Szczelność powietrzna budynków i "Blower Door Test"
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez rafalll1984 · Napisano
@podczytywacz to, że mam bliżej, i niektóre elementy mogą odpaść jak np.: cyrkulacja to wiem. Ale to nie znaczy, że taki ostatecznie podejmę wybór. W wariancie "A" pexy będą prowadzone z prawej strony w ściance działowej(g-k), prawdopodobniej poniżej 30cm, choć tam raczej gniazdek na 30cm od ziemi nie przewiduje. Zamieściłem nowy szkic, wod-kan jest oznaczony czerwonym prostokątem. -
Niekoniecznie. Typ walk-in oznacza półotwarte wejście i w zasadzie pojęcie dotyczy bardziej kabiny, niż "całości" Montaż płytkiego brodzika niczego zatem nie zmienia Natomiast sam temat mnie zaciekawił. Będę niedługo wymieniała drzwi w łazience na takie z podcięciem i wskazówka o dokładnej impregnacji tego miejsca jest dla mnie bardzo przydatna
-
Przez podczytywacz · Napisano
Według zamieszczonego szkicu, który powinien znaleźć się w pierwszym poście w obu Twoich wątkach, a który pokazuje, że cały węzeł wodociągowy - przy umieszczeniu zasobnika w miejscu B - masz "w kupie" i kolejność podpinania urządzeń nie ma większego znaczenia... Brakuje mi na tym szkicu oznaczenia miejsce szachtu z pionem i wodomierzem -
Przez podczytywacz · Napisano
Oczywiście to nie znaczy, że wentylator musi pracować przez cały czas... On ma tylko w krytycznych sytuacjach PRZYSPIESZYĆ wymianę powietrza, w grawitacyjne działanie powinno być CIĄGŁE... Czyli koniecznie musisz zastosować kratkę typu pokazanej w poście #4 Powiedziałbym raczej: zabezpieczyć, czyli zaimpregnować oraz WENTYLOWAĆ!!!
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się