Skocz do zawartości

LetKA 2011

Gość adiqq

Recommended Posts

Napisano
Czy są już może jakieś plany odnośnie LetKA 2011 ?
bo urlopy trzeba planować, a bardzo chciałbym być....byłbym bardzo zawiedziony, gdyby mój planowany urlop pokryłby się z terminem LetKI....
Napisano
  Cytat

Czy są już może jakieś plany odnośnie LetKA 2011 ?
bo urlopy trzeba planować, a bardzo chciałbym być....byłbym bardzo zawiedziony, gdyby mój planowany urlop pokryłby się z terminem LetKI....

Rozwiń  

Adik jaka będzie pogoda 1 sierpnia? icon_wink.gif
Napisano
  Cytat

A w tym roku będzie balon? Może uda się załapać?

Rozwiń  

mogę Ci jakiś nadmuchać jeśli tak bardzo Ci zależy icon_lol.gif
a serio - warto być bez względu na to co będzie a czego nie będzie .... dla samego bycia .... icon_wink.gif
Napisano
  Cytat

to może ja rozwodził icon_biggrin.gif icon_wink.gif

Mam nadzieje że przemyślałeś sprawę 156 razy... icon_smile.gif

Rozwiń  

Kurna, od ponad trzydziestu lat o tym myślę... i wreszcie mię zaprosili!

PS. TAMTO LATO będzie zawierać tą kwestię... icon_biggrin.gif

Cytat

cokolwiek byś nie robił - pamiętaj - obiecałeś mi hipnozę kury w tym dniu .... icon_lol.gif

Rozwiń  

Tylko, żeby gwałtu nie było!
Napisano
I pomyśleć, że zaczęło się od terminu LetKI icon_eek.gif
No, no...
Napisano
  Cytat

I pomyśleć, że zaczęło się od terminu LetKI icon_eek.gif
No, no...

Rozwiń  

nie ma obawy - wszystko w temacie .....

LetKA ----- termin ------ ślub ----- rozwód ----- oskubany ----- kura ----- obiecana hipnoza ------ opór psychologiczny ------ obawy ----- łamanie oporu ----- fajna zabawa ----- LetKA icon_mrgreen.gif

p.s. patrzcie - jeszcze Kulką żyję ..... mi się pomerdało i zamiast letki , kulka była icon_lol.gif , już poprawiłam ... icon_biggrin.gif
Napisano
  Cytat

i bardzo dobrze ... trzeba podgrzewać atmosferę ... wszak nie samymi oschłymi faktami człowiek żyje ... emocje w tym przypadku - te pozytywne - bardzo wszystkim wskazane ... icon_biggrin.gif

Rozwiń  

Tak można wszysko tylko później się nie dziw, że frekwencja jest tak marna jak ktoś chodzi i czyta takie wypociny. est tyle wątków na forum w których można pierdoły popychać a z tego taki człek się nic nie dowie...

Napisano
  Cytat

Tak można wszysko tylko później się nie dziw, że frekwencja jest tak marna

Rozwiń  

nie widzę związku ....
zawsze w pierwszym wpisie wątku informacyjnego są uaktualnione na bieżąco newsy i najważniejsze informacje i ludzie o tym wiedzą ... icon_wink.gif
ten - to jest wątek do luźnych rozmów - jeśli będzie konkretny termin i miejsce znane , to Redakcja założy dział o LetCE i w tym dziale będzie wątek ściśle informacyjny z pierwszym wpisem o którym mówię powyżej , czyli informacyjnym uaktualnianym na bieżąco .... co nie wyklucza luźnej dyskusji w dalszej części wątku .... icon_smile.gif
nikt nie ma obowiązku czytania jak to nazwałeś "wypocin" - również Ty ... powyżej wskazałam drogi zdobycia informacji ... jeśli już będą jakieś konkretne ... podejrzewam, że na początku marca już będzie wiadomo co i jak .... dokładnie ...

a tutaj - zapraszam do dyskusji .... i dzielenia się pozytywnymi emocjami ze zlotem związanymi .... na pewno jak Redakcja założy dział Letkowy to przeniesie tam ten wątek - jak zwykle ... icon_biggrin.gif

Cytat

jest tyle wątków na forum w których można pierdoły popychać a z tego taki człek się nic nie dowie...

Rozwiń  

nie wszyscy z wątków w których popychamy pierdoły jeżdżą na zloty - żeby przykro im nie było i nie czuli się wyalienowani - lepiej rozmowy około zlotowe prowadzić w wątkach zlotowych ...
Napisano
  Cytat

Nie może być!!! Teraz dopiero przeczytałem. Gratulacje. Ino pewnie się w związku z tym nie spotkamy.

Rozwiń  

To nie mię gratulacje! Znaczy, bo ja się będę tylko patrzył jak się żenią...
Bo ja lubię się paczyć na żony.
Cudze...
Napisano
  Cytat

To nie mię gratulacje! Znaczy, bo ja się będę tylko patrzył jak się żenią...
Bo ja lubię się paczyć na żony.
Cudze...

