Gość adiqq Napisano 4 grudnia 2014 Udostępnij #1 Napisano 4 grudnia 2014 a co z kulką?!? Link do komentarza
daggulka Napisano 4 grudnia 2014 Udostępnij #2 Napisano 4 grudnia 2014 (edytowany) Cytat a co z kulką?!? Jeśli są chętni to są dwie opcje : albo organizujemy w Brennej i mogę zająć się tym (bo cóż tu zajmować - tam jedziemy już jak do siebie , a Pan Paweł ma do mnie pełne zaufanie i wzajemnie więc nie ma stresu )albo w nowym miejscu i zająć się nie będę mogła - musi organizowac ktoś inny Jeśli w Brennej i ja się mam zająć - to zlot wchodzi w grę w lutym (najchętniej połowa lutego) . Wcześniej w powodów różnych wolałabym się nie pokazywać nikomu Trzeba by ustalić czy w ogóle będą chętni. Edytowano 4 grudnia 2014 przez daggulka (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Gość adiqq Napisano 4 grudnia 2014 Udostępnij #3 Napisano 4 grudnia 2014 my jesteśmy jak najbardziej za Brenna - zakładaj może odpowiedni wewontek....ale nie wiem czy tutaj kluczową kwestią nie będą wolne terminy - bo o tej porze roku to różnie może być...w grę chyba wchodzą następujące terminy30.1-1.026.02-8.0213.02-15.02 Link do komentarza
daggulka Napisano 4 grudnia 2014 Udostępnij #4 Napisano 4 grudnia 2014 Cytat my jesteśmy jak najbardziej za Brenna - zakładaj może odpowiedni wewontek....ale nie wiem czy tutaj kluczową kwestią nie będą wolne terminy - bo o tej porze roku to różnie może być...w grę chyba wchodzą następujące terminy30.1-1.026.02-8.0213.02-15.02 Ok, zajmę się tym , dam znac odnośnie terminów. Link do komentarza
Gość gawel Napisano 4 grudnia 2014 Udostępnij #5 Napisano 4 grudnia 2014 Cytat Jeśli są chętni to są dwie opcje : albo organizujemy w Brennej i mogę zająć się tym (bo cóż tu zajmować - tam jedziemy już jak do siebie , a Pan Paweł ma do mnie pełne zaufanie i wzajemnie więc nie ma stresu )albo w nowym miejscu i zająć się nie będę mogła - musi organizowac ktoś inny Jeśli w Brennej i ja się mam zająć - to zlot wchodzi w grę w lutym (najchętniej połowa lutego) . Wcześniej w powodów różnych wolałabym się nie pokazywać nikomu Trzeba by ustalić czy w ogóle będą chętni. Bedą Link do komentarza
Gość gawel Napisano 5 grudnia 2014 Udostępnij #6 Napisano 5 grudnia 2014 najbardziej pasowałby mi 1 termin tzna 31,01/1,02, ale jestem elastyczny Cytat najbardziej pasowałby mi 1 termin tzna 31,01/1,02, ale jestem elastyczny Ja pierdziele aż nie zauważyłem a tu 9000 postów stuknęło Link do komentarza
Gość gawel Napisano 5 grudnia 2014 Udostępnij #7 Napisano 5 grudnia 2014 No widzę światełko w tunelu i to nie jest metro na szczęście , jak już jest we wątek to i będzie zlot ale fajnie Link do komentarza
daggulka Napisano 5 grudnia 2014 Udostępnij #8 Napisano 5 grudnia 2014 Dostałam odpowiedź od Pana Pawła : Witam,w grę wchodzą jedynie 2 ostatnie weekendy lutego (20-22.02 i27.02-01.03).Od stycznia podnosimy ceny. Przesyłam nasz cennik dla grup 30-50 osób (możemy Państwa podciągnąć pod taką grupę):Nocleg + śniadanie 1 doba 65zł/os (dla grup pow. 50 osób 60zł/os)Nocleg + śniadanie 2 doby 120zł/os (dla grup pow. 50 osób 110zł/os)Obiad 18zł/osKolacja 15zł/osPrzerwa kawowa jednorazowa 5zł/osPrzerwa kawowa całodzienna 10zł/osWarianty uroczystej kolacji:Wariant I - 60zł- Drugie danie