziać zaczęło, ocieplacze od wtorku pracują, siedmiu chłopa, robota idzie szybko"szopa" już klejem i siatką zaciągnięta, dom oklejony styro tak w 2/3 mniej więcej pozdrawiam Link do komentarza
TINEK Napisano 29 kwietnia 2011 Autor Udostępnij #80 Napisano 29 kwietnia 2011 WitamParę fotek z postępu prac (dla zainteresowanych)takie mamy parapety"szopa" już oblepiona pozdrawiamTinek Link do komentarza
bobiczek Napisano 29 kwietnia 2011 Udostępnij #81 Napisano 29 kwietnia 2011 OKNA - i parapety - ten sam "złoty dąb" który podejrzałeś u mnie -Ale co tam - daleko mamy to nie podpada -no i strasznie się "pierona" boisz -To widać od razu -a i kamera podgląda wciąż jak klej zaciągają...słusznie, słusznie....... niech nie sikają czasami po tujkach - Link do komentarza
TINEK Napisano 29 kwietnia 2011 Autor Udostępnij #82 Napisano 29 kwietnia 2011 no właśnie, bo trza wiedzieć gdzie sikać no podpatrzyłem u Cię te parapety, najwyżej flaszkę za prawa autorskie wypijem (a pierona się boję, fakt, a jak w zeszłe lato jakieś 300 m ode mnie pier... w domek letniskowy (mały, niski), to i dwóch sąsiadów obok też mają pierunochrony) Link do komentarza
TINEK Napisano 2 maja 2011 Autor Udostępnij #83 Napisano 2 maja 2011 Jedną z moich kobiet udało się zagonić do pomocy pozdrawiam Link do komentarza
mrymacki Napisano 2 maja 2011 Udostępnij #84 Napisano 2 maja 2011 Przeczytałem całość i mogę tylko pogratulować. Widać już upragniony koniec budowy. Budujące to jest Link do komentarza
bobiczek Napisano 2 maja 2011 Udostępnij #85 Napisano 2 maja 2011 daje daje, kij do krykieta, kij do bejsbola - oba dwa są na 102 - Link do komentarza
TINEK Napisano 2 maja 2011 Autor Udostępnij #86 Napisano 2 maja 2011 dziękuję, masz rację, jest to budujące, nie mogę się doczekać przeprowadzki pozdrawiam Link do komentarza
TINEK Napisano 7 maja 2011 Autor Udostępnij #87 Napisano 7 maja 2011 WitamDziś panowie "ocieplacze" zrobili moją szopę na ładność, nie będę opisywać koloru, pokaże fotkę, choć pewnie w każdym monitorze inaczej będzie wyglądaćchałupa czeka na poniedziałek (jedna ściana też już na "ładność" zrobiona)pozdrawiamTINEK Link do komentarza
TINEK Napisano 13 maja 2011 Autor Udostępnij #88 Napisano 13 maja 2011 WitamTaadaam, chałupa na ładność zrobiona foty zapodajęi jak? może być (wiem, wiem, mało oryginalnie, ale nam takie zestawienie się podoba )pozdrawiamTINEK Link do komentarza
daggulka Napisano 13 maja 2011 Udostępnij #89 Napisano 13 maja 2011 ślicznie wygląda .... taka ładna .... a pytanko mam : będziesz coś na cokół kładł? Link do komentarza
TINEK Napisano 13 maja 2011 Autor Udostępnij #90 Napisano 13 maja 2011 cokół będzie zrobiony jak kiedyś opaskę z kostki wykonama będę kładł to co Ty chcesz położyć, ale się wahasz, czyli te kamyczki na żywicy, na dziś taki jest pomyśl Link do komentarza
daggulka Napisano 13 maja 2011 Udostępnij #91 Napisano 13 maja 2011 a, czyli w przyszłości będziesz robił - a ja już myślałam, że najpierw u Ciebie zobaczę a później u siebie zrobię Link do komentarza
TINEK Napisano 13 maja 2011 Autor Udostępnij #92 Napisano 13 maja 2011 nie no, to właśnie ja czekam zobaczyć u Ciebie Link do komentarza
daggulka Napisano 13 maja 2011 Udostępnij #93 Napisano 13 maja 2011 jak sie tak bedziemy na siebie oglądać, to w ogóle nie zobaczymy Link do komentarza
TINEK Napisano 13 maja 2011 Autor Udostępnij #94 Napisano 13 maja 2011 ja kiedyś zrobię, obiecuję Link do komentarza
daggulka Napisano 13 maja 2011 Udostępnij #95 Napisano 13 maja 2011 no to ja trzymam ....... za słowo Link do komentarza
Moose Napisano 13 maja 2011 Udostępnij #96 Napisano 13 maja 2011 Cytat i jak? może być (wiem, wiem, mało oryginalnie, ale nam takie zestawienie się podoba ) TINUŚ Po pierwsze to Twój domek, więc się nie tłumacz... Po drugie oryginalne nie zawsze oznacza ładne i dobre... (np. oryginalne danie obiadowe - goowno w kokilce z ogonem szczura dla dekoracji przybrane natką selera...) Po trzecie domek ładnie i estetycznie wygląda, czego Ci zazdraszczam... Pozdrawiam Oś Link do komentarza
TINEK Napisano 13 maja 2011 Autor Udostępnij #97 Napisano 13 maja 2011 Dzięki Osiua tak napisałem, bo jak czytam, że tuje pase, żółta elewacja i czerwony dach - pase, to dochodzę do wniosku, że się starzeję ale żywopłot z tujek już zaczyna spełniać swoją funkcję, osłania od przechodniów i kurzu (trochę) myślę, że go w tym roku zacznę ciąć delikatniepozdrawiam Link do komentarza
Moose Napisano 13 maja 2011 Udostępnij #98 Napisano 13 maja 2011 Cytat bo jak czytam, że tuje pase... No to piknie, jak już gdzieś napisałam dziś... jezdem zdecydowanie nie na czasie... i jeszcze do tego tuje również mam w planach... ... ale wstyd... Pozdrawiam Link do komentarza
daggulka Napisano 13 maja 2011 Udostępnij #99 Napisano 13 maja 2011 no to ja dołączam - jako kolejna nie na czasie .... tysz mam małą stodółkę a nie wypasioną willę , i tuje też mam - co prawda zza trawska i chaszczy ich nie widać , ale bęęęędzie - jak wyplewię ... mam nadzieję.... Link do komentarza
TINEK Napisano 13 maja 2011 Autor Udostępnij #100 Napisano 13 maja 2011 już dawno mi przeszło i robię tak, żeby się mnie (i żonie ) podobało Osiu, sadź tuje, zasilaj je i będziesz miała szybko ładny żywopłot, moje rosną 6 rok i są już spore a sadzonki miały 15 - 20 cm Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się