Rozwiń  

a patrz .... ja myślałam, ze Ty sobie żarty stroisz - a my się faktycznie nie spotkamy icon_sad.gif
Napisano
  Cytat

a patrz .... ja myślałam, ze Ty sobie żarty stroisz - a my się faktycznie nie spotkamy icon_sad.gif

Rozwiń  

a tak na poważnie, to w czerwcu jest też zjazd modów "elektrody". W tamtym roku odpuściłem. W tym wypadało by nie odpuszczać... i tam jest 3 dni... gratis... icon_razz.gif
I można se bezpłatnie wziąć żonę... nie sprawdzają, czy własna...
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
  Cytat

A może będą jakieś nowe atrakcje?!

Rozwiń  

z pewnością
słyszałem, że zaangażował się w inprę MON
będzie można postrzelać z Kraba
a na szkolnej będzie parkował Rusłan, do wycieczek nad Ruścem
balon też będzie, ale podobnież napełniany wodorem, ma być inscenizacja przypadku Hindenburga, redakcja poszukuje statystów, ilość miejsc niestety ograniczona icon_sad.gif
do picia - nafta z poradzieckich magazynów paliwowych w Bornem
ciuch w ciapy obowiązkowe
lajf motiv "To se ne vrati"
Napisano
  Cytat

z pewnością
balon też będzie, ale podobnież napełniany wodorem, ma być inscenizacja przypadku Hindenburga, redakcja poszukuje statystów, ilość miejsc niestety ograniczona icon_sad.gif

Rozwiń  

nie zastanawiałeś się nad odpłatnym organizowaniem niezapomnianych imprez? icon_lol.gif
Napisano
  Cytat

z pewnością
balon też będzie, ale podobnież napełniany wodorem, ma być inscenizacja przypadku Hindenburga, redakcja poszukuje statystów, ilość miejsc niestety ograniczona

Rozwiń  

Łeee.... słabo ...

BTW Piratu, Ty sie ciuchów we ciapy nie czepiaj...
  • 2 tygodnie temu...