do wyboru wcześniejszego wyboru- Kawa, herbata, ciasto- Zimna płyta i przekąski w formie szwedzkiego stołu- Barszcz z pasztecikiem- Zimne napojeWariant II - 75zł- Drugie danie (dwa mięsa do wyboru)- Kawa ciasto- Powiększona zimna płyta i przekąski w formie szwedzkiego stołu- Barszcz z pasztetem/żurek/flaczki/bogracz/boeuf strogonow - do wyboru- Zimne napojeWariant III - 90zł- Drugie danie (dwa mięsa do wyboru)- Kawa ciasto- Powiększona zimna płyta i przekąski w formie szwedzkiego stołu- Ciepła kolacja - do wyboru kita wieprzowa, karczek na placku, pierś z grilla w sosie czosnkowym, szaszłyk na ryżu, bacówka (schab z oscypkiem), beuf strogonow, bogracz, gulasz- Barszcz z pasztecikiem- Zimne napojeWarianty kolacji grillowej:Wariant I - 15zł- Kiełbasa z grilla lub ogniska- Chleb ze smalcem, ogórki, sałatka, dodatki- HerbataWariant II - 25zł- Kiełbasa z grilla lub ogniska- Krupniok/karczek - po połówce- Chleb ze smalcem, ogórki, sałatka, dodatki- HerbataWariant III - 40zł- Kiełbasa z grilla lub ogniska- Kita wieprzowa, kapusta zasmażana, ziemniaki pieczone- Chleb ze smalcem, ogórki, sałatka, dodatki- HerbataW razie zainteresowania proszę o kontakt w celu rezerwacji terminu.PozdrawiamPaweł NawratCo robimy? Proszę o wypowiedź kto w ogóle reflektuje - czy jest sens organizować. Chętnych potencjalnch uczestników prosze o wypowiedź który termin lepszy .Trzeba się szybko decydować - to okres zimowy , może sie okazać bliżej terminu że nie ma już miejsc. Link do komentarza
PeZet Napisano 5 grudnia 2014 Udostępnij #9 Napisano 5 grudnia 2014 Cytat Ja pierdziele aż nie zauważyłem a tu 9000 postów stuknęło Starość nie radość... Link do komentarza
daggulka Napisano 6 grudnia 2014 Udostępnij #10 Napisano 6 grudnia 2014 (edytowany) Powiem tak - we wtorek se lece do Londka na czas jakiś , dlatego fajnie byłoby przed tym faktem czyli w poniedziałek odpisać Panu Pawłowi czy chcemy i ewentualnie kiedy. Dlategóż proszę o kilka słów - czy będą chętni w ogóle na te ekscesy w Brennej A może macie jeszcze inne pomyały , inne miejsca i chcecie się zając organizacją? Napiszcie cosik .... Edytowano 6 grudnia 2014 przez daggulka (zobacz historię edycji) Link do komentarza
daggulka Napisano 6 grudnia 2014 Udostępnij #12 Napisano 6 grudnia 2014 Cytat Cosik chyba zaczne z fusów wróżyć, bedzie prościej Link do komentarza
r-32 Napisano 6 grudnia 2014 Udostępnij #13 Napisano 6 grudnia 2014 Nom tam 'Pod Świerkami' pasi ...jakuzy so ...dziecioki majo ping-pongi , bilardy , wi-fi ... i co ino...Pointa - jak Kulka Pod Świerkami - piszta mie i moje dziołchy na fullu Link do komentarza
Gość gawel Napisano 6 grudnia 2014 Udostępnij #14 Napisano 6 grudnia 2014 Ja jestem za .Pani Kierowniczko pani odpali stosowną listę mandaryne czy cóś Link do komentarza
Gość adiqq Napisano 7 grudnia 2014 Udostępnij #15 Napisano 7 grudnia 2014 ale gdzie lista, jak jeszcze termin nie jest ustalony... Link do komentarza
Gość gawel Napisano 7 grudnia 2014 Udostępnij #16 Napisano 7 grudnia 2014 Cytat ale gdzie lista, jak jeszcze termin nie jest ustalony... to zrobić 2 w 1 zapisujemy sie z preferowanym/dopuszczalnym terminem. Raptownie tydzień to nie 3 czy miesiąc. Dla mnie oba terminy nie pasują, ale to lepiej nie mam dylematu i tak JADĘ Link do komentarza
