Co lepsze dom piętrowy czy z poddaszem?
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Jak? Sprawdzaliście elastyczność w praktyce? Z całą obsługą jednocześnie, czy kolejno?
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Ilona: Polecam zajrzeć na https://materace-viscotherapy.pl/16-materace-piankowe sama tam kupowałam i obsługa pomogła mi dobrać odpowiedni produkt. -
Mała sypialnia nie musi oznaczać rezygnacji z wygodnego materaca! Szeroki asortyment wiodących producentów materacy pozwala wybierać spośród ich różnych rozmiarów, przy równoczesnym utrzymaniu wygody. W naszym artykule podpowiadamy, jaki wymiar materaca to minimum dla zachowania komfortu snu i czym kierować się przy wyborze materaca, mając do dyspozycji ograniczoną przestrzeń. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/wykanczanie/wyposazenie-wnetrz/aktualnosci/112610-jak-dobrac-rozmiar-materaca-do-malej-sypialni-wskazowki-i-porady-dla-ograniczonej-przestrzeni
-
Zaproponowano mi wyrównywanie chudziaka za pomocą styrobetonu, potem na to styropian 10 cm, ogrzewanie podłogowe i ok 7 cm jastrychu cementowego. Dowiedziałem się, że styrobeton będzie robiony z odpadów, za pomocą mielenia. Zapaliła mi się lampka ostrzegawcza. Czy słusznie? Może lepiej warto się trochę pomęczyć i spróbować samemu robić styrobeton, zamawiając gotowy granulat? Czy wg Was warto? Pytam, bo prędzej czy później nadejdzie moment złożenia dokumentów w celu uzyskania pozwolenia na użytkowanie, a potem (a może wcześniej?) trzeba będzie zrobić audyt energetyczny. Pewnie będę musiał przedstawiać dokumenty potwierdzające zastosowane materiały izolacyjne i ich właściwości, bo raczej nikt mi nie wystawi papieru na zaufanie. Co w przypadku, jeśli materiał będę wykonywał sam? Mam złożyć oświadczenie, że materiał ma takie czy inne współczynniki? A może nie warto iść w styrobeton, tylko pomęczyć się równając posadzkę samym styropianem albo po prostu położyć ogrzewanie podłogowe na niewypoziomowany styropian i dopiero potem wyrównać jastrychem już pod płytki? Co radzicie?
-
Z tego co pamiętam to mi na 70m2 poszło chyba 5 wiader. Możesz zawsze dodać ciut wody aby się lepiej nakładało. Dobra folia pcv 1mm to koszt ok 20zl/m2.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się