Lila Napisano 23 czerwca 2010 Udostępnij #1 Napisano 23 czerwca 2010 Wyobrażałam sobie, ze spanie na narożniku to musi być bardzo wygodne ale jak zobaczyłam różnorodność i mnogość funkcji spania to straciłam nadzieję, że jestem w stanie wybrać coś dla siebie. Proszę o pomoc doświadczonych "Narożnikowiczów" jakie wypełnienie siedziska i materaca (tego wyciąganego) byłoby najlepsze dla kogoś kto ma problemy z kręgosłupem a jednocześnie lubi miękkie siedzenie? Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 23 czerwca 2010 Udostępnij #2 Napisano 23 czerwca 2010 Raczej nie jestem zwolenniczką spania w narożniku...Popołudniowa drzemka tak...ale noc to sypialnia i łózko Link do komentarza
coolibeer Napisano 23 czerwca 2010 Udostępnij #3 Napisano 23 czerwca 2010 Cytat Proszę o pomoc doświadczonych "Narożnikowiczów" jakie wypełnienie siedziska i materaca (tego wyciąganego) byłoby najlepsze dla kogoś kto ma problemy z kręgosłupem a jednocześnie lubi miękkie siedzenie? icon_rolleyes.gif Link do komentarza
ezs Napisano 23 czerwca 2010 Udostępnij #4 Napisano 23 czerwca 2010 narożnik to zło konieczne w blokuzawsze łączenie wychodzi w połowie pleców i gniecie. To jest łóżko zapasowe.Łóżko do spania musi mieć wygodny, najlepiej dość twardy materac bez łączeńjak nie ma miejsca na łóżko, to już lepiej kanapę Link do komentarza
Lila Napisano 23 czerwca 2010 Autor Udostępnij #5 Napisano 23 czerwca 2010 Hmmmm Nie napawa mnie to optymizmem... Ale może jeszcze znajdzie się Ktoś, kto jednak ma inne doświadczenia. Dziękuję za wszystkie dotychczasowe odpowiedzi. Link do komentarza
2hd Napisano 23 czerwca 2010 Udostępnij #6 Napisano 23 czerwca 2010 A wg mnie narożnik jest bardzo wygodny,trzeba się do niego po prostu przyzwyczaić. Co prawda nie jest zbyt miękki i jeżeli masz problemy z kręgosłupem to chyba lepiej będzie zainwestować w zwykły tapczan do spania. Link do komentarza
dzempel Napisano 24 czerwca 2010 Udostępnij #7 Napisano 24 czerwca 2010 u mnie córka i syn uparli się zeby spać na narożnikach -po mięsiącu uzytkowania nażekali ,ze nie jest tak wygodnie jak było w normalnym łóżku mimo że dużo więcej miejsca. Po 2 latach użytkowania u córki jest już naprawiany mechanizm który rozkłada rogówkę ,mimo że nie był on codziennie rozkładany i skłądany. Dzis na pewno nie chcieliby tego zakupu Link do komentarza
melman Napisano 25 czerwca 2010 Udostępnij #8 Napisano 25 czerwca 2010 Obecnie jest bardzo duży wybór narożników (nie to co kiedyś). Niektóre są tylko do użytku codziennego (do siedzenia) a inne przystosowane są do spania. Myślę, że każdy może wybrać coś dla siebie. Link do komentarza
dzempel Napisano 26 czerwca 2010 Udostępnij #9 Napisano 26 czerwca 2010 Cytat Obecnie jest bardzo duży wybór narożników (nie to co kiedyś). Niektóre są tylko do użytku codziennego (do siedzenia) a inne przystosowane są do spania. Myślę, że każdy może wybrać coś dla siebie. Polecam sklep internetowy: www.kelman.pl , gdzie osobiście dokonałam zakupu narożnika do spania i jestem z niego zadowolona Niby one nadają się do codziennego użytku Ale weź to składaj i rozkładaj codziennie -to za długo te mechanizmy nie wytrzymają a dołożyć do tego użytkowanie przez nastolatków ta niecierpliwość i szarpanie podczas rozkładania i składania za dobrze nie wróży długowieczności Link do komentarza