daggulka Napisano 8 grudnia 2014 Udostępnij #17 Napisano 8 grudnia 2014 Zaraz zapodam listę obecności.Mnie osobiście pasi bardziej termin 20-22.02 i taki bym ustaliła. Co o tym myślicie? Link do komentarza
jeea Napisano 8 grudnia 2014 Udostępnij #18 Napisano 8 grudnia 2014 Od 21-28.02. na włochach my som Link do komentarza
bajbaga Napisano 8 grudnia 2014 Udostępnij #19 Napisano 8 grudnia 2014 Depilacja ? Link do komentarza
Gość gawel Napisano 8 grudnia 2014 Udostępnij #20 Napisano 8 grudnia 2014 Dzięki za założenie wewątku stosownego. Link do komentarza
daggulka Napisano 8 grudnia 2014 Udostępnij #21 Napisano 8 grudnia 2014 Cytat Dzięki za założenie wewątku stosownego. sorrry za poślizgi wszelakie w wewontkach , ale jestem zarobiona na max teraz ... musicie mi wybaczyc ... Link do komentarza
daggulka Napisano 3 stycznia 2015 Udostępnij #22 Napisano 3 stycznia 2015 (edytowany) Ponieważ termin mamy już wybrany (20-22 luty) , i juz wiemy że nocleg ze śniadaniem to koszt 120zł za dwie doby , czas zastanowić się nad cateringiem. Pan Paweł podał kilka opcji, przypominam:Wariant I - 60zł- Drugie danie do wyboru wcześniejszego wyboru- Kawa, herbata, ciasto- Zimna płyta i przekąski w formie szwedzkiego stołu- Barszcz z pasztecikiem- Zimne napojeWariant II - 75zł- Drugie danie (dwa mięsa do wyboru)- Kawa ciasto- Powiększona zimna płyta i przekąski w formie szwedzkiego stołu- Barszcz z pasztetem/żurek/flaczki/bogracz/boeuf strogonow - do wyboru- Zimne napojeWariant III - 90zł- Drugie danie (dwa mięsa do wyboru)- Kawa ciasto- Powiększona zimna płyta i przekąski w formie szwedzkiego stołu- Ciepła kolacja - do wyboru kita wieprzowa, karczek na placku, pierś zgrilla w sosie czosnkowym, szaszłyk na ryżu, bacówka (schab zoscypkiem), beuf strogonow, bogracz, gulasz- Barszcz z pasztecikiem- Zimne napojeWarianty kolacji grillowej:Wariant I - 15zł- Kiełbasa z grilla lub ogniska- Chleb ze smalcem, ogórki, sałatka, dodatki- HerbataWariant II - 25zł- Kiełbasa z grilla lub ogniska- Krupniok/karczek - po połówce- Chleb ze smalcem, ogórki, sałatka, dodatki- HerbataWariant III - 40zł- Kiełbasa z grilla lub ogniska- Kita wieprzowa, kapusta zasmażana, ziemniaki pieczone- Chleb ze smalcem, ogórki, sałatka, dodatki- HerbataPonieważ jest zima - nie rozważałabym w ogóle kolacji grillowej. Chyba że jako uzupełnienie , czy swego rodzaju atrakcję , przerywnik w normalnej uroczystej kolacji. Ale raczej w formie ogniska, bo jest taka możliwość. Każdy dostałby patyk, kawał kiełbachy i niech sobie smaży Wtedy gdybyśmy wzięli ten najtańszy zaproponowany zestaw za 60zł (wariant 1 uroczystej kolacji), moglibyśmy się pokusić o kolację grillową (ogniskową) " w międzyczasie" jako atrakcję coby ruszyć tyłki na dwór (wariant 1 kolacji grillowej za 15zł).Czyli wtedy catering wyniósłby 75zł. Co myślicie o tym pomyśle?Proszę o wypowiedzi na tak, na nie ... jakiekolwiek Edytowano 3 stycznia 2015 przez daggulka (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Gość gawel Napisano 3 stycznia 2015 Udostępnij #23 Napisano 3 stycznia 2015 15 zł za dodatkowe ognisko na pewno warto. Jestem za tym wariantem 60+15 Link do komentarza
