Skocz do zawartości

Sie Pochwalę

Recommended Posts

Napisano
Dorzucę fotkę swoich piesków, a właściwie suczek icon_wink.gif
Tę dużą przygarneliśmy 3 lata temu ze schroniska. Wabi się Sonia.
Mała Mika została znaleziona na ulicy, właściciel się zgłaszał więc została u nas.

Kiedyś ich ulubioną zabawą było rozrywanie starych rajstop. Teraz panny trochę spoważniały i rzadziej figlują.

Zachęcam do adoptowania zwierzaków ze schronisk. Będą Wam za to wdzięczne.

DSC01446.jpg

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

Acia!
Cudna jest!!

A jaka kochana - czasem jej odbija, ale to jeszcze szczeniak więc uchodzi jej płazem, w piątek drugie spotkanie w psim przedszkolu (pierwsze było bez psinek), M cyknie zdjęcia to podeśle.
  • 2 tygodnie temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

Ciepło??? icon_wink.gif

albo max. ilość wchłanianego jednorazowo pokarmu .... icon_biggrin.gif

a serio .... bardzo bym chciała, że mój Rudy tak wyglądał ... teraz - skóra i kostki ... waży 3,5 kilo ...
a do prosiaków Barbossy - aż się chce człowiek przytulic .... pierwsze moje skojarzenie: mięciutkie i cieplutkie jak kaczuszka... icon_biggrin.gif
Napisano
one takie są icon_smile.gif
i nie trza chcieć
one same się garną
te brednie o indywidualności...
właśnie piszę ogarniając prosiaka, bo jest pomiędzy mną a klawiaturą..

a co do wagi, to czarna, znaczy się Mortycja, waży 4,5 kg, od jakiegoś czasu traci wagę, muszę jej badania zrobić icon_neutral.gif

a te szare, (moje icon_smile.gif ) to tłuścioch - 6 kg
Napisano
też wkleję aktualną zwierzyńca .... z Kasicą.... icon_biggrin.gif

Jaga w ubranku tuż po sterylce , Rudy z wygolonymi łapkami tuż po chorobie , Fiduch z kulejącą łapką , Kasica z zapaleniem dziąseł i gardła ... same kaleki życiowe na tej focie ... icon_lol.gif

Brak obrazka
Napisano
Świetna fota Daga!
No i super widzieć Rudego w takiej formie icon_biggrin.gif
Kasica to ładne dziewczę!!
A oto nasz niestety nieżyjacy już Grubcio co lubił udowodnić,ze się jeszcze zmieści icon_biggrin.gif oraz obecny Rysiek za młodu i juz trochę straszy...

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

• 2 tygodnie temu...
  • 3 tygodnie temu...
  • 4 tygodnie temu...
  • 2 miesiące temu...
Napisano
Cytat

raz jeden też tak mądrze patrzył a potem mnie użarł....

no nie spodobałeś się, Retro ... zdarza się , musisz z tym żyć.... icon_biggrin.gif

a serio - agresywny pies poza kontrolą to wina właściciela - takiemu psu potrzebny jest właściciel o twardym charakterze , który potrafiłby psa zdominować.... absolutnie nie odwrotnie , bo wtedy jakbyś trzymał odbezpieczoną broń na szafce w kuchni ... icon_rolleyes.gif
na pewno nie może właścicielem być laik bez wiedzy ...

miałam przykład .... gdzieś w pobliżu mojego domu mieszka młode małżeństwo , w ubiegłym roku latem facet chadzał z dużym psem na smyczy koło mojej posesji , a Jaga durne szczenię sikała po nogach za tym psem - jak tylko widziała go z daleka , zaraz biegła do siatki i płakała żeby zwrócił na nią uwagę ... pies większy od niej kilkanaście razy icon_biggrin.gif
no więc kiedyś zagadałam do gościa - i tak kilka razy po kilka minut staliśmy i gadaliśmy , a ja miałam okazję poobserwować tego psa ....
pierwsze co mi się rzuciło - facet nad tym psem nie panował - pies niby posłuchał komendy za którymś razem , ale robił to z niechęcią i bez przekonania - zero uległości ....
włos mi się zjeżył na jego słowa, że mają w domu małe dziecko .... icon_evil.gif
no więc mówię mu to co zauważyłam - na co on mi , że to rzadka rasa sprowadzana skądś tam (bodajże moskiewski stróżujący , z tego co wiem to agresywna rasa) , i że on takiego właśnie chciał , ale nie potrafił mi powiedzieć : dlaczego?
i że on nad nim panuje , pies wie co to kara i w ogóle ....
moje odczucia były takie, że ewidentnie nie panował nad psem ....
tego lata już nie chodzi ....
podpytałam sąsiadów - okazało się, że ten pies zimą rzucił się na tego faceta i pogryzł mu rękę .... pies został uśpiony ...
piękne zwierzę zapłaciło za głupotę , przerost ambicji i błędy wychowawcze człowieka ....
smutne to....
Napisano
Cytat