ifra Napisano 28 czerwca 2010 Udostępnij #10 Napisano 28 czerwca 2010 Cytat Hmmmm Nie napawa mnie to optymizmem... Ale może jeszcze znajdzie się Ktoś, kto jednak ma inne doświadczenia. Dziękuję za wszystkie dotychczasowe odpowiedzi. Ja kupiłam do spania narożnik do pokoju - z pełną świadomością, że będę musiała go składać i rozkładać - ale to był bardzo dobry zakup! Jest o wiele wygodniejszy od mojej dotychczasowej sofy, jest duży a rozkłada się go w dwóch ruchach. I do tego ma dwa duże pojemniki na pościel Link do komentarza
lenonki Napisano 26 lipca 2010 Udostępnij #11 Napisano 26 lipca 2010 Można kupić równie wygodny narożnik, jak np. duże, małżeńskie łoże, a do składania i rozkładania można się jakoś przyzwyczaić. W sumie nie jest ciężko znaleźć wygodny narożnik. Link do komentarza
anerita Napisano 20 sierpnia 2010 Udostępnij #12 Napisano 20 sierpnia 2010 Mam narożnik na którym śpię od kilku lat. Rozłożenie i złożenie to tylko chwila - moment poza tym jak nie chce się go składać... to czasem wystarczy go tylko ładnie posłać, przykryć kocem lub narzutą i z głowy Muszę powiedzieć, że narożnik (przynajmniej mój) jest bardzo wygodny. Część na której się siedzi jest zupełnie prosta, bez żadnych przeszyć - w połączeniu z wysuniętą częścią daje to wrażenie zupełnie prostego łóżka. Jest dość twardy, przez co dobrze się na nim śpi. Cała część do siedzenia i spania jest robiona na sprężynach (bolenelach jeśli dobrze pamiętam nazwę? Tak jak stare wersalki ;P ) a nie na zwykłym materacu, przez co wydaje mi się, że jest trwalszy. Jedyne co po kilku latach w nim zaszwankowało, to popękały plastikowe osłonki na mechanizm do otwierania pojemnika - ale to nam w niczym nie przeszkadza Uznaję go za udany zakup Link do komentarza
Stforek (Łukasz) Napisano 20 sierpnia 2010 Udostępnij #13 Napisano 20 sierpnia 2010 Cytat Mam narożnik na którym śpię od kilku lat. Rozłożenie i złożenie to tylko chwila - moment poza tym jak nie chce się go składać... to czasem wystarczy go tylko ładnie posłać, przykryć kocem lub narzutą i z głowy Muszę powiedzieć, że narożnik (przynajmniej mój) jest bardzo wygodny. Część na której się siedzi jest zupełnie prosta, bez żadnych przeszyć - w połączeniu z wysuniętą częścią daje to wrażenie zupełnie prostego łóżka. Jest dość twardy, przez co dobrze się na nim śpi. Cała część do siedzenia i spania jest robiona na sprężynach (bolenelach jeśli dobrze pamiętam nazwę? Tak jak stare wersalki ;P ) a nie na zwykłym materacu, przez co wydaje mi się, że jest trwalszy. Jedyne co po kilku latach w nim zaszwankowało, to popękały plastikowe osłonki na mechanizm do otwierania pojemnika - ale to nam w niczym nie przeszkadza Uznaję go za udany zakup Narożnik ma bardzo dużą wadę w porównaniu do dużego łóżka z materacem. Mianowicie jest zbudowany z części. Nie wyobrażam sobie aby po czasie albo się nie rozchodziło na złączeniu, albo nie było miękko w dwóch częściach a na złączeniu twardo. Jeśli macie taki w którym na złączeniu nic się nie dzieje do albo super trafiliście albo korzystacie baaaardzo sporadycznie.Jestem zdecydowanie za łóżkiem jednoczęściowym i poza meblem do salonu + rozłożenie dla gości nikt nigdy więcej nie namówi mnie na narożnik. Link do komentarza
edyta0407 Napisano 20 sierpnia 2010 Udostępnij #14 Napisano 20 sierpnia 2010 Są a'la narożniki z odsuwanym rogiem i po rozłożeniu jest normalny tapczan Link do komentarza
omen Napisano 31 sierpnia 2010 Udostępnij #15 Napisano 31 sierpnia 2010 Przez ponad 10 lat spałam na narożniku nie było mi bardzo wygodnie. Właściwie gdyby nie przeprowadzka to nic bym nie zmieniała. Inna sprawa,ze wtedy byłam młodsza , bardziej sprawna fizycznie i inaczej to odpierałam. Dzisiaj zapewne po nocy na narożniku nie mogłabym wstać Link do komentarza