daggulka Napisano 8 stycznia 2015 Udostępnij #24 Napisano 8 stycznia 2015 Ależ normalnie aż nie nadanżam czytać !!! Chyba zrobię ankietę , bo sie nie doczekam opinii .... Dzięki Gaweł za Twoją wypowiedź... jedyną nie wspomnę Link do komentarza
bajbaga Napisano 8 stycznia 2015 Udostępnij #25 Napisano 8 stycznia 2015 Tylko po to aby zrobić Ci przyjemność - czytaj. Ja jestem za, a nawet przeciw. Link do komentarza
Gość adiqq Napisano 8 stycznia 2015 Udostępnij #26 Napisano 8 stycznia 2015 cała moja (nasza) ekipa jest za ogniskiem Link do komentarza
bobiczek Napisano 8 stycznia 2015 Udostępnij #27 Napisano 8 stycznia 2015 bedzie tam granie i śpiewanie? czynie lepiej? Link do komentarza
daggulka Napisano 8 stycznia 2015 Udostępnij #28 Napisano 8 stycznia 2015 Cytat Tylko po to aby zrobić Ci przyjemność - czytaj. Ja jestem za, a nawet przeciw. Znaczy mam sobie zinterpretować jak chcę Cytat cała moja (nasza) ekipa jest za ogniskiem Cytat bedzie tam granie i śpiewanie? czynie lepiej? Bedzie ... wpisuj się , Prezes na listę i nie ściemniaj Link do komentarza
r-32 Napisano 8 stycznia 2015 Udostępnij #29 Napisano 8 stycznia 2015 Cytat bedzie tam granie i śpiewanie? czynie lepiej? No jak nie jak tak !! Ty się ino wpisuj - a o transport sie nie martw Cytat ... moglibyśmy się pokusić o kolację grillową (ogniskową) " w międzyczasie" jako atrakcję coby ruszyć tyłki na dwór (wariant 1 kolacji grillowej za 15zł).Co myślicie o tym pomyśle? Bierymy ! ! ! Link do komentarza
PeZet Napisano 9 stycznia 2015 Udostępnij #30 Napisano 9 stycznia 2015 Więc i ja chcę pojechać. Nie wiem jeszcze w jak licznym zestawie. I tu mam pytanie. Gdyby okazało się że je st mnie trzy osoby, w ty, jedna jedenastoletnia, to jak to jest z noclegami? Pokój trzy osobowy? Czteroosobowy? Nie ma problemu nawet z sześcioosobowym, chciałbym po prostu wiedzieć.I pytanie kolejne: jak to liczyć wielokrotności 120? Czy 60 od osoby to nocleg? Bo catering to od osoby, wszystko jasne.Czy są jakieś inne stawki na mniejsze żołądki nieletnich?Gdzie szukać informacji? Link do komentarza
daggulka Napisano 9 stycznia 2015 Udostępnij #31 Napisano 9 stycznia 2015 Cytat Więc i ja chcę pojechać. Nie wiem jeszcze w jak licznym zestawie. I tu mam pytanie. Gdyby okazało się że je st mnie trzy osoby, w ty, jedna jedenastoletnia, to jak to jest z noclegami? Pokój trzy osobowy? Czteroosobowy? Nie ma problemu nawet z sześcioosobowym, chciałbym po prostu wiedzieć.I pytanie kolejne: jak to liczyć wielokrotności 120? Czy 60 od osoby to nocleg? Bo catering to od osoby, wszystko jasne.Czy są jakieś inne stawki na mniejsze żołądki nieletnich?Gdzie szukać informacji? Jeśli chodzi o pokoje - myślę, że trójkę załatwić nie problem ;)koszty - za dwie noce od łózka (osoby) jest 120 zł ze śniadankami, czyli jeśli jadą trzy osoby to za cały weekend za trzy osoby byłoby 120zł razy 3oprócz tego katering - taki jak ustalimy , też stawka razy ilość osób ... myślę, że wchodzą w grę połówki kosztu kateringu dla dzieci - to jeszcze ustalę z Panem Pawłem bliżej terminu ,czyli za jakieś dwa tygodnie kiedy ustalimy opcje kateringu Link do komentarza
PeZet Napisano 9 stycznia 2015 Udostępnij #32 Napisano 9 stycznia 2015 Aha, okej. Dzięki, Smoczyco. Link do komentarza