cudny psiak .... na pewno mądry - dobrze mu z oczu patrzy

cudny,cudny icon_wink.gif moze dlatego ze nie jest do konca czystym amstafem ...
totez i latwiej bylo mi uksztaltowac mu charakter.
Psisko bardzo kumate,komende "siad" nauczyl sie w niespelna 1.5 godziny

rzeczywiscie musi wiedziec kto rozdaje w domu karty, brak stanowczosci jest nie do przyjecia
uwielbia pieszczoty i przezywa nieobecnosc domownikow
czeka wtedy do powrotu przy bramie
nienawidzi listonosza,
listonosz przynosil listy do domu jak pies byl maly,teraz przezuca je za plot

w wychowaniu pomagal stary 17letni BRUNO -kochany kundel,ktory uczyl RINO jak podnosic noge i pilnowac posesje
Napisano
Ja Wam powiem, że pies musi mieć cały czas jednego Pana/Panią.
A u Mnie się zrobiła masakra pod tym względem.
Z uwagi na opiekę nad dzieckiem codziennie goszczą dwie babcie u Mnie - i każda na swój sposób strofuje psa.
Widzę, że pies kompletnie nie wie co sie dzieje i zaczyna Mnie to martwić, bo Gracja chodzi jak jakiś narkoman :/, mało co do niej dociera, a cały czas jest w strachu - psychika jej siada :/
Rozmowy z babciami nic nie dają, każda uważa, że robi dobrze.. :/
Macie jakieś pomysły ?
Napisano
Cytat

Ja Wam powiem, że pies musi mieć cały czas jednego Pana/Panią.

i z tym trudno się nie zgodzić............
No i jak ma Panią - to ona go zawsze będzie bardziej kochać -icon_smile.gif
Brak obrazka
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
cudny jest .... i spełnia warunki wizualne ... icon_wink.gif
gratuluję - docieraniem się nie przejmuj - potrwa kilka tygodni , ale potem będą z jednej michy szamać... icon_biggrin.gif
kurcze , jak się cieszę .... naprawdę.... super ... icon_biggrin.gif

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Dokładnie. Gram na nim z bratankami w piłkę, biegają, a ja lubię między drzewami i kwiatami wysadzanymi pod kontrolą rozłożyć sobie leżak i poczytać przy piwku książkę. Tak jest pięknie.
    • Na wydzielonych obszarach, gdzie samosiew łąki nie zagrozi ogrodom.  Bo tu zdjęcie jednego z trawników zrobione 8 godzin temu:   Na szybko przejrzałam profil na FB Uniwersytetu w Oksfordzie i nigdzie się na chwalą widokiem owej łączki. Same wystrzyżone trawniki. Pewnie nie wygląda najlepiej.   W miejscach publicznych jak najbardziej łąki są do wprowadzenia. Ale Łuczaj skupił się na przydomowych ogródkach ze swoim apelem.  Trawnik nie jest łąką. Pełni inne funkcje. Zamiast zakazywać koszenia trawników należałoby się skupić na propagowaniu łąki jako elementu ogrodu/parku . 
    • Oferuje zapoznanie się z rzetelną i profesjonalną firmą świadczącą usługi elektryk warszawa. Zapraszam się do zapoznania z zakresem usług. Instalacje elektryczne, montaż alarmów, kamer CCTV, usuwanie i naprawa awarii prądu. Wszystko szybko rzetelnie i z głową.
    • Nowość w Osmo ,  Plamy na drewnianym parkiecie to zmora wielu właścicieli mieszkań i domów. Pojawiają się najczęściej w wyniku kontaktu drewna z wodą, metalem (np. spod mebli), a także w miejscach o zwiększonej wilgotności – przy wejściu, pod doniczkami czy wokół kuchni. Czy da się je skutecznie usunąć bez szlifowania i uszkadzania powierzchni? Tak!  Rozwiązaniem jest Osmo Odplamiacz 6602.
    • Mam garaz w trakcie budowy ktory nie ma w srodku chudziaka a jedynie nasypaną glinę zmieszaną z piaskiem. Stoi na wylewanej i zbrojonej ławie fundamentowej oraz tym scisnie fundamentowej z bloczka betonowego w ilości 6 warstw i dość gruba spoina ok 2-3cm. Chcialbym go z zewnątrz odkopac do spodu ściany fundamentowej (czyli ława bedzie nadal zasypana) i zasmarowac ściany izolacja oraz obłożyć styropianem. Czy w związku z tym ze w srodku jest zasypana glina na wysokości 5 bloczków nie dojdzie do jakiegoś obsuniecia, rozsunięcia bloczków betonowych? Druga sprawa wieniec na scianie fundamentowej robi sie chyba powyżej 6 bloczków prawda?  U mnie nie ma tego wieńca a zaobserwowałem kilka rys na bloczkach betonowych na stronie gdzie są dwa okna.  Nie pamiętam czy otwory okienne były zbrojone (zbrojenie pod okienne) ale chyba nie. Czy te rysy mogą być spowodowane występowaniem okien czy może braku wieńca?
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...