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Raczej tak - inaczej deweloper nie dostałby pozwolenia na budowę bo projekt nie spełniałby przepisów.  ?  
    • Proszę o poradę tych, co się znają, bo pojęcia nie mam jak właściwie do tematu podejść. Dwa lata temu stałem się właścicielem jednego z lokali na niewielkim osiedlu szeregowców. Niedawno dopiero zastanowił mnie fakt, że nie mamy dostępu do dachu. Temat zaistniał tym bardziej, że chcemy podejść do przeglądu kominowego i na fakt braku dostępu do dachu zwrócił uwagę kominiarz. Stwierdził, że takiego dostępu wymagają przepisy i powołał się na Rozporządzenie Ministra Infrastruktury w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie. Konkretnie w Dziale VII. Bezpieczeństwo użytkowania, § 308 Wejścia na dach napisane jest, że w budynkach o dwóch lub więcej kondygnacjach nadziemnych należy zapewnić wyjście na dach co najmniej z jednej klatki schodowej, umożliwiające dostęp na dach i do urządzeń technicznych tam zainstalowanych. W odpowiedzi na zadane pytanie deweloper odpowiedział, że dostęp do dachu z zewnątrz (drabina na stałe przymocowana do elewacji) nie jest wymagana przepisami, ponieważ przepis dotyczy jedynie budynków z wydzieloną wewnętrzną klatką schodową. Nie rozumiem tego, że dwukondygnacyjny budynek (czyli minimum parter z piętrem, tak?) z wewnętrzną wydzieloną klatką schodową powinien taki dostęp mieć a budynek w zabudowie szeregowej (każdy lokal ma swoje wewnetrzne schody, które nie są traktowane jako "klatka schodowa"?) już nie, mimo że wysokość takiego budynku może być przecież identyczna? Dostęp do kominów to jedno, ale na przykład jakieś zaprószenie ognia i... możemy sobie z dołu tylko patrzeć i czekać aż strażacy przyjadą - oby na czas. Czy deweloper ma rację?
    • Firma Real Klim świadczy usługi z zakresu klimatyzacji, wentylacji i rekuperacji na terenie województw małopolskiego i śląskiego. Posiadamy certyfikaty oraz uprawnienia państwowe, które są niezbędne przy wykonywaniu prac montażowo - serwisowych. https://realklim.pl/   Nasza firma specjalizuje się w profesjonalnym montażu klimatyzacji w domach, biurach i lokalach usługowych. Gwarantujemy szybki, solidny i estetyczny montaż oraz fachowe doradztwo w doborze urządzeń. https://realklim.pl/klimatyzacja   Oferujemy kompleksowy serwis klimatyzacji – od przeglądów po naprawy. Dbamy o wydajność, czystość i długą żywotność Twojego urządzenia. https://realklim.pl/serwis-klimatyzacji   Projektujemy i montujemy systemy wentylacyjne dopasowane do potrzeb budynku. Zapewniamy komfort oddychania i skuteczne usuwanie wilgoci. https://realklim.pl/wentylacja   Zajmujemy się instalacją i serwisem systemów rekuperacji, które zapewniają świeże powietrze w domu i pozwalają oszczędzadź na ogrzewaniu. https://realklim.pl/rekuperacja   Specjalizujemy się w montażu pomp ciepła – ekologicznego źródła ogrzewania. Pomagamy dobrać odpowiednie urządzenie i zapewniamy jego obsługę. https://realklim.pl/pompy-ciepła   Sprawdź Naszą wizytówkę Google, sprawdź opinię klientów oraz wybrane realizacje: Wizytówka Google
    • Chcąc wylać poduszki pod nadproża, musimy je najpierw zaszalować. Tym właśnie będziemy się teraz zajmować.  
    • Drewniane podłogi to klasyka, która z czasem może wymagać miejscowych napraw – szczególnie wtedy, gdy pojawią się przebarwienia, plamy lub drobne uszkodzenia na pojedynczych deskach. Dobrą wiadomością jest to, że nie musisz od razu cyklinować całej powierzchni. Dzięki produktom marki Osmo można łatwo i estetycznie odnowić pojedynczą deskę, bez widocznych różnic w kolorze i strukturze. Krok 1: Wydzielenie uszkodzonej deski Najpierw dokładnie określ deskę, która wymaga renowacji. Następnie oklej jej krawędzie taśmą malarską, najlepiej niebieską lub różową, która jest delikatna i nie uszkadza powierzchni ani sąsiednich desek. Taśma zapobiegnie przypadkowemu przetarciu lub zabarwieniu sąsiednich fragmentów podłogi. Krok 2: Szlifowanie powierzchni Za pomocą papieru ściernego o gradacji 180 przeszlifuj powierzchnię deski. Usuniesz w ten sposób stare powłoki, przebarwienia oraz drobne rysy. Szlifuj zawsze wzdłuż włókien drewna, a po zakończeniu dokładnie odkurz i przetrzyj wilgotną ściereczką, by pozbyć się pyłu. Krok 3: Nadanie koloru – bejce olejne i woski dekoracyjne Osmo Kiedy powierzchnia jest sucha i czysta, czas na nadanie jej odpowiedniego odcienia. Użyj bejcy olejnej Osmo lub wosków dekoracyjnych Osmo, w zależności od wykończenia reszty podłogi. Aplikacja wygląda następująco: Nanieś niewielką ilość bejcy lub wosku przy pomocy gąbki lub miękkiej szmatki. Następnie wetrzyj preparat równomiernie w drewno, zgodnie z kierunkiem słojów. Nadmiar produktu zetrzyj czystą szmatką, tak by kolor był jednolity i bez smug. To bardzo ważny etap – dobór koloru musi być maksymalnie zbliżony do reszty podłogi. Warto wcześniej wykonać próbę na niewidocznym fragmencie lub na kawałku podobnego drewna. Pozostaw do wyschnięcia na 24 godziny. Krok 4: Zabezpieczenie powierzchni – Wosk Twardy Olejny Osmo Po wyschnięciu koloru, nałóż warstwę ochronną – najlepiej sprawdzają się produkty: Osmo 3062 (półmat) Osmo 3065 (mat) Aplikacja: Nałóż cienką warstwę wosku twardego olejnego przy użyciu pędzla lub wałka. Pozostaw do wyschnięcia na 24 godziny. Delikatnie zmatow powierzchnię papierem ściernym (np. gradacja 240). Nałóż drugą, finalną warstwę tego samego produktu i pozostaw do pełnego wyschnięcia. Dodatkowe wskazówki: Zawsze pracuj w dobrze wentylowanym pomieszczeniu. Unikaj nakładania zbyt grubej warstwy – produkty Osmo są bardzo wydajne. Nie chodź po naprawianej powierzchni przez co najmniej 2–3 dni, aby powłoka miała czas się utwardzić. Jeśli odcień różni się od reszty, można dodać drugą warstwę koloru, ale zawsze wykonuj próbę wcześniej. Podsumowanie Dzięki odpowiednim materiałom i precyzyjnej pracy, renowacja pojedynczej deski podłogowej może być szybka i bardzo skuteczna. Produkty Osmo, takie jak bejce olejne, woski dekoracyjne i wosk twardy olejny, pozwalają na punktową naprawę bez konieczności renowacji całej podłogi. Kluczem do sukcesu jest dobranie odpowiedniego koloru i staranne wykonanie każdego etapu – od szlifowania po finalne zabezpieczenie powierzchni.  
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...