daggulka Napisano 9 stycznia 2015 Udostępnij #33 Napisano 9 stycznia 2015 Cytat Aha, okej. Dzięki, Smoczyco. Służę Link do komentarza
daggulka Napisano 11 stycznia 2015 Udostępnij #34 Napisano 11 stycznia 2015 Pacze na te wpisy , pacze .... no i tak mi wychodzi , że opcja kateringowa 60zł kolacyja plus 15 zł ognisko jest ok i sie spodobała . Mnie też , trza bedzie w takim razie sie poświęcić i czerwoną czapke futrzanke zanabytą jak pamiętacie na którymś z kolei zlocie w górach - wyjąć i odkurzyć Daję w takim razie znać do Ośrodka, że wybraliśmy opcję kateringową 60 + 15 , poprosze też Pana Pawła o podanie ostatecznej daty zapisów oraz wyjaśnienie kwestii "połówek kateringowych" i podzielę się z Wami informacją zwrotną jak tylko dopadnę kompa czyli najwcześniej chyba za tydzień.Tym samym przypominam, iż od jutra do czwartku albo piątku będę raczej na pewno nieuchwytna, czyli mnie nie bedzie ... proszę nie dzwonić do mnie i nie przerywać mi snu po anestetykach i morfinie w kroplówce bo może śnić mi się coś wspaniałego i się wkurzę jak mnie kto obudzi Na wszystkie pytania odpowiem jak wrócę Tyle chyba Link do komentarza
Gość adiqq Napisano 11 stycznia 2015 Udostępnij #35 Napisano 11 stycznia 2015 Daga, tylko jeszcze ostatnia sprawa - jak dzieci będą liczone do tych kateringów? normalnie?bo moje to mało co jedzą i trzeba je zmuszać.... Link do komentarza
bajbaga Napisano 11 stycznia 2015 Udostępnij #36 Napisano 11 stycznia 2015 3M się dzielnie - różowych snów w narkozie i po przebudzeniu. Link do komentarza
daggulka Napisano 11 stycznia 2015 Udostępnij #37 Napisano 11 stycznia 2015 Cytat Daga, tylko jeszcze ostatnia sprawa - jak dzieci będą liczone do tych kateringów? normalnie?bo moje to mało co jedzą i trzeba je zmuszać.... Osoba jeszcze raz przeczyta ze zrozumieniem mój poprzedni post Cytat 3M się dzielnie - różowych snów w narkozie i po przebudzeniu. Dzięki Link do komentarza
Jani_63 Napisano 11 stycznia 2015 Udostępnij #38 Napisano 11 stycznia 2015 Cytat proszę nie dzwonić do mnie i nie przerywać mi snu po anestetykach i morfinie w kroplówce bo może śnić mi się coś wspaniałego i się wkurzę jak mnie kto obudzi Słodkich snów i miłego przebudzenia.Aaa, i żeby ten machomen co Cie będzie w śnie adorował stał z kwiatami przy łóżku jak ślipia otworzysz. Link do komentarza
daggulka Napisano 11 stycznia 2015 Udostępnij #39 Napisano 11 stycznia 2015 Cytat Słodkich snów i miłego przebudzenia.Aaa, i żeby ten machomen co Cie będzie w śnie adorował stał z kwiatami przy łóżku jak ślipia otworzysz. Haaaaaahahahahaa .... nikt nie ma niestety takiej mocy sprawczej .... a w sumie przydałby sie...coby wodę do picia podawać .... bo do niczego innego nadawać się nie będę Link do komentarza
bajbaga Napisano 11 stycznia 2015 Udostępnij #40 Napisano 11 stycznia 2015 Cytat coby wodę do picia podawać .... bo do niczego innego nadawać się nie będę To ja w błędnym przekonaniu byłem, że Ci tylko klukę usprawnią Link do komentarza
daggulka Napisano 11 stycznia 2015 Udostępnij #41 Napisano 11 stycznia 2015 Cytat To ja w błędnym przekonaniu byłem, że Ci tylko klukę usprawnią Tylko? To jest "tylko" ???!!! Z tamponami w nosie jak mors jakiś oddychając jeno ustami ... to wybacz, ale raczej nie sądzę żebym była w nastroju Link do komentarza
