Skocz do zawartości

Czym odśnieżać?

Jan_13

Recommended Posts

Napisano
Jak dziś wyszłam to zobaczyłam "beskidy", jak odśnieżyłam samochód - miałam zmarznięte ręce, a jak podeszłam do bramy, to zobaczyłam "beskidzki pług" który zasypał mnie kompletnie aż pod samą bramę

I zapięcie gdzieś mi spadło w ten śnieg, więc grzebałam, żeby to małe coś znaleźć i już miałam ochotę wyć, bo nie trzeba mieszkać w beskidach, żby mieć takie problemy. Tym bardziej, że muszę sama się odkopać, żeby wyjechać do pracy. A co mnie czeka jak wrócę?

Pewnie kolejna zaspa pod moją bramą, więc nie pozostaje mi nic innego, jak przeznaczyć minimum godzinkę, na odsypanie tego zawaliska.

A sąsiad doczepił sobie do kłada pług!
  • 3 tygodnie temu...
Napisano
  Cytat

A to wszystko moja zasługa ponieważ:
odpukałam w niemalowane...
splunełam trzykrotnie przez ramię.... ( a dokładnie lewe ramie)

no i mamy wiosnę icon_lol.gif

Rozwiń  

Tak jest! Cała zasługa należy do stokrotki.35
  • 7 miesiące temu...
Napisano
Kupione ścierwo tanie spowoduje bezlik wątpliwości.
Tanie-to gówna za 800-1000zeta
Co mają odrzutnik na 2-3 metry
Porządny odrzutnik 16 - 20 metrów to wydatek (bo i silnik KM ma inne aby spełnić)) tak w okolicy 3.000zeta
Więc albo albo
Albo kupujemy porządne sprzęcicho - albo porządną szuflę.
Ale nie za 30zł tylko taka za 120 zł
Ja testuje nieporządne niby wygodne - i porządnie mało wygodne od 3 lat.
Sięgam jednak aby było szybciej i bardziej efektywnie po szuflę
I spocony Polar daje satysfakcję, sąsiedzi nie zazdroszczą i są bardziej przyjaźni, żona doceni.......
Naprawdę warto -icon_smile.gif
  • 2 tygodnie temu...
  • 2 miesiące temu...
Napisano
Mam nadzieję, że nie spotka mnie za to żadna kara (ze strony aury), ale uważam, że już po zimie i odśnieżaniu! Co mnie cieszy nieprawdopodobnie!!!
  • 2 tygodnie temu...
  • 2 tygodnie temu...
  • 2 tygodnie temu...

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• To trzeba zainteresować sprawą jakiegoś dziennikarza, najlepiej reportera.
    • Z tego co wiem, obecnie do samego PnB nie wymaga się już pisemnych gwarancji od dostawców mediów. Ale najlepiej i tak zasięgnąć informacji w miejscowym wydziale budownictwa, bo interpretacja prawa przez urzędników bywa różna.
    • Witam,   Z tego co udało mi się wyszukać i zrozumieć, w celu uzyskania pozwolenia na budowę potrzebne są min. warunki przyłączenia mediów.   Czy ktoś orientuje się jak to jest w kwestii uzbrojonej działki budowlanej, czy chcąc uzyskać „pozwolenie na budowę” lub czy wykonując „zgłoszenie budowy” mimo wszystko będę potrzebował warunki przyłączenia mediów?   Pytanie wydaje się absurdalne bo przecież media są już na działce, ale prawo często niestety działa inaczej niż myślimy.   Pozdrawiam,
    • Budowa jest w toku, przynajmniej na papierach. Zostało wydane pozwolenie na budowę budynku jednorodzinnego, został założony dziennik budowy, na bramie wisi nawet tablica informacyjna oznajmiająca budowę domu, zostały zainstalowane skrzynki: elektryczna z prądem budowlanym, na geoportalu wszystko pięknie wrysowane... Papier przyjmie wszystko, a ciężki sprzęt jeździ sobie bezkarnie po drodze o ograniczonym tonażu, gdyż inwestor ma pozwolenie na przejazd ciężkim sprzętem ze względu na rozpoczętą inwestycję. 
    • A to Polska właśnie.      Wszystko się zgadza i powołujesz się na odpowiednie przepisy. Taka sytuacja jednak w tej chwili nie leży w kompetencjach PINB. Dopóki nie ma nic wybudowanego nie PINB a Wydział Budownictwa jest właściwym organem mającym obowiązek zająć się tą sprawą. Choć wydaje się to nieco dziwne, ale tak jest i musisz się zwrócić do właściwego organu. Do pisma warto dołączyć jakieś wyroki sądowe w podobnych sprawach, które znajdziesz bez problemu w necie, a także jakąś opinię prawną np. takie coś: https://prawobudowlane-blog-buniak.pl/samowolna-zmiana-zagospodarowania-terenu/ dlatego że Wydziały Budownictwa interpretują zapisy na które się wyżej powołujesz, bardzo dowolnie. Więc warto naprowadzić ich na właściwy tor rozumowania. Dla normalnie działającego Wydziału Budownictwa już samo utwardzenie całej działki powinno być dowodem na zmianę sposobu zagospodarowania niezgodnego z WZ i oczywiście do tego datowane zdjęcia, bo przed kontrolą zapewne ucieknie z pojazdami.   To co piszę nie jest teorią bo miałem dwa podobne do Twojego przypadki na dwóch niemal sąsiadujących ze sobą działkach. Jedna sprawa została definitywnie załatwiona, druga jest jeszcze w toku z dobrymi rokowaniami.    
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...