Czapi Napisano 27 listopada 2010 Udostępnij #16 Napisano 27 listopada 2010 Ja śpię od wielu lat na wyciąganej kanapie i jakoś żyję-ale niestety na dłuższą metę takie meble nie wytrzymują takiego użytkowania. Moja jakoś uniosła się w części dolnej i opadła tam gdzie głowa Nic fajnego -ale na razie musimy wytrzymać aż kupimy sobie normalne łózko. Link do komentarza
retrofood Napisano 27 listopada 2010 Udostępnij #17 Napisano 27 listopada 2010 Cytat Ja śpię od wielu lat na wyciąganej kanapie Sama??? A skąd dzieci? Link do komentarza
Czapi Napisano 27 listopada 2010 Udostępnij #18 Napisano 27 listopada 2010 Cytat Sama??? A skąd dzieci? No sprostuję-z mężem To pewnie dlatego się rozleciała A dzieci jeszcze się nie dorobiliśmy Za to bólu kręgosłupa- i owszem! Link do komentarza
retrofood Napisano 27 listopada 2010 Udostępnij #19 Napisano 27 listopada 2010 Cytat A dzieci jeszcze się nie dorobiliśmy Rozumiem, że dzieci z mężem nie ma... Link do komentarza
Czapi Napisano 27 listopada 2010 Udostępnij #20 Napisano 27 listopada 2010 Cytat Rozumiem, że dzieci z mężem nie ma... Jesli będą dzieci-to z mężem-taki mam plan Link do komentarza
bobiczek Napisano 27 listopada 2010 Udostępnij #21 Napisano 27 listopada 2010 Cytat Jesli będą dzieci-to z mężem-taki mam plan eeeeeee, mąż to przeżytek w dobie banków spermy - Link do komentarza
retrofood Napisano 27 listopada 2010 Udostępnij #22 Napisano 27 listopada 2010 Cytat Jesli będą dzieci-to z mężem-taki mam plan Mogę mu pomóc...Moje wychodzą bardzo ładne... i niegłupie... Link do komentarza
Czapi Napisano 27 listopada 2010 Udostępnij #23 Napisano 27 listopada 2010 Cytat Mogę mu pomóc...Moje wychodzą bardzo ładne... i niegłupie... Ok. Zaproponuję mu Twoją pomoc Ciekawę co on na to...... Link do komentarza
retrofood Napisano 27 listopada 2010 Udostępnij #24 Napisano 27 listopada 2010 Cytat Ok. Zaproponuję mu Twoją pomoc Ciekawę co on na to...... To co, sama nie możesz podjąć decyzji? Jesteś jeszcze małoletnia? Link do komentarza
Czapi Napisano 27 listopada 2010 Udostępnij #25 Napisano 27 listopada 2010 Cytat To co, sama nie możesz podjąć decyzji? Jesteś jeszcze małoletnia? Decyzję życiowe staramy sie podejmować wspólnie Link do komentarza
bobiczek Napisano 27 listopada 2010 Udostępnij #26 Napisano 27 listopada 2010 Dla mnie już tytuł tematu "wygodne spanie na narożniku" - jak gdyby powoduje uzasadnione odpowiedzi.Bo narożnik z racji nazwy wskazuje - że wygodnie nie będzie.Kiedyś usłyszałem mądre stwierdzenie ktre zapamietałem do dzisiaj.Że w butach i łóżku spdzamy ołowę swjego życia.I że te dwie rzeczy powinny być wygodne i zdrwe.I o te dwie rzeczy dbam bardziej niz o resztę - chociażby z racji ponoszonych wydatkówZasługują.PS:nie wspomina sie o wygodnym samochodzie, telewizorze, drukowanej duzymi literami gazecie isposobie ogrzewania domu - widocznie są warte jednak mniej niz wymieniane - Link do komentarza
mohito Napisano 14 grudnia 2010 Udostępnij #27 Napisano 14 grudnia 2010 Z doświadczenia wiem, że wygodnie śpi się jedynie na łóżku. Na żadnej wersalce, czy właśnie narożniku wyspać się nie da. Twardo jest okrutnie, a do tego te złączenia są naprawdę bardzo męczące. Także naprawdę lepszym wyborem będzie łóżko z wygodnym materacem. Link do komentarza
Domartstyl Napisano 10 października 2011 Udostępnij #28 Napisano 10 października 2011 A mi właśnie najwygodniej spało się na wersalce,ale to ze względu na jej miękkość i sprężystość. Najwięcej zależy od materaca jaki posiadamy: piankowy,sprężynowy itd. Podczas wyboru patrzmy także pod tym kątem. Link do komentarza