bajbaga Napisano 11 stycznia 2015 Udostępnij #42 Napisano 11 stycznia 2015 W nastroju to może nie, ale w dueciku ? Link do komentarza
daggulka Napisano 11 stycznia 2015 Udostępnij #43 Napisano 11 stycznia 2015 Cytat W nastroju to może nie, ale w dueciku ? Dobra, uciekam .... pakować się Pa Link do komentarza
daggulka Napisano 16 stycznia 2015 Udostępnij #44 Napisano 16 stycznia 2015 (edytowany) Mam odpowiedź od Pana Pawła . Potwierdził wszystkie dotychczasowe ustalenia. Zapisy do 6 lutego. W sprawie "połówek" tez mam odpowiedź:Jeśli chodzi o połówki to zarówno w przypadku noclegu jak i wyżywienia dzieci do 12 roku życia płacąpołowę.PozdrawiamPaweł NawratOśrodek Wypoczynkowy"Pod Świerkami"Czyli dobre wieści Edytowano 16 stycznia 2015 przez daggulka (zobacz historię edycji) Link do komentarza
bajbaga Napisano 16 stycznia 2015 Udostępnij #45 Napisano 16 stycznia 2015 Cytat Czyli dobre wieści A u Ciebie - dłuto ostre było ? Link do komentarza
daggulka Napisano 16 stycznia 2015 Udostępnij #46 Napisano 16 stycznia 2015 Cytat A u Ciebie - dłuto ostre było ? Było, dochodzę (do siebie) już w domu ... na prochach . Powiem tylko tyle: gdybym wiedziała dokładnie z czym sie to je - łańcuchem by mnie nie zaciagnęli Link do komentarza
Gość gawel Napisano 16 stycznia 2015 Udostępnij #47 Napisano 16 stycznia 2015 Cytat Mam odpowiedź od Pana Pawła . Potwierdził wszystkie dotychczasowe ustalenia. Zapisy do 6 lutego. W sprawie "połówek" tez mam odpowiedź:Jeśli chodzi o połówki to zarówno w przypadku noclegu jak i wyżywienia dzieci do 12 roku życia płacąpołowę.PozdrawiamPaweł NawratOśrodek Wypoczynkowy"Pod Świerkami"Czyli dobre wieści To super informacja, dzięki wielkie. Cytat Było, dochodzę (do siebie) już w domu ... na prochach . Powiem tylko tyle: gdybym wiedziała dokładnie z czym sie to je - łańcuchem by mnie nie zaciagnęli NO ba ale teraz to Ty będziesz jak Tara Wells z "powrotu do Edenu" , new fryz, new look jeszcze new car and new man Daga jak masz chwile to pogoń szanowny, niezdecydowany jeszcze Aktyw Forum przy pomocy privowego buta z łaski swojej. Ciebie bardziej się przestraszą . Link do komentarza
daggulka Napisano 16 stycznia 2015 Udostępnij #48 Napisano 16 stycznia 2015 Cytat NO ba ale teraz to Ty będziesz jak Tara Wells z "powrotu do Edenu" , new fryz, new look jeszcze new car and new man Bez przesady ... to nie były przeszczep twarzy i odsysanie tłuszczu z całokształtu Cytat Daga jak masz chwile to pogoń szanowny, niezdecydowany jeszcze Aktyw Forum przy pomocy privowego buta z łaski swojej. Ciebie bardziej się przestraszą . Ok, jak się lepiej poczuję to kopnę on line w kilka zadów. Link do komentarza
Gość gawel Napisano 16 stycznia 2015 Udostępnij #49 Napisano 16 stycznia 2015 Cytat Bez przesady ... to nie były przeszczep twarzy i odsysanie tłuszczu z całokształtu Ok, jak się lepiej poczuję to kopnę on line w kilka zadów. A mnie nie chodziło o frontpage tylko o autorytet i strach ogólny przed konsekwencjami. Ale w sumie wiesz może frekwencja wzrośnie jak powiesz że jesteś po zabiegu. To tak na 50%, ale jak powiesz że przybędziesz z Osoba Towarzyszącą to frekwencja będzie jak na ruskich wyborach 125 % Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się