prospektinwestycje Napisano 27 kwietnia 2012 Udostępnij #29 Napisano 27 kwietnia 2012 posiadam naroznik i spi mi sie na nim rewelacyjnie Link do komentarza
Meble-Bogart Napisano 9 maja 2012 Udostępnij #30 Napisano 9 maja 2012 W niektórych narożnikach łączenia są faktycznie uciążliwe podczas spania. Jednak jeśli mebel jest wykonany w odpowiedni sposób to ta szczelina nie jest tak duża aby sprawiać dyskomfort.Faktem jest iż narożnik to najlepsze rozwiązanie dla gości, a spać powinno się na łóżku Link do komentarza
LozkaWodne Napisano 26 maja 2012 Udostępnij #31 Napisano 26 maja 2012 Cytat Wyobrażałam sobie, ze spanie na narożniku to musi być bardzo wygodne ale jak zobaczyłam różnorodność i mnogość funkcji spania to straciłam nadzieję, że jestem w stanie wybrać coś dla siebie. Proszę o pomoc doświadczonych "Narożnikowiczów" jakie wypełnienie siedziska i materaca (tego wyciąganego) byłoby najlepsze dla kogoś kto ma problemy z kręgosłupem a jednocześnie lubi miękkie siedzenie? Nic nie zastąpi wygodnego jednoczęściowego materaca. Jeśli nie masz możliwości i musisz mieć narożnik, to zwróć uwagę na to aby część przeznaczona do spania była jak najbardziej równa, do tego możesz na noc układać specjalną nakładkę na łóżko, która wyrówna powierzchnię spania. Link do komentarza
BasterMeble Napisano 30 maja 2012 Udostępnij #32 Napisano 30 maja 2012 To prawda naraożniki najczesciej stosouje się z powodu braku miejsca. Natomaist jesli kupi się dobry mebel to spanie nie musi byc zle. Nalezy pamietac o tym by materac byl jednoscia a nie przepolowiony. To polowa sukcesu. Druga to po prostu dobry materac. 1 Link do komentarza
retrofood Napisano 30 maja 2012 Udostępnij #33 Napisano 30 maja 2012 Cytat To prawda naraożniki najczesciej stosouje się z powodu braku miejsca. Natomaist jesli kupi się dobry mebel to spanie nie musi byc zle. Nalezy pamietac o tym by materac byl jednoscia a nie przepolowiony. To polowa sukcesu. Druga to po prostu dobry materac. Pacz pan, jakie mądrości. "jesli kupi się dobry mebel to spanie nie musi byc zle"Daję to do "Złotych myśli"! Bardzo odkrywcze. Link do komentarza
mebles Napisano 6 czerwca 2012 Udostępnij #34 Napisano 6 czerwca 2012 (edytowany) Narożniki to fajne rozwiązanie zwłaszcza gdy ktoś ma na nie miejsce i można je wykonać na wymiar.Wiadomo najlepsze jest łóżko sypialniane z materacem, ale czasami nie ma takiej możliwości w domu czy mieszkaniu i nny mebel musi spełniać tą funkcję. Mówicie że narożniki mają (nie)wygodne spanie, ale stosuje się różne rodzaje rozkładania. Czy taki jak przedstawiony na poniższych zdjęciach macie u siebie czy może coś innego?Nie chcę tutaj zaśmiecać forum więc jakby ktoś był zainteresowany to zdjęcia pochodzą z http://mebles.pl/narozniki.php i mają duży pojemnik Edytowano 6 czerwca 2012 przez mebles.pl (zobacz historię edycji) Link do komentarza
ZamknieteDrzwi Napisano 20 czerwca 2012 Udostępnij #35 Napisano 20 czerwca 2012 Jeżeli już kupować t moim zdaniem czarny narożnik, chociażby dlatego,że ładniej się prezentuje,ale to tylko moje skromne zdanie na ten temat:) Na kremowym szybciej będzie widać każde zadrapanie i plamę, więc nie zapominajmy też o narzucie na narożnik. Link do komentarza
Meble-Bogart Napisano 21 czerwca 2012 Udostępnij #36 Napisano 21 czerwca 2012 (edytowany) Ja jestem zwolennikiem materiałów. Narożnik w skórze nie nadaje się do spania - nie przepuszcza powietrza jak materiał. Edytowano 21 czerwca 2012 przez Redakcja (zobacz historię edycji) Link do komentarza
prospektinwestycje Napisano 29 czerwca 2012 Udostępnij #37 Napisano 29 czerwca 2012 skora w lecie to masakra przykleja sie do ciala Link do komentarza
LozkaWodne Napisano 29 czerwca 2012 Udostępnij #38 Napisano 29 czerwca 2012 Chyba że damy na nią jakąś narzutkę,wtedy nie przykleja się do ciała i jest bardzo przyjemna. Ja osobiście mam z tym dobre doświadczenia,ale skóra sama w sobie jest trochę droga. Link do komentarza
sofa Napisano 17 lipca 2012 Udostępnij #39 Napisano 17 lipca 2012 A ja polecam te narozniki na ktorych sie dobrze spi Link do komentarza
Domartstyl_ Napisano 11 listopada 2012 Udostępnij #40 Napisano 11 listopada 2012 ja jestem po kilku latach spania na narożniku. Parę miesięcy temu pozbyłam się go bo jest strasznie zniszczył i zdeformował od takiego spania. Teraz zakupiłam duże łóżko sypialniane i jestem z niego zadowolona. I moim zdaniem taki naraożnik nadaję sie tylko do siedzenie. Link do komentarza
Jani_63 Napisano 11 listopada 2012 Udostępnij #41 Napisano 11 listopada 2012 To bardzo cenna porada dla Kowalskich z M3 i dwójką dzieci płci rożnej. Link do komentarza
KELMAN Napisano 12 listopada 2012 Udostępnij #42 Napisano 12 listopada 2012 Co powiecie na taki system rozkładani jak ma narożnik Folly producenta Wajnert ?Kliknijcie w niego i tuż pod nazwą i krótkim opisem będzie prezentacja jego rozkładania.W funkcji spania zastosowano materac bonellowy, całość leży na pasach sprężynujących.Niestety nie ma już tego narożika w ofercie, pozostała nam ostatnia sztuka, taka jak na fotografii! Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 19 czerwca 2013 Udostępnij #43 Napisano 19 czerwca 2013 Wpadł mi w oko taki model A może znacie jakieś sprawdzone sklepy internetowe z fajnymi i niedrogimi mebelkami Link do komentarza
bajbaga Napisano 19 czerwca 2013 Udostępnij #44 Napisano 19 czerwca 2013 Cytat Wpadł mi w oko taki model Sprawdź w realu czy Ci będzie pasował - miałem chrapkę na identyczny (może nawet ten sam) ale po obejrzeniu w salonie, jakoś przestał mi pasić. Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 19 czerwca 2013 Udostępnij #45 Napisano 19 czerwca 2013 Nie mam możliwości sprawdzenia go w realu, wyszperałam go w ...http://www.sklep.meble.pl/p238850,naroznik...-drobiazgi.htmlfakt - jest on tani, ale na chwile obecną nie stać mnie na drogie meble Link do komentarza
daggulka Napisano 19 czerwca 2013 Udostępnij #46 Napisano 19 czerwca 2013 też mi się podobają narożniki ... zaplanowałam sobie zakup w najbliższym czasie ... na allegro jest tego dużo, są tanie i jest w czym wybierać Link do komentarza
Jani_63 Napisano 19 czerwca 2013 Udostępnij #47 Napisano 19 czerwca 2013 Cytat Nie mam możliwości sprawdzenia go w realu, wyszperałam go w ...http://www.sklep.meble.pl/p238850,naroznik...-drobiazgi.htmlfakt - jest on tani, ale na chwile obecną nie stać mnie na drogie meble Osobiście bałbym się go kupić bez obmacania. Jest zbyt ładny (na zdjęciu) i zbyt tani żeby nie obawiać się wykonania jego detali. Link do komentarza
bajbaga Napisano 19 czerwca 2013 Udostępnij #48 Napisano 19 czerwca 2013 Dokładnie - mnie przeszło po wizji lokalnej. Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 19 czerwca 2013 Udostępnij #49 Napisano 19 czerwca 2013 A jakieś sprawdzone sklepy internetowe z mebelkami znacie? Link do komentarza
pezetek Napisano 21 czerwca 2013 Udostępnij #50 Napisano 21 czerwca 2013 Meble zawsze lepiej na żywo oglądnąć, bo może się okazać, że ktoś za dużo w Photoshopie pozmieniał. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się